Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Most már abban is kétkedek, hogy ezután nem fog e jelentkezni!? :D

én rászoktam nézni.. de idáig nem volt jele a vissza lazulásnak..

ha kételkedsz benne akkor rakjál alá csavar rögzítőt :icon4:

Elküldve

Sziasztok!

Astra G 2001, Z12XE motor generálja szerintetek mennyibe fájhat?

1200km alatt több, mint a fele olaj elfogyott.....

? körülbelül menyi olajat jelent deciben, literben ez a fogyás?

köszönöm.:

D

Elküldve
A nívópálcán a min és max jelölés között 1 liter van...

Köszönöm!

Ezek szerint 0,6l -t fogyasztott.

Az előző tulaj szétba**hata a motort, mert cserélve lett (bontottra).

1) Kiegyenlítő tartályban a hűtővíz kissé olajos.

2) Indításkor a motor fémes hangot ad (hidrotőkék csattognak?)

3) autópályán 130-cal gáz elvételekor csörgő, kerregő hang (lánc?)

szóval szerintetek generál?

köszönöm a választ!

mibe fog ez kerülni?

Elküldve
Sziasztok!

Astra G 2001, Z12XE motor generálja szerintetek mennyibe fájhat?

1200km alatt több, mint a fele olaj elfogyott.....

? körülbelül menyi olajat jelent deciben, literben ez a fogyás?

köszönöm.:

D

Ne szaladj annyira előre,ez még messze van a fele olajtól! :)

Most lett olaj cserélve?Lehet akkor a felöntés után lejjebb ment a szint mikor

mindenhova eljutott az olaj.

Egyébként észre vettél valamit az autón?Mert a nagy fogyásnak valahol látszódni kellene!

Kékesen vagy feketén füstöl a kipufogó?Olajtócsa nincs a kocsi alatt?

A hűtöviz nem olajos?A motoron látszik olajfolyásnyom?

Elküldve
Ne szaladj annyira előre,ez még messze van a fele olajtól! :)

Most lett olaj cserélve?Lehet akkor a felöntés után lejjebb ment a szint mikor

mindenhova eljutott az olaj.

Egyébként észre vettél valamit az autón?Mert a nagy fogyásnak valahol látszódni kellene!

Kékesen vagy feketén füstöl a kipufogó?Olajtócsa nincs a kocsi alatt?

A hűtöviz nem olajos?A motoron látszik olajfolyásnyom?

1) 1200km -el ezelőtt volt olajcsere, akkor a max érték fölött volt a pálcán, most a fele alatt egyel

2) a hűtővíz kissé olajos, bár azóta olt hengerfej tömítés csere

3) meleg (+90C ) motornál nincs olajnyomás, bár két üveg "kleen floo" olajadalék belement

Elküldve
Ja igen, természetesen hidegen füstöl mint állat.....

Ajajj! :)

Sajnos én nem tudom pontosan megmondani mennyi egy motorfelújítása

Z12XE-nél,de lehet (ha nagyon sokat mondanak a szerelők)érdemes lenne

megnézni mennyi egy bontott motor!Bár az meg zsákbamacska! :D Áááá, sz.ar helyzet!

Elküldve
Meg kell próbálni vadászni egy töröttet, hát ha abba még nincs széthajtva.

Egy olyan tulajtól, aki 3000 fölé sosem forgatta, kímélte, ezért letolták az útról. :)

Elküldve
1) 1200km -el ezelőtt volt olajcsere, akkor a max érték fölött volt a pálcán, most a fele alatt egyel

2) a hűtővíz kissé olajos, bár azóta olt hengerfej tömítés csere

3) meleg (+90C ) motornál nincs olajnyomás, bár két üveg "kleen floo" olajadalék belement

a tisztességes motorjavítás vége mindig 300 és 400 ezer között van.... ez függ az alkatrészek minőségétől ....

Elküldve
Szia,

Ha jól emlékszem, amikor ezt kitárgyaltuk, nem a motorszám, hanem az alvázszám alapján azonosítottuk a veszélyeztetett gépeket. Ami kijött: minden Z14XEP motor érintett lehet, a törések főleg a 2005-2007 közötti autóknál jöttek elő, de szervizelés során találtak már laza leszorító csavarokat fiatalabb 1.4 Twinport motoroknál is. A visszahívás első hulláma a 2005-ös gépekre korlátozódott...

Ha gondolod, visszakereshető az alvázszám tartomány, ha jól hagy ki az agyam, talán Uhuhu egyik hozzászólásában van benne.

íme a levél, amit a törés után jó fél évvel kaptam:

Z14XEP visszahívó levél

Azért kérdeztem, mert hátha azóta + autók kerültek a listára! :)

Amúgy tavaly mikor az enyimet megnéztem, azon is volt laza csavar, de feltűnően egy nagyon az volt. (2007/12)

Elküldve

Üdv Kedves Cartársak!

Friss Astra tulajdonos vagyok, tanácsot kérek!

Autómat márkakereskedésből vettem, teljes szervíz elvégezve...

Vásárlás után azonban gond adódott a töltésemmel, az autó áram nélkül maradt....a generátorral volt gond, amit gariban kicseréltek....tegnap óta kijelzőn megjelenik az InSP felirat! Ez adódhat abból hogy "árammentes" volt a gép, vagy valós problémát, szervízlátogatást jelez?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Elküldve
tegnap óta kijelzőn megjelenik az InSP felirat! Ez adódhat abból hogy "árammentes" volt a gép, vagy valós problémát, szervízlátogatást jelez?

szerviz esedékességet jelentene ,valszeg elfelejtették ki törölni..

Elküldve
Üdv Kedves Cartársak!

Friss Astra tulajdonos vagyok, tanácsot kérek!

Autómat márkakereskedésből vettem, teljes szervíz elvégezve...

Vásárlás után azonban gond adódott a töltésemmel, az autó áram nélkül maradt....a generátorral volt gond, amit gariban kicseréltek....tegnap óta kijelzőn megjelenik az InSP felirat! Ez adódhat abból hogy "árammentes" volt a gép, vagy valós problémát, szervízlátogatást jelez?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Elvileg 30e km-ként vagy évente ki fogja írni, és valóban szervizlátogatásra szólít fel, de magad is kitörölheted ezt a jelzést ha gyújtás nélkül benyomod a napi kilométerszámláló nullázógombját, nyomva tartod, közben ráadod a gyújtást, és még tovább nyomod ráadott gyújtás mellett legalább 2 másodpercig. Így egy évig nyugtod lesz :)

Elküldve
Elvileg 30e km-ként vagy évente ki fogja írni, és valóban szervizlátogatásra szólít fel, de magad is kitörölheted ezt a jelzést ha gyújtás nélkül benyomod a napi kilométerszámláló nullázógombját, nyomva tartod, közben ráadod a gyújtást, és még tovább nyomod ráadott gyújtás mellett legalább 2 másodpercig. Így egy évig nyugtod lesz :)

asszem így ki is kapcsolja ,és nem lesz vele több baj..

Elküldve

na tegnap megcsinálták az "30.000" km szervizt. átnézésnél találtak hibát. ki is cserélték, bal külső kormányösszekötő gömbfejet. elvittem futóműállításra. és mi történt??? hát nekem sem tudták beállítani normálisan, egyensfutás rendben, de a kormány nem áll középen. felhívtam őket, elnézést kértek és azt mondták vigyem be holnap 1300-ra, orvosolják a problémát. remélem most jó lesz. főleg mert 3x nem lenne pofám odavinni mert kedvezményes áron csinálták. (5000Ft)

Elküldve
na tegnap megcsinálták az "30.000" km szervizt. átnézésnél találtak hibát. ki is cserélték, bal külső kormányösszekötő gömbfejet. elvittem futóműállításra. és mi történt??? hát nekem sem tudták beállítani normálisan, egyensfutás rendben, de a kormány nem áll középen. felhívtam őket, elnézést kértek és azt mondták vigyem be holnap 1300-ra, orvosolják a problémát. remélem most jó lesz. főleg mert 3x nem lenne pofám odavinni mert kedvezményes áron csinálták. (5000Ft)

Ha kedvezményes az ár, akkor már nem is kell jól megcsinálni? :)

Elküldve

Sziasztok!

75e km-en elvégeztetnék egy kis-szervizt (olaj, szűrők), illetve megnézetném a vezérműtengely lefogató csavarokat is. Tudtok javasolni egy jó helyet ehhez?

Köszi,

Zoli

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.