Balageaxe Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Ha már tükör a téma, hogyan lehet levenni a szilánkosra tört tükörlapot? Egyik ismerősömnek nekimentek és jó pár helyen megrepedt, de nem tudtuk levenni. Most azon gondolkodik, hogy inkább ráragaszt egy másikat, de az nekem annyire nem tetszik... :lol: köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Ha már tükör a téma, hogyan lehet levenni a szilánkosra tört tükörlapot? Egyik ismerősömnek nekimentek és jó pár helyen megrepedt, de nem tudtuk levenni. Most azon gondolkodik, hogy inkább ráragaszt egy másikat, de az nekem annyire nem tetszik... :lol: köszi Külső részt hajtsd befelé, ha törött, akkor segíthetsz neki egy csavarhúzóval is. Ne felejts el, védőkesztyűt felvenni, és védőszemüveget is!!! Ha kiugrott a tolómotor tengelye, akkor felülről lefelé hajtsd, míg a másik tengely ki nem ugrik. Ha fűthető, vezetéket levenni! A visszarakás, sokkal jobb "szórakozás"... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris83 Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Helló! Állitólag azt írta ki,hogy a befecskendező nem működik,de a szervízbe esküsznek rá,hogy ez motorvezérlő hiba lesz,mert ezeknél a tipusoknál ez gyári hibás alkatrész.Találtam neten olyan céget aki javitja a motorvezérlőket(garival),de nem tudom mit csináljak.Lehet,hogy nem is az a baja? Motorvezérlő gyári hibás? jóvicc... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Motorvezérlő gyári hibás? jóvicc... :lol: sajnos igaz... szinte mindegyiknél igaz ahol a vezérlő a motorra van szerelve...,de nem törvényszerű :D gyenge a forrasztás... egy darab bírja aztán vagy új ,vagy javítás.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Január9, 2012 Megoszt Elküldve Január9, 2012 Sziasztok! Szeretnék gyors segítséget kérni. Eltört a fojtószelepházon az a műanyag rudazat, ami nyitogatja a fojtószelepeket. http://kepfeltoltes.hu/view/120109/P090112...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120109/P090112...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120109/P090112...ltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/120109/P090112...ltoltes.hu_.jpg Képet raktam fel. A szívótoroknál nekem tört el a rudazat. Lehet-e javítani? Cserealkatrész? Vagy új? Valaki tudna s.o.s. segíteni? Árakat esetleg? Z14XEP 2005 cikkszám 278 600 073? Link to comment Megosztás: More sharing options...
sirocco Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Sziasztok! 1.2-es G-s Astra-m van, lépcsőshátú. 1-2 hónapja a jobb hátsó ajtót a központizár nem zárja le, mindig kézzel kellett lezárni, mostanában viszont ki se akarja nyitni és kézzel se lehet kinyitni. A gombot nem tudom teljesen felhúzni, mintha kiakadt volna. A kérdésem az lenne, hogy mennyire macerás a kárpitot leszedni, zárat megjavítani házilag? köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Sziasztok! 1.2-es G-s Astra-m van, lépcsőshátú. 1-2 hónapja a jobb hátsó ajtót a központizár nem zárja le, mindig kézzel kellett lezárni, mostanában viszont ki se akarja nyitni és kézzel se lehet kinyitni. A gombot nem tudom teljesen felhúzni, mintha kiakadt volna. A kérdésem az lenne, hogy mennyire macerás a kárpitot leszedni, zárat megjavítani házilag? köszi! Annyira nem macerás. Az ablakemelőnél az omega gyűrűt nehezebb kiszedni, de kivehető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Sziasztok! 1.2-es G-s Astra-m van, lépcsőshátú. 1-2 hónapja a jobb hátsó ajtót a központizár nem zárja le, mindig kézzel kellett lezárni, mostanában viszont ki se akarja nyitni és kézzel se lehet kinyitni. A gombot nem tudom teljesen felhúzni, mintha kiakadt volna. A kérdésem az lenne, hogy mennyire macerás a kárpitot leszedni, zárat megjavítani házilag? köszi! Ha jól értem, akkor az ajtód zárva maradt, és nem tudod kinyitni. Így viszont elképzelni sem tudom hogy lehet rongálás nélkül a kárpitot leszedni. Már többen leírták a fórumon a pontos menetét. Vissza kell keresni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sirocco Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Ha jól értem, akkor az ajtód zárva maradt, és nem tudod kinyitni. Így viszont elképzelni sem tudom hogy lehet rongálás nélkül a kárpitot leszedni. Már többen leírták a fórumon a pontos menetét. Vissza kell keresni. hmm, jogos, ebbe bele gondoltam, hogy zárt ajtónál nehéz leszedni a kárpitot :rolleyes: Hétvégén megpróbálom hátha sikerül vhogy kinyitni. köszi, rákeresek a fórumon. üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krisz19 Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Sziasztok. Kérdésem lenne ill segítséget tanácsot kérnék. Most,hogy kijöttek a hidegek 6 km szoktam kocsival jönni melóba de hatante 2x de azt vettem észre,h ezen idő alatt totál megszorul a kézifék a kérdésem a dologgal kapcsolatba lehet valahol valamit kicsit meg kenni vagy új kötél tulajdonosa leszek? Köszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Sziasztok. Kérdésem lenne ill segítséget tanácsot kérnék. Most,hogy kijöttek a hidegek 6 km szoktam kocsival jönni melóba de hatante 2x de azt vettem észre,h ezen idő alatt totál megszorul a kézifék a kérdésem a dologgal kapcsolatba lehet valahol valamit kicsit meg kenni vagy új kötél tulajdonosa leszek? Köszi :) Próbálgathatod, de meg fogod unni a ki-be szerelgetést! Én már túl vagyok rajta. Vegyél újat, de vigyázz mert más a dobfékes és más a tárcsafékes! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krisz19 Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krisz19 Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 Próbálgathatod, de meg fogod unni a ki-be szerelgetést! én már túl vagyok rajta. Vegyél újat, de vigyázz mert más a dobfékes és más a tárcsafékes! Oké köszi akkor nem szórakozok vele! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február2, 2012 Megoszt Elküldve Február2, 2012 ne is szórakozz vele, mert vehetsz még egy komplett hátsó féket is.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
muszta Elküldve Február13, 2012 Megoszt Elküldve Február13, 2012 Üdv! Kérdésem az lenne, hogy valaki meg tudná-e mondani, hogy mi a pontos neve a képen látható alkatrésznek (Váltón van és a kuplungot itt lehet légteleníteni). Az történt, hogy pár napja akartam elindulni és a kuplung nem működött. Olajfolt a kocsi alatt (fékolaj), Majd észrevettük, hogy ez az alkatrész mozog. Kiszedtük és van alatta egy ksi fekete műanyag, ami el van törve. Tudok ilyet külön venni? http://img.jofogas.hu/images/55/5598663247.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február13, 2012 Megoszt Elküldve Február13, 2012 Üdv! Kérdésem az lenne, hogy valaki meg tudná-e mondani, hogy mi a pontos neve a képen látható alkatrésznek (Váltón van és a kuplungot itt lehet légteleníteni). Az történt, hogy pár napja akartam elindulni és a kuplung nem működött. Olajfolt a kocsi alatt (fékolaj), Majd észrevettük, hogy ez az alkatrész mozog. Kiszedtük és van alatta egy ksi fekete műanyag, ami el van törve. Tudok ilyet külön venni? http://img.jofogas.h.../5598663247.jpg milyen motor van ehez az F23 váltóhoz? ha F23... Link to comment Megosztás: More sharing options...
muszta Elküldve Február13, 2012 Megoszt Elküldve Február13, 2012 milyen motor van ehez az F23 váltóhoz? ha F23... Igazából nem tudom milyen váltó van az én kocsimban, ezt a képet netről vadásztam. Kerestem a váltón a számát, de sikertelenül, pedig levileg a kuplung légtelenítője melett kellene valahol lennie, de nekem semmi felirat ne látszódik. A motorszám: X16XEL20K53570 1.6-os, 16 szelepes, 101 lovas Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február13, 2012 Megoszt Elküldve Február13, 2012 Igazából nem tudom milyen váltó van az én kocsimban, ezt a képet netről vadásztam. Kerestem a váltón a számát, de sikertelenül, pedig levileg a kuplung légtelenítője melett kellene valahol lennie, de nekem semmi felirat ne látszódik. A motorszám: X16XEL 1.6-os, 16 szelepes, 101 lovas nemtalálom ... :( :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 milyen motor van ehez az F23 váltóhoz? ha F23... F23 váltó a kétezres és afeletti motorokhoz tartozik G Astrában (benzin, dízel egyaránt). A teljesség igénye nélkül: X20XEV, Z20LET, Y20DTH, Z22SE... X16XEL motorhoz F17 jelű váltó tartozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Február14, 2012 Megoszt Elküldve Február14, 2012 F23 váltó a kétezres és afeletti motorokhoz tartozik G Astrában (benzin, dízel egyaránt). A teljesség igénye nélkül: X20XEV, Z20LET, Y20DTH, Z22SE... X16XEL motorhoz F17 jelű váltó tartozik. a kep amit berakot azon f23as van ,csak utana derult ki hogy x16xel moci van neki ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Takker Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 Üdv mindenkinek. Z12XE 2002-es G Astrám van, most állok szervizelés előtt 72.000 km van benne. Megvásároltam már hozzá az: olajat / Castrol Magnatec 5W/40 / olajszűrőt levegő szűrőt pollenszűrőt bordás szíjat gyertyákat /gyári GM/ benzinszűrőt. A felsoroltakon kívül kell-e vagy érdemes-e még mást is lecserélni vagy leellenőrizni. Esetleg azt megtudná mondani nekem valaki, hogy a gyertyákat, bordás szíjat és a benzinszűrőt hány km ként kell cserélni? A többit évente vagy 10.000 ként érdemes lecserélni. A gyertyára 30.000 km-t hallottam és akkor óvjuk a trafóhidat is. A kocsit nem rég vettem eddig nem én szervizeltem. Köszönöm a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 Üdv mindenkinek. Z12XE 2002-es G Astrám van, most állok szervizelés előtt 72.000 km van benne. Megvásároltam már hozzá az: olajat / Castrol Magnatec 5W/40 / olajszűrőt levegő szűrőt pollenszűrőt bordás szíjat gyertyákat /gyári GM/ benzinszűrőt. A felsoroltakon kívül kell-e vagy érdemes-e még mást is lecserélni vagy leellenőrizni. Esetleg azt megtudná mondani nekem valaki, hogy a gyertyákat, bordás szíjat és a benzinszűrőt hány km ként kell cserélni? A többit évente vagy 10.000 ként érdemes lecserélni. A gyertyára 30.000 km-t hallottam és akkor óvjuk a trafóhidat is. A kocsit nem rég vettem eddig nem én szervizeltem. Köszönöm a válaszokat. A gyertyákat 60e-ként kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 9 év, kb.300e km Meg volt a 4. diódahíd csere. Többmint 2 évig bírta. Generátor, fesz.szab. ellenőrizve, pöpec. Mindenhol azt mondják, hogy ez típushiba az Isuzu eredetű (pl. Z17DTL) motoroknál. Nem tom. Az biztos, hogy dühítő. Eddig ezen kívül a f.hp. jeladó döglött meg egyszer és egy hűtőcsövet kellett cserélni (Paralia-Kaposvár 22 liter víz/1250 km). Amúgy semmi rendkívüli. Jön-megy, teszi a dolgát és mindig haza értem vele. A legnagyobb zimankóban is pöcc-röff indult. Nem panaszkodhatok. :wub: Link to comment Megosztás: More sharing options...
muszta Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 Üdv! Érdeklődnék, hogy valakinek már van-e tapasztalata a váltó leszerelésében. Otthoni körülméníek között lehetséges? Nézegettem már az autót, de szerintem lefelé nem fér ki, felfelé is necces... ki kell venni a motort is ? Kinyomócsapágyat akarok cserélni egyébként. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február18, 2012 Megoszt Elküldve Február18, 2012 Üdv! Érdeklődnék, hogy valakinek már van-e tapasztalata a váltó leszerelésében. Otthoni körülméníek között lehetséges? Nézegettem már az autót, de szerintem lefelé nem fér ki, felfelé is necces... ki kell venni a motort is ? Kinyomócsapágyat akarok cserélni egyébként. A motort nem kell kivenni, csak a bal első futóművet megbontani, oldalt hozzá lehet férni. Ez szerintem nem otthoni munka... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts