Mc-elek Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Sziasztok! Tudna nekem valaki választ adni arra, hogy az olajszűrő házban miért nincs sosem olaj mikor szétszedem? Biztos hogy ennek nem így kellene lennie. Gyári olajszűrőt vettem direkt, nincs összenyomódva. lehet hogy ez így normális :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 lehet hogy ez így normális :) Bár csak úgy lenne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Bár csak úgy lenne! nem ismerem ezt a motort ... de sose lesz tele ... kb egyharmadig . Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Sziasztok.Ha nem megfelelő tipusu gyertya kerül a kocsiba az megnövelheti a fogyasztást? Más:A napokban belém tolattak az első lámpám alsó füle törött és nemvagyok híve a műanyag heggesztésnek ha esetleg mégis csere lessz az utángyártottak közül a TYC vagy a DEPO a jobb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Nem tudod, hogy ki tolatott beléd?Mert ha igen, akkor ne szarakodjál, vidd el az Opel szervízbe és megcsinálják a károkozó kontójára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Nem tudod, hogy ki tolatott beléd?Mert ha igen, akkor ne szarakodjál, vidd el az Opel szervízbe és megcsinálják a károkozó kontójára. De tudom csak valószinű a biztositó csak hegesztést fog fizetni,mivelhogy javitható ,még váro,hogy mit ajánlanak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Amikor két hetes volt az autóm belém tolattak. Az első lökhárítóm jobb sarka lett meghúzva egy 4-5 cm-es helyen.Az alapozóig lejött a festék. Bevittem a Schillerhez és ők intéztek mindet.Mondta a i, hogy meg tudják csinálni valami ködöléses technológiával, vagy újra fényezik.Mondtam neki,hogy fényezzék újra.Az egész lököst megcsinálták, és 87000Ft lett a vége.Modjuk az engem ugye nem izgatott, mert azt a másik fél biztosítója állta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 De tudom csak valószinű a biztositó csak hegesztést fog fizetni,mivelhogy javitható ,még váro,hogy mit ajánlanak. Hegeszteni? Csesszék meg, idővel az eltörhet akár.... Az csere.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gboy Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 A kartergáz csövem már kissé repedezett és a külső felén kezd "trutyisodni", gondolom olajsár. Vettem másik csövet, mely hozzám közelebb eső része rögzítőgyűrűs, viszont a másik fele hátul csak egyszerűen rá van dugva? mert ott nincs rögzítőgyűrű és nem annyira látható, nem akartam erőltetni, hátha valami mégis fogja (z12xe). Kép (netről): Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 A kartergáz csövem már kissé repedezett és a külső felén kezd "trutyisodni", gondolom olajsár. Vettem másik csövet, mely hozzám közelebb eső része rögzítőgyűrűs, viszont a másik fele hátul csak egyszerűen rá van dugva? mert ott nincs rögzítőgyűrű és nem annyira látható, nem akartam erőltetni, hátha valami mégis fogja (z12xe). Kép (netről): Jó neked, hogy sokat kibírt, nekem ~4 év után mindkettőt cserélnem kellett. Nekem a másik oldalt is volt bilincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Véletlenül vettem egy 30cm-es ablaktörlőt (eredeti)ami a kombikhoz jó.Nem használtam, mert amikor rájöttem hogy rossz lapátot vettem, akkor el is csomagoltam.Ha valaki Újpest környékén lakik és kell neki egy ilyen, akkor 1000Ft-ért viheti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kopisti Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Sziasztok, 2007-es évjáratú G Astrám van és szeretnék benne hűtővizet cserélni. Próbáltam keresni infót ezzel kapcsolatban, de csak annyit sikerült találni hogy nem lehet teljesen leengedni a vízet a hűtőn lévő csavarral, a motorban is marad valamennyi. Esetleg az segíthet, ha a hűtőről levesszük az alsó csövet ott még elég sok ki tud folyni. Akinek van információja vagy tapasztalata a hűtővíz cserével kapcsolatban azt megköszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 T kopisti! "... cserélni ..." Minek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kopisti Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 T kopisti! "... cserélni ..." Minek? T mantec! Tudom hogy nem kell de nem árt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Sziasztok! Vettem előre Brembo Easy Check féktárcsákat, de gyártási hibás volt. Be kellett cserélni. A tárcsa egyik oldalfala 9 a másik pedig 6 mm volt. És ahogy forgattam ez az arány változott. Hihetetlen. Becseréltem Zimmermann Coated Z tárcsákra. Ezekkel nem volt gond. itt már csak 0,8-1,1 mm eltérés volt az oldal falak között max. https://picasaweb.google.com/106631535768501005420/130718_ElsoFektarcsaCsere Bosch fékbetéteket raktam hozzá. Az érdekes még, hogy a Zimmermann tárcsa átmérője mintha néhány 1-2 mm-el kisebb lenne mint a gyári tárcsáé. Úgy tűnik a kopásból, mintha nem lenne majd pereme, a betét kiér a tárcsa széléig. Ez normális? Sajnos ezt nem mértem meg berakás előtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Sziasztok! Vettem előre Brembo Easy Check féktárcsákat, de gyártási hibás volt. Be kellett cserélni. A tárcsa egyik oldalfala 9 a másik pedig 6 mm volt. És ahogy forgattam ez az arány változott. Hihetetlen. Becseréltem Zimmermann Coated Z tárcsákra. Ezekkel nem volt gond. itt már csak 0,8-1,1 mm eltérés volt az oldal falak között max. https://picasaweb.google.com/106631535768501005420/130718_ElsoFektarcsaCsere Bosch fékbetéteket raktam hozzá. Az érdekes még, hogy a Zimmermann tárcsa átmérője mintha néhány 1-2 mm-el kisebb lenne mint a gyári tárcsáé. Úgy tűnik a kopásból, mintha nem lenne majd pereme, a betét kiér a tárcsa széléig. Ez normális? Sajnos ezt nem mértem meg berakás előtt. Ezt én nem értem. Hullámos volt, vagy mi? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Ezt én nem értem. Hullámos volt, vagy mi? :huh: Szia! Ilyen volt: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A felső rész 6mm az alsó 9mm volt. A tárcsa másik felén mérve 7 és 8. De forgatva össze vissza változott. Össz szélességre stimmelt a 24mm, de ilyet nem lehet autóra rakni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Szia! Ilyen volt: Hűha :blink: Írtad, hogy a másik sem teljesen OK, nem tudom, én lehet nem bíznék abban sem ezek után (meg a boltban sem...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Hűha :blink: Írtad, hogy a másik sem teljesen OK, nem tudom, én lehet nem bíznék abban sem ezek után (meg a boltban sem...) Több dolog miatt sem hiszem, hogy a bolttal lenne a probléma, mivel ők is csak viszonteladót. A termékeket én bontottam ki a gyári csomagolásból. Magyarországi forgalmazó cimkéi rajta voltak. Kérdés az, ha egy 9-10 e Ft/db áron lévő tárcsa ilyen, akkor milyen a 6 ezres. Illetve akkor csak 20-30e Ft/db áron van minőségi tárcsa? Akkor vajon mi lehet? Az emberek többsége nem nézi meg a tárcsát felrakás elött? Vagy szerelő rakja fel, ő meg minek nézné meg? Vagy a Brembo rakás hulladék vagy hamisítják mint az SKF csapágyat? Hát sokat gondolkodtam ezeken.... Szerintem a Zimmermannal nem lesz baj. Eddig szépen és jól fog. Majd lecsiszolom a régieket, mert elég rozsdásak, és megmérem ott is mit mutat. (GM volt rajta) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Mikor nekem a szerelőm cserélte a tárcsákat ő is visszavitt egy garnitúrát mert ütött.Van valami műszere amivel megnézte,csak elfelejtettem a nevét:) Aztán hozatott másmilyen tárcsát az tuti volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Szia! Ilyen volt: A felső rész 6mm az alsó 9mm volt. A tárcsa másik felén mérve 7 és 8. De forgatva össze vissza változott. Össz szélességre stimmelt a 24mm, de ilyet nem lehet autóra rakni.... Ez igen szarul van megmunkálva. Legalább lesorjázhatták volna. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Július20, 2013 Megoszt Elküldve Július20, 2013 Sztem ez nem eredeti Brembo, hanem valami gagyi hamisítvány. Akármennyire dobozban volt is, egy ilyen nagy nevű gyártó nem engedheti meg magának ennyire kritikán aluli termék forgalomba hozatalát. Sztem a Brembonál ennél sokkal kisebb hibáért a minőségellenőrzés rég kiszórta volna a terméket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gboy Elküldve Július20, 2013 Megoszt Elküldve Július20, 2013 Több dolog miatt sem hiszem, hogy a bolttal lenne a probléma, mivel ők is csak viszonteladót. A termékeket én bontottam ki a gyári csomagolásból. Magyarországi forgalmazó cimkéi rajta voltak. Kérdés az, ha egy 9-10 e Ft/db áron lévő tárcsa ilyen, akkor milyen a 6 ezres. Illetve akkor csak 20-30e Ft/db áron van minőségi tárcsa? Akkor vajon mi lehet? Az emberek többsége nem nézi meg a tárcsát felrakás elött? Vagy szerelő rakja fel, ő meg minek nézné meg? Vagy a Brembo rakás hulladék vagy hamisítják mint az SKF csapágyat? Hát sokat gondolkodtam ezeken.... Szerintem a Zimmermannal nem lesz baj. Eddig szépen és jól fog. Majd lecsiszolom a régieket, mert elég rozsdásak, és megmérem ott is mit mutat. (GM volt rajta) Ez biztos hamis Brembo, ilyen munkát egy alsóbb kategóriás gyártó se adna ki a kezéből, csakis hamisító. Korábban nézegettem ebay-en, mert jó áron voltak Brembo-k, de főleg ezek után biztos nem rendelek, hanem személyesen vásárolom meg. Sajnálatos, hogy ilyen, biztonság szempontjából fontos alkatrészeket gagyi módon hamisítanak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Július21, 2013 Megoszt Elküldve Július21, 2013 A tűzfalon a fűtőradiátor bemenő csövén valszeg elfáradt a rögztiésnél a kis karika problémát jelent ez vagy semmi gondot nemokoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Július21, 2013 Megoszt Elküldve Július21, 2013 ez a brembo-s téma nem eccerú de igaz... kolléga G-jén elrepedt gagyi brembo ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts