Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

nehéz indítás

komega

Recommended Posts

Ugye van 3 MV6 a családban. Sajnos (vagy szerencsére) öcsémé fiatalabb, így annak a cuccai nem nagyon jöhetnek számításba. A másik kettő pedig ugyan abban a hibában szenved. Értelmetlen a csere :excl:

Tipikus :lol: :(... Hogy még véletlenül se lehessen 2 pöpecen működő autót tartani 3 ból :lol: ... :lol:

Megosztás:

• 2 weeks later...

Szivat az autó. Egyszer indul egyszer nem. Gyújtás elvileg rendeben - gyertya sincs leolajosodva- főtengely jeladó redben. Vezérmű tengely jeladóra gyanakodtam de hibakód nincs, vészprogram nincs és attól elvileg indulhatna is az autó....nem ? Benzint kap...nemtom mi lehet...hétfőn majd megy egy másik szervizbe csak nemtom még hogy hova :lol:

Megosztás:

Szivat az autó. Egyszer indul egyszer nem. Gyújtás elvileg rendeben - gyertya sincs leolajosodva- főtengely jeladó redben. Vezérmű tengely jeladóra gyanakodtam de hibakód nincs, vészprogram nincs és attól elvileg indulhatna is az autó....nem ? Benzint kap...nemtom mi lehet...hétfőn majd megy egy másik szervizbe csak nemtom még hogy hova :lol:

vez tengely jeladótól még jár a motor.

benzinnyomást néztél?

nekem silány benzinnel csinál ilyet. hogy beröffen, azt kelletlenül leáll.

Megosztás:

vez tengely jeladótól még jár a motor.

benzinnyomást néztél?

nekem silány benzinnel csinál ilyet. hogy beröffen, azt kelletlenül leáll.

Benzinnyomáson gondolkoztam már én is mert régen volt h kevéssel benzinnel nem indult...most van benne :lol: Leállás után ez viszont nem indul be ...

Megosztás:

Benzinnyomáson gondolkoztam már én is mert régen volt h kevéssel benzinnel nem indult...most van benne :lol: Leállás után ez viszont nem indul be ...

Kompresszió?

Vagy nincs különbség hideg-meleg indítás között?

És hogy nem indul? Csak forog üresen, és nincs életjel? Kipufogó benzinszagú, gyújtást mértetek már?

Megosztás:

Kompresszió?

Vagy nincs különbség hideg-meleg indítás között?

És hogy nem indul? Csak forog üresen, és nincs életjel? Kipufogó benzinszagú, gyújtást mértetek már?

hidegen nem indul, mert nincs lehetősége bemelegedni :lol: ...igazság szerint lábon vittem a szerelőhöz és ott kezdett el szarakodni (megbízható hely) most az AC-t nézik....

Megosztás:

hidegen nem indul, mert nincs lehetősége bemelegedni :lol: ...igazság szerint lábon vittem a szerelőhöz és ott kezdett el szarakodni (megbízható hely) most az AC-t nézik....

és ha meleg? indul?

ja, jó ötlet. nézzen benzinnyomást. ha nincs, akkor lehet az AC döglődik, a tipikus módon (egy-egy helyen kopott a kommutátor, és ha pont az áll meg a szénkefe előtt, nem tud elindulni).

meg azt is érdemes lenne megnézni, hogy pl az AC relé működik-e mindig... engem ugyanígy szivatott egy ventilátor relé. néha ment, néha nem. de nem gondoltam elsőre arra, hogy ilyen kehéje lehet egy relének. csere után no problem.

Megosztás:

Sajnos egyelőre nem foglalkoztam vele. De nekem többszöri indításra sem indul. Ha bemelegedett, rohodt nagyot torpan. Sógoromé ugyanúgy elindul 2-3.-ra mint a tied. Én az Ecu motorhőfok jeladójára tippelek, de jó lenne kimérni. Az is igaz, hogy a diag annyiba kerül mint a jeladó.

Most annyit foglalkoztam (majdnem) vele, hogy az egyszerű lemezburkolatos garázsajtómat belülről lehőszigeteltem. Az eddigi 7-8°C helyett mostanában 12-13°C-t mérek az autó hőmérőjével. Ez 4-5°C-sal több, mint eddig, és ez már elég(!!) ahhoz, hogy az autó majdnem normálisan induljon.

Biztos, hogy a hőmérséklettől van, de hogy +13 C fokon jól indul +8 C fokba meg nem, azt nem vágom.

Mert ha -10 fokba nem akarna indulni, azt mér érteném, még ha benzinszörny iss....

Megosztás:

És mé nem indult? Arról mesélj inkább

Jó kérdés...első körben a főtengely jeladóra mondták h biztosan rossz, utána beindult de leállt...ezekután álltak neki a tanknak/ac nak. Elötte volt olyan gondom h kevés benzinnel nem indult a kocsi, szóval lehet h itt volt a baj. A harmadik hogy volt egy noname e85 átalakító a kocsiban amit pillanatok alatt kivégezte a gyertyákat, ezt tesztelték is. Az most ki lett kötve.

Megosztás:

Jó kérdés...első körben a főtengely jeladóra mondták h biztosan rossz, utána beindult de leállt...ezekután álltak neki a tanknak/ac nak. Elötte volt olyan gondom h kevés benzinnel nem indult a kocsi, szóval lehet h itt volt a baj. A harmadik hogy volt egy noname e85 átalakító a kocsiban amit pillanatok alatt kivégezte a gyertyákat, ezt tesztelték is. Az most ki lett kötve.

Noname? :lol: Hát nincs neked vmi E85 ös ismerősöd?... :lol: :) :D

Megosztás:

Ezzel vettem az autót :lol: Ma hajnalban nagyon szépen indult, semmi dadogás vagy rángatás...remélem így is marad :lol:

Lehet hogy ha azt kiveszed, meg is szűnt volna minden kehe. Engem egyszer egy utólagos riasztó szivatott halálra. De mivel olyan jól el volt rejtve egy amúgy is tákolt autóban, hónapokig tartott mire rájöttem, hogy mi a bug.

Megosztás:

• 1 month later...
Üdv all.

Dugózott már le valaki EGR szelepet X20SE motoron? Tapasztalatok?

Slágergyanús, hogy az lesz a kehéje az autónak, a héten kipróbálom mit mutat kiiktatva.

Üdv

Lehúzod a vákuumcsövet az EGR-ről, és ledugózod, mindkét végét. Ennyi.

Tapasztalat (igaz x20xev), hogy kicsit agilisabb az autó, jobban veszi a fordulatot alacsonyabb tartományban. De lehet hogy ez csak pszichés... :lol:

Miből gondolod hogy az EGR-nek van hibája?

Megosztás:

Tapasztalat (igaz x20xev), hogy kicsit agilisabb az autó, jobban veszi a fordulatot alacsonyabb tartományban. De lehet hogy ez csak pszichés... :lol:

Most már nem csak gondolom hanem biztos vagyok benne. Kicsit megpiszkáltam az EGR-t, meg megjárattam és ég és föld. Újra van erő az autóban. Vicc, hogy így megfullasztja a motort és persze semmi hibakód.

üdv és köszi

Megosztás:

Ez csak addig működik, amíg nem nyitva szorul meg a szelep. Olyankor jobb magát a kipuffgázt elszeparálni a szeleptől.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.