Sörös Sanyi Elküldve Április1, 2007 Megoszt Elküldve Április1, 2007 van egy munkatársamnak bontott, de hibátlan ... Azt hittem, bádogmoszkvicsa. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rastalos Elküldve Április1, 2007 Megoszt Elküldve Április1, 2007 Használd ki a klubbos kedvezményt a csrgőnél, mert nekem most volt vezérlés csere és a vízpump (gyári) 18eFt volt pl. :blush: Köszi, Ricsi! Utánanézek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Április1, 2007 Megoszt Elküldve Április1, 2007 Használd ki a klubbos kedvezményt a csrgőnél, mert nekem most volt vezérlés csere és a vízpump (gyári) 18eFt volt pl. :blush: Azért a vízpumpával nem dicsekednék... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2007 Megoszt Elküldve Április1, 2007 Azért a vízpumpával nem dicsekednék... Gyulának igaza van,a 18E nem éppen baráti ár,bár tudni kéne milyen gyártmány. Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Április1, 2007 Megoszt Elküldve Április1, 2007 Blitz itt a hiányzó szimeringre gondolt, amit kifelejtettek a dobozból. :blush: Mind írtam eredeti GM. Johhny, mire gondolsz? Részletesebben? Fejtsd ki mi a jó, kérlek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április1, 2007 Megoszt Elküldve Április1, 2007 Blitz itt a hiányzó szimeringre gondolt, amit kifelejtettek a dobozból. :blush: Mind írtam eredeti GM. Johhny, mire gondolsz? Részletesebben? Fejtsd ki mi a jó, kérlek! Ruville-t tudom,hogy ennél olcsóbb,bár nem tudom mennyivel jobb vagy rosszabb,mint a gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
velo Elküldve Április4, 2007 Megoszt Elküldve Április4, 2007 Velo. Ez azt jelentené, hogy neked mióta megvan az ótó, nem volt vezérlés cserélve? :blush: dehogynem. kb 10ezerrel ezelőtt. csak érdeklődtem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Április4, 2007 Megoszt Elküldve Április4, 2007 dehogynem. kb 10ezerrel ezelőtt. csak érdeklődtem :D :blush: és nem tudod mennyit fizettél ki a szervízben érte? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szt Elküldve Május22, 2007 Megoszt Elküldve Május22, 2007 Sziasztok, Kezd szétrohadni a hátsó kipufogódob a kocsimon (2003-as, még gyári). Tudtok ajánlani jó szerelőt (lehetőleg Dél-Pesten), ill. boltot/típust stb. ahol/amit érdemes venni. A lényeg, hogy halk legyen és olcsó (nem versenyzésre használom). Mennyibe szokott ez kb. fájni ? köszi, Tivadar Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Május22, 2007 Megoszt Elküldve Május22, 2007 Sziasztok, Kezd szétrohadni a hátsó kipufogódob a kocsimon (2003-as, még gyári). ... Az enyémmel is ez a helyzet. Nem tom, mennyire tartós megoldás, de mi apámmal lebontottuk a külső burkolat nagy részét, ami már le akart jönni, vmi kipufogótömítő pasztával kitömögettük a még meglévő külső burkolat és a rendes burkolat közti réseket, majd hőálló ezüst festékkel lefestettük az egészet. Messziről egész tűrhetően néz ki, csak nem tom mennyire lesz tartós. Azért én is kíváncsi lennék, mennyi egy új gyári dob pl... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május22, 2007 Megoszt Elküldve Május22, 2007 Az enyémmel is ez a helyzet. Nem tom, mennyire tartós megoldás, de mi apámmal lebontottuk a külső burkolat nagy részét, ami már le akart jönni, vmi kipufogótömítő pasztával kitömögettük a még meglévő külső burkolat és a rendes burkolat közti réseket, majd hőálló ezüst festékkel lefestettük az egészet. Messziről egész tűrhetően néz ki, csak nem tom mennyire lesz tartós. Azért én is kíváncsi lennék, mennyi egy új gyári dob pl... Szerintem olyan max. 10-15 körül lehet a csergőben az u.gy.. F Astrára 8 volt... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötyike Elküldve Június23, 2007 Megoszt Elküldve Június23, 2007 Sziasztok! Új opeltulaj vagyok. Nagyon örülök neki, de nekem is kopog és nyekereg a kormányművem. Ebből az okból kifolyólag szeretném elvinni szervízbe az autót. Szeretném ha mondanátok néhány megbízható szervízt, ugyanis rettegek attól hogy átvernek. Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Június23, 2007 Megoszt Elküldve Június23, 2007 Sziasztok! Új opeltulaj vagyok. Nagyon örülök neki, de nekem is kopog és nyekereg a kormányművem. Ebből az okból kifolyólag szeretném elvinni szervízbe az autót. Szeretném ha mondanátok néhány megbízható szervízt, ugyanis rettegek attól hogy átvernek. Előre is köszönöm. Szerintem keresd meg őt : http://www.opelforum.hu/index.php?showuser=447 vagy őt : http://www.opelforum.hu/index.php?showuser=58 1 privát üzenet formájában :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dremu Elküldve Június23, 2007 Megoszt Elküldve Június23, 2007 Szeva Pötyike 17-es kerekem van fent és éles kanyarba nyekerek kicsit, de nem veszélyes! // 90 fokos lassú fordulók Azt mondták, gömcsukló meg csapágy, de semmi baj nincs CSAK A NAGY KERÉK MIATT NYEKEREG!!!!! a féltengelynél valahol De azt mondták miig nem darál vagy durva hangú addig no problem.... Nekem ennyi a tapasztalatom! A szervííz meg lehet kicserél neked mindent csapágy, stb és az sok péz! Ha nagyon gáz, keress valami autószerelőt, hogy már konkrétan ugy menny a servicébe , hogy ez meg azt kell cserélni ha para a szitu! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötyike Elküldve Június25, 2007 Megoszt Elküldve Június25, 2007 Helló! Megnézettem és nekem is ezt mondták, hogy a kerekek miatt van. Úgyhogy elméletileg nincs semmi gáz. Ha hangosodni fog akkor kell visszamennem. Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Június25, 2007 Megoszt Elküldve Június25, 2007 Helló! Megnézettem és nekem is ezt mondták, hogy a kerekek miatt van. Úgyhogy elméletileg nincs semmi gáz. Ha hangosodni fog akkor kell visszamennem. Köszönöm a segítséget. Ha új autóról van szó, javaslom mélykék 2. linkjét, uhuhu-t. Amúgy valószínű ez a kopogás / nyekergés tényleg nem jelent komoly veszélyforrást csak nyugtalanító és idegesítő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötyike Elküldve Június25, 2007 Megoszt Elküldve Június25, 2007 Hát igen ez a baj vele, hogy az őröletbe fog kergetni a kopogás. De ha nem lehet vele mit tenni akkor ennyi. Kösz a segítséget... Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Tudom nem túl megnyugtató, de nekem semmi + hangja nincs a nagy kerekek miatt. Nem is szabadna pusztán a nagy kerék miatt kopognia bárminek is. Gondoljatok bele. Szerintem rakjátok vissza egy teszt erejéig a téligumikat a normál felnivel és próbáljátok ki. Már ha van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Ricsinek igaza van. Nekem sem kopog, igaz, nekem csak 7.5x16 felni van fent 205-ös gumival. A kopogás csak arra utalhat, hogy valami lóg a futóműben - az egy dolog, hogy ezt esetleg nem találták meg. Sokminden lehet, a stabilizátor, gömbfej, gátló, toronycsapágy, féltengelycsukló, szilent stb. Be kellene határolni, honnét jön a hang, és esetleg egy kicsit alaposabban megvizsgálni a futóművet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötyike Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Valóban a nyekergéssel semmi baj. De egyre jobban kopog és bár nő vagyok de valószínűnek tartom,hogy a kopogás a kormányműből jön. Úgyhogy nem lesz olyan egyszerű a történet ahogy én azt elképzeltem. - Kipróbáltam állóhelyzetben tekerem a kormányt és nyekereg és néhány ponton meg pattan egy nagyot - Nem baj megyünk szerelőhöz. nincs mit tenni. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
telo Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Valóban a nyekergéssel semmi baj. De egyre jobban kopog és bár nő vagyok de valószínűnek tartom,hogy a kopogás a kormányműből jön. Úgyhogy nem lesz olyan egyszerű a történet ahogy én azt elképzeltem. - Kipróbáltam állóhelyzetben tekerem a kormányt és nyekereg és néhány ponton meg pattan egy nagyot - Nem baj megyünk szerelőhöz. nincs mit tenni. :rolleyes: Valóban lehet a kormánymű is, ami nyekereg (nekem is volt ilyesmi nyekergése a kormányműnek az 1.4-nél) de sok minden egyéb is (lásd Hic által említett dolgok)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Lehet, hogy kormánymű, bár remélem nem. Kormányösszekötő-gömbfej lesz talán, esetleg alsó lengőkar gömbfeje. Ha kicsit ide-oda mozgatod, akkor is érezhetően kotyog? Szerintem féltengelycsukló sem, de még erre is lehet egy kis esély, ha nagyon lóg (persze ekkor hangosan darál kanyarban), viszont a stabilizátor, gátló és toronycsapágy kiesik, mert ezek inkább bólogatásnál kopognak, nem kormánytekergetésre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötyike Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Ha tekerem a kormányt álló helyzetben folyamatosan nyekereg. A koppanás -mondjuk egy teljes kerékfordulásnál- kb 4-5 ször lehet érzékelni. De ezeket érzem a pedálokon is. A kotyogás kis elfordításnál nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Június27, 2007 Megoszt Elküldve Június27, 2007 Akkor valószínű nem kormányösszekötő lesz... Egyébként, ha valami nyikorog, az gyakran gumiból van. Lehet, hogy a kormányoszlop az, ahol átmegy a tűzfalon. Ahogy jobban belegondolok, még a kormányoszlop csuklóját is érdemes lenne megnézni, hátha az lóg. De végül lehet, hogy kormányműhiba lesz, csak hátha mégis valami olcsóbb....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötyike Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Hát mindenesetre remélem igazad lesz és nem kell egy kisebb vagyont rá költenem így elsőre. Ma kiderül minden. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts