Hic Elküldve Április25, 2006 Elküldve Április25, 2006 De meg lesz nézve! És utántöltök ha hija lesz sok! :-) Igen, az olajat nézd meg, de nem hiszem, hogy a váltó adná a daráló hangot. Akkor szólna egyenesben is. Azért is gyanakszom a csuklókra, mert az, hogy kanyarban szólal meg tök tipikus.... nem csak úgy mehet ám tönkre a csukló, ha elszakad a harang és kiveri a zsírt, hanem magától is kopik ám. Főleg ültetéssel és széles kerékkel... Jól rángasd meg a féltengelyt, érzel-e valami kis kotyogást (ilyen kis morgásnál még nem fog lötyögni, akkor már rég rossz....)
dremu Elküldve Április25, 2006 Elküldve Április25, 2006 (edited) Na szervizbe van! Majd megnézik! Megemeltem tegnap semmi baja semminek rángadtam semmi! :-( Módosítva Április26, 2006 : dremu
dremu Elküldve Április26, 2006 Elküldve Április26, 2006 Megvolt a SERVICE! Nincs semmi gáz sehol aztmondták! Csak a Gumi szivat engem szerintük! Se csapágy se féltengely!
Hic Elküldve Április26, 2006 Elküldve Április26, 2006 Megvolt a SERVICE! Nincs semmi gáz sehol aztmondták! Csak a Gumi szivat engem szerintük! Se csapágy se féltengely! Akkor jó - hallottam már olyat, hogy (főleg a V mintás, forgásirányos) gumik felhangosodnak kis kopás után, de nem gondoltam, hogy ez kanyarfüggő lehet. Egyébként én a felnire is gondoltam volna, mert az egyik haveromnak a 17-es felni egy kátyúnál az agyrésznél kicsit eldeformálódott amitől hangos is lett a kereke - de te írtad, hogy most voltak a felnik javításon, úgyhogy ez kiesett...
dremu Elküldve Április26, 2006 Elküldve Április26, 2006 Tudod hogyvan! Aztán lehet holnap írom hogy kattog a féltengelyem..... De remélem nem az tényleg hanem a gumi! Mind1 ha valaha szar lesz és tudom, hogy ez a hang "az" akkor irok neked egy PÜ-t! A fröccsim meg a motornál valami szimering de nem veszélyes aszongya mert nem a váltóbol jön hanem a motorból...... És ha durva lesz akkor majd szimeringet kell cserélnem!
so666 Elküldve Április27, 2006 Elküldve Április27, 2006 Akkor jó - hallottam már olyat, hogy (főleg a V mintás, forgásirányos) gumik felhangosodnak kis kopás után, de nem gondoltam, hogy ez kanyarfüggő lehet. Egyébként én a felnire is gondoltam volna, mert az egyik haveromnak a 17-es felni egy kátyúnál az agyrésznél kicsit eldeformálódott amitől hangos is lett a kereke - de te írtad, hogy most voltak a felnik javításon, úgyhogy ez kiesett... Nalam a teli gumi (Pirelli 190 SnowControll 185/65 R 15) zizegett gyorsitas kozben. A nyari nem :blink:
aga Elküldve Április27, 2006 Elküldve Április27, 2006 Nekem elmúlt ez a dolog. 2db. torony csapágy és gumipogácsa csere /valszeg nem ez volt a bibi, de kellett mert kopogott/, és 1db. valami stabilizáló belső szilent csere. Sztem ez lehetett ami miatt berázott a futómű. Még palyán nem próbáltam ki, de reménykedem.
aga Elküldve Május24, 2006 Elküldve Május24, 2006 Nem tud valaki egy motorolaj tesztelő vagy összehasonlító oldalt?
Amusing Elküldve Május24, 2006 Elküldve Május24, 2006 Nem tud valaki egy motorolaj tesztelő vagy összehasonlító oldalt? valahol a totalcaron olvastam, de sehol most sehol sem találom :)
uhuhu Elküldve Május24, 2006 Elküldve Május24, 2006 én ma cseréztem olajat a Coupéban. 13.000 km alatt elfogyott 8 deci olaj, tapintásra, még jó, nem égett olaj vol tamit leengettem belőle. most örülök :)
Speed Elküldve Május24, 2006 Elküldve Május24, 2006 én ma cseréztem olajat a Coupéban. 13.000 km alatt elfogyott 8 deci olaj, tapintásra, még jó, nem égett olaj vol tamit leengettem belőle. most örülök :) De remélem most már nem vizet raktál bele! (--> Opel olaj) :) Ugye valami minőségi olaj került a gépbe!
uhuhu Elküldve Május24, 2006 Elküldve Május24, 2006 nem. opel olaj. én asszem az a srác vagyok aki- sokakkal ellentétben-hisz abban, hogy az opel olajat az opelbe találták ki. nekem megfelelő, nem is tervezem a váltást. én még hiszek abban, hogy ha valaki akár 50.000 km es olajcsereperiodust ad egy motornál, akkor az az olaj ami birja ezt a km periodust az nem szar... de most jön minnyá Futó Úr, és jól megcáfol :)
J0hnny Elküldve Május24, 2006 Elküldve Május24, 2006 nem. opel olaj. én asszem az a srác vagyok aki- sokakkal ellentétben-hisz abban, hogy az opel olajat az opelbe találták ki. nekem megfelelő, nem is tervezem a váltást. én még hiszek abban, hogy ha valaki akár 50.000 km es olajcsereperiodust ad egy motornál, akkor az az olaj ami birja ezt a km periodust az nem szar... de most jön minnyá Futó Úr, és jól megcáfol :) Attól függ,hogy milyet raktál bele!Mert ha az 5EFt-os limonádét,akkor... Az 50EKm-t meg hagyjuk meg a marketingeseknek!B@romság,már ne is haragudj!
uhuhu Elküldve Május25, 2006 Elküldve Május25, 2006 Attól függ,hogy milyet raktál bele!Mert ha az 5EFt-os limonádét,akkor... Az 50EKm-t meg hagyjuk meg a marketingeseknek!B@romság,már ne is haragudj! opel 5w30 ast. nem tudom hogy baromság-e, bár én se hagynám az olajat 50.000 km-t futni. semmilyen olajat se hagynék benne eddig....
ENDYKA Elküldve Május25, 2006 Elküldve Május25, 2006 Autóvásárláskor engem is ezzel az 50ezer km-rel fárasztottak...nem ezért vettem meg a kocsit..de valamit még is csak elárul! Amúgy én 10 ezrenként cseréltetem az olajat a kocsiban. Opelszervízben Mobil 1et rakatok bele...ált: 10W40-et.
uhuhu Elküldve Május25, 2006 Elküldve Május25, 2006 a te autódba a 10w40 es olaj nem jó. a TIS szerint a Z17DTL be: Motorolaj specifikációk Az előírt motorolaj minőség megjelölésére a GM-LL-A-025 vagy a GM-LL-B-025 Opel olaj-speifikáció minősítése mérvadó.
ENDYKA Elküldve Május25, 2006 Elküldve Május25, 2006 Igazad van Uhuhu: Legutóbb Mobil Synt S 5W40-et raktak bele!
J0hnny Elküldve Május25, 2006 Elküldve Május25, 2006 Ákos!Majd lent Vadkerten szólj,hogy meséljek magyar márkaszervízekről! Ma hallottam olyanokat,hogy el se hinnétek! :)
uhuhu Elküldve Május26, 2006 Elküldve Május26, 2006 Ákos!Majd lent Vadkerten szólj,hogy meséljek magyar márkaszervízekről! Ma hallottam olyanokat,hogy el se hinnétek! :( BAZZZZ. ÉN OTT DOLGOZOM MÁS LASSAN 10 ÉVE :) :)
Amusing Elküldve Július15, 2006 Elküldve Július15, 2006 most lesz 2 éves a kocsi, kemény 19.000 km-el, de sok-sok belvárosi dugózással 1 éve volt utoljára szervízen, szerintetek kell neki olajcsere? Mivel a gar leját nem biztos, hogy opelékhez viszem (bár gondolom, most is csak olaj+szűrő, max levegő szűrő csere kell neki, ami nem hiszem, hogy olyan nagy összeg)
mackosajt Elküldve Július15, 2006 Elküldve Július15, 2006 Pont a sok-sok dugó miatt szükséges! Legalábbis én ilyenen nem gondolkoznék. :huh:
Amusing Elküldve Július15, 2006 Elküldve Július15, 2006 Pont a sok-sok dugó miatt szükséges! Legalábbis én ilyenen nem gondolkoznék. :huh: le is szeretném, de pl sokan azt mondják 9.000 Km-ként azért nem kell olajat cserélni
ENDYKA Elküldve Július21, 2006 Elküldve Július21, 2006 Szerfintem is érdemes évente 1X az olajcsere! A motor biztos meghálálja a gondoskodást! Én minden évben kicseréltetem a pollenszűrőt is. 2 évente a hűtővizet meg a klíma leeresztését -tisztítását-cseréjét is elvégeztetem! A minőségre is érdemes odafigyelni-nekem Mobil Synt S 5W-40-et raktak eddig bele-legközelebb Mobil 1 0W-40 lesz benne!! :unsure:
Recommended Posts