freeze Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 HI! Meg tudná mondani valaki, hogy Z16XEP ( G 1.6 twinport ) motorba nagyságrendileg (vagy pontosan) mennyibe kerül 1 db gyújtógyertya? (vagy 4 db ha szettben van) ÜDV.
PGA Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 HI! Meg tudná mondani valaki, hogy Z16XEP ( G 1.6 twinport ) motorba nagyságrendileg (vagy pontosan) mennyibe kerül 1 db gyújtógyertya? (vagy 4 db ha szettben van) ÜDV. Szervizben 5.000 körül mérik a gyári GM-szettet. Ajánlatos a gyárinál maradni.
imy Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 HI! Meg tudná mondani valaki, hogy Z16XEP ( G 1.6 twinport ) motorba nagyságrendileg (vagy pontosan) mennyibe kerül 1 db gyújtógyertya? (vagy 4 db ha szettben van) ÜDV. NGK (na ez tutira jófajta!)-nak darabja 1170Ft (birner hungaria)
freeze Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 NGK (na ez tutira jófajta!)-nak darabja 1170Ft (birner hungaria) Kösz... Akkor csak megrémisztettek, mert egy ismerősöm Faterja, mikor meglátta a TWINPORT feliratot felkiáltott: Na, ebbe jó drága lesz a gyújtógyertya! Én meg egyből berosáltam, de akkor tévedett! Igaz Ő SUZUKI szervízben dolgozik.. Lehet hogy összekevert valamit... ÜDV.
speter Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 Kösz... Akkor csak megrémisztettek, mert egy ismerősöm Faterja, mikor meglátta a TWINPORT feliratot felkiáltott: Na, ebbe jó drága lesz a gyújtógyertya! Én meg egyből berosáltam, de akkor tévedett! Igaz Ő SUZUKI szervízben dolgozik.. Lehet hogy összekevert valamit... ÜDV. Ahhoz képest, hogy a ladába 1000 Ft a 4 db, tényleg sokba kerül :blush:
imy Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 Kösz... Akkor csak megrémisztettek, mert egy ismerősöm Faterja, mikor meglátta a TWINPORT feliratot felkiáltott: Na, ebbe jó drága lesz a gyújtógyertya! Én meg egyből berosáltam, de akkor tévedett! Igaz Ő SUZUKI szervízben dolgozik.. Lehet hogy összekevert valamit... ÜDV. Hát ez egyeltalán nem drága. SVbe a normál gyertya volt 2500Ft, az iridium meg 4000Ft.(igaz az 60-80e km minimum, de 'kicsit' nagyobb fordulatszámon) Amúgy ha ilyen olcsó, akkor nem érdemes vele sokat várni. 2 év vagy 60e km-t írnak, ha jól emléxek. Valami speciális szerszám kell hozzá? Vagy mekkora dugókulcs? Amúgy egyforma a Z14XE, Z14XEP, Z16XE, Z16XEP gyertyáinak kulcsmérete? (UHUHU?)
Qpack Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 Kösz... Akkor csak megrémisztettek, mert egy ismerősöm Faterja, mikor meglátta a TWINPORT feliratot felkiáltott: Na, ebbe jó drága lesz a gyújtógyertya! Én meg egyből berosáltam, de akkor tévedett! Igaz Ő SUZUKI szervízben dolgozik.. Lehet hogy összekevert valamit... ÜDV. nem lehet vmi fiatal csóka....szerintem ő a twinport-ból a twin spark-ra asszociált ami az alfáknál van és ott 2x annyi a gyertya, mint a henger! 4 henger -->8db gyertya...de hogy egy magát szerelőnek nevező ennyire ne legyen tisztába ezzel...nagyon beszorulhatott ebbe a szervízbe...(régen ott dolgozhat) :blush:
Robz Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 Ahhoz képest, hogy a ladába 1000 Ft a 4 db, tényleg sokba kerül :lol: Na, olyan gyertyát én még nem is láttam... (250Ft/db???) Csak nem sínai? :blush:
speter Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 Na, olyan gyertyát én még nem is láttam... (250Ft/db???) Csak nem sínai? :blush: Bosch volt.
wessz Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 nem lehet vmi fiatal csóka....szerintem ő a twinport-ból a twin spark-ra asszociált ami az alfáknál van és ott 2x annyi a gyertya, mint a henger! 4 henger -->8db gyertya...de hogy egy magát szerelőnek nevező ennyire ne legyen tisztába ezzel...nagyon beszorulhatott ebbe a szervízbe...(régen ott dolgozhat) :blush: meg az alfáknál a 2 gyetya különbözik méretben is...... multkor cseréltem alfában 32e ft volt a 8 gyertya mert a második gyertya speckó jó drága az első az mezei.....
uhuhu Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 HI! Meg tudná mondani valaki, hogy Z16XEP ( G 1.6 twinport ) motorba nagyságrendileg (vagy pontosan) mennyibe kerül 1 db gyújtógyertya? (vagy 4 db ha szettben van) ÜDV. olyan 1000 forint per darab :blush:
Robz Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 Bosch volt. Hát persze. Meg a vasorrú bába is létezik... Ez az a jófajta sínai lehet, amire van pofájuk Bosch feliratot nyomatni. :blush: Esetleg 10 éves árak? :lol:
freeze Elküldve Február26, 2009 Elküldve Február26, 2009 nem lehet vmi fiatal csóka....szerintem ő a twinport-ból a twin spark-ra asszociált ami az alfáknál van és ott 2x annyi a gyertya, mint a henger! 4 henger -->8db gyertya...de hogy egy magát szerelőnek nevező ennyire ne legyen tisztába ezzel...nagyon beszorulhatott ebbe a szervízbe...(régen ott dolgozhat) :lol: Ja, valszeg erre gondolhatott, én meg jól bevégbélsároztam... :blush:
gezoli Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 NGK (na ez tutira jófajta!)-nak darabja 1170Ft (birner hungaria) Na én ezt tutira kidobtam a p.csába mert dadogott tőle a motor ingadozott az alapjárat. Kb.2000km-t kínlódtam mire kiszűrtem (szűrtük a fórumtársak segítségével), hogy a gyertya a ludas. Pedig katalógusból lett kinézve a típus. Utána bevittem a gyári gyertyát (Bosch Z14XE) és mondtam az eladónak, hogy ilyet kérek. Meg is szűnt a hiba. A négy darab 4000ft körül volt.
freeze Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 Na én ezt tutira kidobtam a p.csába mert dadogott tőle a motor ingadozott az alapjárat. Kb.2000km-t kínlódtam mire kiszűrtem (szűrtük a fórumtársak segítségével), hogy a gyertya a ludas. Pedig katalógusból lett kinézve a típus. Utána bevittem a gyári gyertyát (Bosch Z14XE) és mondtam az eladónak, hogy ilyet kérek. Meg is szűnt a hiba. A négy darab 4000ft körül volt. Köszönöm a kimerítő tájékoztatást Gyertya ügyben! ÜDV:FRZ
imy Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 Na én ezt tutira kidobtam a p.csába mert dadogott tőle a motor ingadozott az alapjárat. Kb.2000km-t kínlódtam mire kiszűrtem (szűrtük a fórumtársak segítségével), hogy a gyertya a ludas. Pedig katalógusból lett kinézve a típus. Utána bevittem a gyári gyertyát (Bosch Z14XE) és mondtam az eladónak, hogy ilyet kérek. Meg is szűnt a hiba. A négy darab 4000ft körül volt. Milyen márka/típus volt?
gezoli Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 Milyen márka/típus volt? NGK! :blush: :lol: Helyette vettem Bosch Super Plus FLR8LDCU+ gyertyákat. Nekem gyárilag FLR8LDCU-val volt szerelve de ezt már nem gyártják csak a +-ost. Itt olvashatsz róla többet! Ezzel azóta semmi bajom. A gyárival 60Ekm-t mentem le és csak azért cseréltem le mert féltem, hogy ott maradok valahol.
Robz Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 Köszönöm a kimerítő tájékoztatást Gyertya ügyben! ÜDV:FRZ Amúgy a gyári, 4db-os szett 4400 volt tavaly nyáron Csergőéknél. (Z14XE, 1 pólusú (2003 utáni autókhoz))
uhuhu Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 Amúgy a gyári, 4db-os szett 4400 volt tavaly nyáron Csergőéknél. (Z14XE, 1 pólusú (2003 utáni autókhoz)) két polusut szoktunk beletenni, az jó bele...
conquistador Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 Sziasztok Márkatársak! Egy ismerős megkért, hogy szerezzem meg neki a G astra javítási kézikönyvét. Valakinek nincs ez meg véletlenül egy .PDF file-ba amit közkincsé tudna tenni? Előre is Köszönöm! Üdv:BB
gezoli Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 NGK! :blush: :lol: Helyette vettem Bosch Super Plus FLR8LDCU+ gyertyákat. Nekem gyárilag FLR8LDCU-val volt szerelve de ezt már nem gyártják csak a +-ost. Itt olvashatsz róla többet! Ezzel azóta semmi bajom. A gyárival 60Ekm-t mentem le és csak azért cseréltem le mert féltem, hogy ott maradok valahol. Ez kétpólusú!
freeze Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 Sziasztok Márkatársak! Egy ismerős megkért, hogy szerezzem meg neki a G astra javítási kézikönyvét. Valakinek nincs ez meg véletlenül egy .PDF file-ba amit közkincsé tudna tenni? Előre is Köszönöm! Üdv:BB OPEL_ASTRA_G_igy_csinald_98_marciustol ez jó lenne?
Robz Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 két polusut szoktunk beletenni, az jó bele... Értem én, de 2003 modellévnél változott a dolog, tehát utána sima volt benne gyárilag, nem sokpólusú. Amúgy a gyári gyertya, amit kiszedtünk belőle ugyanolyan volt, mint amit kaptam hozzá vázszám alapján. (nem a sokpólusú verzió) gezoli: és az miért baj?
gezoli Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 Értem én, de 2003 modellévnél változott a dolog, tehát utána sima volt benne gyárilag, nem sokpólusú. Amúgy a gyári gyertya, amit kiszedtünk belőle ugyanolyan volt, mint amit kaptam hozzá vázszám alapján. (nem a sokpólusú verzió) gezoli: és az miért baj? Én amit beleraktam az ugyanolyan mint ami gyárilag benne volt vagyis kétpólusú. Az én autóm 2003-as Z14XE. Szerintem ha ugyanolyat vettél ami benne volt akkor nincs probléma. Lehet, hogy már ezen is spóroltak a lengyelek!?
imy Elküldve Február27, 2009 Elküldve Február27, 2009 NGK! :blush: :lol: Helyette vettem Bosch Super Plus FLR8LDCU+ gyertyákat. Nekem gyárilag FLR8LDCU-val volt szerelve de ezt már nem gyártják csak a +-ost. Itt olvashatsz róla többet! Ezzel azóta semmi bajom. A gyárival 60Ekm-t mentem le és csak azért cseréltem le mert féltem, hogy ott maradok valahol. Érdekelne a típus, hogy mit hoz a katalógus, valószínű, hogy csak benézték.... NGK nem rossz gyertya, én még motornál nem hallotam, hogy gond lett volna vele, japánok azzal szerelik...
Recommended Posts