ByG Elküldve Május18, 2014 Megoszt Elküldve Május18, 2014 Sziasztok! Segítséget kérnék! 2007-es Zafira 1.9 CDTi mostanában azt csinálja, hogy kigyullad a motorvezérlő és az ESP lámpa a műszerfalon. Ezzel egy időben a fordulat fixen 1400 körülire áll be, a gázpedálra nem reagál. Leállítás, majd újraindítás után egy darabig ismét jó, majd kezdődik elölről. Van, hogy több száz km-t meg lehet tenni, van, hogy 100 m-t sem és máris jelentkezik a hiba. Általában meleg motornál leállás után ismételt induláskor jön elő a hiba, de nem mindig. Amikor a szerelőnél van, soha nem reprodukálható. Kiolvasva gázpedál szenzor hibát hoz. Esetleg volt már valakinek hasonló hibája? Előre is köszönöm az információkat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Olivers Elküldve Május26, 2014 Megoszt Elküldve Május26, 2014 Sziasztok eladó Opel zafira 1.9cdti 2009 es fekete 101 lóerős manuális klíma 181.000 km nem látunk ki a kanyarban :) belőle Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Május26, 2014 Megoszt Elküldve Május26, 2014 Sziasztok eladó Opel zafira 1.9cdti 2009 es fekete 101 lóerős manuális klíma 181.000 km nem látunk ki a kanyarban :) belőle ?? Legalább jó a kerékcsapágy? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Olivers Elküldve Május28, 2014 Megoszt Elküldve Május28, 2014 ?? Legalább jó a kerékcsapágy? :D a kerékcsapágy jó voltam autókereskedésben is már .másik zafira is ilyen hangú az első futómű nincs segédkereten és azért hangosabb a kocsi más kocsi sokkal halkabb volt egy Toyota avensissel mentem az halkabb sokkal Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Május29, 2014 Megoszt Elküldve Május29, 2014 a kerékcsapágy jó voltam autókereskedésben is már .másik zafira is ilyen hangú az első futómű nincs segédkereten és azért hangosabb a kocsi más kocsi sokkal halkabb volt egy Toyota avensissel mentem az halkabb sokkal Az első futómű segédkereten (bölcsőn) van felfüggesztve Ha nem a kerékcsapágy hangoskodik, akkor a gumiktól jöhet a hang. Nekem 130-nál is "csend" van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Május29, 2014 Megoszt Elküldve Május29, 2014 Hétvégén GID-CID csere, ma megjött a keret hozzá A GID eladó lesz, ha valakit érdekel szóljon, 2008 utáni 3 soros. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ezüst 11 Elküldve Május29, 2014 Megoszt Elküldve Május29, 2014 Hétvégén GID-CID csere, ma megjött a keret hozzá A GID eladó lesz, ha valakit érdekel szóljon, 2008 utáni 3 soros. Hol és mennyiért sikerült CID-re szert tenni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Május29, 2014 Megoszt Elküldve Május29, 2014 Hol és mennyiért sikerült CID-re szert tenni ? Neten találtam, 80ezer mínusz a keret áráért sikerült megvenni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Olivers Elküldve Május29, 2014 Megoszt Elküldve Május29, 2014 Az első futómű segédkereten (bölcsőn) van felfüggesztve Ha nem a kerékcsapágy hangoskodik, akkor a gumiktól jöhet a hang. Nekem 130-nál is "csend" van. köszi nekem Nokian gumi van fent neked milyen? van pótkereked? most kértem ajánlatot tartókeretre mert nekem nincs Link to comment Megosztás: More sharing options...
slowwater Elküldve Május31, 2014 Megoszt Elküldve Május31, 2014 Sziasztok! Segítséget kérnék! 2007-es Zafira 1.9 CDTi mostanában azt csinálja, hogy kigyullad a motorvezérlő és az ESP lámpa a műszerfalon. Ezzel egy időben a fordulat fixen 1400 körülire áll be, a gázpedálra nem reagál. Leállítás, majd újraindítás után egy darabig ismét jó, majd kezdődik elölről. Van, hogy több száz km-t meg lehet tenni, van, hogy 100 m-t sem és máris jelentkezik a hiba. Általában meleg motornál leállás után ismételt induláskor jön elő a hiba, de nem mindig. Amikor a szerelőnél van, soha nem reprodukálható. Kiolvasva gázpedál szenzor hibát hoz. Esetleg volt már valakinek hasonló hibája? Előre is köszönöm az információkat! Sajnos én már átestem ezen 1.9es B Zafirámmal, a hibát a motorvezérlő számtógép okozza, sajnos hajlamos túlmelegedni és idővel sérülhet. Annyi öröm az ürömben, hogy nem kellett teljesen kicserélni, átirányítottak egy szakihoz aki a vezérlőket javítja. Ez lassan 8 hónapja volt azóta nincs gondom. Üdv, Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolt71 Elküldve Június1, 2014 Megoszt Elküldve Június1, 2014 Üdvözletem, Nézzétek el nekem ha "csacsiságokat" írok v. kérdezek, de új vagyok, most reg. be. Tehát...cca. 3 éve hajtok egy Zafira B '2006 2.0T-ot(Z20LER). Mostanság olyan jelenséget produkál, hogy a hűtőventilátor már indításnál bekapcsol vagy ha nem, akkor menet közben(indokolatlanul). Mi okozhatja? + Normális, hogy 1000-1500 km megtétele alatt "megeszik" kb. 1 liter olajat(5W-30)? - Nem "ütöm" neki :icon1: + Valaki vállal izzócserét(SMB led) műszerfalba+összes gomb? Ha igen, mennyibe kerül? Köszönettel, Zsolt Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Június2, 2014 Megoszt Elküldve Június2, 2014 T Zsolt71! "... normális ..." Nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolt71 Elküldve Június2, 2014 Megoszt Elküldve Június2, 2014 T Zsolt71! "... normális ..." Nem. T. mantec! Kielégítő volt a segítséged... Ez az igazi magyar virtus. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Június2, 2014 Megoszt Elküldve Június2, 2014 T. mantec! Kielégítő volt a segítséged... Ez az igazi magyar virtus. őööö mit vártál? Hogy online meggyűrűzi a verdát? De tényleg.... (nem normális az olajfogyasztás, ha 0,5-0,7 lenne 1000 ként az ok :D) Amúgy ő a klub olajtudora, de ideje nem sok. Na akkor a lehetséges okok : - gyűrűk, túlzott motorkopás, de lehet szelepszárszimering, főtengelyszimering meg akármi... Kapd ki a motort, borítsd szét, és kiderül... - nekem (Z16XEP) 1000km alatt kb 1,5-2 kiló ég el - tudom nem normális, de nem akarok most hozzányúlni, inkább majd keresek másikat egyszer. Hűtőventillátor meg - meg kéne nézni az első relébox állapotát, nekem pl korrodált volt, de lehet egy hőgomba szarakodik, vagy vmi elektromos kehe van, esetleg rövidzárlat, esetleg más - ajánlom Weszi kartásrs szervizét, nekem is Ő tette rendbe a Zafirát. Ledesítésben meg tunningműhelyek tudnak segíteni - persze nem olcsók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolt71 Elküldve Június2, 2014 Megoszt Elküldve Június2, 2014 őööö mit vártál? Hogy online meggyűrűzi a verdát? De tényleg.... (nem normális az olajfogyasztás, ha 0,5-0,7 lenne 1000 ként az ok :D) Amúgy ő a klub olajtudora, de ideje nem sok. Na akkor a lehetséges okok : - gyűrűk, túlzott motorkopás, de lehet szelepszárszimering, főtengelyszimering meg akármi... Kapd ki a motort, borítsd szét, és kiderül... - nekem (Z16XEP) 1000km alatt kb 1,5-2 kiló ég el - tudom nem normális, de nem akarok most hozzányúlni, inkább majd keresek másikat egyszer. Hűtőventillátor meg - meg kéne nézni az első relébox állapotát, nekem pl korrodált volt, de lehet egy hőgomba szarakodik, vagy vmi elektromos kehe van, esetleg rövidzárlat, esetleg más - ajánlom Weszi kartásrs szervizét, nekem is Ő tette rendbe a Zafirát. Ledesítésben meg tunningműhelyek tudnak segíteni - persze nem olcsók. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolt71 Elküldve Június2, 2014 Megoszt Elküldve Június2, 2014 Köszönöm. Weszi kartárs merre űzi az ipart? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsolt71 Elküldve Június2, 2014 Megoszt Elküldve Június2, 2014 T Gabo, Megtaláltam az elérhetőségét. Holnap felveszem vele a kapcsolatot. Köszönöm még1szer a tippet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tibo1977 Elküldve Június3, 2014 Megoszt Elküldve Június3, 2014 Sziasztok! A minap nagyon berágtam az autóra, ugyanis egy pár hónapja kicserélt EGR szelep újra meghibásodott. Több fórumon is olvastam, hogy az EGR szelep nem létfontosságú az autóba és van rá lehetőség a kiiktatására, én ezt meg is tettem, levakoltam az EGR szelep mindkét oldalát, ezzel meg is szűntek az EGR szelep okozta zavaró kellemetlenségek. J A kérdésem az lenne, hogy a túlzott károsanyag kibocsájtásra figyelmeztető kontrollámpát hogyan lehetne átverni, mert most folyamatosan világít? Így nem igazán lehet kontrolálni, ha tényleges hiba áll fenn a füstgáz elvezető rendszeren. Ezek szerint a számítógép nem a szelep állását figyeli, hanem a füstgáz nyomásértékét, vagy talán a füstgáz káros anyag összetételét… A verdában nincs részecskeszűrő. Motorkód: Z19 DTH Válaszokat előre is köszönöm! Üdv. Tibo. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabi81 Elküldve Június4, 2014 Megoszt Elküldve Június4, 2014 Sziasztok Nemrég lettem zafira tulaj 2005-ös 1.9 cdi 150 le Segítséget kérnék Erősebb elindulásnál 1-2 be visító hang szerűt hallok a töbii fokozatban nem, gyorsításnál sem Szíjjat lecseréltem,de igy sem szünt meg. Kezdjek aggódni a turbó miatt vagy csak a turbócső lyukas valahol? Plusz P1109 hibakód van ami "örvénylö levegő"-jelent vagy a szívócsonkba maradtak zárva a műanyag pillangók és a turbó nem tud elég levegőt nyomni Volt már-e dolga esetleg valakinek ilyen problémával? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Norb37 Elküldve Június5, 2014 Megoszt Elküldve Június5, 2014 T Gabo, Megtaláltam az elérhetőségét. Holnap felveszem vele a kapcsolatot. Köszönöm még1szer a tippet. Üdv! Kérlek osszátok meg velem is Weszi fórumtárs elérhetőségeit. Köszöntem előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabb Elküldve Június9, 2014 Megoszt Elküldve Június9, 2014 Sziasztok! Van egy eladó GID kijelzőm, ha érdekel valakit keressen!http://racing-bazar.hu/alkatresz/elektr ... elzo_elado Gabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Olivers Elküldve Június10, 2014 Megoszt Elküldve Június10, 2014 sziasztok a klíma kondenzvíz elvezetője el van dugulva kiszedtem a pollneszűrőt alulról piszkáltam dróttal de nem akar a víz lefolyni rajta valami ötletetek a tisztításra? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kisszeló Elküldve Június10, 2014 Megoszt Elküldve Június10, 2014 (edited) sziasztok a klíma kondenzvíz elvezetője el van dugulva kiszedtem a pollneszűrőt alulról piszkáltam dróttal de nem akar a víz lefolyni rajta valami ötletetek a tisztításra? Szia! Nekem alulról sikerült a tisztítás ( autó felemelve). Én megfújtam levegővel és után jó lett. Üdv Kisszeló Módosítva Június10, 2014 : Kisszeló Link to comment Megosztás: More sharing options...
Olivers Elküldve Június10, 2014 Megoszt Elküldve Június10, 2014 Szia! Nekem alulról sikerült a tisztítás ( autó felemelve). Én megfújtam levegővel és után jó lett. Üdv Kisszeló köszi már szerelőnél van reggel emgfújkálja kompresszorral mert ma nem sikerült kipiszkálni remélem sikerül nem hiszem hogy annyira eldugulna Link to comment Megosztás: More sharing options...
laktop Elküldve Június21, 2014 Megoszt Elküldve Június21, 2014 Két hónapos Zafira B-ém középső üléssorának jobb oldala kicsit mozog előre-hátra irányban. Nem nagyon, de éppen annyira, hogy ha valaki hátul ül rajta, akkor még elöl is hallom minden egyes gyorsításkor és fékezéskor a fémez kattanó zajt, ahogy megmozdul előre vagy hátra. Garanciában javítható, egyáltalán javítható? Esetleg ha én esnék neki? De hogyan tudom szétszedni és megnézni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts