VectraZo Elküldve Május30, 2008 Megoszt Elküldve Május30, 2008 Kérdéssel fordulok a nagybecsű hozzáértőkhöz :-)! Autómban -X18XE1 Astra G '98- meghaltak az első lengéscsillapítók. Mérés alapján 20% körüli értékeket produkálnak. Szeretném cserélni őket. A kérdés az lenne, hogy gólyalábbal együtt kell-e vagy lehet csak külön a patront? Néztem hozzá Bilstein B4-es gázost a Meteornál online katalógusból 18 ezerért. De megkérdeztem egy közeli autósboltban is és más forrásból ő 10 ezret mondott /darab ami nem kis különbség, így lehet az csak patron. Mi hát az igazság? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve Május30, 2008 Megoszt Elküldve Május30, 2008 Kérdéssel fordulok a nagybecsű hozzáértőkhöz :-)! Autómban -X18XE1 Astra G '98- meghaltak az első lengéscsillapítók. Mérés alapján 20% körüli értékeket produkálnak. Szeretném cserélni őket. A kérdés az lenne, hogy gólyalábbal együtt kell-e vagy lehet csak külön a patront? Néztem hozzá Bilstein B4-es gázost a Meteornál online katalógusból 18 ezerért. De megkérdeztem egy közeli autósboltban is és más forrásból ő 10 ezret mondott /darab ami nem kis különbség, így lehet az csak patron. Mi hát az igazság? Sajnos konkrétan én nem tudom ebben van e külön patron, de javaslom menj be egy opel kereskedésbe, ott szerintem alváz és motorszám alapján meg tudják neked mondani, hogy a tiedbe lehet e külön cserélni....egyébként jó a kérdés, mert előbb utóbb mindenki eljut idáig...ha megtudsz vmi konkrétat, akkor írd be ide..vagy aki többet tud nálunk az en tartsa magában :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
VectraZo Elküldve Május30, 2008 Megoszt Elküldve Május30, 2008 Na az a helyzet hogy gólyalábbal együtt kell cserélni. Én ma vettem Bilstein B4 gázost 10.400/db áron és már be is raktam. Holnap kiderül milyen lett :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Robz Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 A vezérműszíjat takaró műanyag burkolatot hogy lehet leszedni? A motor Z14XE. Meg szeretném nézni, milyen állapotban van. (mert elméletileg most cserélték, de mivel most vettem az autót, az a tuti, ha láttam is) Másik kérdés: a generátorszíjat milyen intervalum szerint érdemes cserélni? A szervízkönyve szerint nem lett még, noha 4 éves és 96000km van benne. Ránézésre nincs elöregedve, csak a feliratokon látszik a kora. Az üzemeltetési könyve nem ír elő kötelező cserét, ahogy láttam, csak állapot ellenőrzést 30e km ciklusban, de nem szeretném, ha meglepetés érne. Amúgy kb mit bír egy ilyen gyári szíj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Voltam szervizben 3000km-es. Kiakadtam: olaj opel 5w-30-as 14000ft. olajszürö 4500ft gyári munka dij 2200ft. Na már most ugyan ez: opel olaj 5w-30-as 6500ft olaj szürő 2200ft.olaj diszkont nevü helyen. Hogy lehet ilyen külömbség nem értem miért kell igy lehuzni a népet? Hogy lehet megkülömböztetni az állitolag hamis opel olajat az eredetitöl? Miért nem adják oda a maradék olajat? Miért nem teccik nekik ha ott akarok lenni amikor olajat cserél nekem? Nem értem én ezt a világot hol lesz ennek a vége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Voltam szervizben 3000km-es. Kiakadtam: olaj opel 5w-30-as 14000ft. olajszürö 4500ft gyári munka dij 2200ft. Na már most ugyan ez: opel olaj 5w-30-as 6500ft olaj szürő 2200ft.olaj diszkont nevü helyen. Hogy lehet ilyen külömbség nem értem miért kell igy lehuzni a népet? Hogy lehet megkülömböztetni az állitolag hamis opel olajat az eredetitöl? Miért nem adják oda a maradék olajat? Miért nem teccik nekik ha ott akarok lenni amikor olajat cserél nekem? Nem értem én ezt a világot hol lesz ennek a vége. Tényleg nagyon drága... Az fura, hogy nem tetszik Nekik! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Tényleg nagyon drága... Az fura, hogy nem tetszik Nekik! Szerintem a maradék miatt nem teccik nekik 4autó mardék olajábol már meg van a következö autó olajcseréje. Simli az sajnos minden mühelyben jelen van még az opelében is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Ja és még csak annyi hogy lehet megkülömböztetni a "hamis" ill az eredeti olajat????? Tudja valaki??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Szerintem a maradék miatt nem teccik nekik 4autó mardék olajábol már meg van a következö autó olajcseréje. Simli az sajnos minden mühelyben jelen van még az opelében is. Ha aszámlán rajt van a 4l olaj, akkor kötelessek a maradékot odaadni szerintem! Ha nem akkor biztos nem fizettem volna ki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Ja és még csak annyi hogy lehet megkülömböztetni a "hamis" ill az eredeti olajat????? Tudja valaki??? sehogy. vagyis úgy, hogy márkaszervizben szerzed be... azt hogy nem engednek be az autód mellé??? ezt nem értem. nálunk be lehet menni. én biztosan nem javittatnám olyan helyen ahol nem tudok ott lenni ha akarok. én a mosóban sem hagyom ott az autót, hogy majd jövök. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Miért nem adják oda a maradék olajat? milyen motor van az autódban?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 milyen motor van az autódban?? 1.4 benzin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 abba asszem 3,6 liter olaj kell. 4 decit nem szokott senkisem visszaadni, csak ha kérik. de 1 litert már igen. pl ha 5 literes flakonban van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június3, 2008 Megoszt Elküldve Június3, 2008 Nehogy amiatt kezdj aggódni hogy új vagy tesztautót vettél, ha újként vetted meg akkor az tényleg új. Nem hinném hogy Tesztautót adnának el "null" kilóméteresen. Azért sztem nem ilyen kemény a helyzet. 4000 km -ig tesztautóként simán el lehet adni..... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 abba asszem 3,6 liter olaj kell. 4 decit nem szokott senkisem visszaadni, csak ha kérik. de 1 litert már igen. pl ha 5 literes flakonban van... Igen 5 literes flakonban volt ezért is voltam mérges picit. De tulteszem rajta magam. Annyit tudok hogy nem fogom meg venni 2szer annyiért tölük az olajat ledumálom velük hogy én viszem az olat eredeti opelt. A fáradt olajat pedig elhozom hogy azzal se keljen nekik bajlodni,mert azzal érveltek hoy azért nem teccik nekik a vitt olaj mert nekik a fáradt olajjal költségük van. Ugy hogy igy jártunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dionaea Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 4000 km -ig tesztautóként simán el lehet adni..... :D De tesztautót nem fognak új ként eladni sztem.Számomra az új meg azt jelenti hogy pár napos forgalomba helyezett autó. minimális kilóméterrel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 De tesztautót nem fognak új ként eladni sztem.Számomra az új meg azt jelenti hogy pár napos forgalomba helyezett autó. minimális kilóméterrel. Én ugy tudom hogy a tesztautót néhány százezerrel olcsobban adják. Uj autóban max 4-6km van és átvétel elött max egyhéttel lett forgalomba helyezve. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kardos Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 Én ugy tudom hogy a tesztautót néhány százezerrel olcsobban adják. Uj autóban max 4-6km van és átvétel elött max egyhéttel lett forgalomba helyezve. Szerintem. meg az ujnak le vannak fóliázva az ülései fejtámlák ilyesmi.... legalább is nálam. Bár az enyém úgy jött hogy vonat...tréler....kereskedés....kiválasztottam 4 autóbol...aztán már intézték is 3 nap mulva mehettem érte, előttem rakták rá a rendszámot meg minden...bár a 2 km-t még azóta sem értem de mindegy Link to comment Megosztás: More sharing options...
szaby Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 meg az ujnak le vannak fóliázva az ülései fejtámlák ilyesmi.... legalább is nálam. Bár az enyém úgy jött hogy vonat...tréler....kereskedés....kiválasztottam 4 autóbol...aztán már intézték is 3 nap mulva mehettem érte, előttem rakták rá a rendszámot meg minden...bár a 2 km-t még azóta sem értem de mindegy Akkor az még korrek is volt. Nálam megrendeltem 4hét mire meg jött Tiszta retek volt,bekellett mennem megnézni hogy amit kértem bele benne van e. Nem volt folia sehol sem csak ilyen ütközök voltak rajta,majdnem sirtam mikor megláttam. Mire mentem érte addigra mondjuk szépen puccba vágták. 4 km volt benne állitolag kiprobálják miután legördül a futó szalagrol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 meg az ujnak le vannak fóliázva az ülései fejtámlák ilyesmi.... legalább is nálam. Bár az enyém úgy jött hogy vonat...tréler....kereskedés....kiválasztottam 4 autóbol...aztán már intézték is 3 nap mulva mehettem érte, előttem rakták rá a rendszámot meg minden...bár a 2 km-t még azóta sem értem de mindegy A fóliázott ülésről: Jó pár éve Szolnokon kb 1 évig úgy közlekedett egy fószer, hogy az üléseken rajta voltak a nylonzsákok :D Lehet, úgy gondolta, hogy aki látja azt hiszi zsír új a verda :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 A fóliázott ülésről: az üléseken rajta voltak a nylonzsákok sok esze volt, nyáron biztos frankó lehetett..... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Június4, 2008 Megoszt Elküldve Június4, 2008 A fóliázott ülésről: Jó pár éve Szolnokon kb 1 évig úgy közlekedett egy fószer, hogy az üléseken rajta voltak a nylonzsákok :D Lehet, úgy gondolta, hogy aki látja azt hiszi zsír új a verda :P rokon 2 éves Szusi altojában mai napig benne van... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június7, 2008 Megoszt Elküldve Június7, 2008 rokon 2 éves Szusi altojában mai napig benne van... :D Okos ember lehet! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június8, 2008 Megoszt Elküldve Június8, 2008 rokon 2 éves Szusi altojában mai napig benne van... :D Miért Te leszednéd ha új autód lenne? :D Szerintem Nagyi horgolna rá egy huzat védő huzatot is, így szokták! :P A legkirályabb nagyi találmány, amikor felcsíkozod a tejes zacskót és abból horgol különböző szőnyegeket pl. a kád elé. SIRÁLY! ;) B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gilead Elküldve Június12, 2008 Megoszt Elküldve Június12, 2008 Sziasztok! Új regisztált tag vagyok, mindenkit üdvözlök. Egy 2003. januári 1.2 viva-val járok, most már negyedik éve. Tegnap olajcserénél (Engem is a szervízek húznak le ezzel) kápráztattak el azzal, hogy a motorhang és a hiányzó fagyálló alapján iziben cseréltessek vízpumpát, vezérmű szíjat és görgőket. Az árra 130 ezer körül riogattak. Mivel egy bolt honlapján 13,900,-ért láttam gyári szíjat görgőkkel, gondolom azért él ember, aki ennél olcsóbbat is tud?! Tudtok esetleg Budapesten valami szakit ajánlani? Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts