Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok!

Segítséget kérnék! 2007-es Zafira 1.9 CDTi mostanában azt csinálja, hogy kigyullad a motorvezérlő és az ESP lámpa a műszerfalon. Ezzel egy időben a fordulat fixen 1400 körülire áll be, a gázpedálra nem reagál. Leállítás, majd újraindítás után egy darabig ismét jó, majd kezdődik elölről. Van, hogy több száz km-t meg lehet tenni, van, hogy 100 m-t sem és máris jelentkezik a hiba. Általában meleg motornál leállás után ismételt induláskor jön elő a hiba, de nem mindig. Amikor a szerelőnél van, soha nem reprodukálható. Kiolvasva gázpedál szenzor hibát hoz. Esetleg volt már valakinek hasonló hibája? Előre is köszönöm az információkat!

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok

eladó

Opel zafira 1.9cdti 2009 es fekete 101 lóerős

manuális klíma 181.000 km

nem látunk ki a kanyarban :) belőle

?? Legalább jó a kerékcsapágy? :D

Elküldve

?? Legalább jó a kerékcsapágy? :D

a kerékcsapágy jó

voltam autókereskedésben is már .másik zafira is ilyen hangú

az első futómű nincs segédkereten és azért hangosabb a kocsi

más kocsi sokkal halkabb volt

egy Toyota avensissel mentem az halkabb sokkal

Elküldve

a kerékcsapágy jó

voltam autókereskedésben is már .másik zafira is ilyen hangú

az első futómű nincs segédkereten és azért hangosabb a kocsi

más kocsi sokkal halkabb volt

egy Toyota avensissel mentem az halkabb sokkal

Az első futómű segédkereten (bölcsőn) van felfüggesztve

975676624n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.j

Ha nem a kerékcsapágy hangoskodik, akkor a gumiktól jöhet a hang. Nekem 130-nál is "csend" van.

Elküldve

Hétvégén GID-CID csere, ma megjött a keret hozzá

20140529_174719_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A GID eladó lesz, ha valakit érdekel szóljon, 2008 utáni 3 soros.

Elküldve

Hétvégén GID-CID csere, ma megjött a keret hozzá

20140529_174719_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A GID eladó lesz, ha valakit érdekel szóljon, 2008 utáni 3 soros.

Hol és mennyiért sikerült CID-re szert tenni ?

Elküldve

Az első futómű segédkereten (bölcsőn) van felfüggesztve

975676624n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.j

Ha nem a kerékcsapágy hangoskodik, akkor a gumiktól jöhet a hang. Nekem 130-nál is "csend" van.

köszi

nekem Nokian gumi van fent

neked milyen?

van pótkereked?

most kértem ajánlatot tartókeretre mert nekem nincs

Elküldve

Sziasztok!

Segítséget kérnék! 2007-es Zafira 1.9 CDTi mostanában azt csinálja, hogy kigyullad a motorvezérlő és az ESP lámpa a műszerfalon. Ezzel egy időben a fordulat fixen 1400 körülire áll be, a gázpedálra nem reagál. Leállítás, majd újraindítás után egy darabig ismét jó, majd kezdődik elölről. Van, hogy több száz km-t meg lehet tenni, van, hogy 100 m-t sem és máris jelentkezik a hiba. Általában meleg motornál leállás után ismételt induláskor jön elő a hiba, de nem mindig. Amikor a szerelőnél van, soha nem reprodukálható. Kiolvasva gázpedál szenzor hibát hoz. Esetleg volt már valakinek hasonló hibája? Előre is köszönöm az információkat!

Sajnos én már átestem ezen 1.9es B Zafirámmal, a hibát a motorvezérlő számtógép okozza, sajnos hajlamos túlmelegedni és idővel sérülhet.

Annyi öröm az ürömben, hogy nem kellett teljesen kicserélni, átirányítottak egy szakihoz aki a vezérlőket javítja. Ez lassan 8 hónapja volt azóta nincs gondom.

Üdv,

Elküldve

Üdvözletem,

Nézzétek el nekem ha "csacsiságokat" írok v. kérdezek, de új vagyok, most reg. be.

Tehát...cca. 3 éve hajtok egy Zafira B '2006 2.0T-ot(Z20LER). Mostanság olyan jelenséget produkál, hogy a hűtőventilátor már indításnál bekapcsol vagy ha nem, akkor menet közben(indokolatlanul). Mi okozhatja?

+ Normális, hogy 1000-1500 km megtétele alatt "megeszik" kb. 1 liter olajat(5W-30)? - Nem "ütöm" neki :icon1:

+ Valaki vállal izzócserét(SMB led) műszerfalba+összes gomb? Ha igen, mennyibe kerül?

Köszönettel,

Zsolt

Elküldve

T. mantec!

Kielégítő volt a segítséged...

Ez az igazi magyar virtus.

őööö mit vártál? Hogy online meggyűrűzi a verdát? De tényleg.... (nem normális az olajfogyasztás, ha 0,5-0,7 lenne 1000 ként az ok :D) Amúgy ő a klub olajtudora, de ideje nem sok.

Na akkor a lehetséges okok : - gyűrűk, túlzott motorkopás, de lehet szelepszárszimering, főtengelyszimering meg akármi... Kapd ki a motort, borítsd szét, és kiderül...

- nekem (Z16XEP) 1000km alatt kb 1,5-2 kiló ég el - tudom nem normális, de nem akarok most hozzányúlni, inkább majd keresek másikat egyszer.

Hűtőventillátor meg - meg kéne nézni az első relébox állapotát, nekem pl korrodált volt, de lehet egy hőgomba szarakodik, vagy vmi elektromos kehe van, esetleg rövidzárlat, esetleg más - ajánlom Weszi kartásrs szervizét, nekem is Ő tette rendbe a Zafirát.

Ledesítésben meg tunningműhelyek tudnak segíteni - persze nem olcsók.

Elküldve

őööö mit vártál? Hogy online meggyűrűzi a verdát? De tényleg.... (nem normális az olajfogyasztás, ha 0,5-0,7 lenne 1000 ként az ok :D) Amúgy ő a klub olajtudora, de ideje nem sok.

Na akkor a lehetséges okok : - gyűrűk, túlzott motorkopás, de lehet szelepszárszimering, főtengelyszimering meg akármi... Kapd ki a motort, borítsd szét, és kiderül...

- nekem (Z16XEP) 1000km alatt kb 1,5-2 kiló ég el - tudom nem normális, de nem akarok most hozzányúlni, inkább majd keresek másikat egyszer.

Hűtőventillátor meg - meg kéne nézni az első relébox állapotát, nekem pl korrodált volt, de lehet egy hőgomba szarakodik, vagy vmi elektromos kehe van, esetleg rövidzárlat, esetleg más - ajánlom Weszi kartásrs szervizét, nekem is Ő tette rendbe a Zafirát.

Ledesítésben meg tunningműhelyek tudnak segíteni - persze nem olcsók.

Elküldve

Sziasztok!

A minap nagyon berágtam az autóra, ugyanis egy pár hónapja kicserélt EGR szelep újra meghibásodott. Több fórumon is olvastam, hogy az EGR szelep nem létfontosságú az autóba és van rá lehetőség a kiiktatására, én ezt meg is tettem, levakoltam az EGR szelep mindkét oldalát, ezzel meg is szűntek az EGR szelep okozta zavaró kellemetlenségek. J A kérdésem az lenne, hogy a túlzott károsanyag kibocsájtásra figyelmeztető kontrollámpát hogyan lehetne átverni, mert most folyamatosan világít? Így nem igazán lehet kontrolálni, ha tényleges hiba áll fenn a füstgáz elvezető rendszeren. Ezek szerint a számítógép nem a szelep állását figyeli, hanem a füstgáz nyomásértékét, vagy talán a füstgáz káros anyag összetételét… A verdában nincs részecskeszűrő. Motorkód: Z19 DTH

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv. Tibo.

Elküldve

Sziasztok

Nemrég lettem zafira tulaj 2005-ös 1.9 cdi 150 le

Segítséget kérnék

Erősebb elindulásnál 1-2 be visító hang szerűt hallok a töbii fokozatban nem, gyorsításnál sem

Szíjjat lecseréltem,de igy sem szünt meg.

Kezdjek aggódni a turbó miatt vagy csak a turbócső lyukas valahol?

Plusz P1109 hibakód van ami "örvénylö levegő"-jelent

vagy a szívócsonkba maradtak zárva a műanyag pillangók és a turbó nem tud elég levegőt nyomni

Volt már-e dolga esetleg valakinek ilyen problémával?

Elküldve

T Gabo,

Megtaláltam az elérhetőségét. Holnap felveszem vele a kapcsolatot.

Köszönöm még1szer a tippet.

Üdv!

Kérlek osszátok meg velem is Weszi fórumtárs elérhetőségeit.

Köszöntem előre is!

Elküldve

sziasztok

a klíma kondenzvíz elvezetője el van dugulva

kiszedtem a pollneszűrőt

alulról piszkáltam dróttal

de nem akar a víz lefolyni rajta

valami ötletetek a tisztításra?

Elküldve (edited)

sziasztok

a klíma kondenzvíz elvezetője el van dugulva

kiszedtem a pollneszűrőt

alulról piszkáltam dróttal

de nem akar a víz lefolyni rajta

valami ötletetek a tisztításra?

Szia!

Nekem alulról sikerült a tisztítás ( autó felemelve). Én megfújtam levegővel és után jó lett.

Üdv

Kisszeló

Módosítva : Kisszeló
Elküldve

Szia!

Nekem alulról sikerült a tisztítás ( autó felemelve). Én megfújtam levegővel és után jó lett.

Üdv

Kisszeló

köszi

már szerelőnél van

reggel emgfújkálja kompresszorral mert ma nem sikerült kipiszkálni

remélem sikerül

nem hiszem hogy annyira eldugulna

• 2 weeks later...
Elküldve

Két hónapos Zafira B-ém középső üléssorának jobb oldala kicsit mozog előre-hátra irányban. Nem nagyon, de éppen annyira, hogy ha valaki hátul ül rajta, akkor még elöl is hallom minden egyes gyorsításkor és fékezéskor a fémez kattanó zajt, ahogy megmozdul előre vagy hátra. Garanciában javítható, egyáltalán javítható? Esetleg ha én esnék neki? De hogyan tudom szétszedni és megnézni?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.