Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

Logikus lenne, de egyik sem, esetlegesen talán "gyenge" a rugó (így is alig bírom visszapattintani)

ahogy előttem is írták csinálj szemből és hátulról is képet ha tudsz...abból látjuk mi hogy van összeakasztva...hogy helyezkedik el..

Megosztás:

Nincs a szereléssel gond, ezt még szeptemberben linkeltem.

http://img22.imageshack.us/img22/1334/dobk.jpg

nekem úgy tűnik hogy nagyon kint van a fékpofa, emiatt "leesik" az alaplemezről szerintem, ezért ugrik félre...a fékdobod mennyire van elkopva? alapban így állnak...

dobfek.jpg

(A képen látható állapotban eladó fékdobokkal együtt, tehát jobb és ball....alig érezhető vállal, szinte újak a dobok...ha vkit érdekel keressen pü-ben)

Megosztás:

nekem úgy tűnik hogy nagyon kint van a fékpofa, emiatt "leesik" az alaplemezről szerintem, ezért ugrik félre...a fékdobod mennyire van elkopva? alapban így állnak...

(A képen látható állapotban eladó fékdobokkal együtt, tehát jobb és ball....alig érezhető vállal, szinte újak a dobok...ha vkit érdekel keressen pü-ben)

Kint van a fékpofa? Ezt a rugó "szabályozhatja", amely odaszorítja.

Ennek a pótlásán gondolkozom, csak nem tudom, hol kapható ez a "komoly" tétel.

Megosztás:

Kint van a fékpofa? Ezt a rugó "szabályozhatja", amely odaszorítja.

Ennek a pótlásán gondolkozom, csak nem tudom, hol kapható ez a "komoly" tétel.

nem erre gondolok..nem a rugók a hibásak....a fékdob ha túlontúl el van kopva..nagyobb a belső mérete, így a fékpofa főleg ha még azon is kopottabb a betét, akkor annyira kijöhet hogy az alaplemezen lévő csúszó felületek már nem támasztanak...(le "ugrik" róluk) így beljebb esik, beljebb tudja húznia a rugó, kibillen a fékpofa a síkból és következő fékezésnél többszöri pumpálásra lesz csak fékhatás, mert mellé ugrik a munkahenger dugattyújának(illetve a végén lévő hengeres kialakításnak) és másik válon fekszik fel...Én erre gondolok...

tehát mérd meg a fékdob belső átmérőjét...rá van írbva a dobra a max méret...(MAX DIA, talán 231mm-re emlékszem de nézd meg...) ha ez sem hoz megoldást nézd meg nem e el van görbülve az alaplemez...

Megosztás:

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek!

Szükségem lenne arra az infóra, hogy hogyan kell a hibakódot kivillogtatni egy 1999-es egyhatos G-és, benzines Astrán. Motorkód: x16xel. Emlékszem, hogy a fórumon már olvastam, de ,most mégsem találom!

Köszönettel: Kicsiricsi

Megosztás:

nem erre gondolok..nem a rugók a hibásak....a fékdob ha túlontúl el van kopva..nagyobb a belső mérete, így a fékpofa főleg ha még azon is kopottabb a betét, akkor annyira kijöhet hogy az alaplemezen lévő csúszó felületek már nem támasztanak...(le "ugrik" róluk) így beljebb esik, beljebb tudja húznia a rugó, kibillen a fékpofa a síkból és következő fékezésnél többszöri pumpálásra lesz csak fékhatás, mert mellé ugrik a munkahenger dugattyújának(illetve a végén lévő hengeres kialakításnak) és másik válon fekszik fel...Én erre gondolok...

tehát mérd meg a fékdob belső átmérőjét...rá van írbva a dobra a max méret...(MAX DIA, talán 231mm-re emlékszem de nézd meg...) ha ez sem hoz megoldást nézd meg nem e el van görbülve az alaplemez...

Értem, a héten elviszem szabályoztatni (mindenképp), remélem lesz még értelme, bár már egyszer csinálták ezt rajta, aztán összerakom az új fékpofákkal és meglátjuk, mi lesz belőle.

Megosztás:

Értem, a héten elviszem szabályoztatni (mindenképp), remélem lesz még értelme, bár már egyszer csinálták ezt rajta, aztán összerakom az új fékpofákkal és meglátjuk, mi lesz belőle.

Mennyiért szabályozzák ,mert az újnak nem veszett az ára.

Megosztás:

Mi a baj,Ricsi?

G Astra hibakód kiolv. :devlish:

Szia! Bocs,hogy csak most válaszolok! Következő a helyzet: tavaly decemberben egyszer csak elkezdett rángatni a drágám, majd leállt és nem lehetett beindítani. Ez a jelenség úgy kb. 40 km autózás után jelentkezett. Szerelő, kódolvasás, majd szerelőnek munkadíj. Nem akarom végigmesélni, mert kicsit hosszú lenne!

Áprilisig semmi gond nem volt, majd a jelenség újra előjött. Újra Szerelő, kódolvasás: EGR szelep probléma. (A decemberi leálláskor nem ezt adta ki a számítógép! Megjegyzem: a szervíz sem ugyanaz!)

Vettem a bátorságot és vettem egy új EGR-t (utángyártott), a régit -gondoltam- kitisztítom és jó lesz tartaléknak. Új szelep beszerel, autó indul, majd kb. 1 km után sárga lámpa kigyúl és semmi más nem történik. Az autó vígan gurul tovább. Most jön a vicces része a dolognak: autókázás után motor leáll, majd pár perc múlva újraindul és sárga lámpa nem ég, csak megint 1 km után! Most legyek okos, amikor semmi rángás vagy egyéb jelenség.

Egyébként tavaly február óta van meg a gép. Decemberig probléma mentes volt. Akkor sem világított tartósan a sárga lámpa, csak amikor rángatott, de akkor tulajdonképpen ki is hagyott a motor. Hát ennyi! A villogtatást meg azért kérdeztem, mert nincs kedvem pénzt adni az olvasásáért.

Ui.: Köszönöm a segítségedet!

Megosztás:

Ti hogy szoktátok vinni az autót szervizelni? Hány km. után? Nekem 11.000 -et futott szervíz óta,amúgy 10.-nél szoktam vinni. Mennyi fér még bele szervizig amikor már ajánlott vinni?

Amíg új ,garanciás addig viszem évente szervízre.Utána mindig mikor a műszaki jön átnézetem és persze ,ha közben

kerül valami hiba azt javíttatom.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.