Korzika Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Szia Hans!Ismerünk ám! :lol: HANS Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hans Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Üdv mindenkinek.A gondom a következő.Beindítom a gépet és egyfajta kopogó vagy klattyogó szerű hangot ad a motor.Úgy gondoltuk hidro tőke,de a szerelő megnézte és azt mondta hogy rendben vannak .Most gondol még hajtókar csapágyra vagy dugattyú csapszegre.Szerintetek?Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Üdv mindenkinek.A gondom a következő.Beindítom a gépet és egyfajta kopogó vagy klattyogó szerű hangot ad a motor.Úgy gondoltuk hidro tőke,de a szerelő megnézte és azt mondta hogy rendben vannak .Most gondol még hajtókar csapágyra vagy dugattyú csapszegre.Szerintetek?Előre is köszi. Hajtókar vagy csapágy meleg motornál is megmarad. Milyen olaj van a gépben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Üdv mindenkinek.A gondom a következő.Beindítom a gépet és egyfajta kopogó vagy klattyogó szerű hangot ad a motor.Úgy gondoltuk hidro tőke,de a szerelő megnézte és azt mondta hogy rendben vannak .Most gondol még hajtókar csapágyra vagy dugattyú csapszegre.Szerintetek?Előre is köszi. Herzlich Wilkommen bei uns Hans! Mielőtt szétbombázzátok a motor a Mestereddel, azért jó ha tudod, hogy ritkán lesz csapszeges egy Opel motor. Csapágyas már esetleg, de annak a hangja igencsak elkeserítő, nem lehet összetéveszteni a hidraulikus tőkével. Ami viszont hasonló ketyegő hangot tud produkálni, az a - vezérműszíj feszítőgörgő - klímaszíj feszítő görgő - TEV szelep ( levegőszűrőházra felhelyezett tankszellőztető, többnyire piros csatival. Húzd szét, ha kussolás lesz, akkor az a bibi. ) Én a helyedben ezeket még megnézetném..., mielőtt mélyre nyúlnál a pénztárcádba! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hans Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Köszi a segítséget.Az olajat nem tudom hogy milyen lesz mert most szerzi be öcsém.Ti mit javasolnátok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Üdv mindenkinek.A gondom a következő.Beindítom a gépet és egyfajta kopogó vagy klattyogó szerű hangot ad a motor.Úgy gondoltuk hidro tőke,de a szerelő megnézte és azt mondta hogy rendben vannak .Most gondol még hajtókar csapágyra vagy dugattyú csapszegre.Szerintetek?Előre is köszi. Háztartási kisgép szerelő? :lol: Vagy megrekedt a Trabant-Lada szinten? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Köszi a segítséget.Az olajat nem tudom hogy milyen lesz mert most szerzi be öcsém.Ti mit javasolnátok? Tessék választani! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wraithbar Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Helló! Egy kis segitség kéne. A probléma a következő: (hozzáteszem hogy betegesen reszketek hogy a kocsim tönkre megy) Elvittem a kocsit szerelőhöz mert hangos kattogást hallotam a motortérből. Erre a maszek szerelő azt mondta hogy a hidrotőkék szarodtak el. Tény hogy 5000Km-rel többet mentem az olajjal mit kellett volna legalább is a szerelő ezt mondta mert az új olaj "körbe hordta" a régi olajnak a szutykát. Mind1. Mivel nagy összegről volt szó inkább elvittem a "profikhoz". Ők kis méregetés és szerelés után megmondták hogy a vezérműlánc megnyúlt és cserélni kell. Elhittem ment a csere. Itt is volt még egy olajcsere és mondták hogy 10000km múlva megint legyen. Itt jön a probléma. Megint hallom ezt a hangot hogy legalább is hideg motornál kattog. Melegnél is ez a szitu csak halkabb. Teljesen tanácstalan vagyok már nem nagyon bízok senkiben. Segítség kéne!!!!! Válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Helló! Egy kis segitség kéne. A probléma a következő: (hozzáteszem hogy betegesen reszketek hogy a kocsim tönkre megy) Elvittem a kocsit szerelőhöz mert hangos kattogást hallotam a motortérből. Erre a maszek szerelő azt mondta hogy a hidrotőkék szarodtak el. Tény hogy 5000Km-rel többet mentem az olajjal mit kellett volna legalább is a szerelő ezt mondta mert az új olaj "körbe hordta" a régi olajnak a szutykát. Mind1. Mivel nagy összegről volt szó inkább elvittem a "profikhoz". Ők kis méregetés és szerelés után megmondták hogy a vezérműlánc megnyúlt és cserélni kell. Elhittem ment a csere. Itt is volt még egy olajcsere és mondták hogy 10000km múlva megint legyen. Itt jön a probléma. Megint hallom ezt a hangot hogy legalább is hideg motornál kattog. Melegnél is ez a szitu csak halkabb. Teljesen tanácstalan vagyok már nem nagyon bízok senkiben. Segítség kéne!!!!! Válaszokat előre is köszönöm! milyen motorkód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wraithbar Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 milyen motorkód? Az autóm egy Opel Astra G 1.4 5ajtós motorkód:Z14XE Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Az autóm egy Opel Astra G 1.4 5ajtós motorkód:Z14XE Ez szíjas motor, nem láncos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis25 Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Megelőztél. Épp akartam írni, hogy az jófajta szerelő volt, ha ebben láncot cserélt mert kellett és azon az áron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wraithbar Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Ez szíjas motor, nem láncos. Pedig a szervizbe lánccsere volt ők mondták. A kocsival nincs bajom,de ahogy a szerelők és a szervizek hozzáállnak a dologhoz a kész röhej. TISZTELET a kivételnek. Valaki nem tud egy jó szerelőt Gödöllő, Aszód,Hatvan vonzáskörzetében? És akkor mitől hallom ezt a kopogást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Pedig a szervizbe lánccsere volt ők mondták. A kocsival nincs bajom,de ahogy a szerelők és a szervizek hozzáállnak a dologhoz a kész röhej. TISZTELET a kivételnek. Valaki nem tud egy jó szerelőt Gödöllő, Aszód,Hatvan vonzáskörzetében? És akkor mitől hallom ezt a kopogást? Nem inkább Z14XEP a motorod akkor (1.4 twinport)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Nem inkább Z14XEP a motorod akkor (1.4 twinport)? Az tuti láncos. Nálam is mókás hangja van gyorsításkor,fordulaton tartáskor meg csönd. :( Kicsit bubus hangja van :lol: Vagy csak nagyon szeretnék egy wrx sti-t. :lol: ,és ezért képzelődők. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pootj Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Az tuti láncos. Nálam is mókás hangja van gyorsításkor,fordulaton tartáskor meg csönd. :( Kicsit bubus hangja van :lol: Vagy csak nagyon szeretnék egy wrx sti-t. :lol: ,és ezért képzelődők. Nem csak képzelődsz! Én imádom szüleim Twinportos verdájának a hangját. Az enyém csak Z14XE és teljesen más a hangja. Egy időben gondolkodtam egy direktszűrőn, annak van jó hangja és a szomszédokat sem zavarja. A brummogó kipufftól én is falnak megyek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wraithbar Elküldve Február13, 2010 Megoszt Elküldve Február13, 2010 Nem inkább Z14XEP a motorod akkor (1.4 twinport)? bocsi tényleg az van. azt hittem a P már nem kell. Ha ezt kicserélték akkor mi lehet a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Kicsit bubus hangja van :lol: Vagy csak nagyon szeretnék egy wrx sti-t. :lol: ,és ezért képzelődők. nem képzelődsz, nekem is ilyen :( én bírom :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 nem képzelődsz, nekem is ilyen :lol: én bírom :lol: Nekem is tecccik :( Azért fülelek hátha meghallom a vezérműtengelyt..... De nem szeretném. Március elején megy nagy szervizre,addig csak kibírja :D (35200km van most benne) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Nekem is tecccik :lol: Azért fülelek hátha meghallom a vezérműtengelyt..... De nem szeretném. Március elején megy nagy szervizre,addig csak kibírja :( (35200km van most benne) ilyen hamar biztos nem lesz baja nekem 60 ezernél néztük meg és semmi... én vizsgáztatni megyek majd április végén első igazi vizsgája :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 ilyen hamar biztos nem lesz baja nekem 60 ezernél néztük meg és semmi... én vizsgáztatni megyek majd április végén első igazi vizsgája :lol: Inkább megnézetem... A corsa -n volt vezér szakadás........fincsi volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wraithbar Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Helló! Egy olyan kérdésem van hogy 100000Km környékén mik azok amiket szoktak cserélni kocsiban? Szeretnék felkészülni anyagilag :lol: Kicsit tágítom 100e-120e km körül. A kocsim 1.4es Z14XEP 5ajtós válaszokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Helló! Egy olyan kérdésem van hogy 100000Km környékén mik azok amiket szoktak cserélni kocsiban? Szeretnék felkészülni anyagilag :lol: Kicsit tágítom 100e-120e km körül. A kocsim 1.4es Z14XEP 5ajtós válaszokat előre is köszönöm! kipufogó oldali vezérműtengely csavarokat utána húzták már? Esélyes, hogy ilyenkorra lazul és aztán törik a vezérműtengely, na az nem lesz olcsó (2005-2007-ig gyártottakra jellemző). Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Helló! Egy olyan kérdésem van hogy 100000Km környékén mik azok amiket szoktak cserélni kocsiban? Szeretnék felkészülni anyagilag :lol: Kicsit tágítom 100e-120e km körül. A kocsim 1.4es Z14XEP 5ajtós válaszokat előre is köszönöm! Nomeg ha van szervízfüzeted, akkor abban pontosan benne van motor típusonként mit mikor kell cserélni. Van benne 1-2 marhaság is, de alapvetően jó támpont. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 bocsi tényleg az van. azt hittem a P már nem kell. Ha ezt kicserélték akkor mi lehet a baj? Kopogásról jut eszembe... Jah igen van akinek kopogás volt az előjele ennek a vezérműtémának! Ezt nézesd meg mindenképp! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts