Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

1000-es majd 2000-es vízbe áztatott csiszolóvászonnal körkörösen csiszoltam, majd Prevent polírpasztával és egy ronggyal jó erősen eldörzsöltem. :)

Oh, hát ez nem polirozás. Ez maszatolás. :D Csiszolni még határeset kézzel, de polirozni lehetetlen gép nélkül (max a bohocot). Én mattulás mértékétől és a karcok mélységétől függően 320-2500ig szoktam "csiszolni". Pasztából pedig csak kimondottan 3M jöhet szóba. A lámpánál elég a két lépcsős polir is. Persze ez csak az én véleményem. De igy csak kinyírod a lámpát. :hiya:

Megosztás:

Oh, hát ez nem polirozás. Ez maszatolás. :D Csiszolni még határeset kézzel, de polirozni lehetetlen gép nélkül (max a bohocot). Én mattulás mértékétől és a karcok mélységétől függően 320-2500ig szoktam "csiszolni". Pasztából pedig csak kimondottan 3M jöhet szóba. A lámpánál elég a két lépcsős polir is. Persze ez csak az én véleményem. De igy csak kinyírod a lámpát. :hiya:

Miért nyírom így ki? Az eredmény meggyőző.

Mennyiért políroznád ki a lámpáimat?

Megosztás:

Anno itt a fórumon mindenki a Botond olajat favorizálta.Gondoltam kipróbálom.Akkor vadi új volt a kocsi és 1500Km után tettem bele.Katasztófa volt!!!Pont olyan volt mint egy traktornak!Olaj ki és GM olaj vissza.Semmi probléma nem volt utána.

Most is GM olajat használok és minden OK.

Botond olajat??? :omg:

Megosztás:

Sziasztok!

Következő problémával küzdök.

A kocsiban tele tank mellett borzasztó benzinszagot érezni, lehet hülyeség de mintha a hátsó ülések felől áradna. A gond nem új de mivel az anyagiak miatt azért ritkább a teletankolás esete eddig nem volt ennyire kiugró dolog.

Amíg csak 10-15L van a tankban addig szinte semmi vagy legalábbis nem szembetűnő.

Folyás, tócsa stb alatta, motortér, hátul nincs.

Alapvető dolgokat ellenőrizni tudok de mivel nem vagyok szerelő így esetleg ha vki tud megbízható típus orientáltabb szakit v szervizt Budapest területén azt megköszönném.

Módosítva : lacika555
Megosztás:

Sziasztok!

A kocsiban tele tank mellett borzasztó benzinszagot érezni, lehet hülyeség de mintha a hátsó ülések felől áradna. A gond nem új de mivel az anyagiak miatt azért ritkább a teletankolás esete eddig nem volt ennyire kiugró dolog.

Amíg csak 10-15L van a tankban addig szinte semmi vagy legalábbis nem szembetűnő.

Alapvető dolgokat ellenőrizni tudok de mivel nem vagyok szerelő így esetleg ha vki tud megbízható típus orientáltabb szakit v szervizt Budapest területén azt megköszönném.

Valami nem stimmel a tank tetejénél. Lehet ereszt ott, ahol a pumpa szerelőnyílása van, de lehet, hogy valami szellőző cső elrepedt. Nekem még a Kadetten volt, hogy (ha jól emlékszem) az a cső, amin tankoláskor kifele jön a levegő, az el volt repedve, és ha telitankoltam, akkor azon jött ki a benzin, és alánézve a tartályról csepegett is le. Ugyanígy, ha csak mindig tankoltam bele valamennyit, akkor nem vettem észre, hogy szivárogna, és a szaga sem érződött.

Megosztás:

Sziasztok!

Szia!

Épp benzinszagos problémával küzdöttem én is, de már meg van a hiba, a héten javítva lesz. Én először alánéznék, ellenőrizd az üzemanyagszűrőt és környékét, aztán a kipufogót, nálam 2 helyen kifúj és valószínű, hogy azt érzem benzinszagnak.

Megosztás:

Van egy 2000-es évjáratú Opel Zafira 16V 2000 DTI-m.Kulcsot másoltattam,mert el volt törve.Átakartam rakni az immobilizer chipet,de az előző tulaj beragasztotta és kitört belőle egy darab mikor próbáltam kivenni.Kulcsmásolós nem tudja beazonosítani,mert sérült a chip.Hogy lehet kiiktatni annyi időre amíg elviszem szervízbe.Biztos van áthidaló megoldás.Aki tud kérem segítsen.

Megosztás:

Ha már kulcs téma. A pótkulcs központiban már nagyon rosszak a nyitó-záró kapcsoló buborékok. Izomból kell megnyomni, hogy valami történjen. Nem a kulcsházzal van gond, hanem magán a nyákon a mikrokapcsolók. Sokáig ez volt a fő kulcs, azért kopott el nagyon. (Meg az elemtartó is leesett, de az egy másik sztori). Most az eredetileg második kulcsot használom, az még nyit-zár szépen. Szóval ezeket a kis kapcsolókat lehet valahogy cserélni? Ha már úgyis forrasztásra viszem az elemtartó miatt, akkor valahogy megpróbálnám helyrehozni azokat is. Lehet ilyent külön kapni? Helyettesíthető valami mással? Vagy kell vennem egy komplett központi lapot és hozzátaníttatni?

Módosítva : beghyn
Megosztás:

Ha már kulcs téma. A pótkulcs központiban már nagyon rosszak a nyitó-záró kapcsoló buborékok. Izomból kell megnyomni, hogy valami történjen. Nem a kulcsházzal van gond, hanem magán a nyákon a mikrokapcsolók. Sokáig ez volt a fő kulcs, azért kopott el nagyon. (Meg az elemtartó is leesett, de az egy másik sztori). Most az eredetileg második kulcsot használom, az még nyit-zár szépen. Szóval ezeket a kis kapcsolókat lehet valahogy cserélni? Ha már úgyis forrasztásra viszem az elemtartó miatt, akkor valahogy megpróbálnám helyrehozni azokat is. Lehet ilyent külön kapni? Helyettesíthető valami mással? Vagy kell vennem egy komplett központi lapot és hozzátaníttatni?

Persze, mindent lehet hozzá kapni!

Burkolat is van olcsón, érdemes kicserélni.

Amúgy jó neked, nekem classichoz csak egy elektronikás kulcs van.

http://www.ebay.com/itm/50pcs-Tactile-Pushbutton-Key-Switch-Momentary-Tact-SMD-SMT-4pin-4-4-1mm-/190956423281?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c75e3c871

Megosztás:

Persze, mindent lehet hozzá kapni!

Burkolat is van olcsón, érdemes kicserélni.

Amúgy jó neked, nekem classichoz csak egy elektronikás kulcs van.

http://www.ebay.com/itm/50pcs-Tactile-Pushbutton-Key-Switch-Momentary-Tact-SMD-SMT-4pin-4-4-1mm-/190956423281?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c75e3c871

Hálás köszi. Ez a "pár" darab elég lesz egy ideig :) Igen, az enyém még 2000 évjárat, ott még habzsidőzsi volt, futotta 2 távos kulcsra is. Burkolatot már rendeltem kínából, a jelenlegi kulcs már azzal működik.

Megosztás:

Köszi, ez tényleg az ami benne van. Az ebay-es cucc máshogy néz ki, más méret. Először benéztem és az 1750-re azt hittem /darab ár :) De aztán megtaláltam, hogy nettó 121 ft. Már csak a szomszéd órással kell üzletelnem, hogy az elemtartót meg ezeket hány sörért aplikálja be. Módosítva : beghyn
Megosztás:

Sziasztok!

Üdv!

Megoldódott már a probléma? Írtam üzenetet, de még nem olvastad el :icon1:

Megosztás:

Sziasztok.

volt egy kis ijesztgetés tegnap:

teletankoltam full, indulok majd az emelkedő alján veszem észre, hogy nem jár a motor!

kinyomott kuplunggal csorogtam ezért nem éreztem, hogy leállt.

félregurultam, kulcs ki,majd vissza, és indítás, 2-3mp után indult is.

de! a villáskulcsos autó jel égve maradt.

leállítottam a parkolóban, majd bevásárlás és indulás.

semmi baja nem volt.....ma sem volt semmi.

valakinek valami ötlet?

illetve:

nincs esetleg valakinek kölcsön egy hibakód kiolvasója?(Bp.)

nem szeretném megvenni, ha egyszer használom majd életem során.

Köszi,

Balázs

Megosztás:

Sziasztok.

volt egy kis ijesztgetés tegnap:

teletankoltam full, indulok majd az emelkedő alján veszem észre, hogy nem jár a motor!

kinyomott kuplunggal csorogtam ezért nem éreztem, hogy leállt.

félregurultam, kulcs ki,majd vissza, és indítás, 2-3mp után indult is.

de! a villáskulcsos autó jel égve maradt.

leállítottam a parkolóban, majd bevásárlás és indulás.

semmi baja nem volt.....ma sem volt semmi.

valakinek valami ötlet?

illetve:

nincs esetleg valakinek kölcsön egy hibakód kiolvasója?(Bp.)

nem szeretném megvenni, ha egyszer használom majd életem során.

Köszi,

Balázs

Gáz és fékpedált egyszerre be kell nyomni, majd a gyújtást ráadni.

Ezután számolni kell motorvezérlő hibáját jelző ikon villogásait. Ingyen van és megkapod a hibakódot. Persze csak akkor, ha elektromos gázpedál van.

• Like 1
Megosztás:

Gáz és fékpedált egyszerre be kell nyomni, majd a gyújtást ráadni.

Ezután számolni kell motorvezérlő hibáját jelző ikon villogásait. Ingyen van és megkapod a hibakódot. Persze csak akkor, ha elektromos gázpedál van.

próbáltam, nem csinált semmit.

mindegy, vettem ebay-en 1600ft-ért.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.