frankee Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Végülis webshopból megoldható a megrendelés, csak jó lenne, ha valakinek lenne tapasztalata is vele, mert nem szeretnénk csak úgy vaktában bevásárolni, aztán pedig nem jó bele. Nem a ráköltött pénz miatt, hanem ha nem jó bele, akkor aztán visszarakni a régit, az meg most még csak alig szivárog, de lehet, hogy a kosz tömíti, és ha kitakarítják, akkor meg majd egykettőre elereszti az olajat. Ezért is kérdeztem itt, mert én is találtam azthiszem a unixautónál hasonló áron, de valahogy nem volt egyértelmű, hogy az a Bosch-hoz való vagy sem. Nyeregcsere felújítottban kb 40000.- per oldal, bontottban 25000.- 30000.- egy pár van ahol 50000.- de letöbbje bosch nem lucas. Én egy bosch-ba ilyet tettem bele a két porvédő a nyereg csúszóstiftjein teljesen jók voltak a dugattyú karmantyú teljesen jó és méretpontos volt, a porvédő a dugattyún totál jó volt. A többi szirszart nem cseréltem mert ott nem eresztett. Annyi van vele, hogy nem szabad visszanyomni a dugattyút hanem csavarni kell. De ha megnézed 3800 Ft egy oldalra. Ha nem válik be ennyit buktál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Sziasztok! Pár hónapja vettem egy 2002 évj. Astrát, ő az első Opel a családban ezért még igencsak tudatlan vagyok. Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy váltás közben felpörög kicsit a motor. (Persze nem azért mert rajta felejtem a lábam a gázpedálon) <_< Van valakinek ötlete, hogy ezt mi okozhatja? Elöre is köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Sziasztok! Pár hónapja vettem egy 2002 évj. Astrát, ő az első Opel a családban ezért még igencsak tudatlan vagyok. Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy váltás közben felpörög kicsit a motor. (Persze nem azért mert rajta felejtem a lábam a gázpedálon) <_< Van valakinek ötlete, hogy ezt mi okozhatja? Elöre is köszi Üdv a Fórumon! Alapjárat normális? (700/perc) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Szia! Igen normális. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Üdv a Fórumon! Alapjárat normális? (700/perc) Van valami ötleted..? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Nyeregcsere felújítottban kb 40000.- per oldal, bontottban 25000.- 30000.- egy pár van ahol 50000.- de letöbbje bosch nem lucas. Én egy bosch-ba ilyet tettem bele a két porvédő a nyereg csúszóstiftjein teljesen jók voltak a dugattyú karmantyú teljesen jó és méretpontos volt, a porvédő a dugattyún totál jó volt. A többi szirszart nem cseréltem mert ott nem eresztett. Annyi van vele, hogy nem szabad visszanyomni a dugattyút hanem csavarni kell. De ha megnézed 3800 Ft egy oldalra. Ha nem válik be ennyit buktál. Ilyen áron evvel a tapasztalattal én beruháznék rá Van valami ötleted..? Ha egy ideig tartja az még nem gond de hogy mitől pörögne fel magától azt passzolom. Mennyire emeli meg a fordulatot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Van valami ötleted..? Szerintem meg kell szoknod az elektromos gázpedált. Ez egy kicsit lusta. Nézd meg amikor megnyomod akkor is egy kicsit lassan reagál. Ez ilyen! Szerintem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
topyjo Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Sziasztok! Elektromos szervó ügyében szeretnék tanácsot kérni. 2001-es masina 120 ezer km, kb 1 éve használom. Eddig hiba nélkül üzemelt, most azonban érezhetően nehéz lett a kormány. Pár nap múlva hibajelenség megszűnt, aztán pár nap múlva újra nehéz. Nem menet közben válik nehezebbé a kormányzás, hanem indítás után olyan mintha csak félgőzzel működne a szervó. Aztán a következő indításnál hibátlan. Olaj le van cserélve, futómű átvizsgálva. Van ennek valami elektromos típushibája? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 akku, töltést ellenörizz. az okozhat ilyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Sziasztok! Pár hónapja vettem egy 2002 évj. Astrát, ő az első Opel a családban ezért még igencsak tudatlan vagyok. Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy váltás közben felpörög kicsit a motor. (Persze nem azért mert rajta felejtem a lábam a gázpedálon) <_< Van valakinek ötlete, hogy ezt mi okozhatja? Elöre is köszi vonohorog van rajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 vonohorog van rajta? Ez miért érdekes ebből a szempontból? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Május19, 2009 Megoszt Elküldve Május19, 2009 Ez miért érdekes ebből a szempontból? <_< elöbb válaszoljon az illető aztán majd elmondom Link to comment Megosztás: More sharing options...
ha4nz Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 elöbb válaszoljon az illető aztán majd elmondom Az autó figyelné a vonóhorog terhelést? Kiváncsivá tettél Wessz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Az autó figyelné a vonóhorog terhelést? Kiváncsivá tettél Wessz! Sziasztok! Nincs rajta vonohorog, ill ma figyeltem és jellemzőbb hogy hidegen csinálja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Sziasztok! Nincs rajta vonohorog, ill ma figyeltem és jellemzőbb hogy hidegen csinálja. akkor passzolom mert jártam ugy hogy a vonohoroghoz az utánfutó rosszul volt bekötve és kivágta a féklámpa biztit ekkor produkált ilyet egy Astra-G váltásnál felpörgöt Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Sziasztok! Nincs rajta vonohorog, ill ma figyeltem és jellemzőbb hogy hidegen csinálja. Nálam új kora óta hasonló a helyzet. Semmilyen okossággal nem sikerült megjavítani, bár 150e km alatt hibát, bajt sem csinált. Én úgy tudok úrrá lenni rajta, hogy hideg motornál nem indulok el azonnal, pár mp-ig hagyom alapjáraton ketyegni, utána elindulva már nem (mindig) csinálja. Itt a fórumon vagyunk így páran (azt hiszem, Smith cartárs is ilyennel birkózik). Az enyémen sincs horog. Szóval, wessz, ne tartsd magadban tízpontos megoldást. :lol: (-Szerk.: ezek szerint wessz sem lát megoldást, akkor szerintem így jártunk... <_< ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Nálam új kora óta hasonló a helyzet. Semmilyen okossággal nem sikerült megjavítani, bár 150e km alatt hibát, bajt sem csinált. Én úgy tudok úrrá lenni rajta, hogy hideg motornál nem indulok el azonnal, pár mp-ig hagyom alapjáraton ketyegni, utána elindulva már nem (mindig) csinálja. Itt a fórumon vagyunk így páran (azt hiszem, Smith cartárs is ilyennel birkózik). Az enyémen sincs horog. Szóval, wessz, ne tartsd magadban tízpontos megoldást. :lol: (-Szerk.: ezek szerint wessz sem lát megoldást, akkor szerintem így jártunk... <_< ) Azért köszi a segítséget, ha valakinek eszébejuttna még valami várom... Nekem elötte Ladám volt, őt ismertem tetőtől talpig, de az új szerzeményről nincs tapasztalatom. Mire érdemes figyelni 2002 évj. 1.4 ...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Azért köszi a segítséget, ha valakinek eszébejuttna még valami várom... Nekem elötte Ladám volt, őt ismertem tetőtől talpig, de az új szerzeményről nincs tapasztalatom. Mire érdemes figyelni 2002 évj. 1.4 ...? A fórumra <_< - vezérlés felújítás kellő időpontban - olajcserék évente (vagy max 15E km-ként), légszűrő, olajszűrő - klíma (ha van) annak karbantartása, pollenszűrő - meg minden amire a ladánál is figyeltél :lol: - lehetőleg ne told be ha nem indul mert tönkrevághatja a katalizátort - ha sárgalámpázik mihamarabb villogtatsd ki mi a hibakód, hogy időben kiderüljön mi a baj. és ha nagyon akarsz figyelni rá akkor töltsd le az aláírásomban lévő táblarendszert... hasznos lehet ÜDV:frz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 A fórumra <_< Tied a pont! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 akkor passzolom mert jártam ugy hogy a vonohoroghoz az utánfutó rosszul volt bekötve és kivágta a féklámpa biztit ekkor produkált ilyet egy Astra-G váltásnál felpörgöt Akkor nem a féklámpa biztit kellene megnéznie, mert vonóhorogtól ftln, lehet, hogy elment az örök vadászmezőkre, bár annak a napi első induláskor fel kellene tűnnie <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 A fórumra <_< - vezérlés felújítás kellő időpontban - olajcserék évente (vagy max 15E km-ként), légszűrő, olajszűrő - klíma (ha van) annak karbantartása, pollenszűrő - meg minden amire a ladánál is figyeltél :lol: - lehetőleg ne told be ha nem indul mert tönkrevághatja a katalizátort - ha sárgalámpázik mihamarabb villogtatsd ki mi a hibakód, hogy időben kiderüljön mi a baj. és ha nagyon akarsz figyelni rá akkor töltsd le az aláírásomban lévő táblarendszert... hasznos lehet ÜDV:frz Hát igen,....... a Ladát sokszor toltam! Van is Story bőven. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 akkor passzolom mert jártam ugy hogy a vonohoroghoz az utánfutó rosszul volt bekötve és kivágta a féklámpa biztit ekkor produkált ilyet egy Astra-G váltásnál felpörgöt A féklámpa biztosítéka hogy függ össze az alapjárat emelkedésével? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Nálam új kora óta hasonló a helyzet. Semmilyen okossággal nem sikerült megjavítani, bár 150e km alatt hibát, bajt sem csinált. Én úgy tudok úrrá lenni rajta, hogy hideg motornál nem indulok el azonnal, pár mp-ig hagyom alapjáraton ketyegni, utána elindulva már nem (mindig) csinálja. Itt a fórumon vagyunk így páran (azt hiszem, Smith cartárs is ilyennel birkózik). Az enyémen sincs horog. Szóval, wessz, ne tartsd magadban tízpontos megoldást. :lol: (-Szerk.: ezek szerint wessz sem lát megoldást, akkor szerintem így jártunk... <_< ) Akkor végül ez normális? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Akkor végül ez normális? Nem, de még senkinek sem sikerült előbbre jutni a megoldásban. Az elektronika egyébként úgy van beállítva, hogy váltáskor (kuplung kinyomáskor) ne essen vissza rögtön a fordulat, kicsit kitartja, de a mi esetünkben nem erről van szó: hideg motornál mondjuk 1500-2000 RPM körül akarsz elváltani, és feldobja 2500-3000 RPM környékére. Melegen ugye no problem, de hidegen idegesítő. Na, erre írtam az imént, hogy én ezzel a kicsit várós-melegítős dologgal tudom elkerülni... Valószínű, hogy egy jeladó hibás adata miatt próbál kompenzálni az ECU. Olvass vissza, régebben itt valahol Smith cartárs cserélgetett ezt-azt egy másik gépről, de ő sem jutott messzire. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Huani Elküldve Május20, 2009 Megoszt Elküldve Május20, 2009 Nem, de még senkinek sem sikerült előbbre jutni a megoldásban. Az elektronika egyébként úgy van beállítva, hogy váltáskor (kuplung kinyomáskor) ne essen vissza rögtön a fordulat, kicsit kitartja, de a mi esetünkben nem erről van szó: hideg motornál mondjuk 1500-2000 RPM körül akarsz elváltani, és feldobja 2500-3000 RPM környékére. Melegen ugye no problem, de hidegen idegesítő. Na, erre írtam az imént, hogy én ezzel a kicsit várós-melegítős dologgal tudom elkerülni... Valószínű, hogy egy jeladó hibás adata miatt próbál kompenzálni az ECU. Olvass vissza, régebben itt valahol Smith cartárs cserélgetett ezt-azt egy másik gépről, de ő sem jutott messzire. <_< Oké utána olvasok. Addig is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts