gezoli Elküldve Március30, 2014 Megoszt Elküldve Március30, 2014 Nagyon kíváncsi lennék, hogy az enyém mennyit futhatott vajon. Szülők 92ekm-e és az enyémben mutató 132ekm-es állapot között annyi a különbség, hogy az enyémet 250ekm-re saccolnam. Az előző újan, az enyém 8 évesen került a családba. Topikhoz kapcsolódva: Megérkeztek hátra az új gyári lengéscsillapítóim, ablaktörlő lapátjaim és a benzinszűrőm. Ja és a hatsó rugók alá való gumigyűrűk. Már csak idő kell hozzá. A rugók alá való guminak mi a pontos megnevezése? Tudnál egy képet földobni, hogy ugyanarra gondolok-e? Köszi! Sajna nekem is megadta már magát! Szerintem ez az: https://cromax.hu/80000000-futomu-kormanymu/80210000-hatso-futomu-alkatreszek/80210077-hatso-rugo-alkatreszei/186690-hatso-rugo-ala-gumigyuru-opel-astra-g-1998-2009 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március30, 2014 Megoszt Elküldve Március30, 2014 Nagyon kíváncsi lennék, hogy az enyém mennyit futhatott vajon. Szülők 92ekm-e és az enyémben mutató 132ekm-es állapot között annyi a különbség, hogy az enyémet 250ekm-re saccolnam. Az előző újan, az enyém 8 évesen került a családba. Az enyémben óra szerint van 220 ezer, és kereskedőtől vettem. A kasznin látszik is, viszont a beltér, a kárpitok meglepően szépek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március30, 2014 Megoszt Elküldve Március30, 2014 Na igen, ezért mondják hogy autóvásárláskor állapotot veszünk, nem kilométert, ugyanis a kettő között nincs egyenes összefüggés. Léteznek 200e km-rel is bámulatos állapotú autók, és 30e km-rel is borzasztóan lelakottak. Ugyanez vonatkozik amúgy a korra is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Március30, 2014 Megoszt Elküldve Március30, 2014 A rugók alá való guminak mi a pontos megnevezése? Tudnál egy képet földobni, hogy ugyanarra gondolok-e? Köszi! Sajna nekem is megadta már magát! Szerintem ez az: https://cromax.hu/80000000-futomu-kormanymu/80210000-hatso-futomu-alkatreszek/80210077-hatso-rugo-alkatreszei/186690-hatso-rugo-ala-gumigyuru-opel-astra-g-1998-2009 Szia! Gyári szám: 424761 Igen, ez az, amit kinéztél. Itt a kép: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
TC82 Elküldve Március31, 2014 Megoszt Elküldve Március31, 2014 Az enyémben óra szerint van 220 ezer, és kereskedőtől vettem. A kasznin látszik is, viszont a beltér, a kárpitok meglepően szépek. Az enyében 324ezer valós km van, de nem gondolná senki, mert szépen karban volt tartva az előző tulaj - rokon - által. Én két éve használom és igyekszem gondoskodni róla, hogy szép és jó maradjon még sokáig Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Március31, 2014 Megoszt Elküldve Március31, 2014 Az enyében 324ezer valós km van, de nem gondolná senki, mert szépen karban volt tartva az előző tulaj - rokon - által. Én két éve használom és igyekszem gondoskodni róla, hogy szép és jó maradjon még sokáig Akkor megnyugodtam, talán az enyém is elmegy még néhány tízezret. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április1, 2014 Megoszt Elküldve Április1, 2014 (edited) A könyv azt írja, hogy a fékbetéteket úgy kell beszerelni, hogy a fékbetéteken lévő nyílnak a féktárcsa forgásának irányát tekintve előre kell mutatnia. Itt egy kép egy gyári fékbetétről, de én nem látok nyilat.Ilyenkor mi van? Módosítva Április1, 2014 : DM101 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 Sziasztok.Ha hidegen inditom az autót 1-2 másodpercig traktor hang hallatszik a motorból.meleg inditáskor semmi hang.Olaj GM 5W30 van benne 12000 Km meentem vele.Olajnyomás lámpa elelszik azonnal.Olajcsrét most tervezem éppen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 Hidrotőke az első tippem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 T kosazolika! "... traktor ..." A láncfeszítő elfáradt. Ha folyamatos lesz a hang, akkor vezérlés csere Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 T kosazolika! "... traktor ..." A láncfeszítő elfáradt. Ha folyamatos lesz a hang, akkor vezérlés csere Én is inkább láncfesziőre tippelnék,a hidrőtékének teljesen másabb hangja van.Vezérlés kb másfél éve volt cserélve (már ugyvettem meg a kocsit hogy opel szervizbe előtte cserélték)Kérdés hogy a léncfesztiőt cserélték -e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 Voltam opelszervizbe megkérdeztem 2010-ben volt fesztiő és egyéb más cserélve(Lánc nélkül) ,2012-ben meg csak lánc csere volt.Kókány munka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 Sziasztok.Ha hidegen inditom az autót 1-2 másodpercig traktor hang hallatszik a motorból.meleg inditáskor semmi hang.Olaj GM 5W30 van benne 12000 Km meentem vele.Olajnyomás lámpa elelszik azonnal.Olajcsrét most tervezem éppen. Ha 1-2s-ig, akkor annak nincs nagy gondja... Nekem is ilyen hidegen. Amíg a feszítő nem kap olajnyomást, addig van hangja! ;) Ha nem együtt cserélték a vezérlést, az tényleg érdekes, mikor a lánc nem nagy tétel.... Amúgy valakinek a GM olajról való váltás megoldotta valamilyen szinten, kisebb lett a hangja. Kukori volt, azt hiszem. Én is most váltottam GM olajról, de eddig nem mentem vele, majd ma délután... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 Van egy másik problémám is.a bal hátsó fékem katog fékezéskor(csak lábféknél kézivel nem).Ha dobot levettük kipucoltuk párnapig jó utánna megint előjön,ha belerugok a kerékbe elhallgat egy darabig :evilgrin: :evilgrin:.Már szétvolt teljesen szedve minden jónak látszik rugók nincsenek eltörve Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 Pár hónapja cseréltem ki a hátsó rugókat, erre most eltörik a bal első. A prostituált anyukáját..... F-es Astrában ilyen soha nem volt, sőt nem is nagyon hallottam, hogy törtek volna a rigók. Úgy tűnik itt nagyon alulméretezték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Árpiska Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 Csergőben szoktatok vásárolni szerviz anyagokat? Jók a tapasztalatok? Eddig Opelcentrumban vásároltam, de Csergőben csalogató a szervizanyag kedvezmény... Esetleg tudtok ettől jobbat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április2, 2014 Megoszt Elküldve Április2, 2014 Csergőben szoktatok vásárolni szerviz anyagokat? Jók a tapasztalatok? Eddig Opelcentrumban vásároltam, de Csergőben csalogató a szervizanyag kedvezmény... Esetleg tudtok ettől jobbat? Nem tudom hogy ez jobb e, de itt is van kedvezmény, én innen szoktam rendelni: https://cromax.hu/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 Csergőben szoktatok vásárolni szerviz anyagokat? Jók a tapasztalatok? Eddig Opelcentrumban vásároltam, de Csergőben csalogató a szervizanyag kedvezmény... Esetleg tudtok ettől jobbat? Akksit vettem tőlük, ott volt a legjobb árban a GM. Minden rendben ment. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 Csergőben szoktatok vásárolni szerviz anyagokat? Jók a tapasztalatok? Eddig Opelcentrumban vásároltam, de Csergőben csalogató a szervizanyag kedvezmény... Esetleg tudtok ettől jobbat? Én nagyon ajánlom őket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 (edited) Ha 1-2s-ig, akkor annak nincs nagy gondja... Nekem is ilyen hidegen. Amíg a feszítő nem kap olajnyomást, addig van hangja! ;) Ha nem együtt cserélték a vezérlést, az tényleg érdekes, mikor a lánc nem nagy tétel.... Amúgy valakinek a GM olajról való váltás megoldotta valamilyen szinten, kisebb lett a hangja. Kukori volt, azt hiszem. Én is most váltottam GM olajról, de eddig nem mentem vele, majd ma délután... Anno itt a fórumon mindenki a Botond olajat favorizálta.Gondoltam kipróbálom.Akkor vadi új volt a kocsi és 1500Km után tettem bele.Katasztófa volt!!!Pont olyan volt mint egy traktornak!Olaj ki és GM olaj vissza.Semmi probléma nem volt utána. Most is GM olajat használok és minden OK. Módosítva Április3, 2014 : DM101 Link to comment Megosztás: More sharing options...
TC82 Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 Anno itt a fórumon mindenki a Botond olajat favorizálta.Gondoltam kipróbálom.Akkor vadi új volt a kocsi és 1500Km után tettem bele.Katasztófa volt!!!Pont olyan volt mint egy traktornak!Olaj ki és GM olaj vissza.Semmi probléma nem volt utána. Most is GM olajat használok és minden OK. Nekem ez jött be: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 T TC82! "... jött be ..." Hová? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 (edited) Sziasztok! A mai napon megejtettem a hátsó csillapítók cseréjét is, benzinszűrővel együtt. https://plus.google.com/u/0/photos/106631535768501005420/albums/5998091416746136609 És próbát tettem lámpa polírozásra. Első körben csak a menetirány szerint balosnak a tetején: Elég látványos a javulás. Sárgából fekete lett. Majd idővel folytatom. Módosítva Április3, 2014 : Stofl Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 (edited) Sziasztok! A mai napon megejtettem a hátsó csillapítók cseréjét is, benzinszűrővel együtt. https://plus.google.com/u/0/photos/106631535768501005420/albums/5998091416746136609 És próbát tettem lámpa polírozásra. Első körben csak a menetirány szerint balosnak a tetején: Elég látványos a javulás. Sárgából fekete lett. Majd idővel folytatom. És mivel és hogyan követetted el a polírozást? Módosítva Április3, 2014 : Probert Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 És mivel és hogyan követetted el a polírozást? 1000-es majd 2000-es vízbe áztatott csiszolóvászonnal körkörösen csiszoltam, majd Prevent polírpasztával és egy ronggyal jó erősen eldörzsöltem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts