Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

Dehogynem. Ha nincs hibakód, az azt jelenti, hogy nem volt olyan hiba, amit észrevett volna a vezérlő.

Vannak hibák, amiket ha egyszer felismer, akkor rögzíti a kódját és a kód bent marad egészen addig, amíg műszerrel nem törlik. És vannak, amiket ha nem jelentkezik ismételten a hiba, akkor magától töröl bizonyos idő eltelte vagy bizonyos számú indítás után.

Megosztás:

Dehogynem. Ha nincs hibakód, az azt jelenti, hogy nem volt olyan hiba, amit észrevett volna a vezérlő.

Vannak hibák, amiket ha egyszer felismer, akkor rögzíti a kódját és a kód bent marad egészen addig, amíg műszerrel nem törlik. És vannak, amiket ha nem jelentkezik ismételten a hiba, akkor magától töröl bizonyos idő eltelte vagy bizonyos számú indítás után.

köszi a választ! tök jó ez a dolog! Ma is tanultam! :devlish:

Megosztás:

Egyiket sem. Féket és gázt tövig nyomod majd gyújtást ráadod (nem indítózol). Ekkor elkezdi kivillogni a hibakódokat, 10 villogás a nulla, a többi értelemszerű, és négy számjegyűek a hibakódok. Ha végzett, akkor vagy kezdi előlről, vagy nem villog tovább. Ekkor esetleg újrakezded előlről, hogy lellenőrizd.

Kipróbáltam ezt én is, az általános műszaki problémák topicban leírtak miatt.

De hiába nyomtam a féket meg a gázt, ahogy leírtad, semmi.

Megosztás:

Kipróbáltam ezt én is, az általános műszaki problémák topicban leírtak miatt.

De hiába nyomtam a féket meg a gázt, ahogy leírtad, semmi.

Ez csak Z kezdetű motorkódosoknál működik. X-nél a diagnosztikai csatlakozón kell két lábat összekötni. Másik témában linkeltem, hogyan lehet.

Megosztás:

Azt nem tudom, de az enyémnél megy, az tuti. Én persze aszittem, hogy az Y az dízelt jelent, dehát én nem értek ám hozzá...

Elvileg az első betű jelenti a környezetvédelmi besorolást. Az X a 96-tól érvényes normának megfelelést jelenti a leírás szerint, ez ha jól emlékszem az Euro2 volt. Ez alapján az Y jelentené az Euro3-at és a Z az Euro4-et, de ez nem biztos, mert a leírásomban nem szerepelnek ezek a betűk. A szám ugye egyértelmű. A második betű a sűrítési arányra utal: G=8,5 alatt ; L=8,5-9,0 ; N=9,0-9,5 ; S=9,5-10,0 ; X=10,0-11,5 ; Y=11,5 fölött. Azzal, hogy dízelmotornál ez a betű egyszerűen hiányzik, Y-t kell odaképzelni, és úgy értelmezni a többi betűt. Harmadik betű a keverési rendszer: E=többszörös befecskendezés (ez a hengerenkénti akar lenni szerintem), Z=központi befecskendezés, D=dízel, V=karburátor. Negyedik és ötödik betű a kivitelt jelenti: R=nagyobb teljesítmény, H=nagy teljesítmény/feltöltés, L=kisebb teljesítmény, T=turbófeltöltés, V=volumenmodell (hogy ez mit takar, nemtudom), 1=motorcsalád. Gondolom ide jön be a későbbi modelleknél a P betű a twinport jelzésére. A motorcsalád azt jelenti, hogy az alapkonstrukció az 1,4/1,6 literes blokknak felel meg (jelentsen ez bármit is). Namost persze miért ne lenne eltérés a táblázattól: ha már a karburátorosokra is érvényes, akkor a 13NB elég hülye ebből a szempontból, mert 8,2 a sűrítési aránya, vagyis N helyett G kellene, és nem V hanem B van a jelzésében. Viszont legalább nagyjából stimmel a dolog a G Astra motorjaira. Tehát az Y17DT jelentése: Euro3, 1,7 liter, 11,5 feletti sűrítési arány, dízel, turbófeltöltés.

Megosztás:

Elvileg...

No, te aztán felkészült vagy, de most már így érthető a dolog...

Viszont nézegettem a neten havernak 1.4-es kombit, találtam is egy 2007-es XEP-t. Ezek szerint 2007-ben még berakhattak Euro2-es motort,

mikor az én 2003-asom már Euro3? furi....

Az "Y" euro3 jelent.

Dani ne má.... ---» jovanna, "mindenhez" nem érthetek :devlish:

Megosztás:

No, te aztán felkészült vagy, de most már így érthető a dolog...

Viszont nézegettem a neten havernak 1.4-es kombit, találtam is egy 2007-es XEP-t. Ezek szerint 2007-ben még berakhattak Euro2-es motort,

mikor az én 2003-asom már Euro3? furi....

Ó ,nemán! :lol:

Az amit te beszélsz ,hogy euro2 az a legeslegelső betűre vonatkozik.

Tehát AZ X16XEL-nél az első X(pirossal)

Gondolom a haverodnak nézett autó motorszáma nem X14XEP-volt ,mert azon borzalmasan

meglepődnénk itt páran! :devlish:

Megosztás:

Gondolom a haverodnak nézett autó motorszáma nem X14XEP-volt ,mert azon borzalmasan

meglepődnénk itt páran! :devlish:

Én is meglepődnék, de nyilván nem az, mert azt nem írták oda... Tanulni járok ám ide (részben), így hát most már ezt is tudom.

Megosztás:

Ezzel a gyújtáshivával milyen inkább melyik pesti szervízbe vigyem? Az eddigi szerelőm nem Opeles, fék, benzinsyűrő, szíjcsere ilyeneket csinált, meg az elejét, amikor lekoccoltam. Előre félek a szervízektől, ismerősök között nincs Opeles.

Szerintem keresd meg uhuhu kollegát itt a fórumon

Megosztás:

Ez csak Z kezdetű motorkódosoknál működik. X-nél a diagnosztikai csatlakozón kell két lábat összekötni. Másik témában linkeltem, hogyan lehet.

Akkor miért hajtottak el mindenhol, hogy az én autómba nem lehet tempomat, mert nem elektromos a gázpedál... Egyébként ha jól tudom wessz most ilyen elektronikát készít. Már nagyon várom annak az eredményét, mire jutott...

Megosztás:

Akkor miért hajtottak el mindenhol, hogy az én autómba nem lehet tempomat, mert nem elektromos a gázpedál... Egyébként ha jól tudom wessz most ilyen elektronikát készít. Már nagyon várom annak az eredményét, mire jutott...

Szerintem ezt a kérdést felesleges feltenni, amikor ismerjük a márkaszervizek színvonalát. Természetesen tisztelet a kivételnek.

Megosztás:

Z14XEP-be is lehet tenni. Van gyárilag, csak kb 200.000 Ft. Egyébként Wessz elkészítette, ha jól emlékszem (mivel plusz kütyü kell hozzá, így) szereléssel mindennel 60.000 Ft. De kérdezz rá nála, hogy mennyi.

Megosztás:

Sziasztok! Kis segítséget vagy infót szeretnék kérni. 2002es 1.2 16szelepes ecotec G astrám van 92000km-el. Most Tavasztól kb két hónapja vettem észre hogy ha bemelegszik a motor alapjáraton csattogós hangja van. Hasonlít egy dízel motorhoz a hang. Félek hogy szelephangot hallok. De amint adok egy kis fordulatot neki egyből eltűnik ez a csattogás és szép hangja lesz a motornak. Pl meleg motornál üresbe 1000-es fordulaton nem hallom a csattogást tehát csak alapjáraton hallani ezt a hangot menetközbe nem. Tapasztalt már valaki ilyesmit? Tudtok hiba forrást mondani vagy megoldást? Előre is köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Sziasztok! Kis segítséget vagy infót szeretnék kérni. 2002es 1.2 16szelepes ecotec G astrám van 92000km-el. Most Tavasztól kb két hónapja vettem észre hogy ha bemelegszik a motor alapjáraton csattogós hangja van. Hasonlít egy dízel motorhoz a hang. Félek hogy szelephangot hallok. De amint adok egy kis fordulatot neki egyből eltűnik ez a csattogás és szép hangja lesz a motornak. Pl meleg motornál üresbe 1000-es fordulaton nem hallom a csattogást tehát csak alapjáraton hallani ezt a hangot menetközbe nem. Tapasztalt már valaki ilyesmit? Tudtok hiba forrást mondani vagy megoldást? Előre is köszönöm a segítséget.

Ha kevés benne az olaj, vagy nem megfelelő az olajnyomás, a hidrotőkék adhatnak ilyen hangot. Nem alacsony az olajszinted? Milyen olaj van benne?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.