Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

Meg ha nincs ABS!

Én úgy tudom akkor sem, ha jól van beállítva a rendszer. De rossz hátsó fék esetén meg pláne nem csúszhat meg a hátulja.

Nemrégiben amikor féktávot mértünk, akkor a másik autó ABS nélküli volt. Csak az első kerekei blokkoltak.

ABS nélküli autón nekem eddig csak jégen és havon állt mind a 4 kerék. Az ijesztő dolog.

Megosztás:

Sziasztok!

Tulajdonosa lettem egy 2005-ben forgalomba állított 1.4 Twinportos G astrának. smile.gif

Három.négy napja olvasom a fórumot és rengeteg értékes információval lettem gazdagabb, még néhány kétellyel a kocsival kapcsolatban.

Lenne pár kérdésem:

- A Z14XEP motorkódú autókra volt e valami visszahívás, mert a tulaj erről nem beszélt?

- A kocsiban évente olaj csere volt ~10000 km-ként, most van benn 56e és 6 éves, kell e most valamit cserélnem úgy tudom ilyenkor van szerviz periódus?

- Használhatom e a kocsit esetleg E85tel, ha igen milyen arányban?

- A vezérműtengelynél lévő csavarlazulásról és ebből bekövetkező hibáról, tudna valaki valami leírást adni, és hogyan tudom én ezt ellenőrizni otthon, hol kell keresni?

- Esetleg egyéb típushibája van kocsinak?

Jelenleg a fűtéskapcsoló 1,2,3 fokozata nem működik, de holnap leellenőrzöm a előtét-ellenállást.

Ha még eszembe jut valami jelentkezek. smile.gif

Köszönöm előre is!

Megosztás:

Sziasztok!

Tulajdonosa lettem egy 2005-ben forgalomba állított 1.4 Twinportos G astrának. smile.gif

Három.négy napja olvasom a fórumot és rengeteg értékes információval lettem gazdagabb, még néhány kétellyel a kocsival kapcsolatban.

Lenne pár kérdésem:

- A Z14XEP motorkódú autókra volt e valami visszahívás, mert a tulaj erről nem beszélt?

- A kocsiban évente olaj csere volt ~10000 km-ként, most van benn 56e és 6 éves, kell e most valamit cserélnem úgy tudom ilyenkor van szerviz periódus?

- A vezérműtengelynél lévő csavarlazulásról és ebből bekövetkező hibáról, tudna valaki valami leírást adni, és hogyan tudom én ezt ellenőrizni otthon, hol kell keresni?

- Esetleg egyéb típushibája van kocsinak?

Jelenleg a fűtéskapcsoló 1,2,3 fokozata nem működik, de holnap leellenőrzöm a előtét-ellenállást.

Köszönöm előre is!

Először is balesetmentes közlekedést!

A legfontosabb a vezérműtengely lefogató csavarok ellenőrzése!

A hasznos információkban megtalálod a szükséges információkat.

Mint minden frissen vásárolt kocsinál, célszerű megcsinálni a kötelező dolgokat:

-olaj

-olajszűrő

-levegőszűrő

-benzinszűrő

-esetleg pollenszűrő, ha már úgyis benne vagy.

Szerk.: olvasd át a gyik topikot, abból sok mindent megtudsz!

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem:

http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...mp;#entry800277

Megosztás:

Sziasztok!

-Jelenleg a fűtéskapcsoló 1,2,3 fokozata nem működik, de holnap leellenőrzöm a előtét-ellenállást.

Köszönöm előre is!

A többiek már ugyis válaszoltak a nagyrészére,én akkor az E85-höz szólnék hozzá.

50% -ot még elbírna,de inkább maradj 30% etanol körül abból biztos nincs baj.

Van a tuningban topikban külön etanolos téma ,azt is olvasgathatod! :lol:

Amúgy úgy látom már sokmindennek utána jártál. :lol:

Megosztás:

Köszönöm a segítséget ilyen gyorsan ráadásul! egyre jobban tetszik ez a hely!

Sajnos jó vagy rossz hír azt nem tudom de, az alvázszámom beletartozik a fent kiadott listába.

Astra G Gliwice ( ez mit jelent? Itt készült?) 5 G 066872 --- 5 G 115858

Most viszont jó lenne tudni visszavitték-e a kocsit?

Honnan lehet ezt megtudni?

Mikor adták ezt a visszaívást pontosan?

A kocsivásárlás után minden szűrő és olaj cserélve volt!

Köszi még1x mindent.

Ez már csak ilyen este, ráadásul holnap dolgozni is kell menni, és kocsivalpersze remélem nem lesz semmi baj!

Megosztás:

Sajnos jó vagy rossz hír azt nem tudom de, az alvázszámom beletartozik a fent kiadott listába.

Mikor adták ezt a visszaívást pontosan?

A kocsivásárlás után minden szűrő és olaj cserélve volt!

Köszi még1x mindent.

Ez már csak ilyen este, ráadásul holnap dolgozni is kell menni, és kocsivalpersze remélem nem lesz semmi baj!

Megosztás:

talán...

felhív márkaszerviz és megkérdez...

szerintem váz szám alapján megmondják...

Megosztás:

Áh mi férfiak tudjuk hogy 1 sör nem sör 2 sör meg 1 sör! Szóval hány sört ittál :lol:.

Holnap melóból felhívok valami Opel szervizt. Remélem valami értelmesebbet sikerül, aki utána is tud nézni.

Visszatérve E85 témára, elolvasom azt is, de egyenlőre most ez picit fontosabb volt :lol:

Csak 1 kérdés a 30% E85 hoz valami a konyhára vagy minimálisat, mert ha utóbbi akkor nem fogom erőltetni!

Megosztás:

Áh mi férfiak tudjuk hogy 1 sör nem sör 2 sör meg 1 sör! Szóval hány sört ittál :lol:.

Holnap melóból felhívok valami Opel szervizt. Remélem valami értelmesebbet sikerül, aki utána is tud nézni.

Visszatérve E85 témára, elolvasom azt is, de egyenlőre most ez picit fontosabb volt :lol:

Csak 1 kérdés a 30% E85 hoz valami a konyhára vagy minimálisat, mert ha utóbbi akkor nem fogom erőltetni!

Szerintem nem ebből leszel milliomos,de ha nagyon sötétzöld vagy akkor

biztos nyugodtabban alszol,hogy ma is megmentettél egy "Foltos varangyot" vagy 3 Mammutfenyőrágcsáló cincért! :D

Megosztás:

A többiek már ugyis válaszoltak a nagyrészére,én akkor az E85-höz szólnék hozzá.

50% -ot még elbírna,de inkább maradj 30% etanol körül abból biztos nincs baj.

Van a tuningban topikban külön etanolos téma ,azt is olvasgathatod! :lol:

Amúgy úgy látom már sokmindennek utána jártál. :lol:

E85 már sokáig nem éri meg, ha megemelik a jövedéki adót, eddig is max 100Ft-ot ha lehetett vele fogni 100km-enként.

Megosztás:

szerintem...

nem...

még ha 100%ban használod átalakítóval akkor kb 4-5ft spórolsz kmként

és átalakítóba befektetni az most már pénzkidobás csak..

4-5Ft-ot LPGvel spórolsz Km-enként, E85 100%-ban ha eddig evett a kocsi 6l-t az 2220Ft/100km, de ha E85-el mész az +30%-os fogyasztás növekedés, azaz lesz belőle 8l azaz 2240Ft. :lol:

Megosztás:

én nemtom ,mit számoltál...

benzinnel 26-27 1km

lpg 14-15...

Ha benzinnel 2600-2700Ft-ot számolsz, akkor több mint 7l-es benzinfogyasztásod van. :lol:

Benzin 6l-es fogyasztással: 6*370Ft, azaz 2220Ft

LPG 7l-es fogyasztással: 7*210Ft, azaz 1470Ft + 0.5l benzin/100km, azaz 0.5*370 185Ft, összesen: 1655Ft... Tehát 4-5Ft/100km a megtérülés. :lol:

Megosztás:

Mai nap fejleménye:

Szerviz felhív, és mondták, hogy tudnak róla és természetes meg is nézik amikor be tudom vinni! Elintézve! Köszönöm a tegnapi gyors infokat.

Az előtét ellenállást kiszedve, a hiba egyből látható volt a közepén lévő szerintem hővédő elem (ami rézből van) forrasztása elvált, megforraszt visszatesz, és láss csodát működik. Remélem töbször nem kell szétszedni, nincs ott túl sok hely.

Viszatérve a lenti számolgatásra, szerintem:

- LPG annak éri meg aki sokat jár vele, mert nem olcsó átállni rá

- utánolvasva a E85-nek ha megemelik az áfáját akkor felejtős, amúgy nem irtatok róla túl sok jót, és nagyon meg se éri így sem a többlet fogyasaztás miatt.

Az egyik oladlon találtam leirásokat az esetleges tipus hibákra, még 1 érdekes lehet közöttük:

Emellett a gyári twinport láncos (Z10XEP, Z12XEP, Z14XEP) vízpumpákon van egy kicsi műanyag vízcsőcsonk, ami rendszeresen eltörik. Ez nem is volna baj, csak általában későn veszik észre és besül a motor. Érdemes kicserélni fémre, amg nem késő!

Ez mennyire komoly történet, és nincs valakinek egy kép erről hogy mi is kell keresni? És mennyibe fáj ez a mutatvány?

Megosztás:

Ha benzinnel 2600-2700Ft-ot számolsz, akkor több mint 7l-es benzinfogyasztásod van. :D

Benzin 6l-es fogyasztással: 6*370Ft, azaz 2220Ft

LPG 7l-es fogyasztással: 7*210Ft, azaz 1470Ft + 0.5l benzin/100km, azaz 0.5*370 185Ft, összesen: 1655Ft... Tehát 4-5Ft/100km a megtérülés. :lol:

ezek a Te számaid... nálam más számok vannak

igen 7felet eszik benzinből városba

gázból 7.7-8.2 városba ,és én 195ért tankolok..

nekem messze nem fogy annyi benzin mint neked :D

ennyi :lol:

Megosztás:

M

Az egyik oladlon találtam leirásokat az esetleges tipus hibákra, még 1 érdekes lehet közöttük:

Emellett a gyári twinport láncos (Z10XEP, Z12XEP, Z14XEP) vízpumpákon van egy kicsi műanyag vízcsőcsonk, ami rendszeresen eltörik. Ez nem is volna baj, csak általában későn veszik észre és besül a motor. Érdemes kicserélni fémre, amg nem késő!

Ez mennyire komoly történet, és nincs valakinek egy kép erről hogy mi is kell keresni? És mennyibe fáj ez a mutatvány?

Multkor volt róla szó.Igen valós probléma,de nem kerül sokba :lol: (mint általában az Astra szerelés) :lol:

Meg is csinálták páran hamarosan,mintha McElek is cserélte volna asszem meg más is!

Próbáld már meg fenn(jobb oldalon) a keresővel rákeresni!

Megosztás:

ezek a Te számaid... nálam más számok vannak

igen 7felet eszik benzinből városba

gázból 7.7-8.2 városba ,és én 195ért tankolok..

nekem messze nem fogy annyi benzin mint neked :lol:

ennyi :lol:

Mert hosszabb távokra használod, 1l benzin kb 8-10 indításra elég, hidegben ez kevesebb is lehet.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.