DM101 Elküldve Július3, 2013 Megoszt Elküldve Július3, 2013 Nekem NGK van benne.A szerelő hozatta bele.Remélem nem lesz baj, hogy nem a fent említett gyertya van a kocsiban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július3, 2013 Megoszt Elküldve Július3, 2013 T DM101! NGK: ZFR5F-11 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július4, 2013 Megoszt Elküldve Július4, 2013 A motort le lehet mosni a kutakon lévő magasnyomású mosóval?Elsősorban a hűtő felületét szeretném letakarítani, de a motort is lemosnám, ha nem lesz baj belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július4, 2013 Megoszt Elküldve Július4, 2013 A motort le lehet mosni a kutakon lévő magasnyomású mosóval?Elsősorban a hűtő felületét szeretném letakarítani, de a motort is lemosnám, ha nem lesz baj belőle. Hűtőt NE! Elgorbíted a kis Al lamellákat, és elcseszed a hűtőt!!! Motort sem jó magas mosással, mert beszivároghat a víz acsatlakozásokba. Én eddig 5.5 év alatt 1x mostam meg... inkább használj rongyot, és féktisztító spray-t... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Július4, 2013 Megoszt Elküldve Július4, 2013 Valahol azt olvastam hogy azért kell tisztítani a hűtőt mert az évek alatt rárakodó trutyi miatt nem tudja leadni a megfelelő hőt.A féktisztítót mire használjam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július4, 2013 Megoszt Elküldve Július4, 2013 Valahol azt olvastam hogy azért kell tisztítani a hűtőt mert az évek alatt rárakodó trutyi miatt nem tudja leadni a megfelelő hőt.A féktisztítót mire használjam? Motortérben ha valami olajos, az eltávolítani. De nagynyomásúval szerintem ne pucolj hűtőt, ha jót akarsz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vilmoskörte Elküldve Július4, 2013 Megoszt Elküldve Július4, 2013 A motort le lehet mosni a kutakon lévő magasnyomású mosóval?Elsősorban a hűtő felületét szeretném letakarítani, de a motort is lemosnám, ha nem lesz baj belőle. Amikor én a szerelőknek mondtam, hogy le kellene mosni a kocsim motorterét, egyöntetűen úgy néztek rám, mint a véres rongyra. Azóta nem vetettem fel újra a témát :D. Ha belegondolsz elég sok elektromos csati van ott bent. Ezek kifejezetten útálnak mosakodni. Amiket én olvastam eddig, hogy letakarva elektromos részeket gyenge vízsugárral mosva lehet próbálkozni. Én maradok a porszáraz motortérnél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július4, 2013 Megoszt Elküldve Július4, 2013 Néztétek már a motorteret egy szakadó esős autópályázás után? Ha azt kibírja, akkor a szándékos motormosás sem tesz kárt benne. Én egy évben 2-3-szor le szoktam mosni, főleg tél után, miután felszáradt a sós latyak, magasnyomásúval kb 1m-ről... Alul meg jó közelről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Július4, 2013 Megoszt Elküldve Július4, 2013 1 hete mostam ki a motorteret nagynyomású házi mosóval. Előtte szerelőmet kérdeztem aki már jó ideje pályán van és nem mellesleg Opel szervizben dolgozik. A következőket monda: semmit nem kell letakarni semmire nem kell ügyelni, a csatlakozók vízmentesek lehet mosni nyugodtan, ha van valami olajfolt bent az akár még előtte brigéciollal is be lehet fújni. Nos én így tettem, egy kivétellel, a riasztó szirénáját betakartam, azaz húztam rá egy zacsit. Mosás után pöcc röff indult, minden elektromos cucc működött és működik is azóta rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Július4, 2013 Megoszt Elküldve Július4, 2013 Mikor megvettem a kocsit lemosták a motort előtte a Schillerbe.Semmi baja nem lett.Azóta is tiszta.A Vectrán is lemostam évente egyszer.Soha semmi baja nem volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kosazolika Elküldve Július5, 2013 Megoszt Elküldve Július5, 2013 kicseréltem a gyertyákat és ez volt benne ,opeléknál cserélték előzőleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július5, 2013 Megoszt Elküldve Július5, 2013 kicseréltem a gyertyákat és ez volt benne ,opeléknál cserélték előzőleg. XEP-be 2 pólusú? Nekem nem ilyen volt benne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Fékfolyadékot akarok cserélni,melyik menjen bele: DOT 4 vagy 5.1 és mennyi kell bele? normál utcai használat,4 tárcsafék ABS Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Fékfolyadékot akarok cserélni,melyik menjen bele: DOT 4 vagy 5.1 és mennyi kell bele? normál utcai használat síkterepen autópálya semmi,4 tárcsafék ABS Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Fékfolyadékot akarok cserélni,melyik menjen bele: DOT 4 vagy 5.1 és mennyi kell bele? normál utcai használat síkterepen autópálya semmi,4 tárcsafék ABS DOT4 bőven elég bele.... Sportmotorokba pályázáshoz kell dot 5.1 (vagy versenycélra használt kocsiba) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Fékfolyadékot akarok cserélni,melyik menjen bele: DOT 4 vagy 5.1 és mennyi kell bele? normál utcai használat síkterepen autópálya semmi,4 tárcsafék ABS Nekem ez került bele, nem sokkal drágább, akkor viszont miért ne? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 Nekem ez került bele, nem sokkal drágább, akkor viszont miért ne? ;) De akkor tudod, hogy előtte a DOT4-et le kell fejteni, és utána mehet bele az 5.1....Mert a DOT4 glikol a dot 5.x pedig szilikonbázisú, vagy . Egymással nem keveredhet! Tehát ezért nem érdemes váltani, mert lefejteni otthon nem tudod, és macerásabb!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csicsó Elküldve Július6, 2013 Megoszt Elküldve Július6, 2013 DOT4 bőven elég bele.... Sportmotorokba pályázáshoz kell dot 5.1 (vagy versenycélra használt kocsiba) és mennyi megy bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 T imy! "... glikol ... szilikon ..." Az ATE SL.6 fékfolyadék az milyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 és mennyi megy bele? 0,5l Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 De akkor tudod, hogy előtte a DOT4-et le kell fejteni, és utána mehet bele az 5.1....Mert a DOT4 glikol a dot 5.x pedig szilikonbázisú, vagy . Egymással nem keveredhet! Tehát ezért nem érdemes váltani, mert lefejteni otthon nem tudod, és macerásabb!!! dot5 szilikonbázisú, a dot5.1 glikol-éter... ;) Egyébként is le kell (ajánlott?) fejteni, hogy a régi fékfolyadékból minél kevesebb maradjon a rendszerben, az új folyadék tulajdonságait rontja a visszamaradt régi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 dot5 szilikonbázisú, a dot5.1 glikol-éter... ;) Egyébként is le kell (ajánlott?) fejteni, hogy a régi fékfolyadékból minél kevesebb maradjon a rendszerben, az új folyadék tulajdonságait rontja a visszamaradt régi... Igen, de ezt otthon hogy oldod meg? Addig OK, hogy a tartályból elfogy, de utána nehéz, mivel nem tudod pumpálni. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 T imy! "... glikol ... szilikon ..." Az ATE SL.6 fékfolyadék az milyen? DOT4... ;) Csak kicsit megbabrálták (etanol bázis), hamarabb fel tud épülni a nyomás, rövidül a reakcióidő, ezért a modern menetstab rendszerekkel szerelt autókhoz meglehetősen ajánlott. Bizonyos tulajdonságai jobbak, mint a DOT5.1-nek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Július8, 2013 Megoszt Elküldve Július8, 2013 Igen, de ezt otthon hogy oldod meg? Addig OK, hogy a tartályból elfogy, de utána nehéz, mivel nem tudod pumpálni. ;) Nem otthon oldom meg, szerencsére van szakképzett mechaniker a családban... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
grofbandi Elküldve Július12, 2013 Megoszt Elküldve Július12, 2013 Sziasztok! Tudna nekem valaki választ adni arra, hogy az olajszűrő házban miért nincs sosem olaj mikor szétszedem? Biztos hogy ennek nem így kellene lennie. Gyári olajszűrőt vettem direkt, nincs összenyomódva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts