freeze Elküldve November10, 2009 Megoszt Elküldve November10, 2009 Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni két dologban. 2001-es 1.2 16v Astra G-m van és az lenne a kérdésem ,hogy mikor kell a vezérlést lecserélni a motorban? Olvasgattam a hozzászolásokat de 60000 és 120000 km között mindent olvastam. Most 83000 van az autómban. A vezérléssel együtt a vízpumpát is le kell cserélni? A másik problémám az, hogy ha álló helyzetben alapjáraton hirtelen gázt adok akkor egy rövid sipoló hangot ad a motor, de csak ha hirtelen felpörgetem akkor. Eddig nem adott ilyen hangot. Tudjátok esetleg mi lehet a gondja? Köszi a segítséget! Sziasztok. Elég 1 helyre írni. pontosabban a szabályzat szerint nem illik több helyre! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri30 Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Elég 1 helyre írni. pontosabban a szabályzat szerint nem illik több helyre! Helló. Bocs, nem tudtam. Helló. Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 14 ezernél járok, 15ös szervinél merjek 0w30as castrolt beletenni miont 5000 után? nem evett 1 decit sem azóta belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve November11, 2009 Megoszt Elküldve November11, 2009 Helló. Bocs, nem tudtam. Helló. OK semmi gond OK :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
misi Elküldve November14, 2009 Megoszt Elküldve November14, 2009 Üdv! Kérdésem a következő lenne: 2007-es 1.4 Twinport Astra, alapjáraton-2-3 perc után gyenge kopogó hang hallatszik a tüzfal jobb oldala felöl,kivülröl is a szélvédő alatti müanyag alól is hallatszik. fordulaton semmi. Nem a motorból jön, Nem a belsőkeringetés csappanytúja törött. Átolvasva a fórumot valamilyen szelep (karterszellöztető ?) lehet ott. Találkoztatok hasonlóval? Tanács? A rádió felhangositást én is tudom.:-) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Üdv! Kérdésem a következő lenne: 2007-es 1.4 Twinport Astra, alapjáraton-2-3 perc után gyenge kopogó hang hallatszik a tüzfal jobb oldala felöl,kivülröl is a szélvédő alatti müanyag alól is hallatszik. fordulaton semmi. Nem a motorból jön, Nem a belsőkeringetés csappanytúja törött. Átolvasva a fórumot valamilyen szelep (karterszellöztető ?) lehet ott. Találkoztatok hasonlóval? Tanács? A rádió felhangositást én is tudom.:-) :) Szia! Enyém is tudja ezt a "fícsört"! :) Pontosan nem t'om az eredetét, de korábban mintha valaki (uhuhu? wessz?) pontosan tudta a zaj forrását, ha jól rémlik, akkor az üzemanyag ellátással hozta kapcsolatba ezt a kopogást. Ja, valami szivacsos leszigetelés is szóba került, ha jól emlékszem! Remélem jön egy szaki és jól megmondja nekünk a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
life Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Sziasztok! Új vagyok a fórumban ,kérném a segítségeteket abban, hogy van egy G Astrám 2000-es évjárat 2000 dti 101 le. Van egy olyan problémám vele, hogy 10 fok felett nehezen indul, se hidegbe se meleg motornál nincs ilyen problémám, mi lehet a probléma?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
misi Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Remélem én is hogy jönnek a szakik, érdekelne a "szivacsos" zajcsökkentés. Vagy hogy mi is ez a kopogás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opelaner Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Remélem én is hogy jönnek a szakik, érdekelne a "szivacsos" zajcsökkentés. Vagy hogy mi is ez a kopogás. " Szivacsozni " a tankszellőztető szelepet szokták - bár én magam még soha nem csináltam - mert annak van egy idegesítő ketyegésre hajazó hangja. Magát a szelepet a motortérben találod, a levegőszűrőházra van ráhúzva a lengéscsillapító toronynál, piros csatlakozója van. Működés közben ez biztosítja, hogy a benzintankban ne alakuljon ki vákum és az üzemanyag akadálytalanul tudjon áramolni a csövekben. Ha széthúzod a csatiját, akkor elviekben elhallgat, ha ez a zajforrás oka! Hibának nem hibás, csak idegesítő - ilyenkor szokták " hang szigetelni " ... :) :) Ha mégsem ez lenne a zajforrás, akkor bontsad ki a kesztyűtartót a helyéről ( 5 torxfejű csavar fogja ), aztán indítsad be a motor, így jobban hallhatod a fűtésrendszert és az ott megbúvó cuccokat, aztán találgathatsz, ki a bűnös !! Kivégezni az összeset, amelyik hangoskodik !! :D :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolinho Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Milyen váltóolajat érdemes önteni a vasba? Mi van előírva? Köszi. Z14XEP Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 Milyen váltóolajat érdemes önteni a vasba? Mi van előírva? Köszi. Z14XEP miért? szétszedted a váltót? nem nagyok kell abban cserélgetni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolinho Elküldve November15, 2009 Megoszt Elküldve November15, 2009 miért? szétszedted a váltót? nem nagyok kell abban cserélgetni... A francokat. Csak ez a nyelescsapágy morgás zavar. Néha meg nem is hallom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibi(1) Elküldve November16, 2009 Megoszt Elküldve November16, 2009 " Szivacsozni " a tankszellőztető szelepet szokták - bár én magam még soha nem csináltam - mert annak van egy idegesítő ketyegésre hajazó hangja. Magát a szelepet a motortérben találod, a levegőszűrőházra van ráhúzva a lengéscsillapító toronynál, piros csatlakozója van. Működés közben ez biztosítja, hogy a benzintankban ne alakuljon ki vákum és az üzemanyag akadálytalanul tudjon áramolni a csövekben. Ha széthúzod a csatiját, akkor elviekben elhallgat, ha ez a zajforrás oka! Hibának nem hibás, csak idegesítő - ilyenkor szokták " hang szigetelni " ... :) :) Ha mégsem ez lenne a zajforrás, akkor bontsad ki a kesztyűtartót a helyéről ( 5 torxfejű csavar fogja ), aztán indítsad be a motor, így jobban hallhatod a fűtésrendszert és az ott megbúvó cuccokat, aztán találgathatsz, ki a bűnös !! Kivégezni az összeset, amelyik hangoskodik !! :D :lol: :lol: Nekem is zörgött (ketyegett) és most is,és a szervizben azt mondták hogy a jobb sárhányon belül van a szelep...... Ennyire értettek hozzá ezek szerint????? És hogy nem tudnak mit kezdeni vele............... Link to comment Megosztás: More sharing options...
misi Elküldve November16, 2009 Megoszt Elküldve November16, 2009 Kösz a válaszokat. Érdekes hogy elöre tették azt a tankszellöztetö szelepet, de holnap meglesem az kopog-e. Egyre jobban bosszant,pl. ha eladnám egy amatör azt hihetné szelephézag, vagy dugattyúcsapszeg kopog, a próba úton. Magyarázhatnám, de az már furcsa lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
starchild83 Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Reggel elugrottam olajért, csütörtökön pedig viszem a gépsast Uhuhuékhoz 1 évesre! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Korábban valaki írta, hogy cserélt G Astrában lengéscsillapítót....ki volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Korábban valaki írta, hogy cserélt G Astrában lengéscsillapítót....ki volt? hátsót.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 hátsót.... első-hátsót akarok, csak nem tudom, hogy mi lenne a jó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 első-hátsót akarok, csak nem tudom, hogy mi lenne a jó Mi lenne, mi lenne? Hát ha már kész volna és más állná a cechet! Az biztos jó lenne! :huh: Mennyire hízott meg a malacpersely? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Mi lenne, mi lenne? Hát ha már kész volna és más állná a cechet! Az biztos jó lenne! :huh: az bizony, egy lelki orgazmus :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Nem akarlak az árakkal riogatni. És akkor még az igazán jók még benne sincsenek (pl. Monroe). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norbedlee Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Nem akarlak az árakkal riogatni. És akkor még az igazán jók még benne sincsenek (pl. Monroe). igen sejtettem, hogy nem lesz olcsó (mint ahogy más sem) én olyan 40-60 ezerig kalkuláltam de a határ a csillagos ég..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nundee Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Nem akarlak az árakkal riogatni. És akkor még az igazán jók még benne sincsenek (pl. Monroe). Monroe? Hááááát.... Anno az F topicban a szakik óva intették a cartársakat az idézett vállalat telóitól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Monroe? Hááááát.... Anno az F topicban a szakik óva intették a cartársakat az idézet vállalat telóitól. Akkó meg Bilstein, stb. Monnyuk én nem olajosra gondoltam. Mint Caravan tulajnál, nálam még a szintszabályzósak is játszhatnának. Elég veszélyes pálya ez (is). Először a lehető legjobb teló, aztán a szem rátéved a rugókra. Hmm ... egy kis ültetés? Na ezért csináltatom mással. Azt csinálja, amit kérek, nem ötletel. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Korábban valaki írta, hogy cserélt G Astrában lengéscsillapítót....ki volt? én cseréltem már régen.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts