imy Elküldve November17, 2013 Elküldve November17, 2013 Valaki tudna adni egy jó leírást a Z14XEP egr kiszedéshez, takarításhoz? Kb 30 sec alatt megtaláltam: Igaz ez Z12XEP, de ugyanaz.... Nem néztem végig, csak bele, de szerintem használható.
feel2006 Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Sziasztok, Segítségeteket kérném, mert szeretnék venni a kocsihoz hibakód olvasót. A német amazon-on található termékekkel szemezek, de nem tudom, hogy milyet kellene egyáltalán keresnem? OBD vagy OBD2-t? Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen eszközökkel, esetleg konkrét típussal, mert elég igéretesnek tűnnek az ott fellelhető 10-30€ közötti termékek, és legalább nem kellene kivillogtatnom ha valami gondom/bajom van a kocsival. :) Ezekkel a hibakód olvasáson túl láthatok egyéb adatokat is (pl. fordulatszám érték, aktuális sebesség)? köszi a válaszotokat!
imy Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Sziasztok, Segítségeteket kérném, mert szeretnék venni a kocsihoz hibakód olvasót. A német amazon-on található termékekkel szemezek, de nem tudom, hogy milyet kellene egyáltalán keresnem? OBD vagy OBD2-t? Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen eszközökkel, esetleg konkrét típussal, mert elég igéretesnek tűnnek az ott fellelhető 10-30€ közötti termékek, és legalább nem kellene kivillogtatnom ha valami gondom/bajom van a kocsival. :) Ezekkel a hibakód olvasáson túl láthatok egyéb adatokat is (pl. fordulatszám érték, aktuális sebesség)? köszi a válaszotokat! Ez a bluetoothos eszköz nekem bevált: http://dx.com/p/super-mini-elm327-bluetooth-odb2-v1-5-car-diagnostic-interface-tool-blue-142679 Androidos telefonnal szuperül működik. ;) 1
demura Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Ez a bluetoothos eszköz nekem bevált: http://dx.com/p/super-mini-elm327-bluetooth-odb2-v1-5-car-diagnostic-interface-tool-blue-142679 Androidos telefonnal szuperül működik. ;) Nekem ugyanijen van. Teljesen korrekt. Nekem működött Symbianos Nokiával is. 1
feel2006 Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Ez a bluetoothos eszköz nekem bevált: http://dx.com/p/super-mini-elm327-bluetooth-odb2-v1-5-car-diagnostic-interface-tool-blue-142679 Androidos telefonnal szuperül működik. ;) Köszi, akkor ilyet rendelek! :) Ha jól gondolom, ezt benne is hagyhatom a csatlakozóba, hiszen, olyan kicsi, és onnan kap tápot! De most nézem, hogy nektek 2007-es a verda, nekem még 2000-es gyártás, nem 2002-ben jött be az obd2, így nálam is menne ez amit ajánlottatok? A video is elég tetszetős róla :) Az android app is elég korrekt! :)
beghyn Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Köszi, akkor ilyet rendelek! :) Ha jól gondolom, ezt benne is hagyhatom a csatlakozóba, hiszen, olyan kicsi, és onnan kap tápot! De most nézem, hogy nektek 2007-es a verda, nekem még 2000-es gyártás, nem 2002-ben jött be az obd2, így nálam is menne ez amit ajánlottatok? Rosszul tudod. Enyém is annyi idős, ne félj tudni fogja az odb2-t. Viszont csak úgy fog beférni, ha a csatlakozót kipattintod a helyéről és úgy dugod rá. Úgy már el fog férni a takarólap alatt. 1
feel2006 Elküldve November20, 2013 Elküldve November20, 2013 Rosszul tudod. Enyém is annyi idős, ne félj tudni fogja az odb2-t. Viszont csak úgy fog beférni, ha a csatlakozót kipattintod a helyéről és úgy dugod rá. Úgy már el fog férni a takarólap alatt. Köszi, akkor megkezdtem a beszerzést, már csak hetek kérdése. :D
feel2006 Elküldve November22, 2013 Elküldve November22, 2013 Sziasztok, Újra! :D Segítséget kérnék, mert szeretném megcsinálni az Insigna spriccnit. Cromax-ban már megvettem a balos/jobbos spriccnit, most nézegettem, hogy tudok majd nekifogni de elakadtam már az első lépésnél. Úgy kezdődik, hogy vegyük le az ablaktörlőket, ezt hogy tudom megtenni? Néztem, de nem találok csavart a tetején mint pl. egy régi Swift-nél ahol egyértelmű volt. Aztán nem tudom a leírás szerinti "Húzzuk ki, a szélvédő alját takaró fekete műanyag tömítőcsíkot." Ha ez a piros nyíl által jelölt, hol tudom megkezdeni, könnyen kijön és visszamegy? Vagy készülni kell valamire? A zöld nyíl által jelölt "Húzzuk le, a motortértető, gumis tömítését. " szintén bármelyik végéről megkezdhetem? köszi
spzoli Elküldve November22, 2013 Elküldve November22, 2013 Én csak a zöld nyíllal jelölt tömítést vettem ki a cseréhez, bár az nyáron volt és valszeg a melegben többet engedett a műanyag, így viszonylag könnyen hozzáfértem.
kobraCode Elküldve November22, 2013 Elküldve November22, 2013 Sziasztok, Újra! :D Segítséget kérnék, mert szeretném megcsinálni az Insigna spriccnit. Cromax-ban már megvettem a balos/jobbos spriccnit, most nézegettem, hogy tudok majd nekifogni de elakadtam már az első lépésnél. Úgy kezdődik, hogy vegyük le az ablaktörlőket, ezt hogy tudom megtenni? Néztem, de nem találok csavart a tetején mint pl. egy régi Swift-nél ahol egyértelmű volt. Aztán nem tudom a leírás szerinti "Húzzuk ki, a szélvédő alját takaró fekete műanyag tömítőcsíkot." Ha ez a piros nyíl által jelölt, hol tudom megkezdeni, könnyen kijön és visszamegy? Vagy készülni kell valamire? A zöld nyíl által jelölt "Húzzuk le, a motortértető, gumis tömítését. " szintén bármelyik végéről megkezdhetem? köszi Szia, Egy alap kérdés, a védőkupakot felhajtottad az ablaktörlőn? :icon1: Elméletileg pedig csavarnak kellene fognia. A piros nyilas tömítőcsíkot bármelyik végén megtudod kezdeni, de csak óvatosan, a csík közepében van egy fém merevítés, lehet hogy már el van rohadva, nehogy kiszakítsad belőle, mert akkor vehetsz újat. A gumi tömítést is bármelyik oldalról megkezdheted, ez könnyen lejön. Amire figyelj majd hogy hogyan teszed vissza az ablaktörlő karokat, nehogy rossz állásban legyenek. Én úgy csináltam hogy leszerelés előtt a szélvédőre pontosan a lapátok alá egy kis szigszalagot ragasztottam, így tudtam hogyan kell visszatenni. Az eredeti spricniket viszont megértem kitépni a helyükről. Hiába akasztottam ki a füleket, fújtam már WD-40-nel és csavarlazítóval is, de kb egy fél órás küszködés után jöttek csak ki. 1
psych0 Elküldve November22, 2013 Elküldve November22, 2013 Rosszul tudod. Enyém is annyi idős, ne félj tudni fogja az odb2-t. Viszont csak úgy fog beférni, ha a csatlakozót kipattintod a helyéről és úgy dugod rá. Úgy már el fog férni a takarólap alatt. 1998-as X motorkódú G Astrákból hogy lehet adatot kinyerni szoftveresen? Veszek én is egy ilyen ELM327-et, ami a Z12XE-s 2001-esemhez jó lesz, de az X-ekkel tuti nem fog menni. Köszi!
Geopake Elküldve November22, 2013 Elküldve November22, 2013 Én csak a zöld nyíllal jelölt tömítést vettem ki a cseréhez, bár az nyáron volt és valszeg a melegben többet engedett a műanyag, így viszonylag könnyen hozzáfértem. Én sem szedtem ki a szélvédő alatti gumit.Simán kilehet alóla húzni a műanyag takarót.A régi spricnit én is nehezen szedtem ki.
spzoli Elküldve November22, 2013 Elküldve November22, 2013 Régi spricnikre ráütsz csavarhúzú nyelével kettőt és már ki is jöttek.
imy Elküldve November23, 2013 Elküldve November23, 2013 1998-as X motorkódú G Astrákból hogy lehet adatot kinyerni szoftveresen? Veszek én is egy ilyen ELM327-et, ami a Z12XE-s 2001-esemhez jó lesz, de az X-ekkel tuti nem fog menni. Köszi! OPCOM elvileg azokkal is tud kommunikálni.
kissmiska Elküldve November25, 2013 Elküldve November25, 2013 Üdv! Vezérműlánc kit cserét vállal valaki Debrecen és 100km-es környékén? / X12XE G Astra '98 /
kissmiska Elküldve November25, 2013 Elküldve November25, 2013 Üdv! ELM is megy, de az OPCOM a tuti! OPCOM elvileg azokkal is tud kommunikálni.
mantec Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 T kissmiska! "... ki vállal ..." Opel Magocsa Debrecen Böszörményi út 218. 4032 Debrecen
kissmiska Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 Átszaladok egy árajánlatért ma bizisten', itt van 100m-re, de ha X>50.000 HUF, akkor el is esek! :D T kissmiska! "... ki vállal ..." Opel Magocsa Debrecen Böszörményi út 218. 4032 Debrecen
Janó32 Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 Átszaladok egy árajánlatért ma bizisten', itt van 100m-re, de ha X>50.000 HUF, akkor el is esek! :D Hát, 25e munkadíj alatt szinte csoda lenne (hivatalosba)... Gondolom Te alkatrésszel együtt reméled 50e környékére... A szíjas cseréje vízpumpával (közepes nevű szetteknél) 50-55e (anyag+munkadíj). Ha jól tudom, akkor a lánc cseréje költségesebb, pláne tisztességesen ha mindent szakszerűen cserélnek.
DM101 Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 Kicseréltem a pollenszűrőt, és jó a külső-belső levegő keringtetés a kocsiban, mégis párásodik rossz időben. Akkor jó csak, ha bekapcsolom 1-es fokozaton a ventilátort, meg a hátsó ablak fűtését. Nektek nincs pára amikor ilyen szutyok az időjárás?
Janó32 Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 Kicseréltem a pollenszűrőt, és jó a külső-belső levegő keringtetés a kocsiban, mégis párásodik rossz időben. Akkor jó csak, ha bekapcsolom 1-es fokozaton a ventilátort, meg a hátsó ablak fűtését. Nektek nincs pára amikor ilyen szutyok az időjárás? Szerintem olyan autó nincs amiben ilyenkor ne lenne párásodás... :D Venti 1-esen, ablak néha lehúz, ennyit tehetsz. (Ill. vizes ruhában -kabátban- nem érdemes beülni, a gumiszőnyegekről fel kell itatni a vizet ha áll rajta, alkohollal áttörölni az ablakok belsejét, nagyjából ennyi...)
potyo Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 Kicseréltem a pollenszűrőt, és jó a külső-belső levegő keringtetés a kocsiban, mégis párásodik rossz időben. Akkor jó csak, ha bekapcsolom 1-es fokozaton a ventilátort, meg a hátsó ablak fűtését. Nektek nincs pára amikor ilyen szutyok az időjárás? Ventilátor nélkül párásodik minden autó. Bent szaporítod a párát ha mással nem, a puszta lélegzéssel, nincs légáramlás, ami kivinné, kint meg hideg van, akkor a fizika működik... :D
Mc-elek Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 Átszaladok egy árajánlatért ma bizisten', itt van 100m-re, de ha X>50.000 HUF, akkor el is esek! :D alsó hangon kb 100e egy láncos motor vezérlés csere ;)
kissmiska Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 22.300 a szett (FEBI), akkor 77.700 a munkadíj? alsó hangon kb 100e egy láncos motor vezérlés csere ;)
Janó32 Elküldve November26, 2013 Elküldve November26, 2013 22.300 a szett (FEBI), akkor 77.700 a munkadíj? 22300??? Hol? Ha jól látom, Kb 40 környékén kezdődik, bár ha van kedvezményed... Azt nem tudom, hogy a láncosnál a vízpumpát hajtja-e a lánc... Ha igen, akkor mindenképpen csere. Az még kb 15-20e pluszban... Tehát 60 az alkatrész (normális minőségben kedvezmény .... Vagy csak a láncot cseréltetnéd? Azért az éppenséggel nem szakszerű, ugyanis ha a lánc már cserés, addigra általában a lánckeréknél is kopást okoz, arra nem éppen egészséges feltenni az új láncot...
Recommended Posts