Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Ne fújd túl keményre a gumikat. Milyen nyomással használod? Mekkora kerék van rajta? Rakj rá 14-est, ballonos gumikkal.

Gyárilag vonóhorgos a kocsid? Lehet az erősített hátsó rugó is számít valamennyit. (ha nem ilyen, akkor passz)

Én 2.5-el járok mind a 4 gumiban, télen-nyáron. Kevesebbel nő a fogyasztás... Most pl 3-4dl-el evett kevesebbet, mert csak 2.2 volt mindegyikben. Rég fújtam, s feltűnt a magas fogyasztás

Elküldve

Nekem semmi bajom a futóművel. Ez legalább nem puha.... De nem is zavaró, nem lehet, hogy nálad valami nem jó? :o

Én meg egyenesen keményítettem egy jó kis gewinde-vel meg mínusz ~60mm-rel... ;)

Elküldve

Sziasztok!

hogyan lehet roncsolás nélkül leszedni a tető kárpitot.

vagy lehet nem kárpit, hanem valami szövet-szivacs kombó :D

köszi!

Balázs

Elküldve

Sziasztok!

hogyan lehet roncsolás nélkül leszedni a tető kárpitot.

vagy lehet nem kárpit, hanem valami szövet-szivacs kombó :D

köszi!

Balázs

gumikéder , kapaszók , napellenzők, belső világítás, oszlop burkolatok le szed ....

asszem ennyi :)

• Like 1
Elküldve

gumikéder , kapaszók , napellenzők, belső világítás, oszlop burkolatok le szed ....

asszem ennyi :)

köszi!

ez így elég melós, akkor hagyom a fenébe, úgy is csak érdekelt, hogy hova mennek a kábelek.

meg esetleg szeretnék hátra lámpás kapaszkodót.

Elküldve

Sziasztok.Nem éppen idevág de azért megkérdem astra h váltószoknyát hogyan kell cserélni?

A váltókar körüli műanyag keretet kell leugrasztani (csavarhúzó), ezt követően már a szoknya alja kijön a keretével együtt, felül meg elcsípni a rögzítőjét (ahol a teteje van, rüki gomb alatt)... Sokat segítettem, igaz?! :icon1:

Sajnos képes prezentációm nincs hozzá...

• Like 1
Elküldve

köszi!

ez így elég melós, akkor hagyom a fenébe, úgy is csak érdekelt, hogy hova mennek a kábelek.

meg esetleg szeretnék hátra lámpás kapaszkodót.

nincs ott kikábelezve ??

Elküldve

mert Te fűnyírót építesz :D

Ááá... szívem szerint még tekerném lejjebb, csak akkor nem tudok beállni az udvarba ahol a garázs(akna) van, így még egy olajcsere miatt is szervizbe kéne vinnem... :(

Elküldve

Uraim,márkatársaim!

Összetört az első lökhárítóm (diesel kivágás) és nézegettem használtan különböző internetes portálokon. Aztán megnéztem a szokásos autóalkatrész forgalmazóknál is. Itt lényegesebben olcsóbban találtam újat. Igen ám,de ez utángyártott. Van Wezel/Klokkerholm/R2A,stb. Van valakinek ezekkel tapasztalata? Érdemes-e őket venni,vagy messze elmaradnak a gyári minőségtől?

Elküldve

Uraim,márkatársaim!

Összetört az első lökhárítóm (diesel kivágás) és nézegettem használtan különböző internetes portálokon. Aztán megnéztem a szokásos autóalkatrész forgalmazóknál is. Itt lényegesebben olcsóbban találtam újat. Igen ám,de ez utángyártott. Van Wezel/Klokkerholm/R2A,stb. Van valakinek ezekkel tapasztalata? Érdemes-e őket venni,vagy messze elmaradnak a gyári minőségtől?

Én maradnák inkább a "gyári " bontottnál .

Az tuti stimmelni fog ;)

Elküldve

Emberek! Sürgős problémám van... Kb fél óra múlva kéne vigyem műszakiztatni a kocsit (Opel Astra G Caravan, 1.6-os Twinport motor), de amikor ma reggel ráfordítottam a kulcsot a gyújtásra, akkor a pillanatnyi km óra helyett megjelent a rettegett InSP felirat. Így még merjem elvinni?

Elküldve

Emberek! Sürgős problémám van... Kb fél óra múlva kéne vigyem műszakiztatni a kocsit (Opel Astra G Caravan, 1.6-os Twinport motor), de amikor ma reggel ráfordítottam a kulcsot a gyújtásra, akkor a pillanatnyi km óra helyett megjelent a rettegett InSP felirat. Így még merjem elvinni?

simán viheted ... az csak Téged figyelmeztet hogy cserélj olajat ;)

De mingyá valaki leírja hogyan tudod leírni :)

Én nem akarok hülyeséget írni mert talán ... gáz+fék nyom egyszerre ,gyújtás ráad majd nyomd a napi számláló nullázót ...

• Like 1
Elküldve (edited)

simán viheted ... az csak Téged figyelmeztet hogy cserélj olajat ;)

De mingyá valaki leírja hogyan tudod leírni :)

Én nem akarok hülyeséget írni mert talán ... gáz+fék nyom egyszerre ,gyújtás ráad majd nyomd a napi számláló nullázót ...

Nekem is nem rég írta ezt ki, annyi az egész hogy a kulcsot 0 állásba fordítod és elkezded nyomni folyamatosan a napi számláló nullázó gombot aztán miközben nyomod ráfordítod gyújtásra a kulcsot. Ezután vársz pár másodpercet (természetesen még mindig nyomod a nullázó gombot) aztán meg fog jelenni két vízszintes vonal a felirat helyett. Ilyenkor elengeded a gombot és a következő szervízig nem fogsz találkozni a felirattal. Remélem tudtam segíteni :-) Módosítva : ftamas0201
  • Like 1
Elküldve

Relax! Semmi gáz, úgy ahogy írták! Nyomni + gyújtás + várni + elenged....

Soha más váratlan ne jelenjen meg neked!

Jó értékeket és görbéket a vizsgához! :)

• Like 1
Elküldve

Udv mindenkinek!

Bugas

Kb. 80 es 90 km/h kozott (csak itt) hallok valami bugast hatulrol. Ameddig szol a sebesseggel aranyosan valtozik.
Feltetelezem hatso kerekcsapagy lesz a ludas. Volt mar valakinek hasonlo tapasztalata?

Szerviz

A fenti tematol fuggoen keresek elso sorban budan olyan szerelot / szervizt amit ajanlanatok. A schiller-t hanyagolnam elso korben.

Elore is koszonom es udv!

Elküldve

Udv mindenkinek!

Bugas

Kb. 80 es 90 km/h kozott (csak itt) hallok valami bugast hatulrol. Ameddig szol a sebesseggel aranyosan valtozik.

Feltetelezem hatso kerekcsapagy lesz a ludas. Volt mar valakinek hasonlo tapasztalata?

Szerviz

A fenti tematol fuggoen keresek elso sorban budan olyan szerelot / szervizt amit ajanlanatok. A schiller-t hanyagolnam elso korben.

Nekem is ez volt, csak 60 és 70 között.

Elküldve

Udv mindenkinek!

Bugas

Szerviz

én hozzájuk járok évek óta: http://www.szervizautobuda.hu/

• Like 1
Elküldve

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, kollégám autójánál valami nem teljesen kerek: 2000-es Z16XE.

Elmondása alapján eddig volt egy holtpont jeladó cseréje (ez vezérműtengely jeladó akarna lenni?), mert ugrált tőle a motor, de előjött megint, hogy melegen nem tudja újra beindítani, mert nem huzatja meg az üzemanyag szivattyú reléjét az ecu. Hidegen pöci röfi.

Tudnátok ebben segíteni? Hogyan kezdjek hozzá?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.