Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Astra G szervízelés

tilona

Recommended Posts

azért azt fontos megjegyezni ilyenkor, hogy az 1 éves kevés kilómétert futott autó reviziója, és a 30.000 revizió az nem ugyanaz.

merthogy pollen csere 30.000 km nél esedékes. légszürő ki beszerelés, kifujás, ha kell csere, illetve fékek lebontása szemrevételezése, tisztitása, beállitása, satöbbi...

az 1 éves revizio kevés km-rel az egy olajcsere, egy autó kukucs oszt ennyi...

az lehet 25. de az nálunk is ennyi, 25-27... ez a szürőtől függ...

de a 30.000 revizio közelit a 40 hoz.

haviszont az autó közel 2 éves, akkor még jön a fékolaj csere, és 2 éves korban a zöldkártya. ami még 7.300 vagy 9.700 Ft...

Szervízkönyv szerint:

pollenszűrő csak 2 év agy 60e km szervízkor (igaz nem árt gyakrabban cserélni, ha sürün hajtja az ember)

levegőszűrő 4 év, vagy 60e km

fékek szemrevételezéses ellenörzése 2 év, vagy 30e km

Szóval amit mondtál, nem baj ha megcsinálják, de olcsobb, ha az user inkább otthol megcsinálja, nem a szervíz nagy pénzekért, nem nagy kunszt az egész... szerintem.... ;)

Én ugy vagyok vele, ha Én csinálom, akkor tudom mit csináltam, ingyen van, és tényleg meg van csinálva... :rolleyes:

Megosztás:

Nem akarok senkit megbántani, de adott egy 0 km-es gép. Arra van gari.

Ha otthon csinálgatod, ki fog rá garit adni?

Én elvinném a szervízre.

Az már más tészta, hogy a pollenszűrőt+levegőszűrőt biztos nem hagynám 60e km-ig.

Vectrában félévente pollenszűrőt cserélek, mert annyira poros helyeken járok, hogy eltömődik. Ugyanígy a levegőszűrő is.

Ami kikerül, az mindig kopp fekete.

Megosztás:

Megnézném én azt a levegőszűrőt......

Évente, vagy 10 ezernél mindig cseréltem, érezhetően jobban "lélegzik" a motor és ráadásul nem egy nagy tétel....

Azért logikus, és érthetö is...De szervizben nem fogják cserélni, ha nem irja a kányv.

Megosztás:

Nem akarok senkit megbántani, de adott egy 0 km-es gép. Arra van gari.

Ha otthon csinálgatod, ki fog rá garit adni?

Én elvinném a szervízre.

Az már más tészta, hogy a pollenszűrőt+levegőszűrőt biztos nem hagynám 60e km-ig.

Vectrában félévente pollenszűrőt cserélek, mert annyira poros helyeken járok, hogy eltömődik. Ugyanígy a levegőszűrő is.

Ami kikerül, az mindig kopp fekete.

Honnét fogják tudni, hogy mit cseréltél?

3e km-es korában lecseréltem a szüröt/olajat. (szüröt márkakereskedésben vettem)

Namost ki mondja meg, hogy cseréltem, és hogy mi van benne? :rolleyes: Szerintem senki. ;)

Megosztás:

Honnét fogják tudni, hogy mit cseréltél?

3e km-es korában lecseréltem a szüröt/olajat. (szüröt márkakereskedésben vettem)

Namost ki mondja meg, hogy cseréltem, és hogy mi van benne? ;) Szerintem senki. :lol:

apa kezdőődiikk ;) :rolleyes:

szóval: mindennek van előnye, és mindennek van hátránya...

valaki ért a tv hez, én elviszem szerelőhöz mégsem érzem magam hülyének.

valaki meg ért az autóhoz. hát ennyi.

Megosztás:

Azért logikus, és érthetö is...De szervizben nem fogják cserélni, ha nem irja a kányv.

nekem speciel, míg hordtam mindig felajánlották, az más kérdés, hogy Opel Szervizes ismerősök szervizelik a gépet/nem hivatalos áron/: 10Ezrenként olaj+4szűrő meg ami aktuális.. :rolleyes:

Megosztás:

Szerintem fáji fog nekem is a 30ezres szerviz.

Egyik városban 25öt mondtak másikban 40et.

Lehuzás szaga van a dolognak sajnos.

Nem baj csak járjon le a 2év és megyek vissza az én kis szerelömhöz,abban bizom,és annyira nem is huz le.

Azért még annyit megjegyeznék hogy felháboritó árakkal dolgoznak a szakszervizek 7ezer forintos olaj 14ezer nevetséges.

Megosztás:

Szerintem fáji fog nekem is a 30ezres szerviz.

Egyik városban 25öt mondtak másikban 40et.

Lehuzás szaga van a dolognak sajnos.

Nem baj csak járjon le a 2év és megyek vissza az én kis szerelömhöz,abban bizom,és annyira nem is huz le.

Azért még annyit megjegyeznék hogy felháboritó árakkal dolgoznak a szakszervizek 7ezer forintos olaj 14ezer nevetséges.

Szerintem viheted az olajat, ha ez a gond. Ha a gyári előírásoknak (API/S...) megfelel, nem szólhatnak egy szót sem. Ua. igaz lehet szűrőre is - pl. pollenszűrő ára a töredéke a gyárinak, ha szűrőboltban veszed.

Én így gondolom, de kérdezd meg a szervízt is.

Megosztás:

Szerintem viheted az olajat, ha ez a gond. Ha a gyári előírásoknak (API/S...) megfelel, nem szólhatnak egy szót sem. Ua. igaz lehet szűrőre is - pl. pollenszűrő ára a töredéke a gyárinak, ha szűrőboltban veszed.

Én így gondolom, de kérdezd meg a szervízt is.

Igen, beletöltenek bármit...

CSAK! Azt irják bele aszervizkönyvbe (vagysi apám kocsijánaka könyvébe), hogy hozta, de semmi mást.... Szoval nekem sántit a dolog, hogy ha baj lessz vele, akkor beleköthetnek....

Másik...

Most vitt olajat, és olyan tételt 2 egység munkaidöt számoltak fel olyanra (szerviz elökészités) amit amikor elsö szervizre amikor vitte, akkor a kereskedés olaját öntöték bele, és nem szerepelt a számlán.... Nem ennek is lehuzás szaga van? Ugyanugy rajt volt hogy eco szerviz...(ami magában foglal mindent...nem?)

Megosztás:

Üdv Mindenkinek!

Kérdésem volna.Az 1.4 G Astrám decemberben lesz 1 éves, 5000 km-nél saját magam cseréltem benne olajat+ szürőt.

Lassan közeledik a 10.000km az elsőszervízelésre kell-e vinni most vagy jó decemberben is (1éves szervíz)?

Megosztás:

Üdv Mindenkinek!

Kérdésem volna.Az 1.4 G Astrám decemberben lesz 1 éves, 5000 km-nél saját magam cseréltem benne olajat+ szürőt.

Lassan közeledik a 10.000km az elsőszervízelésre kell-e vinni most vagy jó decemberben is (1éves szervíz)?

Évente vagy 30000km,igy neked decemberben.

Megosztás:

Üdv Mindenkinek!

Ráér 1 éves korában (+- 1 hónap a megengedett)

Megosztás:

Ráér 1 éves korában (+- 1 hónap a megengedett)

Nekünk csiki begés faitnál 30 ezres szerviz helyett sajnos 33 ezernél volt meg a munkafelvevő mondta is hogy ha vmi gáz lesz későb a paripával figyelembe veszik a 3e km es eltérést. (megj: szerviz után másnap elszakadt a vezérmű szíj sopronban) szerviz mosta kezét de ez off sztori

Megosztás:

Nekünk csiki begés faitnál 30 ezres szerviz helyett sajnos 33 ezernél volt meg a munkafelvevő mondta is hogy ha vmi gáz lesz későb a paripával figyelembe veszik a 3e km es eltérést. (megj: szerviz után másnap elszakadt a vezérmű szíj sopronban) szerviz mosta kezét de ez off sztori

Na de az vicces, hogy 33e-nél elszakad egy vezérműszíj!

Nagymamámák Suzukijában garanciaidő után (8-9 hónapra) ment tönkre az ECU, és kicseréltén ingyen...persze rendessen volt hordva szervízbe...

Megosztás:

Ilyen ciklus olyan ciklus,ki kell jelenteni szakszervizek aránytalanul drágák és kész.

Egy éves ,vagy 30000ezer km nekünk töbségnek fájni fog.

Hogy miért mert a beszerzési ár TÖBSZÖRÖSÉÉRT adnak mindent.

Ez van sajna.

Kifizecc 3millát és mit kapsz lehuzást.

Ez benne van a 3millában hogy félj milyen horribilis összeget kérnek töled egy szerviz alkalmával.

Ennyi pénzért 2év gari ideje alatt nem férne bele?

Megosztás:

Ilyen ciklus olyan ciklus,ki kell jelenteni szakszervizek aránytalanul drágák és kész.

Egy éves ,vagy 30000ezer km nekünk töbségnek fájni fog.

Hogy miért mert a beszerzési ár TÖBSZÖRÖSÉÉRT adnak mindent.

Ez van sajna.

Kifizecc 3millát és mit kapsz lehuzást.

Ez benne van a 3millában hogy félj milyen horribilis összeget kérnek töled egy szerviz alkalmával.

Ennyi pénzért 2év gari ideje alatt nem férne bele?

Jó lenne, de sajnos nem így van.

Néha valamelyik szervíz az első szervízt beválalja új autó vásárlásakor.

Ha logikussan gondolkozol, az ember ugyis hordja gari alatt szakszervízbe, és gari idő lejárta után fogadjunk sokan a jól bevált autószerelőhöz hordja...Namármint, akkor miből élne meg a szervíz, ha az első két szervíz ingyen lenne, utánna meg kevessen vinnék...

Megosztás:

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 2003-as G astrát,1.8 benzines,180000km.Lecseréltem az olajat,0w-30-as volt benne,én CASTROL 10w-40-est tettem bele.1500 km-en elfogyasztott 1 liter olajat az autópályán.Szerintetek normális ez?Vagy mi lehet a probléma?

Köszönöm a választ!

Megosztás:

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 2003-as G astrát,1.8 benzines,180000km.Lecseréltem az olajat,0w-30-as volt benne,én CASTROL 10w-40-est tettem bele.1500 km-en elfogyasztott 1 liter olajat az autópályán.Szerintetek normális ez?Vagy mi lehet a probléma?

Köszönöm a választ!

0W-30-ast ette? Mert ha nem akkor az furcsa...

Castrolnak mi a tipusa (edge, magnatec, stb..?)?

Amugy 1000km/6dl-es olajfogyasztás fogadhato el.

Megosztás:

Aza baj hogy a mai világban nem megvenni nehéz az autót hanem fentartani. A jól be vállt autó szerelő aki zsigulikat szerelt meg skodákat?. Az az igazi amikor be mész egy ilyen műhelybe és a hányinger fog el hogy koszos ruhába ül az autótba vagy kiugrik a közértbe a verdáddal, és nem is ért hozzá csak mondja hogy persze bármit meg tud csinálni. nem vagyok szakszerviz párti drágák az tény de cserébe ha bajod van vissza mehetsz. Én régi autóimnál szívtam eleget analfa béta vagyok az autóhoz és megetetnek velem bármit. és ugyan úgy lehúz az utángyártott olaj szűrővel meg minden utángyártott szarral. kereksedésnek meg nem az a fő haszon hogy autót ad el hanem, hogy az az autó oda fog járni szervizre...

Megosztás:

Valószínű ette a 0w-30-ast is.Most Castrol magnatec van benne!

Ha ette, és ezt a sűrübb olajat is eszi, akkor vagy szelepszár, vagypedig olajlehuzó gyűrű lehet, de szerintem még várj egy kicsit a motorgenerállal, lehet hogy ha nem nagy fordulaton (autopálya) akkor nem fog annyit enni....

De majd a többiek is megmondják....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.