Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

Igen, ez a logikus. ^_^

GM-hez ha visszamegyek ezzel a hibával? Holnap írok nekik egy levelet. Ha ez tényleg állandóan fellazul, akkor az konstrukciós hiba.

Elöbbi hozzászólásra:

Pedig az astraH-ban is van Z14XEP

Igen van a H-ba is,meg más G moci.

Inkább a G-be van H moci :P

A képet szerkeszd ki lécci ;)

Pfff 1500 :D

Megosztás:

Igen van a H-ba is,meg más G moci.

Inkább a G-be van H moci ^_^

A képet szerkeszd ki lécci :P

Pfff 1500 :D

Igen, Z14XEP van H-ban és G-ben is, és nem feltétlenül a Z14XEP H-s motor, mert Z14XER nincs a G-ben.

Csak ne képeken, és hogy mi miben van vitatkozzunk, a megoldást kell megtalálni. ;)

Megosztás:

Igen, ez a logikus. :D

GM-hez ha visszamegyek ezzel a hibával? Holnap írok nekik egy levelet. Ha ez tényleg állandóan fellazul, akkor az konstrukciós hiba.

Elöbbi hozzászólásra:

Pedig az astraH-ban is van Z14XEP

Ma írtam a GM hungary-nak , és fel is hívtak. Nagyon segítőkészek voltak. Eddig nem volt ilyen visszajelzés, de utánakérdeznek a szervizekben, illetve továbbítják a problémát az opelnak.

Azt mondta, ha megfelelő számú visszajelzést kapnak, akkor esetleg utólag is visszahívás lehet.

Össze kellene szedni a pontos infókat.

1, Kinél volt ilyen hiba, hogy ez miatt adta meg magát a motor? (kellene a neve, írok neki üzenetet)

2, Akinél volt csavarlazulás, az tegye meg a bejelentést a GM hungary mailcímén

3, H-s emberekkel is fel kellene venni a kapcsolatot

4, Más országok fórumain volt ilyenről beszélgetés?

Ha sikerül valamit elérnünk, az jó, és talán foglalkoznak a problémánkkal.

Moderátorok! Segítetek összevonni a Z14XEP-s motorral szerelt embereket? Akár egy új topic, vagy valami?

Ha már meg tudunk menteni egy motort, már az is valami, illetve megakadályozi, hogy a motor károsodjon.

Megosztás:

Srácok,

Europa szerte százával estek szét a motorok, a GM sok sok sok ezer eurot fizetett ki a garanciális időben meghibásodott autók javitására.

A Z14XEP motor megszünt.

2005-2007 között lazultak meg többségében a csavarok, ezek már nem garisak.

Szerinted valaki fog foglalkozni valakivel is akinek kilazult a csavarja, de még össze se akadt a motorja??? nem hiszitek ezt Ti sem :D (azzal sem foglalkozott akinek összeakadt a motorja, de elmult 2 éves.... )

Teljesen felesleges. húzzátok meg, oszt ennyi. ^_^

Megosztás:

Srácok,

Europa szerte százával estek szét a motorok, a GM sok sok sok ezer eurot fizetett ki a garanciális időben meghibásodott autók javitására.

A Z14XEP motor megszünt.

Szerinted valaki fog foglalkozni valakivel is akinek kilazult a csavarja, de még össze se akadt a motorja??? nem hiszitek ezt Ti sem ^_^ (azzal sem foglalkozott akinek összeakadt a motorja, de elmult 2 éves.... )

Teljesen felesleges. húzzátok meg, oszt ennyi. :P

Ó igen.

Az elképzelés jó,imy-nek.

De ebből nem hiszem hogy lenne valami. :D

Megosztás:

Srácok,

A Z14XEP motor megszünt.

Szerinted valaki fog foglalkozni valakivel is akinek kilazult a csavarja, de még össze se akadt a motorja??? nem hiszitek ezt Ti sem :D (azzal sem foglalkozott akinek összeakadt a motorja, de elmult 2 éves.... )

Teljesen felesleges. húzzátok meg, oszt ennyi. ^_^

Csak az a kérdés, hogy meghúzás után is fellazul?

De akkor no comment, hogy akkor sem foglalkozott vele az opel/GM. Én nem ezt szoktam meg, mi is gyártunk az elektronikai iparba, ha ilyen volumenü zűr lenne, azt nem hagyná senki sem... :P Akkor többet nem veszek Opelt ha ilyen lazán veszik, akkor lesz inkább Japán.

Ha igen, akkor az gáz.

Bármikor bármi fellazulhat a kocsin akkor ennyi erővel, motorban, kocsin, ne adj isten fútómüvön....

Kellene egy Z14XEP csavarok meghúzási nyomatékáról egy táblázat. ;)

Megosztás:

Csak az a kérdés, hogy meghúzás után is fellazul?

De akkor no comment, hogy akkor sem foglalkozott vele az opel/GM. Én nem ezt szoktam meg, mi is gyártunk az elektronikai iparba, ha ilyen volumenü zűr lenne, azt nem hagyná senki sem... ^_^ Akkor többet nem veszek Opelt ha ilyen lazán veszik, akkor lesz inkább Japán.

Ha igen, akkor az gáz.

Bármikor bármi fellazulhat a kocsin akkor ennyi erővel, motorban, kocsin, ne adj isten fútómüvön....

Kellene egy Z14XEP csavarok meghúzási nyomatékáról egy táblázat. :P

vegyé japán autót...

:D

de nehogyazthidd hogy ott Te mint Imy, érsz nekik valamit. csak egy eladott darabszámot... letelik a gari, és elengedik a kezedet.

mindenhol így van, a tv nél is.

a japánra legalább 3 év garit adnak, cserébe ott a karbantartásnál kifizeted a gariban elköltött pénzüket.

példának: a gázolajszürő az enyémre tizenezer, az ablaktörlö 17 ezer, a fékbetét ASSZEM 32 EZER FORINT. ls egy opel astra méretü japán autóm van.

nincs kedvezményes szerviz 4+, ahol az astrára 15 a betét cserével együtt, nincs olcsó revizió 40 ért mindennel, nincs 5000 ft os ablaktörlö. és a kuplungom 38 nál szétesett lendkerékkel együtt, rá egy hétre 39.000 nél 2X megállt az autóm az AGR szelep miatt.

szerintem hiztiszhettem volna én is, hogy soha többé hondát, de be kell látni, hogy itt már senki sem a tartósságra megy, hanem hogy ha baja van akkor vegyél egy újat... fogyasztói társadalom vagyunk....

szerintem a következő kettő olajcserénél ellenörizd a csavar meghúzását, és ha nem lazult meg akkor nyugodjál meg, jó lesz az úgy.

amugy nem lazul meg magázól.... vagyis mi még nem tapasztaltuk.

Megosztás:

Ma írtam a GM hungary-nak , és fel is hívtak. Nagyon segítőkészek voltak. Eddig nem volt ilyen visszajelzés, de utánakérdeznek a szervizekben, illetve továbbítják a problémát az opelnak.

Azt mondta, ha megfelelő számú visszajelzést kapnak, akkor esetleg utólag is visszahívás lehet.

1, Kinél volt ilyen hiba, hogy ez miatt adta meg magát a motor? (kellene a neve, írok neki üzenetet)

Moderátorok! Segítetek összevonni a Z14XEP-s motorral szerelt embereket? Akár egy új topic, vagy valami?

Ha már meg tudunk menteni egy motort, már az is valami, illetve megakadályozi, hogy a motor károsodjon.

Biztos valami újonchoz futott be a bejelentésed, majd jól lecseszik a hétfői meetingen. (azt már leírták, miért gondolom így)

Megosztás:

Lassan nincs olyan hét, hogy ne esne erről szó, szerintem fölösleges új topic.

Aki ezeket a top látogatott topicocan nem olvassa, az azt sem fogja.

Megosztás:

hát akkor nem olvasol figyelmesen... ^_^

Valamelyik modi vagy akinek van rá jogosultsága.. nyisson legyen szíves a GYIK topicot és egy kis munkával sok gépeléstől mentünk meg mindenkit... :D

Az jó lenne ,pl. bele lehetne rakni a belső levegő csappantyús javítását. :P

Megosztás:

2 eve mikor megvettem az astramat, elvittem a szerelomhoz reviziora. olajcsere meg egyebek.

akkor ugy adta vissza, hogy meghuzta a csavarokat, mert van ilyen gond ezekkel a motorokkal, es nem szeretne ha szetmenne nekem.

igaz o opel markaszervizben dolgozik es tudott rola.

ma megyek megint olajcserere, megkerdezem, lazulnak-e azota is, vagy mar kijavitottak a hibat.

lehet megnezetem vele megint hatha lazult azota kicsit.

Megosztás:

1.4 xep szelepfedélmeghuzási nyomatékát tudja valaki????

Más,,,,,,ma vettem pollenszüröt,amit utoljára raktam be és elötte azon sem volt jelölés a nyil-ra gondolok ami rajta van.

Akkor ahol a nyil van vagyis a nyil utja azt ugy kell akkor betenni ahogy a nyil mutatja ugy jön be a levegö nem?

Azaz a nyil ajla ugymond az legyen a motortér fele,a teteje pedig az auto belseje felé nézzen ha minden igaz?

Mi van olyankor ha forditva teszem be a pollenszüröt miben nyilvánul ez meg?????

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.