freeze Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 HI! Meg tudná mondani valaki, hogy Z16XEP ( G 1.6 twinport ) motorba nagyságrendileg (vagy pontosan) mennyibe kerül 1 db gyújtógyertya? (vagy 4 db ha szettben van) ÜDV. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGA Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 HI! Meg tudná mondani valaki, hogy Z16XEP ( G 1.6 twinport ) motorba nagyságrendileg (vagy pontosan) mennyibe kerül 1 db gyújtógyertya? (vagy 4 db ha szettben van) ÜDV. Szervizben 5.000 körül mérik a gyári GM-szettet. Ajánlatos a gyárinál maradni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 HI! Meg tudná mondani valaki, hogy Z16XEP ( G 1.6 twinport ) motorba nagyságrendileg (vagy pontosan) mennyibe kerül 1 db gyújtógyertya? (vagy 4 db ha szettben van) ÜDV. NGK (na ez tutira jófajta!)-nak darabja 1170Ft (birner hungaria) Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 NGK (na ez tutira jófajta!)-nak darabja 1170Ft (birner hungaria) Kösz... Akkor csak megrémisztettek, mert egy ismerősöm Faterja, mikor meglátta a TWINPORT feliratot felkiáltott: Na, ebbe jó drága lesz a gyújtógyertya! Én meg egyből berosáltam, de akkor tévedett! Igaz Ő SUZUKI szervízben dolgozik.. Lehet hogy összekevert valamit... ÜDV. Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 Kösz... Akkor csak megrémisztettek, mert egy ismerősöm Faterja, mikor meglátta a TWINPORT feliratot felkiáltott: Na, ebbe jó drága lesz a gyújtógyertya! Én meg egyből berosáltam, de akkor tévedett! Igaz Ő SUZUKI szervízben dolgozik.. Lehet hogy összekevert valamit... ÜDV. Ahhoz képest, hogy a ladába 1000 Ft a 4 db, tényleg sokba kerül :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 Kösz... Akkor csak megrémisztettek, mert egy ismerősöm Faterja, mikor meglátta a TWINPORT feliratot felkiáltott: Na, ebbe jó drága lesz a gyújtógyertya! Én meg egyből berosáltam, de akkor tévedett! Igaz Ő SUZUKI szervízben dolgozik.. Lehet hogy összekevert valamit... ÜDV. Hát ez egyeltalán nem drága. SVbe a normál gyertya volt 2500Ft, az iridium meg 4000Ft.(igaz az 60-80e km minimum, de 'kicsit' nagyobb fordulatszámon) Amúgy ha ilyen olcsó, akkor nem érdemes vele sokat várni. 2 év vagy 60e km-t írnak, ha jól emléxek. Valami speciális szerszám kell hozzá? Vagy mekkora dugókulcs? Amúgy egyforma a Z14XE, Z14XEP, Z16XE, Z16XEP gyertyáinak kulcsmérete? (UHUHU?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 Kösz... Akkor csak megrémisztettek, mert egy ismerősöm Faterja, mikor meglátta a TWINPORT feliratot felkiáltott: Na, ebbe jó drága lesz a gyújtógyertya! Én meg egyből berosáltam, de akkor tévedett! Igaz Ő SUZUKI szervízben dolgozik.. Lehet hogy összekevert valamit... ÜDV. nem lehet vmi fiatal csóka....szerintem ő a twinport-ból a twin spark-ra asszociált ami az alfáknál van és ott 2x annyi a gyertya, mint a henger! 4 henger -->8db gyertya...de hogy egy magát szerelőnek nevező ennyire ne legyen tisztába ezzel...nagyon beszorulhatott ebbe a szervízbe...(régen ott dolgozhat) :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 Ahhoz képest, hogy a ladába 1000 Ft a 4 db, tényleg sokba kerül :lol: Na, olyan gyertyát én még nem is láttam... (250Ft/db???) Csak nem sínai? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 Na, olyan gyertyát én még nem is láttam... (250Ft/db???) Csak nem sínai? :blush: Bosch volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 nem lehet vmi fiatal csóka....szerintem ő a twinport-ból a twin spark-ra asszociált ami az alfáknál van és ott 2x annyi a gyertya, mint a henger! 4 henger -->8db gyertya...de hogy egy magát szerelőnek nevező ennyire ne legyen tisztába ezzel...nagyon beszorulhatott ebbe a szervízbe...(régen ott dolgozhat) :blush: meg az alfáknál a 2 gyetya különbözik méretben is...... multkor cseréltem alfában 32e ft volt a 8 gyertya mert a második gyertya speckó jó drága az első az mezei..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 HI! Meg tudná mondani valaki, hogy Z16XEP ( G 1.6 twinport ) motorba nagyságrendileg (vagy pontosan) mennyibe kerül 1 db gyújtógyertya? (vagy 4 db ha szettben van) ÜDV. olyan 1000 forint per darab :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 Bosch volt. Hát persze. Meg a vasorrú bába is létezik... Ez az a jófajta sínai lehet, amire van pofájuk Bosch feliratot nyomatni. :blush: Esetleg 10 éves árak? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február26, 2009 Megoszt Elküldve Február26, 2009 nem lehet vmi fiatal csóka....szerintem ő a twinport-ból a twin spark-ra asszociált ami az alfáknál van és ott 2x annyi a gyertya, mint a henger! 4 henger -->8db gyertya...de hogy egy magát szerelőnek nevező ennyire ne legyen tisztába ezzel...nagyon beszorulhatott ebbe a szervízbe...(régen ott dolgozhat) :lol: Ja, valszeg erre gondolhatott, én meg jól bevégbélsároztam... :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 NGK (na ez tutira jófajta!)-nak darabja 1170Ft (birner hungaria) Na én ezt tutira kidobtam a p.csába mert dadogott tőle a motor ingadozott az alapjárat. Kb.2000km-t kínlódtam mire kiszűrtem (szűrtük a fórumtársak segítségével), hogy a gyertya a ludas. Pedig katalógusból lett kinézve a típus. Utána bevittem a gyári gyertyát (Bosch Z14XE) és mondtam az eladónak, hogy ilyet kérek. Meg is szűnt a hiba. A négy darab 4000ft körül volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 Na én ezt tutira kidobtam a p.csába mert dadogott tőle a motor ingadozott az alapjárat. Kb.2000km-t kínlódtam mire kiszűrtem (szűrtük a fórumtársak segítségével), hogy a gyertya a ludas. Pedig katalógusból lett kinézve a típus. Utána bevittem a gyári gyertyát (Bosch Z14XE) és mondtam az eladónak, hogy ilyet kérek. Meg is szűnt a hiba. A négy darab 4000ft körül volt. Köszönöm a kimerítő tájékoztatást Gyertya ügyben! ÜDV:FRZ Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 Na én ezt tutira kidobtam a p.csába mert dadogott tőle a motor ingadozott az alapjárat. Kb.2000km-t kínlódtam mire kiszűrtem (szűrtük a fórumtársak segítségével), hogy a gyertya a ludas. Pedig katalógusból lett kinézve a típus. Utána bevittem a gyári gyertyát (Bosch Z14XE) és mondtam az eladónak, hogy ilyet kérek. Meg is szűnt a hiba. A négy darab 4000ft körül volt. Milyen márka/típus volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 Milyen márka/típus volt? NGK! :blush: :lol: Helyette vettem Bosch Super Plus FLR8LDCU+ gyertyákat. Nekem gyárilag FLR8LDCU-val volt szerelve de ezt már nem gyártják csak a +-ost. Itt olvashatsz róla többet! Ezzel azóta semmi bajom. A gyárival 60Ekm-t mentem le és csak azért cseréltem le mert féltem, hogy ott maradok valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 Köszönöm a kimerítő tájékoztatást Gyertya ügyben! ÜDV:FRZ Amúgy a gyári, 4db-os szett 4400 volt tavaly nyáron Csergőéknél. (Z14XE, 1 pólusú (2003 utáni autókhoz)) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 Amúgy a gyári, 4db-os szett 4400 volt tavaly nyáron Csergőéknél. (Z14XE, 1 pólusú (2003 utáni autókhoz)) két polusut szoktunk beletenni, az jó bele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 Sziasztok Márkatársak! Egy ismerős megkért, hogy szerezzem meg neki a G astra javítási kézikönyvét. Valakinek nincs ez meg véletlenül egy .PDF file-ba amit közkincsé tudna tenni? Előre is Köszönöm! Üdv:BB Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 NGK! :blush: :lol: Helyette vettem Bosch Super Plus FLR8LDCU+ gyertyákat. Nekem gyárilag FLR8LDCU-val volt szerelve de ezt már nem gyártják csak a +-ost. Itt olvashatsz róla többet! Ezzel azóta semmi bajom. A gyárival 60Ekm-t mentem le és csak azért cseréltem le mert féltem, hogy ott maradok valahol. Ez kétpólusú! Link to comment Megosztás: More sharing options...
freeze Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 Sziasztok Márkatársak! Egy ismerős megkért, hogy szerezzem meg neki a G astra javítási kézikönyvét. Valakinek nincs ez meg véletlenül egy .PDF file-ba amit közkincsé tudna tenni? Előre is Köszönöm! Üdv:BB OPEL_ASTRA_G_igy_csinald_98_marciustol ez jó lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 két polusut szoktunk beletenni, az jó bele... Értem én, de 2003 modellévnél változott a dolog, tehát utána sima volt benne gyárilag, nem sokpólusú. Amúgy a gyári gyertya, amit kiszedtünk belőle ugyanolyan volt, mint amit kaptam hozzá vázszám alapján. (nem a sokpólusú verzió) gezoli: és az miért baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 Értem én, de 2003 modellévnél változott a dolog, tehát utána sima volt benne gyárilag, nem sokpólusú. Amúgy a gyári gyertya, amit kiszedtünk belőle ugyanolyan volt, mint amit kaptam hozzá vázszám alapján. (nem a sokpólusú verzió) gezoli: és az miért baj? Én amit beleraktam az ugyanolyan mint ami gyárilag benne volt vagyis kétpólusú. Az én autóm 2003-as Z14XE. Szerintem ha ugyanolyat vettél ami benne volt akkor nincs probléma. Lehet, hogy már ezen is spóroltak a lengyelek!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Február27, 2009 Megoszt Elküldve Február27, 2009 NGK! :blush: :lol: Helyette vettem Bosch Super Plus FLR8LDCU+ gyertyákat. Nekem gyárilag FLR8LDCU-val volt szerelve de ezt már nem gyártják csak a +-ost. Itt olvashatsz róla többet! Ezzel azóta semmi bajom. A gyárival 60Ekm-t mentem le és csak azért cseréltem le mert féltem, hogy ott maradok valahol. Érdekelne a típus, hogy mit hoz a katalógus, valószínű, hogy csak benézték.... NGK nem rossz gyertya, én még motornál nem hallotam, hogy gond lett volna vele, japánok azzal szerelik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts