Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Nyugtatóbb, hogy "csak" a generátor szíj, és nem pedig a vez.szíj a sz@r!

De kérdeztem, az a fajta feszítő sem valami olcsó dolog!:D

Az egész mechanika ~15 papír, pljusz ~5 guriga a szíj!

De ami kell, az kell!

A fogyasztás hogy megy Neked 9 alá belvárosban Amusing? Nekem itt Tatabányán 10 liter, vagy egy picivel kevesebb!

És nincs is akkora forgalom, mint Pesten!

Picit idegesít! Vagy rossz a technikám?

De azt is észrevettem, hogy a benzinmutató (szegénységjelző):D, nem mindig ugyan oda áll be! Elindítom, negyedig van!

Leállítom 3km megtétele után, indítás és már sokkal kevesebbet mutat! Megyek vele megint, leállítás és indítás és megint többet mutat!

Úgy negyedig elég pontos, de negyed tank környékén szerintem nagyon sokat csal!

Van tippetek?

Köszi és bocsi, hogy hosszú voltam!

Üdv

Vaga

Nem kell megvenni a komplett feszítőt, ha a mechanikának nincs baja...nem vagyok benne biztos, de csak a görgő, ha jól emlékszem 4-5eFt körűl volt, amikor én cseréltem...csak sok üzletben jobban szeretika komplettet pedig van külön a görgő is...és nem bonyolúlt lecserélni...

Elküldve

Tegnap cseréztünk Oil-t: Mobil 1 Protection Formula + 4db szűrő..Tech 2-vel kiolvastattam-->eddig 1 hiba se volt benne! :D Beállítottuk a kéziféket, átvizsgáltuk a futóművet..pazar a vas! :D

Elküldve
A fogyasztás hogy megy Neked 9 alá belvárosban Amusing? Nekem itt Tatabányán 10 liter, vagy egy picivel kevesebb!

És nincs is akkora forgalom, mint Pesten!

Picit idegesít! Vagy rossz a technikám?

De azt is észrevettem, hogy a benzinmutató (szegénységjelző):D, nem mindig ugyan oda áll be! Elindítom, negyedig van!

Leállítom 3km megtétele után, indítás és már sokkal kevesebbet mutat! Megyek vele megint, leállítás és indítás és megint többet mutat!

Úgy negyedig elég pontos, de negyed tank környékén szerintem nagyon sokat csal!

Van tippetek?

Üdv

Vaga

pirostól pirosig nem tiltásig nyomom :D

Elküldve
Lassan elösször cserélnék olajat a kocsiban, Castrol Magnatec C3 5W-40-et kap.

Az iránt érdeklődnék, hogy mennyi lehet, és milyen olajszűrőt érdemes beletenni (márka, tapasztalat?)...1.4 Z14XEP

Hello

Most cseréltem olajat és szűrőt szűrő gyári papírszűrő 1500ft olaj Castrol Edge 5W-30 12000ft eddig semmi rossz tapasztalat nincs az olajjal kapcsolatban.

Elküldve
Hello

Most cseréltem olajat és szűrőt szűrő gyári papírszűrő 1500ft olaj Castrol Edge 5W-30 12000ft eddig semmi rossz tapasztalat nincs az olajjal kapcsolatban.

Tavaly az gennyláda opel tóthnál 3400-ért vettem egy gyári papírszűrőt! Rabló banda! Sajnos nem volt időm utánanézni meg futkározni. :D

Nekem a németek gyárilag MOBIL1-et raktak bele 0W-40-et. Én most Metabond speedet raktam bele. :D Kipróbáljuk!

Elküldve
Tavaly az gennyláda opel tóthnál 3400-ért vettem egy gyári papírszűrőt! Rabló banda! Sajnos nem volt időm utánanézni meg futkározni. :D

Hello

Na én se a szervízben vettem hanem Opelosbolt Tatabánya.

Elküldve
Hello

Na én se a szervízben vettem hanem Opelosbolt Tatabánya.

Én találtam 8000e-ért ahol veszem az olajat. Olaj 4*4l Castrol Magnatec C3 5W-40 31900Ft, azaz 4l 7950ft ami nagyon jó ár, máshol ugyanez az olaj 10e környékén van.

FORMULA3000 nagyon olcsó, és korektek, már többször vettem náluk cucokat

Elküldve

ne rakjatok bele utángyártott olajszürőt az autóba...

nem ér annyit párszáz forint...

sok sok szétmállott , szétesett opajszürőt láttam már... gagyik nagyon :D

Elküldve
ne rakjatok bele utángyártott olajszürőt az autóba...

nem ér annyit párszáz forint...

sok sok szétmállott , szétesett opajszürőt láttam már... gagyik nagyon :D

Nekem is több fajtát ajánlott a boltos de maradtam az eredeti GM-es nél.

Elküldve
Hello

nekem is ez az olaj fog belemenni az astrába 1-2 héten belül :lol:

a szervízben szintén 12000ért adnák a gyári 5w-30at,és akkor már inkább... :sowwy:

Elküldve

Sziasztok!

Ma cseréltem olajat (Mobil 5w-40) és szűrőt (természetesen) az óttóban (Z12XE).

A nagykönyv szerint 3,5 l olaj kell bele.

Én kábé annyit töltöttem (kicsivel kevesebbet, 3,4 körül), és a pálcán valamivel fölötte vagyok a max jelnek (legalábbis úgy tűnik) :sowwy: (és igen, a régit kiengedtem :lol: )

Erősítsetek meg, hogy emiatt még a tömítések nem fognak sikítani...

Amúgy tényleg nem butaság 10 e körül olajat cserélni, legalábbis az alapján a fekete fosh alapján, ami kijött a motorból.

Én 14 után cseréltem, az előzőt még szakszervíz csinálta (legalábis remélem, hogy csinálta)

Ennyi :lol:

Amúgy hello mindenki :lol:

Elküldve
a fekete fosh alapján, ami kijött a motorból.

Ez közel sem biztos, hogy baj, mivel a normálisabb olajoknak van tisztító hatása is.

Teszi a dolgát, azaz nem véletlen fekete a színe, a leoldott koksztól és koromtól válik ilyenné és ezért sem árt a gyakori csere.... :sowwy:

Elküldve
Sziasztok!

Ma cseréltem olajat (Mobil 5w-40) és szűrőt (természetesen) az óttóban (Z12XE).

A nagykönyv szerint 3,5 l olaj kell bele.

Én kábé annyit töltöttem (kicsivel kevesebbet, 3,4 körül), és a pálcán valamivel fölötte vagyok a max jelnek (legalábbis úgy tűnik) :sowwy: (és igen, a régit kiengedtem :lol: )

Amúgy tényleg nem butaság 10 e körül olajat cserélni, legalábbis az alapján a fekete fosh alapján, ami kijött a motorból.

Én 14 után cseréltem, az előzőt még szakszervíz csinálta (legalábis remélem, hogy csinálta)

Ennyi :lol:

Amúgy hello mindenki :lol:

Annyit szolnék ehhez hozzá nekem is Mobil 1 5W-40 fulszint lett előzőnek belerakva, nem volt benne 6000km -nél többet korom fekete lett ,előtte a Castrol Txt-vel nem volt ilyen probléma. 3liternél nem szabad sokkal többet beletenni és figyelni a nívót akármit is írnak a könyvben.

Elküldve

No, en pedig meg szeretnem kerdezni, hogy melyik a legmegfelelobb olaj egy 99'-es, 1.6-os, X-es astra caravanba, melyben 104 ezer km van? :sowwy:

Elküldve

letöltöttem a Birner katalógust....

szomorúan láttam, hogy Astra G (Classic II)-ben nincs szerintük Z14XEP motor, csak H-ban....felajánja a fémházas szűrőt is...Meg többféle papírszürőt....

Most akkor hogyan van ez a motortéma, a H-s motorja van a G-ben?

Elküldve
letöltöttem a Birner katalógust....

szomorúan láttam, hogy Astra G (Classic II)-ben nincs szerintük Z14XEP motor, csak H-ban....felajánja a fémházas szűrőt is...Meg többféle papírszürőt....

Most akkor hogyan van ez a motortéma, a H-s motorja van a G-ben?

miért ne lehetne mindkettőben ugyanaz a motor?

Elküldve

Kérdés mennyivel vagy felette... 1-2 deci azért még nem öli meg azonnal a tömítéseket, persze jobb, ha nincs fölötte egyáltalán.

Elküldve
Kérdés mennyivel vagy felette... 1-2 deci azért még nem öli meg azonnal a tömítéseket, persze jobb, ha nincs fölötte egyáltalán.

Ma megnéztem :lol: kb. fél osztással vagyok a max felett, ez ha jól számolom pont egy-két deci között van, de le fogok belőle szívni, már ha találok egy helyet, ahol van hozzá berendezés... Ma kérdeztem egy szervízben, de nem volt nekik :sowwy:

Ötlet nincs esetleg (benzinkút, ilyesmi)?

Elküldve
Ma megnéztem :lol: kb. fél osztással vagyok a max felett, ez ha jól számolom pont egy-két deci között van, de le fogok belőle szívni, már ha találok egy helyet, ahol van hozzá berendezés... Ma kérdeztem egy szervízben, de nem volt nekik :sowwy:

Ötlet nincs esetleg (benzinkút, ilyesmi)?

Nívó pálca helyén leveztetsz egy vékony benzincsövet, fecskendővel ki tudod szívni a felesleget..... :lol:

Elküldve
Nívó pálca helyén leveztetsz egy vékony benzincsövet, fecskendővel ki tudod szívni a felesleget..... :lol:

Fecskendő stimm, olyan van apámnak a garázsban. A benzincsövet kifejtenéd? :sowwy:

De hülye vagyok, nem kérdeztem semmit :lol:

Megyek veszek

Kösz

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.