Mikeanonime Elküldve Október29, 2019 Elküldve Október29, 2019 (edited) Koco felhasználónak köszönöm szépen a segítséget. A csomagtér ajtó lezárva egy téglalap alakú zár mélyedésbe megy bele. Ehhez vásároltam egy csomagtér burkolatot. Színben méretben minden jó, viszont ha lecsukom az ajtót akkor újra felnyitva ez a burkolat elem is mélyedésben marad. A kérdésem hogy ennek nem kéne vissza kiemelnie? Olyan mintha még egy rugó vagy valami hiányozna innen? Minden Zafira B-ben ez így működik? Mi a termék pontos neve ami még hiányzik? 2006 évjárat ha ennek jelentősége lenne. Módosítva Október29, 2019 : Mikeanonime
zotya975 Elküldve Október29, 2019 Elküldve Október29, 2019 6 órája, Mikeanonime írta: Koco felhasználónak köszönöm szépen a segítséget. A csomagtér ajtó lezárva egy téglalap alakú zár mélyedésbe megy bele. Ehhez vásároltam egy csomagtér burkolatot. Színben méretben minden jó, viszont ha lecsukom az ajtót akkor újra felnyitva ez a burkolat elem is mélyedésben marad. A kérdésem hogy ennek nem kéne vissza kiemelnie? Olyan mintha még egy rugó vagy valami hiányozna innen? Minden Zafira B-ben ez így működik? Mi a termék pontos neve ami még hiányzik? 2006 évjárat ha ennek jelentősége lenne. Itt próbálj meg rákeresni a képek alapján az adott alkatrészre: https://opel.7zap.com/hu/car/a05/
Gyepal Elküldve December19, 2019 Elküldve December19, 2019 Üdv!tegnap vettem a b zafirankat és az lenne a kérdésem, hogy a tetőcsomagtartó rögzítő csavarokat takaró műanyag elemet hol lehet beszerezni. A négyből hiányzik három. Köszönöm
Tomika85 Elküldve Február14, 2020 Elküldve Február14, 2020 Üdv Mindenkinek! Múlt év végén vásároltam egy 2006os évjáratú Zafira b-t, 1,6os motorral. Az vele a gond, hogy hidegen tökéletesen indul, alapjárat is tökéletes. Tökéletes addig minden, míg el nem éri az üzemi hőfokot. Ekkor a fordulatszám 1000-1300 közt ingadozik. Ha enyhébb az idő alig indul. Emellett valami terheli az aksit, leállított állapotban, kb 0,6A-rel. Gyári műszer nem ír ki semmit. Most is küzdenek vele szerelők. Lezárt autó állapotban is merít. Esetleg valakinek tipp?
csege Elküldve Február16, 2020 Elküldve Február16, 2020 Sziasztok! Van valakinek tapasztalat B Zafira első rugó cserével kapcsolatban? Kaptam árat, amiben felhívják a figyelmemet, hogy gyakori hiba ennél a típusnál, hogy berozsdásodik az anya a szár tetejébe és csak roncsolással bontható. Rossz esetben a lengéscsillapító is mehet a lecsóba, mivel ids+ -os futómű, nem lenne olcsó akció annak a cseréje is.
kingblue Elküldve Február17, 2020 Elküldve Február17, 2020 18 órája, csege írta: Sziasztok! Van valakinek tapasztalat B Zafira első rugó cserével kapcsolatban? Kaptam árat, amiben felhívják a figyelmemet, hogy gyakori hiba ennél a típusnál, hogy berozsdásodik az anya a szár tetejébe és csak roncsolással bontható. Rossz esetben a lengéscsillapító is mehet a lecsóba, mivel ids+ -os futómű, nem lenne olcsó akció annak a cseréje is. Nézd meg hogy a tied rozsdás-e.Ha nem akkor nincs para.
csege Elküldve Február18, 2020 Elküldve Február18, 2020 Hogy férek hozzá a legegyszerűbben? Ha jól látom le kell bontani a szélvédő alatti műanyag burkolatot, ahhoz pedig talán még az ablaktörlőt is le kell szedni? Tudsz erre vonatkozóan útmutatást adni? Köszi!
kingblue Elküldve Február18, 2020 Elküldve Február18, 2020 19 perce, csege írta: Hogy férek hozzá a legegyszerűbben? Ha jól látom le kell bontani a szélvédő alatti műanyag burkolatot, ahhoz pedig talán még az ablaktörlőt is le kell szedni? Tudsz erre vonatkozóan útmutatást adni? Köszi! Igen le kell.Egyébként a youtubon fennt van videó erről.
zspapi Elküldve Május28, 2020 Elküldve Május28, 2020 Sziasztok fórumozók! Az a fránya ELŐTÉTELLENÁLLÁS!! Vki tudna segiteni? 1 hónapon belül már a 2. megy tönkre benne... kicserélem és 2 héten belül vége.. Sajnos arra nem jöttem rá hogy magát a ventilátort hogy tudom kiszedni megtakaritani, de benyúlva a rések között nekem úgy tűnt hogy könnyen lehet forgatni... Tapasztalat/ ötlet??? Köszönöm előre is
zotya975 Elküldve Május28, 2020 Elküldve Május28, 2020 (edited) 7 órája, zspapi írta: Sziasztok fórumozók! Az a fránya ELŐTÉTELLENÁLLÁS!! Vki tudna segiteni? 1 hónapon belül már a 2. megy tönkre benne... kicserélem és 2 héten belül vége.. Sajnos arra nem jöttem rá hogy magát a ventilátort hogy tudom kiszedni megtakaritani, de benyúlva a rések között nekem úgy tűnt hogy könnyen lehet forgatni... Tapasztalat/ ötlet??? Köszönöm előre is A venti általában egy kereten van rajta a hűtőn, azzal együtt lehet leszedni majd tovább bontani. De nem biztos hogy teljesen szét tudod szedni, amikor megvettem az autót zörgött a klímaventi, bontóban vettem egy másikat. Elvittem egy 12Voltos fúrógép akkut azzal meg tudtam pörgetni, hogy halljam annak milyen hangja van nehogy belefussak egy másik rosszba. Aztán a csere után gondoltam megnézem a régit, hátha lehet vele valamit kezdeni, kiszereltem a keretből még a lapát is lejött róla, a szénkefékhez is hozzáfértem de a lapáttartót( utolsó kép) nem tudom leszedni hogy az első csapágyhoz hozzáférjek, pedig az hangoskodik. http:// http:// http:// Szóval előfordul hogy ha ki is veszed, semmire nem mész vele, csak cserélni tudod egyben a ventillátort. Mivel a zafira nem túl gyakori, nem sok helyen van, de szerencsére nekem a G astra nálad inkább a H astra alkatrészek nagy része jó ebbe is. Módosítva Május28, 2020 : zotya975
zspapi Elküldve Június2, 2020 Elküldve Június2, 2020 Köszi, de én a belső levegő keringtető rendszer ventilátorára gondoltam..
zotya975 Elküldve Június3, 2020 Elküldve Június3, 2020 23 órája, zspapi írta: Köszi, de én a belső levegő keringtető rendszer ventilátorára gondoltam.. Azt én kivettem kompletten, igaz a " mókuskereket" nem tudtam ( nem mertem)lehúzni a tengelyről, de csorgattam be oda olajat. Nem tudom neked mennyire más. http://
zspapi Elküldve Június7, 2020 Elküldve Június7, 2020 Gondolom ilyesmi az enyém is csak nem találtam meg a felfüggesztés helyét meg a módját..
zotya975 Elküldve Június8, 2020 Elküldve Június8, 2020 20 órája, zspapi írta: Gondolom ilyesmi az enyém is csak nem találtam meg a felfüggesztés helyét meg a módját.. A két hátsó rögzítési pont rejtve van, igazából kiszedés után már látni hogyan van a helyén: http:// Ez ugye csak két fül amihez lentről férsz hozzá, tükörből látszik csak. De ha már egyszer megtaláltad akkor könnyen kivehető.
zspapi Elküldve Június14, 2020 Elküldve Június14, 2020 On 2020. 06. 08. at 15:19, zotya975 írta: A két hátsó rögzítési pont rejtve van, igazából kiszedés után már látni hogyan van a helyén: http:// Ez ugye csak két fül amihez lentről férsz hozzá, tükörből látszik csak. De ha már egyszer megtaláltad akkor könnyen kivehető. Köszi, igy már menni fog... 1
István66 Elküldve Július20, 2020 Elküldve Július20, 2020 Tisztelt Fórumtársak! Opel Zafira B 1,8 benzines (2006) központi kijelző és a klíma panel nem működik, azonban a rádió hallgatható (ki-és bekapcsolható). Kárpittisztításon volt, + ózonos belsőtisztítást végeztek. A tisztítást követő nap reggelén jelentek meg a fent leírt hibák. A motortérben és a csomagtérben található valamennyi biztosíték átnézésre került és nem találtunk rossz biztosítékot. Másfél hét telt el a tisztítás óta, sokszor napos helyen állt az autó, de a hibák nem szűntek meg. Van-e valakinek valami jó ötlete? Köszönettel, István
vst Elküldve Július22, 2020 Elküldve Július22, 2020 Kedves Segítőim! 2011-es Zafira B szivargyújtójában bezárás után a fogyasztó (fedélzeti kamera) hol lekapcsól, hol nem kapcsol le. Miért van ez? Rákötöttem a kesztűtartó világításra úgyszintén. Félek, hogy egyszer lemeríti az akkut. Köszönöm a segítséget. Tamás
GyZsolti Elküldve Augusztus11, 2020 Elküldve Augusztus11, 2020 (edited) On 2020. 07. 20. at 16:12, István66 írta: Tisztelt Fórumtársak! Opel Zafira B 1,8 benzines (2006) központi kijelző és a klíma panel nem működik, azonban a rádió hallgatható (ki-és bekapcsolható). Kárpittisztításon volt, + ózonos belsőtisztítást végeztek. A tisztítást követő nap reggelén jelentek meg a fent leírt hibák. A motortérben és a csomagtérben található valamennyi biztosíték átnézésre került és nem találtunk rossz biztosítékot. Másfél hét telt el a tisztítás óta, sokszor napos helyen állt az autó, de a hibák nem szűntek meg. Van-e valakinek valami jó ötlete? Köszönettel, István Tisztelt István! Nekem is ilyen problémám akadt. Azt szeretném kérdezni, sikerült megoldást találni a problémára? Ha igen, akkor engem is érdekelne. Köszönöm előre is. Tisztelettel Zsolt Módosítva Augusztus11, 2020 : GyZsolti
István66 Elküldve Augusztus13, 2020 Elküldve Augusztus13, 2020 Tisztelt Zsolt! A kijelző cseréje megoldotta a problémát. Üdvözlettel: István
kolyok71 Elküldve Szeptember13, 2020 Elküldve Szeptember13, 2020 Sziasztok! Ezeket a hibakódokat olvastattam ki. Honnan induljak neki? Köszönöm! https://1drv.ms/b/s!AkQFl6v8nLnek91Y1q-66afpIgyh6Q?e=oQKZa1
avarga2 Elküldve Október11, 2020 Elküldve Október11, 2020 Sziasztok! Adott egy 2010-es Zafira B 1.7cdti. Váltót szeretnék hozzá venni, amit felújíttatok. Engem is elért a tipushiba. Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találom a váltó számát, és látható-e bontás nélkül? Estleg egy fényképet tud-e küldeni valaki a szám helyéről? Elvileg M32, ha jól tudom, de jó lenne tutira menni! Köszi
tgabika76 Elküldve Október11, 2020 Elküldve Október11, 2020 6 órája, avarga2 írta: Sziasztok! Adott egy 2010-es Zafira B 1.7cdti. Váltót szeretnék hozzá venni, amit felújíttatok. Engem is elért a tipushiba. Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találom a váltó számát, és látható-e bontás nélkül? Estleg egy fényképet tud-e küldeni valaki a szám helyéről? Elvileg M32, ha jól tudom, de jó lenne tutira menni! Köszi Itt egy link az M32 váltóról ahol láthatod hogy hol helyezkedik el a váltó száma, illetve a számok magyarázata is látható. 1
dobcsizs Elküldve November7, 2020 Elküldve November7, 2020 (edited) Sziasztok! Zafira B 2007 1,9 cdti. A következő "kis" problémám akadt. Kb 2 hónapja kezde kijelezni hogy ellenőrizze a hűtőfolyadékot.Persze azonnal ellenőriztem, és rendben volt minden, ezek után egyre sűrűbben jelezte, és cserélve lett a hűtőfolyadék érzékelő.És miután azt gondoltam hogy megoldódott a probléma, pár nappal ezelőtt ismét előjőtt, igaz nem olyan sűrűn, kb50-60 km-ként 2-szer.Valakinek esetleg valami tippje, vagy megoldása? Módosítva November7, 2020 : dobcsizs
csiko71 Elküldve Május4, 2021 Elküldve Május4, 2021 Sziasztok! Ma vettem észre h B- s Zafirám irányjelzésnél nem ad hangot....illetve jobbra néha igen. Mi lehet a gond?
Recommended Posts