mantec Elküldve November23, 2008 Megoszt Elküldve November23, 2008 T imy! A garanciának meghirdetett, nyilvános feltételei vannak. Aki betartja, annak van. Aki nem, annak nincs. Ilyen egyszerű. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November23, 2008 Megoszt Elküldve November23, 2008 T imy! A garanciának meghirdetett, nyilvános feltételei vannak. Aki betartja, annak van. Aki nem, annak nincs. Ilyen egyszerű. API, és ACEA megegyeziuk, akkor mégis mivel jobb a Magnatechnél az Edge? Jó biztossan jobb, de API, és ACEA minősítések ugyanazok, tehát teljesítményre ugyanazt tudja..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November23, 2008 Megoszt Elküldve November23, 2008 T imy! Magnatec: részszintetikus alapolaj Edge: teljesen szintetikus alapolaj Forrás: www.castrol.hu Több önállóságot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zachi Elküldve November24, 2008 Megoszt Elküldve November24, 2008 Na ezt a választ érdemes elolvasni, különösen a szerző által is kiemelt részre: http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/20081122/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
kapor Elküldve November25, 2008 Megoszt Elküldve November25, 2008 Sziasztok! 'Kapor" vagyok, van egy 2002-es 1.4-es G Astrám, három éve vettem ezalatt 146.000km.-et belehajtottam./most:190600km van benne/ Kérdésem a következő: Két nap állás után ( garázsban) nehezen indult, mintha nem kapna benzint kigyulladt a sárga lámpa, 'villáskulcsos". Kb. 10-15mp.-ig önindítóztam, mire beindult a gép Leállítottam, majd simán elindult és elaludt a lámpa is. A szerelő ismerősöm mondta,hogy leragadt a mágnesszelep az injektornál, tisztítóadalékot ajánlót a következő teletankoláskor. Megjegyzem,hogy még soha nem fordult elő ez a probléma .Mi lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolbo Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 A haveromnak bejött! Sikerült megoldania az Astrán a holland Koltec-Necam autógázrendszerének a problémáját. Ő nagyon elégedett a mesterrel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jacky Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy egy 2007 decemberi G Astra-ba(Z14XE...), milyen olajszűrő kell??? Mert már kétszer vettem(másodszor a motorkódot is bediktálva) olajszűrőt és mindkétszer rossz(nem belevaló szerintük) volt mikor vittem a márkaszervízbe olajcserére. Szóval ha valaki esetleg tudna nekem mondani valami "azonosítót" ami alapján a boltban tutira beazonosítják, azt nagyon szépen megköszönném! Üdv.:Árpi Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy egy 2007 decemberi G Astra-ba(Z14XE...), milyen olajszűrő kell??? Mert már kétszer vettem(másodszor a motorkódot is bediktálva) olajszűrőt és mindkétszer rossz(nem belevaló szerintük) volt mikor vittem a márkaszervízbe olajcserére. Szóval ha valaki esetleg tudna nekem mondani valami "azonosítót" ami alapján a boltban tutira beazonosítják, azt nagyon szépen megköszönném! Üdv.:Árpi olajszűrő 650307 [599014] 975Ft Gyártó: Opel Gyártmány minősége: Gyári beszállítói Mérettáblázat: Átmérő (A) 62 Átmérő (:lol: 9,5 Átmérő © 28 Magasság (D) 86,5 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Csak "filtert"cserélnek benne ,nem az egész cuccot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jacky Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Csak "filtert"cserélnek benne ,nem az egész cuccot. Köszönöm szépen a gyors választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy egy 2007 decemberi G Astra-ba(Z14XE...), milyen olajszűrő kell??? Mert már kétszer vettem(másodszor a motorkódot is bediktálva) olajszűrőt és mindkétszer rossz(nem belevaló szerintük) volt mikor vittem a márkaszervízbe olajcserére. Szóval ha valaki esetleg tudna nekem mondani valami "azonosítót" ami alapján a boltban tutira beazonosítják, azt nagyon szépen megköszönném! Üdv.:Árpi 2007. decemberi Astra G nincs, max Astra Classic II, motorkódja nem Z14XE, inkább Z14XEP, és az nem szűrő, csak filter. Próbálj Z14XEP alapján venni filtert, vagy EPC-ból nézd ki. (GM katalógusszámát Szaby kolléga már megtette helyetted) Apróságok és kukacoskodásnak tünhet, de nem az. Mostmár belátod Te is. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
jacky Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 2007. decemberi Astra G nincs, max Astra Classic II, motorkódja nem Z14XE, inkább Z14XEP, és az nem szűrő, csak filter. Próbálj Z14XEP alapján venni filtert, vagy EPC-ból nézd ki. (GM katalógusszámát Szaby kolléga már megtette helyetted) Apróságok és kukacoskodásnak tünhet, de nem az. Mostmár belátod Te is. :lol: Nagyon köszönöm, valóban nem voltam elég precíz! A legjobbakat a segítőknek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 T Jacky! -18MA9234 motorkódig: 650307 18MA9235- motorkódtól: 5650359 Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 olajszűrő 650307 [599014] 975Ft Gyártó: Opel Gyártmány minősége: Gyári beszállítói Mérettáblázat: Átmérő (A) 62 Átmérő (:lol: 9,5 Átmérő © 28 Magasság (D) 86,5 Hol annyi? Mert a héten kértem szervízre árajánlatot, és mindenhol 2000Ft feleti összeg csak a szürő. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 T imy! www.csergoe.hu www.mullerauto.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Hol annyi? Mert a héten kértem szervízre árajánlatot, és mindenhol 2000Ft feleti összeg csak a szürő. :lol: Szervizben a körül mozog. Én a bgm.hu néztem de szerintem ugy érdemes ha több mindent rendel az ember a posta költség miatt mert a nem kevés. De ha mondjuk már olajat meg stb rendelsz akkor már megéri itt megvenni.De mindenkinek a sáját döntéde hogy hol vásárol és mennyiért. Ez csak egy tipp. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November27, 2008 Megoszt Elküldve November27, 2008 Szervizben a körül mozog. Én a bgm.hu néztem de szerintem ugy érdemes ha több mindent rendel az ember a posta költség miatt mert a nem kevés. De ha mondjuk már olajat meg stb rendelsz akkor már megéri itt megvenni.De mindenkinek a sáját döntéde hogy hol vásárol és mennyiért. Ez csak egy tipp. Hát én nem találok ott árat, de azért kösz a tippet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve November27, 2008 Megoszt Elküldve November27, 2008 Elérte a 60.000-dik km-t a gépsas és szeretném most szerelőhöz vinni. Le akarom cserélni mindenképpen a fagyállót, fék és szervo olajat. Fagyálló már megvan. Fék és szervo olajat hol érdemes venni? Márkakereskedésben vagy autósboltban. A szervo olaj ugye zöld a fékolaj típusát meg gondolom majd megtalálom a kézikönyvben. Mekkora tételek ezek kb. forintban mérve(fék és a szervo olaj)? A gyertyákat érdemes már ilyenkor kicserélni? Kb. 20-25 indításból 1-2 szokott olyan lenni, hogy pörgeti az önindító rendesen a motort de nem akar beindulni. Nem szoktam csak 4mp-ig kínozni az akksit ilyenkor, de másodjára mindig beindul. Köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November27, 2008 Megoszt Elküldve November27, 2008 Elérte a 60.000-dik km-t a gépsas és szeretném most szerelőhöz vinni. Le akarom cserélni mindenképpen a fagyállót, fék és szervo olajat. Fagyálló már megvan. Fék és szervo olajat hol érdemes venni? Márkakereskedésben vagy autósboltban. A szervo olaj ugye zöld a fékolaj típusát meg gondolom majd megtalálom a kézikönyvben. Mekkora tételek ezek kb. forintban mérve(fék és a szervo olaj)? A gyertyákat érdemes már ilyenkor kicserélni? Kb. 20-25 indításból 1-2 szokott olyan lenni, hogy pörgeti az önindító rendesen a motort de nem akar beindulni. Nem szoktam csak 4mp-ig kínozni az akksit ilyenkor, de másodjára mindig beindul. Köszönöm a válaszokat! ezt a bp honlapján találtam.... OPEL Astra 1.2i (Astra G) Year 1997-04 Power Steering Recommendation AUTRAN DX III Alternative AUTRAN MBX GM szervó olaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
setupman Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 ezt a bp honlapján találtam.... OPEL Astra 1.2i (Astra G) Year 1997-04 Power Steering Recommendation AUTRAN DX III Alternative AUTRAN MBX GM szervó olaj Több mint a duplájáért vettem még júniusban az 5l Valvoline TopGard 10w-40 olajat mint a gyári Opelt!!!?? :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
speter Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 Több mint a duplájáért vettem még júniusban az 5l Valvoline TopGard 10w-40 olajat mint a gyári Opelt!!!?? :lol: :) a gyári opel olaj az occsó. Az alkatrészártendenciát figyelembe véve nem is értem miért, lehet 4+ -os. :lol: Persze ha az opel 200l-es tartályából pumpálja a kocsidba, akkor meg 16000-20000 Ft a 4 liter. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 Több mint a duplájáért vettem még júniusban az 5l Valvoline TopGard 10w-40 olajat mint a gyári Opelt!!!?? :lol: :) ezt csak a szervó olaj miatt linkeltem be...a gyári ennyi..ebből pedig a legjobb talán a gyári... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 a gyári opel olaj az occsó. Az alkatrészártendenciát figyelembe véve nem is értem miért, lehet 4+ -os. :) Persze ha az opel 200l-es tartályából pumpálja a kocsidba, akkor meg 16000-20000 Ft a 4 liter. :lol: hát ez nomális??? honnan veszitek ezeket a baromságokat??? otthon kitalálod, és ide bevésed? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 :lol: hát ez nomális??? honnan veszitek ezeket a baromságokat??? otthon kitalálod, és ide bevésed? :lol: Nem járnak márkaszervízbe a negatív diszkrimináció miatt.... Vagy rossz szervízbe járnak..... Én elégedett márkaszervízbe járó vagyok... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 ezt a bp honlapján találtam.... OPEL Astra 1.2i (Astra G) Year 1997-04 Power Steering Recommendation AUTRAN DX III Alternative AUTRAN MBX GM szervó olaj Ez a tuti jó, és eredeti Opel Olaj? Hát nem tudom, hogy ennyiért tényleg jó lehet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts