mantec Elküldve November23, 2008 Elküldve November23, 2008 T imy! A garanciának meghirdetett, nyilvános feltételei vannak. Aki betartja, annak van. Aki nem, annak nincs. Ilyen egyszerű.
imy Elküldve November23, 2008 Elküldve November23, 2008 T imy! A garanciának meghirdetett, nyilvános feltételei vannak. Aki betartja, annak van. Aki nem, annak nincs. Ilyen egyszerű. API, és ACEA megegyeziuk, akkor mégis mivel jobb a Magnatechnél az Edge? Jó biztossan jobb, de API, és ACEA minősítések ugyanazok, tehát teljesítményre ugyanazt tudja.....
mantec Elküldve November23, 2008 Elküldve November23, 2008 T imy! Magnatec: részszintetikus alapolaj Edge: teljesen szintetikus alapolaj Forrás: www.castrol.hu Több önállóságot!
Zachi Elküldve November24, 2008 Elküldve November24, 2008 Na ezt a választ érdemes elolvasni, különösen a szerző által is kiemelt részre: http://totalcar.hu/tanacsok/olajdoktor/20081122/
kapor Elküldve November25, 2008 Elküldve November25, 2008 Sziasztok! 'Kapor" vagyok, van egy 2002-es 1.4-es G Astrám, három éve vettem ezalatt 146.000km.-et belehajtottam./most:190600km van benne/ Kérdésem a következő: Két nap állás után ( garázsban) nehezen indult, mintha nem kapna benzint kigyulladt a sárga lámpa, 'villáskulcsos". Kb. 10-15mp.-ig önindítóztam, mire beindult a gép Leállítottam, majd simán elindult és elaludt a lámpa is. A szerelő ismerősöm mondta,hogy leragadt a mágnesszelep az injektornál, tisztítóadalékot ajánlót a következő teletankoláskor. Megjegyzem,hogy még soha nem fordult elő ez a probléma .Mi lehet a gond?
zolbo Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 A haveromnak bejött! Sikerült megoldania az Astrán a holland Koltec-Necam autógázrendszerének a problémáját. Ő nagyon elégedett a mesterrel.
jacky Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy egy 2007 decemberi G Astra-ba(Z14XE...), milyen olajszűrő kell??? Mert már kétszer vettem(másodszor a motorkódot is bediktálva) olajszűrőt és mindkétszer rossz(nem belevaló szerintük) volt mikor vittem a márkaszervízbe olajcserére. Szóval ha valaki esetleg tudna nekem mondani valami "azonosítót" ami alapján a boltban tutira beazonosítják, azt nagyon szépen megköszönném! Üdv.:Árpi
szaby Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy egy 2007 decemberi G Astra-ba(Z14XE...), milyen olajszűrő kell??? Mert már kétszer vettem(másodszor a motorkódot is bediktálva) olajszűrőt és mindkétszer rossz(nem belevaló szerintük) volt mikor vittem a márkaszervízbe olajcserére. Szóval ha valaki esetleg tudna nekem mondani valami "azonosítót" ami alapján a boltban tutira beazonosítják, azt nagyon szépen megköszönném! Üdv.:Árpi olajszűrő 650307 [599014] 975Ft Gyártó: Opel Gyártmány minősége: Gyári beszállítói Mérettáblázat: Átmérő (A) 62 Átmérő (:lol: 9,5 Átmérő © 28 Magasság (D) 86,5
szaby Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 Csak "filtert"cserélnek benne ,nem az egész cuccot.
jacky Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 Csak "filtert"cserélnek benne ,nem az egész cuccot. Köszönöm szépen a gyors választ!
speter Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 Sziasztok! Valaki meg tudná nekem mondani, hogy egy 2007 decemberi G Astra-ba(Z14XE...), milyen olajszűrő kell??? Mert már kétszer vettem(másodszor a motorkódot is bediktálva) olajszűrőt és mindkétszer rossz(nem belevaló szerintük) volt mikor vittem a márkaszervízbe olajcserére. Szóval ha valaki esetleg tudna nekem mondani valami "azonosítót" ami alapján a boltban tutira beazonosítják, azt nagyon szépen megköszönném! Üdv.:Árpi 2007. decemberi Astra G nincs, max Astra Classic II, motorkódja nem Z14XE, inkább Z14XEP, és az nem szűrő, csak filter. Próbálj Z14XEP alapján venni filtert, vagy EPC-ból nézd ki. (GM katalógusszámát Szaby kolléga már megtette helyetted) Apróságok és kukacoskodásnak tünhet, de nem az. Mostmár belátod Te is. :lol:
jacky Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 2007. decemberi Astra G nincs, max Astra Classic II, motorkódja nem Z14XE, inkább Z14XEP, és az nem szűrő, csak filter. Próbálj Z14XEP alapján venni filtert, vagy EPC-ból nézd ki. (GM katalógusszámát Szaby kolléga már megtette helyetted) Apróságok és kukacoskodásnak tünhet, de nem az. Mostmár belátod Te is. :lol: Nagyon köszönöm, valóban nem voltam elég precíz! A legjobbakat a segítőknek!
mantec Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 T Jacky! -18MA9234 motorkódig: 650307 18MA9235- motorkódtól: 5650359
imy Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 olajszűrő 650307 [599014] 975Ft Gyártó: Opel Gyártmány minősége: Gyári beszállítói Mérettáblázat: Átmérő (A) 62 Átmérő (:lol: 9,5 Átmérő © 28 Magasság (D) 86,5 Hol annyi? Mert a héten kértem szervízre árajánlatot, és mindenhol 2000Ft feleti összeg csak a szürő. :lol:
szaby Elküldve November26, 2008 Elküldve November26, 2008 Hol annyi? Mert a héten kértem szervízre árajánlatot, és mindenhol 2000Ft feleti összeg csak a szürő. :lol: Szervizben a körül mozog. Én a bgm.hu néztem de szerintem ugy érdemes ha több mindent rendel az ember a posta költség miatt mert a nem kevés. De ha mondjuk már olajat meg stb rendelsz akkor már megéri itt megvenni.De mindenkinek a sáját döntéde hogy hol vásárol és mennyiért. Ez csak egy tipp.
imy Elküldve November27, 2008 Elküldve November27, 2008 Szervizben a körül mozog. Én a bgm.hu néztem de szerintem ugy érdemes ha több mindent rendel az ember a posta költség miatt mert a nem kevés. De ha mondjuk már olajat meg stb rendelsz akkor már megéri itt megvenni.De mindenkinek a sáját döntéde hogy hol vásárol és mennyiért. Ez csak egy tipp. Hát én nem találok ott árat, de azért kösz a tippet.
setupman Elküldve November27, 2008 Elküldve November27, 2008 Elérte a 60.000-dik km-t a gépsas és szeretném most szerelőhöz vinni. Le akarom cserélni mindenképpen a fagyállót, fék és szervo olajat. Fagyálló már megvan. Fék és szervo olajat hol érdemes venni? Márkakereskedésben vagy autósboltban. A szervo olaj ugye zöld a fékolaj típusát meg gondolom majd megtalálom a kézikönyvben. Mekkora tételek ezek kb. forintban mérve(fék és a szervo olaj)? A gyertyákat érdemes már ilyenkor kicserélni? Kb. 20-25 indításból 1-2 szokott olyan lenni, hogy pörgeti az önindító rendesen a motort de nem akar beindulni. Nem szoktam csak 4mp-ig kínozni az akksit ilyenkor, de másodjára mindig beindul. Köszönöm a válaszokat!
Qpack Elküldve November27, 2008 Elküldve November27, 2008 Elérte a 60.000-dik km-t a gépsas és szeretném most szerelőhöz vinni. Le akarom cserélni mindenképpen a fagyállót, fék és szervo olajat. Fagyálló már megvan. Fék és szervo olajat hol érdemes venni? Márkakereskedésben vagy autósboltban. A szervo olaj ugye zöld a fékolaj típusát meg gondolom majd megtalálom a kézikönyvben. Mekkora tételek ezek kb. forintban mérve(fék és a szervo olaj)? A gyertyákat érdemes már ilyenkor kicserélni? Kb. 20-25 indításból 1-2 szokott olyan lenni, hogy pörgeti az önindító rendesen a motort de nem akar beindulni. Nem szoktam csak 4mp-ig kínozni az akksit ilyenkor, de másodjára mindig beindul. Köszönöm a válaszokat! ezt a bp honlapján találtam.... OPEL Astra 1.2i (Astra G) Year 1997-04 Power Steering Recommendation AUTRAN DX III Alternative AUTRAN MBX GM szervó olaj
setupman Elküldve November28, 2008 Elküldve November28, 2008 ezt a bp honlapján találtam.... OPEL Astra 1.2i (Astra G) Year 1997-04 Power Steering Recommendation AUTRAN DX III Alternative AUTRAN MBX GM szervó olaj Több mint a duplájáért vettem még júniusban az 5l Valvoline TopGard 10w-40 olajat mint a gyári Opelt!!!?? :lol: :lol:
speter Elküldve November28, 2008 Elküldve November28, 2008 Több mint a duplájáért vettem még júniusban az 5l Valvoline TopGard 10w-40 olajat mint a gyári Opelt!!!?? :lol: :) a gyári opel olaj az occsó. Az alkatrészártendenciát figyelembe véve nem is értem miért, lehet 4+ -os. :lol: Persze ha az opel 200l-es tartályából pumpálja a kocsidba, akkor meg 16000-20000 Ft a 4 liter.
Qpack Elküldve November28, 2008 Elküldve November28, 2008 Több mint a duplájáért vettem még júniusban az 5l Valvoline TopGard 10w-40 olajat mint a gyári Opelt!!!?? :lol: :) ezt csak a szervó olaj miatt linkeltem be...a gyári ennyi..ebből pedig a legjobb talán a gyári... :lol:
uhuhu Elküldve November28, 2008 Elküldve November28, 2008 a gyári opel olaj az occsó. Az alkatrészártendenciát figyelembe véve nem is értem miért, lehet 4+ -os. :) Persze ha az opel 200l-es tartályából pumpálja a kocsidba, akkor meg 16000-20000 Ft a 4 liter. :lol: hát ez nomális??? honnan veszitek ezeket a baromságokat??? otthon kitalálod, és ide bevésed? :lol:
Boldizsar Elküldve November28, 2008 Elküldve November28, 2008 :lol: hát ez nomális??? honnan veszitek ezeket a baromságokat??? otthon kitalálod, és ide bevésed? :lol: Nem járnak márkaszervízbe a negatív diszkrimináció miatt.... Vagy rossz szervízbe járnak..... Én elégedett márkaszervízbe járó vagyok... :)
imy Elküldve November28, 2008 Elküldve November28, 2008 ezt a bp honlapján találtam.... OPEL Astra 1.2i (Astra G) Year 1997-04 Power Steering Recommendation AUTRAN DX III Alternative AUTRAN MBX GM szervó olaj Ez a tuti jó, és eredeti Opel Olaj? Hát nem tudom, hogy ennyiért tényleg jó lehet. :lol:
Recommended Posts