Spuri83 Elküldve Március29, 2012 Megoszt Elküldve Március29, 2012 Sziasztok, Még abszolút új vagyok itt, de látom, hogy alapvetően hasznos tanácsokat tudtok adni egymásnak. Ezért kérném most a segítségeteket. Nagyszabású csereintervallumhoz érkezett a kis járgányom. Kértem be árajánlatot több alkatrész beszállítótól, de nem tudom eldönteni, hogy miből ragaszkodjak a gyárihoz, és miből elégedjek meg az utángyártottal, és ott pedig melyik gyártót válasszam. Kérlek segítsetek az alábbiakból kiválasztani a legmegfeleőbbet az ár - érték arány figyelembe vételével: vízpumpa: 29.009.- mínusz 30% /gyári alkatrész 11.775.- /Graf hosszbordás (generátor) szíj: 10.129.- mínusz 20% /gyári alkatrész Contitech 5.357.- Gates 4.290.- Dayco 3.950.- féktárcsa pár: 22.879.- /Zimmermann 20.400.- /Ferodo 14.400.- /Brembo garnítúra első fékbetét 9.520.- /gyári alkatrész 7.609.- /Elsőbeszállítói minőség Féktárcsa és fékbetét garnitúra készletben is kapható, 53.280.- mínusz 30% /gyári alkatrész Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március29, 2012 Megoszt Elküldve Március29, 2012 Nekem anno amikor én cseréltem ezeket, akkor féktárcsából Brembo lett, minden egyébből gyári, de én akkor azokat tudtam jó áron megszerezni. A helyedben most vízpumpából ragaszkodnék a gyárihoz (adott esetben elég nagy galibát tud csinálni ha idő előtt feladja), a többi gyakorlatilag ízlés/pénztárca kérdése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Március29, 2012 Megoszt Elküldve Március29, 2012 Sziasztok, Még abszolút új vagyok itt, de látom, hogy alapvetően hasznos tanácsokat tudtok adni egymásnak. Ezért kérném most a segítségeteket. Nagyszabású csereintervallumhoz érkezett a kis járgányom. Kértem be árajánlatot több alkatrész beszállítótól, de nem tudom eldönteni, hogy miből ragaszkodjak a gyárihoz, és miből elégedjek meg az utángyártottal, és ott pedig melyik gyártót válasszam. Kérlek segítsetek az alábbiakból kiválasztani a legmegfeleőbbet az ár - érték arány figyelembe vételével: vízpumpa: 29.009.- mínusz 30% /gyári alkatrész 11.775.- /Graf hosszbordás (generátor) szíj: 10.129.- mínusz 20% /gyári alkatrész Contitech 5.357.- Gates 4.290.- Dayco 3.950.- féktárcsa pár: 22.879.- /Zimmermann 20.400.- /Ferodo 14.400.- /Brembo garnítúra első fékbetét 9.520.- /gyári alkatrész 7.609.- /Elsőbeszállítói minőség Féktárcsa és fékbetét garnitúra készletben is kapható, 53.280.- mínusz 30% /gyári alkatrész Segítségeteket előre is nagyon köszönöm! ;) Vízpumpából akkor tennék gyárit, ha szíjas a gép. Láncosnál beleraknám az utángyártottat, ott nem csinál akkora galibát. Elég nagy az árkülönbség. Fékbetétnél viszont nem lovagolnék 2e forinton. Simán gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Március30, 2012 Megoszt Elküldve Március30, 2012 Ma megcsináltam az autómon a tavaszi munkákat. -Olajcsere -Pollenszűrő csere -Levegőszűrő csere -Kitakarítottam a klímát is Kapott még az autó két új stabilizátorrudat is mert a jobb oldali már kopogott mint a lőcsös szekér. Ha már nekifogtam kicseréltem mind a kettőt. Az üzletben ahol vásároltam ezt ajánlották: MOOG 6800ft volt darabja. Remélem jobb lesz mint a régi műanyag. Most cseréltem másodszor a 9 év alatt. Az előző kb. 3 évet bírt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Március30, 2012 Megoszt Elküldve Március30, 2012 Ma megcsináltam az autómon a tavaszi munkákat. -Olajcsere -Pollenszűrő csere -Levegőszűrő csere -Kitakarítottam a klímát is Kapott még az autó két új stabilizátorrudat is mert a jobb oldali már kopogott mint a lőcsös szekér. Ha már nekifogtam kicseréltem mind a kettőt. Az üzletben ahol vásároltam ezt ajánlották: MOOG 6800ft volt darabja. Remélem jobb lesz mint a régi műanyag. Most cseréltem másodszor a 9 év alatt. Az előző kb. 3 évet bírt. Nekem is ilyen van ősz óta. Még csendben van (ajánlom is neki!). Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 nem kell valakinek egy Dephi-hez való pollenszűrő? utángyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 nem kell valakinek egy Dephi-hez való pollenszűrő? utángyári. Nekem behr van a kocsiban. Elnézted a gyártót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Nekem behr van a kocsiban. Elnézted a gyártót? mondjuk inkább hogy kommunikációs félreértés volt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 mondjuk inkább hogy kommunikációs félreértés volt :) Én is benéztem egyszer, de akkor az olajszűrőt, szó nélkül kicserélték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sixday Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Ti milyen gyártmányú pollenszűrőt raktatok be? Én is most cserélem (Behr) de sajnos a filtercenterben olyat adtak ami szélesebb volt mint kellett volna és bár megpróbáltam óvatosan berakni természetesen elszakadt, szóval még vissza sem veszik. Most ezért elég pipa vagyok, a következőt az UNIX-ban akarom megvenni, onnan milyen márkát javasoltok? Más: Opelhez létezik olyan alkatrészadatbázis mint pl. bmw-nél a realoem.com? Szétszedtem a fűtésvezérlő panelemet, kiderült hogy mindhárom mozgatóbowdenem kuka (2 szorul 1 pedig rövid), és ilyet kellene vennem de nemtudom honnan. Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 nem kell valakinek egy Dephi-hez való pollenszűrő? utángyári. mondjuk inkább hogy kommunikációs félreértés volt :) Ezért jó nekem. Tesómnak egyik fajta van, nekem másik. (hogy melyik-melyik azt már meg nem mondom) Szoktam venni egy ilyet egy olyat, és általában kilegózom valahogy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 nem kell valakinek egy Dephi-hez való pollenszűrő? utángyári. bameg .... még jó hogy írtam hogy delpi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 bameg .... még jó hogy írtam hogy delpi :) tényleg... nem iszok többet (viszont én meg írtam hogy a C205 kell :) ) még jó hogy nem gyári :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Ti milyen gyártmányú pollenszűrőt raktatok be? Én is most cserélem (Behr) de sajnos a filtercenterben olyat adtak ami szélesebb volt mint kellett volna és bár megpróbáltam óvatosan berakni természetesen elszakadt, szóval még vissza sem veszik. Most ezért elég pipa vagyok, a következőt az UNIX-ban akarom megvenni, onnan milyen márkát javasoltok? Más: Opelhez létezik olyan alkatrészadatbázis mint pl. bmw-nél a realoem.com? Szétszedtem a fűtésvezérlő panelemet, kiderült hogy mindhárom mozgatóbowdenem kuka (2 szorul 1 pedig rövid), és ilyet kellene vennem de nemtudom honnan. Előre is köszönöm. Én Armafiltet. (Behr) Évente cserélem, 1300Ft-ért veszem, szinte ingyen van, és még jobban is illeszkedik, mint a gyári.(Cromax) Az aktívszenes is 2000Ft, azért sem sok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Ezért jó nekem. Tesómnak egyik fajta van, nekem másik. (hogy melyik-melyik azt már meg nem mondom) Szoktam venni egy ilyet egy olyat, és általában kilegózom valahogy. Csavaros: delphi Kapcsos: behr Link to comment Megosztás: More sharing options...
sixday Elküldve Április9, 2012 Megoszt Elküldve Április9, 2012 Én Armafiltet. (Behr) Évente cserélem, 1300Ft-ért veszem, szinte ingyen van, és még jobban is illeszkedik, mint a gyári.(Cromax) Az aktívszenes is 2000Ft, azért sem sok. És ezeket hol veszed? Melyik láncnál lehet kapni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Április10, 2012 Megoszt Elküldve Április10, 2012 Csavaros: delphi Kapcsos: behr Igen-igen, ennek már utána néztem. Csak mindig elfelejtem. Van nálam egy kis baj a toronyban... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Április10, 2012 Megoszt Elküldve Április10, 2012 És ezeket hol veszed? Melyik láncnál lehet kapni? Ott van, de még1x, cromax (bocs, és még olcsóbb is) http://cromax.hu/index.php?katid=51274627&termek_al_id=24840&katnev=Behr%20kl%C3%ADm%C3%A1val%20(270x235x30mm) Link to comment Megosztás: More sharing options...
sixday Elküldve Április10, 2012 Megoszt Elküldve Április10, 2012 Valaki kérem mondjon nekem egy használható Opel bontót Budapesten. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 T Donát szervizes :) Fékcsere. 100e KM / 1tárcsa + 2xbetét után: Hátsófék 100e KM után: Itt konstatáltuk hogy minden szép és jó, ment vissza minden a helyére :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 :) 5év helyből arra fej szerkezetre :D :D és jobban fog már ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GH Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 :) 5év helyből arra fej szerkezetre :D :D és jobban fog már ?? Igen... szerintem mire hazaértem vele már most jobb volt így mint a régi... pedig az is gyári volt. Összekopik meg kap új fékolajat és felgyűröm vele az aszfaltot. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 Igen... szerintem mire hazaértem vele már most jobb volt így mint a régi... pedig az is gyári volt. Összekopik meg kap új fékolajat és felgyűröm vele az aszfaltot. :) lesz az még jobb is :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 T Donát szervizes :) http://kepfeltoltes.hu/thumb/120422/WP_000222__Medium__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Fékcsere. 100e KM / 1tárcsa + 2xbetét után: http://kepfeltoltes.hu/thumb/120422/WP_000223__Medium__www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/thumb/120422/WP_000225__Medium__www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/thumb/120422/WP_000226__Medium__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Hátsófék 100e KM után: http://kepfeltoltes.hu/thumb/120422/WP_000227__Medium__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Itt konstatáltuk hogy minden szép és jó, ment vissza minden a helyére :) Bátorság próba? Fék csere azon az emelőn? :o Ugye nem! Nekem a nyári gumikat kéne feltennem, de tegnap este fél 11 után Kozármisleny és Szigetvár között csak 4.5-5 °C volt! Éjfél körül Kaposváron 10°C. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Április22, 2012 Megoszt Elküldve Április22, 2012 Bátorság próba? Fék csere azon az emelőn? :o Ugye nem! mi ezzel a baj ?? (szeretnék csápost csak nem fér be a pincébe :D ) a kereket mindig alá rakom ... nem egyszer csináltam már ,idáig nem volt baj sose :) tudom... de még lehet Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts