Stofl Elküldve Augusztus17, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2011 Meg ha nincs ABS! Én úgy tudom akkor sem, ha jól van beállítva a rendszer. De rossz hátsó fék esetén meg pláne nem csúszhat meg a hátulja. Nemrégiben amikor féktávot mértünk, akkor a másik autó ABS nélküli volt. Csak az első kerekei blokkoltak. ABS nélküli autón nekem eddig csak jégen és havon állt mind a 4 kerék. Az ijesztő dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus17, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2011 Meg ha nincs ABS! Akkor meg ott az elosztó, illetve akkor eltérés van a 2 oldali hátsófékek között... Link to comment Megosztás: More sharing options...
falabu Elküldve Augusztus17, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2011 Meg ha nincs ABS! Az pedig nincsen sajna. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Augusztus20, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2011 3. is ingyenes volt garanciában? az is ingyen volt. garancia. az mondjuk biztos, hogy többet oda nem viszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scholes01 Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Sziasztok! Tulajdonosa lettem egy 2005-ben forgalomba állított 1.4 Twinportos G astrának. smile.gif Három.négy napja olvasom a fórumot és rengeteg értékes információval lettem gazdagabb, még néhány kétellyel a kocsival kapcsolatban. Lenne pár kérdésem: - A Z14XEP motorkódú autókra volt e valami visszahívás, mert a tulaj erről nem beszélt? - A kocsiban évente olaj csere volt ~10000 km-ként, most van benn 56e és 6 éves, kell e most valamit cserélnem úgy tudom ilyenkor van szerviz periódus? - Használhatom e a kocsit esetleg E85tel, ha igen milyen arányban? - A vezérműtengelynél lévő csavarlazulásról és ebből bekövetkező hibáról, tudna valaki valami leírást adni, és hogyan tudom én ezt ellenőrizni otthon, hol kell keresni? - Esetleg egyéb típushibája van kocsinak? Jelenleg a fűtéskapcsoló 1,2,3 fokozata nem működik, de holnap leellenőrzöm a előtét-ellenállást. Ha még eszembe jut valami jelentkezek. smile.gif Köszönöm előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Sziasztok! Tulajdonosa lettem egy 2005-ben forgalomba állított 1.4 Twinportos G astrának. smile.gif Három.négy napja olvasom a fórumot és rengeteg értékes információval lettem gazdagabb, még néhány kétellyel a kocsival kapcsolatban. Lenne pár kérdésem: - A Z14XEP motorkódú autókra volt e valami visszahívás, mert a tulaj erről nem beszélt? - A kocsiban évente olaj csere volt ~10000 km-ként, most van benn 56e és 6 éves, kell e most valamit cserélnem úgy tudom ilyenkor van szerviz periódus? - Használhatom e a kocsit esetleg E85tel, ha igen milyen arányban? - A vezérműtengelynél lévő csavarlazulásról és ebből bekövetkező hibáról, tudna valaki valami leírást adni, és hogyan tudom én ezt ellenőrizni otthon, hol kell keresni? - Esetleg egyéb típushibája van kocsinak? Jelenleg a fűtéskapcsoló 1,2,3 fokozata nem működik, de holnap leellenőrzöm a előtét-ellenállást. Ha még eszembe jut valami jelentkezek. smile.gif Köszönöm előre is! Először is balesetmentes közlekedést! A legfontosabb a vezérműtengely lefogató csavarok ellenőrzése! A hasznos információkban megtalálod a szükséges információkat. Mint minden frissen vásárolt kocsinál, célszerű megcsinálni a kötelező dolgokat: -olaj -olajszűrő -levegőszűrő -benzinszűrő -esetleg pollenszűrő, ha már úgyis benne vagy. Szerk.: olvasd át a gyik topikot, abból sok mindent megtudsz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Sziasztok! Tulajdonosa lettem egy 2005-ben forgalomba állított 1.4 Twinportos G astrának. smile.gif Három.négy napja olvasom a fórumot és rengeteg értékes információval lettem gazdagabb, még néhány kétellyel a kocsival kapcsolatban. Lenne pár kérdésem: - A Z14XEP motorkódú autókra volt e valami visszahívás, mert a tulaj erről nem beszélt? http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry800277 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Sziasztok! Tulajdonosa lettem egy 2005-ben forgalomba állított 1.4 Twinportos G astrának. smile.gif - Használhatom e a kocsit esetleg E85tel, ha igen milyen arányban? -Jelenleg a fűtéskapcsoló 1,2,3 fokozata nem működik, de holnap leellenőrzöm a előtét-ellenállást. Ha még eszembe jut valami jelentkezek. smile.gif Köszönöm előre is! A többiek már ugyis válaszoltak a nagyrészére,én akkor az E85-höz szólnék hozzá. 50% -ot még elbírna,de inkább maradj 30% etanol körül abból biztos nincs baj. Van a tuningban topikban külön etanolos téma ,azt is olvasgathatod! :lol: Amúgy úgy látom már sokmindennek utána jártál. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scholes01 Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Köszönöm a segítséget ilyen gyorsan ráadásul! egyre jobban tetszik ez a hely! Sajnos jó vagy rossz hír azt nem tudom de, az alvázszámom beletartozik a fent kiadott listába. Astra G Gliwice ( ez mit jelent? Itt készült?) 5 G 066872 --- 5 G 115858 Most viszont jó lenne tudni visszavitték-e a kocsit? Honnan lehet ezt megtudni? Mikor adták ezt a visszaívást pontosan? A kocsivásárlás után minden szűrő és olaj cserélve volt! Köszi még1x mindent. Ez már csak ilyen este, ráadásul holnap dolgozni is kell menni, és kocsivalpersze remélem nem lesz semmi baj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Köszönöm a segítséget ilyen gyorsan ráadásul! egyre jobban tetszik ez a hely! Sajnos jó vagy rossz hír azt nem tudom de, az alvázszámom beletartozik a fent kiadott listába. Astra G Gliwice ( ez mit jelent? Itt készült?) 5 G 066872 --- 5 G 115858 Most viszont jó lenne tudni visszavitték-e a kocsit? Honnan lehet ezt megtudni? Mikor adták ezt a visszaívást pontosan? A kocsivásárlás után minden szűrő és olaj cserélve volt! Köszi még1x mindent. Ez már csak ilyen este, ráadásul holnap dolgozni is kell menni, és kocsivalpersze remélem nem lesz semmi baj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Köszönöm a segítséget ilyen gyorsan ráadásul! egyre jobban tetszik ez a hely! Sajnos jó vagy rossz hír azt nem tudom de, az alvázszámom beletartozik a fent kiadott listába. Astra G Gliwice ( ez mit jelent? Itt készült?) 5 G 066872 --- 5 G 115858 Most viszont jó lenne tudni visszavitték-e a kocsit? Honnan lehet ezt megtudni? talán... felhív márkaszerviz és megkérdez... szerintem váz szám alapján megmondják... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szopcsi13 Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Jól elküldtem egy üres hozzászólást! Pedig esküszöm egy sört ittam! :lol: Szóval ez egy Lengyelországi gyár. A legtöbb innen való. A tengelyre meg rá kell próbálni. Ha kétszer van ellenőrizve, az jobb, mintha egyszer se. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scholes01 Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Áh mi férfiak tudjuk hogy 1 sör nem sör 2 sör meg 1 sör! Szóval hány sört ittál :lol:. Holnap melóból felhívok valami Opel szervizt. Remélem valami értelmesebbet sikerül, aki utána is tud nézni. Visszatérve E85 témára, elolvasom azt is, de egyenlőre most ez picit fontosabb volt :lol: Csak 1 kérdés a 30% E85 hoz valami a konyhára vagy minimálisat, mert ha utóbbi akkor nem fogom erőltetni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Sajnos jó vagy rossz hír azt nem tudom de, az alvázszámom beletartozik a fent kiadott listába. Akkor mihamarabb szervíz látogatás! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Csak 1 kérdés a 30% E85 hoz valami a konyhára vagy minimálisat, mert ha utóbbi akkor nem fogom erőltetni! szerintem... nem... még ha 100%ban használod átalakítóval akkor kb 4-5ft spórolsz kmként és átalakítóba befektetni az most már pénzkidobás csak.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Áh mi férfiak tudjuk hogy 1 sör nem sör 2 sör meg 1 sör! Szóval hány sört ittál :lol:. Holnap melóból felhívok valami Opel szervizt. Remélem valami értelmesebbet sikerül, aki utána is tud nézni. Visszatérve E85 témára, elolvasom azt is, de egyenlőre most ez picit fontosabb volt :lol: Csak 1 kérdés a 30% E85 hoz valami a konyhára vagy minimálisat, mert ha utóbbi akkor nem fogom erőltetni! Szerintem nem ebből leszel milliomos,de ha nagyon sötétzöld vagy akkor biztos nyugodtabban alszol,hogy ma is megmentettél egy "Foltos varangyot" vagy 3 Mammutfenyőrágcsáló cincért! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scholes01 Elküldve Augusztus24, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2011 Azért ha a kolléga belinkelte az E85ös témát elolvasom, de zöld nem vagyok. Holnap akkor telefonálás és előtét-ellenállás. Ha van infom akkor megírom ha már ennyit segítettetek. Mára ennyi, és most jól fogok aludni :-) remélem Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 A többiek már ugyis válaszoltak a nagyrészére,én akkor az E85-höz szólnék hozzá. 50% -ot még elbírna,de inkább maradj 30% etanol körül abból biztos nincs baj. Van a tuningban topikban külön etanolos téma ,azt is olvasgathatod! :lol: Amúgy úgy látom már sokmindennek utána jártál. :lol: E85 már sokáig nem éri meg, ha megemelik a jövedéki adót, eddig is max 100Ft-ot ha lehetett vele fogni 100km-enként. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 szerintem... nem... még ha 100%ban használod átalakítóval akkor kb 4-5ft spórolsz kmként és átalakítóba befektetni az most már pénzkidobás csak.. 4-5Ft-ot LPGvel spórolsz Km-enként, E85 100%-ban ha eddig evett a kocsi 6l-t az 2220Ft/100km, de ha E85-el mész az +30%-os fogyasztás növekedés, azaz lesz belőle 8l azaz 2240Ft. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 4-5Ft-ot LPGvel spórolsz Km-enként, E85 100%-ban ha eddig evett a kocsi 6l-t az 2220Ft/100km, de ha E85-el mész az +30%-os fogyasztás növekedés, azaz lesz belőle 8l azaz 2240Ft. :lol: én nemtom ,mit számoltál... benzinnel 26-27 1km lpg 14-15... Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 én nemtom ,mit számoltál... benzinnel 26-27 1km lpg 14-15... Ha benzinnel 2600-2700Ft-ot számolsz, akkor több mint 7l-es benzinfogyasztásod van. :lol: Benzin 6l-es fogyasztással: 6*370Ft, azaz 2220Ft LPG 7l-es fogyasztással: 7*210Ft, azaz 1470Ft + 0.5l benzin/100km, azaz 0.5*370 185Ft, összesen: 1655Ft... Tehát 4-5Ft/100km a megtérülés. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Scholes01 Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Mai nap fejleménye: Szerviz felhív, és mondták, hogy tudnak róla és természetes meg is nézik amikor be tudom vinni! Elintézve! Köszönöm a tegnapi gyors infokat. Az előtét ellenállást kiszedve, a hiba egyből látható volt a közepén lévő szerintem hővédő elem (ami rézből van) forrasztása elvált, megforraszt visszatesz, és láss csodát működik. Remélem töbször nem kell szétszedni, nincs ott túl sok hely. Viszatérve a lenti számolgatásra, szerintem: - LPG annak éri meg aki sokat jár vele, mert nem olcsó átállni rá - utánolvasva a E85-nek ha megemelik az áfáját akkor felejtős, amúgy nem irtatok róla túl sok jót, és nagyon meg se éri így sem a többlet fogyasaztás miatt. Az egyik oladlon találtam leirásokat az esetleges tipus hibákra, még 1 érdekes lehet közöttük: Emellett a gyári twinport láncos (Z10XEP, Z12XEP, Z14XEP) vízpumpákon van egy kicsi műanyag vízcsőcsonk, ami rendszeresen eltörik. Ez nem is volna baj, csak általában későn veszik észre és besül a motor. Érdemes kicserélni fémre, amg nem késő! Ez mennyire komoly történet, és nincs valakinek egy kép erről hogy mi is kell keresni? És mennyibe fáj ez a mutatvány? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 Ha benzinnel 2600-2700Ft-ot számolsz, akkor több mint 7l-es benzinfogyasztásod van. :D Benzin 6l-es fogyasztással: 6*370Ft, azaz 2220Ft LPG 7l-es fogyasztással: 7*210Ft, azaz 1470Ft + 0.5l benzin/100km, azaz 0.5*370 185Ft, összesen: 1655Ft... Tehát 4-5Ft/100km a megtérülés. :lol: ezek a Te számaid... nálam más számok vannak igen 7felet eszik benzinből városba gázból 7.7-8.2 városba ,és én 195ért tankolok.. nekem messze nem fogy annyi benzin mint neked :D ennyi :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 M Az egyik oladlon találtam leirásokat az esetleges tipus hibákra, még 1 érdekes lehet közöttük: Emellett a gyári twinport láncos (Z10XEP, Z12XEP, Z14XEP) vízpumpákon van egy kicsi műanyag vízcsőcsonk, ami rendszeresen eltörik. Ez nem is volna baj, csak általában későn veszik észre és besül a motor. Érdemes kicserélni fémre, amg nem késő! Ez mennyire komoly történet, és nincs valakinek egy kép erről hogy mi is kell keresni? És mennyibe fáj ez a mutatvány? Multkor volt róla szó.Igen valós probléma,de nem kerül sokba :lol: (mint általában az Astra szerelés) :lol: Meg is csinálták páran hamarosan,mintha McElek is cserélte volna asszem meg más is! Próbáld már meg fenn(jobb oldalon) a keresővel rákeresni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus25, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2011 ezek a Te számaid... nálam más számok vannak igen 7felet eszik benzinből városba gázból 7.7-8.2 városba ,és én 195ért tankolok.. nekem messze nem fogy annyi benzin mint neked :lol: ennyi :lol: Mert hosszabb távokra használod, 1l benzin kb 8-10 indításra elég, hidegben ez kevesebb is lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts