Mikeanonime Elküldve Október29, 2019 Megoszt Elküldve Október29, 2019 (edited) Koco felhasználónak köszönöm szépen a segítséget. A csomagtér ajtó lezárva egy téglalap alakú zár mélyedésbe megy bele. Ehhez vásároltam egy csomagtér burkolatot. Színben méretben minden jó, viszont ha lecsukom az ajtót akkor újra felnyitva ez a burkolat elem is mélyedésben marad. A kérdésem hogy ennek nem kéne vissza kiemelnie? Olyan mintha még egy rugó vagy valami hiányozna innen? Minden Zafira B-ben ez így működik? Mi a termék pontos neve ami még hiányzik? 2006 évjárat ha ennek jelentősége lenne. Módosítva Október29, 2019 : Mikeanonime Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október29, 2019 Megoszt Elküldve Október29, 2019 6 órája, Mikeanonime írta: Koco felhasználónak köszönöm szépen a segítséget. A csomagtér ajtó lezárva egy téglalap alakú zár mélyedésbe megy bele. Ehhez vásároltam egy csomagtér burkolatot. Színben méretben minden jó, viszont ha lecsukom az ajtót akkor újra felnyitva ez a burkolat elem is mélyedésben marad. A kérdésem hogy ennek nem kéne vissza kiemelnie? Olyan mintha még egy rugó vagy valami hiányozna innen? Minden Zafira B-ben ez így működik? Mi a termék pontos neve ami még hiányzik? 2006 évjárat ha ennek jelentősége lenne. Itt próbálj meg rákeresni a képek alapján az adott alkatrészre: https://opel.7zap.com/hu/car/a05/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyepal Elküldve December19, 2019 Megoszt Elküldve December19, 2019 Üdv!tegnap vettem a b zafirankat és az lenne a kérdésem, hogy a tetőcsomagtartó rögzítő csavarokat takaró műanyag elemet hol lehet beszerezni. A négyből hiányzik három. Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomika85 Elküldve Február14, 2020 Megoszt Elküldve Február14, 2020 Üdv Mindenkinek! Múlt év végén vásároltam egy 2006os évjáratú Zafira b-t, 1,6os motorral. Az vele a gond, hogy hidegen tökéletesen indul, alapjárat is tökéletes. Tökéletes addig minden, míg el nem éri az üzemi hőfokot. Ekkor a fordulatszám 1000-1300 közt ingadozik. Ha enyhébb az idő alig indul. Emellett valami terheli az aksit, leállított állapotban, kb 0,6A-rel. Gyári műszer nem ír ki semmit. Most is küzdenek vele szerelők. Lezárt autó állapotban is merít. Esetleg valakinek tipp? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csege Elküldve Február16, 2020 Megoszt Elküldve Február16, 2020 Sziasztok! Van valakinek tapasztalat B Zafira első rugó cserével kapcsolatban? Kaptam árat, amiben felhívják a figyelmemet, hogy gyakori hiba ennél a típusnál, hogy berozsdásodik az anya a szár tetejébe és csak roncsolással bontható. Rossz esetben a lengéscsillapító is mehet a lecsóba, mivel ids+ -os futómű, nem lenne olcsó akció annak a cseréje is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Február17, 2020 Megoszt Elküldve Február17, 2020 18 órája, csege írta: Sziasztok! Van valakinek tapasztalat B Zafira első rugó cserével kapcsolatban? Kaptam árat, amiben felhívják a figyelmemet, hogy gyakori hiba ennél a típusnál, hogy berozsdásodik az anya a szár tetejébe és csak roncsolással bontható. Rossz esetben a lengéscsillapító is mehet a lecsóba, mivel ids+ -os futómű, nem lenne olcsó akció annak a cseréje is. Nézd meg hogy a tied rozsdás-e.Ha nem akkor nincs para. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csege Elküldve Február18, 2020 Megoszt Elküldve Február18, 2020 Hogy férek hozzá a legegyszerűbben? Ha jól látom le kell bontani a szélvédő alatti műanyag burkolatot, ahhoz pedig talán még az ablaktörlőt is le kell szedni? Tudsz erre vonatkozóan útmutatást adni? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kingblue Elküldve Február18, 2020 Megoszt Elküldve Február18, 2020 19 perce, csege írta: Hogy férek hozzá a legegyszerűbben? Ha jól látom le kell bontani a szélvédő alatti műanyag burkolatot, ahhoz pedig talán még az ablaktörlőt is le kell szedni? Tudsz erre vonatkozóan útmutatást adni? Köszi! Igen le kell.Egyébként a youtubon fennt van videó erről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zspapi Elküldve Május28, 2020 Megoszt Elküldve Május28, 2020 Sziasztok fórumozók! Az a fránya ELŐTÉTELLENÁLLÁS!! Vki tudna segiteni? 1 hónapon belül már a 2. megy tönkre benne... kicserélem és 2 héten belül vége.. Sajnos arra nem jöttem rá hogy magát a ventilátort hogy tudom kiszedni megtakaritani, de benyúlva a rések között nekem úgy tűnt hogy könnyen lehet forgatni... Tapasztalat/ ötlet??? Köszönöm előre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május28, 2020 Megoszt Elküldve Május28, 2020 (edited) 7 órája, zspapi írta: Sziasztok fórumozók! Az a fránya ELŐTÉTELLENÁLLÁS!! Vki tudna segiteni? 1 hónapon belül már a 2. megy tönkre benne... kicserélem és 2 héten belül vége.. Sajnos arra nem jöttem rá hogy magát a ventilátort hogy tudom kiszedni megtakaritani, de benyúlva a rések között nekem úgy tűnt hogy könnyen lehet forgatni... Tapasztalat/ ötlet??? Köszönöm előre is A venti általában egy kereten van rajta a hűtőn, azzal együtt lehet leszedni majd tovább bontani. De nem biztos hogy teljesen szét tudod szedni, amikor megvettem az autót zörgött a klímaventi, bontóban vettem egy másikat. Elvittem egy 12Voltos fúrógép akkut azzal meg tudtam pörgetni, hogy halljam annak milyen hangja van nehogy belefussak egy másik rosszba. Aztán a csere után gondoltam megnézem a régit, hátha lehet vele valamit kezdeni, kiszereltem a keretből még a lapát is lejött róla, a szénkefékhez is hozzáfértem de a lapáttartót( utolsó kép) nem tudom leszedni hogy az első csapágyhoz hozzáférjek, pedig az hangoskodik. http:// http:// http:// Szóval előfordul hogy ha ki is veszed, semmire nem mész vele, csak cserélni tudod egyben a ventillátort. Mivel a zafira nem túl gyakori, nem sok helyen van, de szerencsére nekem a G astra nálad inkább a H astra alkatrészek nagy része jó ebbe is. Módosítva Május28, 2020 : zotya975 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zspapi Elküldve Június2, 2020 Megoszt Elküldve Június2, 2020 Köszi, de én a belső levegő keringtető rendszer ventilátorára gondoltam.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június3, 2020 Megoszt Elküldve Június3, 2020 23 órája, zspapi írta: Köszi, de én a belső levegő keringtető rendszer ventilátorára gondoltam.. Azt én kivettem kompletten, igaz a " mókuskereket" nem tudtam ( nem mertem)lehúzni a tengelyről, de csorgattam be oda olajat. Nem tudom neked mennyire más. http:// Link to comment Megosztás: More sharing options...
zspapi Elküldve Június7, 2020 Megoszt Elküldve Június7, 2020 Gondolom ilyesmi az enyém is csak nem találtam meg a felfüggesztés helyét meg a módját.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június8, 2020 Megoszt Elküldve Június8, 2020 20 órája, zspapi írta: Gondolom ilyesmi az enyém is csak nem találtam meg a felfüggesztés helyét meg a módját.. A két hátsó rögzítési pont rejtve van, igazából kiszedés után már látni hogyan van a helyén: http:// Ez ugye csak két fül amihez lentről férsz hozzá, tükörből látszik csak. De ha már egyszer megtaláltad akkor könnyen kivehető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zspapi Elküldve Június14, 2020 Megoszt Elküldve Június14, 2020 On 2020. 06. 08. at 15:19, zotya975 írta: A két hátsó rögzítési pont rejtve van, igazából kiszedés után már látni hogyan van a helyén: http:// Ez ugye csak két fül amihez lentről férsz hozzá, tükörből látszik csak. De ha már egyszer megtaláltad akkor könnyen kivehető. Köszi, igy már menni fog... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
István66 Elküldve Július20, 2020 Megoszt Elküldve Július20, 2020 Tisztelt Fórumtársak! Opel Zafira B 1,8 benzines (2006) központi kijelző és a klíma panel nem működik, azonban a rádió hallgatható (ki-és bekapcsolható). Kárpittisztításon volt, + ózonos belsőtisztítást végeztek. A tisztítást követő nap reggelén jelentek meg a fent leírt hibák. A motortérben és a csomagtérben található valamennyi biztosíték átnézésre került és nem találtunk rossz biztosítékot. Másfél hét telt el a tisztítás óta, sokszor napos helyen állt az autó, de a hibák nem szűntek meg. Van-e valakinek valami jó ötlete? Köszönettel, István Link to comment Megosztás: More sharing options...
vst Elküldve Július22, 2020 Megoszt Elküldve Július22, 2020 Kedves Segítőim! 2011-es Zafira B szivargyújtójában bezárás után a fogyasztó (fedélzeti kamera) hol lekapcsól, hol nem kapcsol le. Miért van ez? Rákötöttem a kesztűtartó világításra úgyszintén. Félek, hogy egyszer lemeríti az akkut. Köszönöm a segítséget. Tamás Link to comment Megosztás: More sharing options...
GyZsolti Elküldve Augusztus11, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2020 (edited) On 2020. 07. 20. at 16:12, István66 írta: Tisztelt Fórumtársak! Opel Zafira B 1,8 benzines (2006) központi kijelző és a klíma panel nem működik, azonban a rádió hallgatható (ki-és bekapcsolható). Kárpittisztításon volt, + ózonos belsőtisztítást végeztek. A tisztítást követő nap reggelén jelentek meg a fent leírt hibák. A motortérben és a csomagtérben található valamennyi biztosíték átnézésre került és nem találtunk rossz biztosítékot. Másfél hét telt el a tisztítás óta, sokszor napos helyen állt az autó, de a hibák nem szűntek meg. Van-e valakinek valami jó ötlete? Köszönettel, István Tisztelt István! Nekem is ilyen problémám akadt. Azt szeretném kérdezni, sikerült megoldást találni a problémára? Ha igen, akkor engem is érdekelne. Köszönöm előre is. Tisztelettel Zsolt Módosítva Augusztus11, 2020 : GyZsolti Link to comment Megosztás: More sharing options...
István66 Elküldve Augusztus13, 2020 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2020 Tisztelt Zsolt! A kijelző cseréje megoldotta a problémát. Üdvözlettel: István Link to comment Megosztás: More sharing options...
kolyok71 Elküldve Szeptember13, 2020 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2020 Sziasztok! Ezeket a hibakódokat olvastattam ki. Honnan induljak neki? Köszönöm! https://1drv.ms/b/s!AkQFl6v8nLnek91Y1q-66afpIgyh6Q?e=oQKZa1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
avarga2 Elküldve Október11, 2020 Megoszt Elküldve Október11, 2020 Sziasztok! Adott egy 2010-es Zafira B 1.7cdti. Váltót szeretnék hozzá venni, amit felújíttatok. Engem is elért a tipushiba. Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találom a váltó számát, és látható-e bontás nélkül? Estleg egy fényképet tud-e küldeni valaki a szám helyéről? Elvileg M32, ha jól tudom, de jó lenne tutira menni! Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október11, 2020 Megoszt Elküldve Október11, 2020 6 órája, avarga2 írta: Sziasztok! Adott egy 2010-es Zafira B 1.7cdti. Váltót szeretnék hozzá venni, amit felújíttatok. Engem is elért a tipushiba. Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találom a váltó számát, és látható-e bontás nélkül? Estleg egy fényképet tud-e küldeni valaki a szám helyéről? Elvileg M32, ha jól tudom, de jó lenne tutira menni! Köszi Itt egy link az M32 váltóról ahol láthatod hogy hol helyezkedik el a váltó száma, illetve a számok magyarázata is látható. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
avarga2 Elküldve Október13, 2020 Megoszt Elküldve Október13, 2020 Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dobcsizs Elküldve November7, 2020 Megoszt Elküldve November7, 2020 (edited) Sziasztok! Zafira B 2007 1,9 cdti. A következő "kis" problémám akadt. Kb 2 hónapja kezde kijelezni hogy ellenőrizze a hűtőfolyadékot.Persze azonnal ellenőriztem, és rendben volt minden, ezek után egyre sűrűbben jelezte, és cserélve lett a hűtőfolyadék érzékelő.És miután azt gondoltam hogy megoldódott a probléma, pár nappal ezelőtt ismét előjőtt, igaz nem olyan sűrűn, kb50-60 km-ként 2-szer.Valakinek esetleg valami tippje, vagy megoldása? Módosítva November7, 2020 : dobcsizs Link to comment Megosztás: More sharing options...
csiko71 Elküldve Május4, 2021 Megoszt Elküldve Május4, 2021 Sziasztok! Ma vettem észre h B- s Zafirám irányjelzésnél nem ad hangot....illetve jobbra néha igen. Mi lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts