1.2 gcc Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 15e vagy 1év max. :devlish: Ez benzinesre vonatkozik ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Ez benzinesre vonatkozik ? Arra is. Pl nálam 30e-nél lenne az olaj csere ,de én 15e-nél cseréltetem.Vagy hamarabb. Szerintem megérdemli. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Arra is. Pl nálam 30e-nél lenne az olaj csere ,de én 15e-nél cseréltetem.Vagy hamarabb. Szerintem megérdemli. csak azért kérdeztem, mert mindig adnak szervizelés után egy kis papirt amire rá van írva , hogy következő szerviz. 10.000 km, vagy 1 év. És már túlléptem, de gondolom az csak ajánlott. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Amíg új ,garanciás addig viszem évente szervízre.Utána mindig mikor a műszaki jön átnézetem és persze ,ha közben kerül valami hiba azt javíttatom. Na igen ,arról nem esett betű ,hogy milyen szervizelésről van szó... Én az úgymond kötelezőkre gondoltam ,olaj ,szűrök ,stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 Amíg új ,garanciás addig viszem évente szervízre.Utána mindig mikor a műszaki jön átnézetem és persze ,ha közben kerül valami hiba azt javíttatom. Persze ebből kimaradt az olaj és szűrőcserék amiket minden évben vagy 10 ezer km.enként szoktam megejteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május12, 2010 Megoszt Elküldve Május12, 2010 csak azért kérdeztem, mert mindig adnak szervizelés után egy kis papirt amire rá van írva , hogy következő szerviz. 10.000 km, vagy 1 év. És már túlléptem, de gondolom az csak ajánlott. :devlish: Az még nem vészes ,ha tényleg 10ekm,én 15ről tudok. De azzal csak jót teszel a szekérnek ha hamarabb cseréled le. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Ez benzinesre vonatkozik ? A szervízintervallum függ pl attól, hogy milyen motor van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.2 gcc Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 A szervízintervallum függ pl attól, hogy milyen motor van benne. 1.2 -es Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Már írtam régebben erről a problémáról. A képen látható fékpofa állandóan félrecsúszik a dugattyúról. Érdekes, hogy mindkét oldalon és a hátsó felöli. Valami ötlet hogy miért? És hogy hogyan ne legyen ilyen többet? Megoldódni látszik a problémám, csak okulásul : ha már eléggé kopott a betét, akkor a képen zöld nyíllal jelölt fül nem fekszik fel a pirossal jelölt lemezre, ezért ugrik szét állandóan a fék. Köszönöm a jótanácsaitokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Megoldódni látszik a problémám, csak okulásul : ha már eléggé kopott a betét, akkor a képen zöld nyíllal jelölt fül nem fekszik fel a pirossal jelölt lemezre, ezért ugrik szét állandóan a fék. Mi pedig ma is tanultunk valamit! :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Megoldódni látszik a problémám, csak okulásul : ha már eléggé kopott a betét, akkor a képen zöld nyíllal jelölt fül nem fekszik fel a pirossal jelölt lemezre, ezért ugrik szét állandóan a fék. Köszönöm a jótanácsaitokat. akkor fel is szerelted?...jól fog? :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 akkor fel is szerelted?...jól fog? :devlish: igen, jól működik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Május13, 2010 Megoszt Elküldve Május13, 2010 Megoldódni látszik a problémám, csak okulásul : ha már eléggé kopott a betét, akkor a képen zöld nyíllal jelölt fül nem fekszik fel a pirossal jelölt lemezre, ezért ugrik szét állandóan a fék. Köszönöm a jótanácsaitokat. Akkor jól gondolom hogy az után állító már nem tudott annyit állítani :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
panizzi Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Akkor jól gondolom hogy az után állító már nem tudott annyit állítani :devlish: Szerintem nem, az utánállító tudna még, csak már annyira kinn van, hogy a fül "lepattan" róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május14, 2010 Megoszt Elküldve Május14, 2010 Szerintem nem, az utánállító tudna még, csak már annyira kinn van, hogy a fül "lepattan" róla. tehát tud, talán túl jól is :lol: és már megint nekem van igazam...de utálom ezt mondani :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Olajcsere mindig 10 000 km-enként szigorúan, mert megérdemli. 1000 km múlva, komplett vezérlés ( vízpumpán gondolkodom), hosszbordás szíjjak, hátsó fékpofák. ( 85 000) lesz a gépbe) 100 000 körüli számlára számítok.... remélem nem lesz annyi :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
oggy Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Olajcsere mindig 10 000 km-enként szigorúan, mert megérdemli. 1000 km múlva, komplett vezérlés ( vízpumpán gondolkodom), hosszbordás szíjjak, hátsó fékpofák. ( 85 000) lesz a gépbe) 100 000 körüli számlára számítok.... remélem nem lesz annyi :devlish: Olajcsere nálam is szigorúan 10-ezrenként! A vezérlés cs. 30-ba volt, de csak azért mert sk. csináltam+4e a h.bordás szíj. A vízpumpát még 85e futás után fölösleges cserélni (178e-nél tartok, és még a gyári van fent, igaz már kotyog picit a csapágya de még nem folyik). Ennyit tudok az árakról... Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Sziasztok, Ma a nagy bp-i dugóban egy hosszabb lassú araszolás közben kigyulladt a checkengine lámpám, darabosan kezdett járni a motor. Az ereje is mintha elment volna, ezt nem nagyon próbáltam. Féltem, hogy ledöglik, így buszsávban hazaslisszoltam vele. Ekkor melegen megnéztem, nem füstölt egyáltalán, hanem inkább pöfögve szólt a kipufogó, egyáltalán nem volt büdös. Délután próbaképp beindítottam, a lámpa rögtön világít. Ugyanúgy darabosan jár. Semmi előjele nem volt. Van tipp ez mi? A másik kérdés, hogy így mennyit mehetek vele (pl. egyik másik szervizbe). Gondolom mihamarabb, de azért mégis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Sziasztok, Ma a nagy bp-i dugóban egy hosszabb lassú araszolás közben kigyulladt a checkengine lámpám, darabosan kezdett járni a motor. ... Szerintem villogtasd ki a hibakódot vagy vidd el egy jó ,megbízható szerelőhöz/szervízbe! Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Szerintem villogtasd ki a hibakódot vagy vidd el egy jó ,megbízható szerelőhöz/szervízbe! Melyik lábakat kell összekötni a diag csatlakozón? Ilyen a kiosztása: x...x... .x.xxx.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Egyiket sem. Féket és gázt tövig nyomod majd gyújtást ráadod (nem indítózol). Ekkor elkezdi kivillogni a hibakódokat, 10 villogás a nulla, a többi értelemszerű, és négy számjegyűek a hibakódok. Ha végzett, akkor vagy kezdi előlről, vagy nem villog tovább. Ekkor esetleg újrakezded előlről, hogy lellenőrizd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Köszi, tényleg ezt mintha már olvastam volna, csak akkor nem volt rá szükség. Kivillogtattam: 0353 a kód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Köszi, tényleg ezt mintha már olvastam volna, csak akkor nem volt rá szükség. Kivillogtattam: 0353 a kód. P0353=Gyújtótekercs C primer/szekunder funkció-rendellenesség Egybevág azzal, amit tapasztaltál, három henger jár csak rendesen. Ne használd így, mert tönkreteheti a katalizátort is. Nem kell vontatni, de azért ne is pörgesd, amikor mész hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akoskombi Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 P0353=Gyújtótekercs C primer/szekunder funkció-rendellenesség Egybevág azzal, amit tapasztaltál, három henger jár csak rendesen. Ne használd így, mert tönkreteheti a katalizátort is. Nem kell vontatni, de azért ne is pörgesd, amikor mész hozzá. Megnéztem a gyertyákat, a bal oldali elsőn (a fogasszíj felőli) a két elektródán fehér lerakódás, a többi normális, legalábbis száraz, maga a gyertyatest végén vékony koromréteg. A fehár gyertya központi elektróda szigetelés oldalán egy kis sárgás folt. NGK gyertya van benne, ami nincs 1 éves., 6500 városi km azóta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Május17, 2010 Megoszt Elküldve Május17, 2010 Nem a gyertyával lesz a gond szerintem, mert akkor inkább 0303 hibát adna. Ez a hiba konkrétan a trafóra vonatkozik, mégpedig a hármas henger trafójára. A kormos gyertyára inkább egy kis meghajtás kellene. Ha majd rendben lesz a többi, akkor hajts meg egy 15-20 percig 5000 körüli fordulaton terhelés alatt (autópálya négyes vagy országút hármas fokozatban). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts