guttenberg Elküldve Május16, 2016 Megoszt Elküldve Május16, 2016 On 2016. 05. 12. at 19:05, RobiH írta: Sziasztok! Egy 1.9 CDTI 120 LE motor hajtja az autómat, azaz nem hajtja. A probléma az, hogy kb 200-250 km után hibát jelez (szervizlámpa) és leveszi a motor teljesítményér szinte nullára. A szakszervizben azt mondták, hogy az a gond, hogy a vezérlés nem indítja el automatikusan a részecskeszűrő kiégetését, ezért telítődik. Külön utasításra gond nélkül elvégzi a kiégetést, vagyis így működik minden. Nem tudják a hiba okát, és azt mondták, hogy cserélhetünk vezérlést vagy akár részecskeszűrőt, de egyáltalán nem biztos, hogy az megoldás lesz a problémára. Találkozott valaki hasonló esettel? Megköszönnék minden információt, segítséget, tanácsot. Szia. Protechnic motorsport...megoldjak a problemadat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsiferi Elküldve Május22, 2016 Megoszt Elküldve Május22, 2016 Sziasztok! Riasztót szeretnék beszerelni a kocsiba (Zafira B) és jó lenne valami info a km-óra kiszerelésről, a vezető ülés melletti küszöb burkolat felszedésről. Az F Astrámnál jól látszottak a csavarok, ezeken nem sok helyen látok. Gondolom minden patentekkel van rögíztve. Mennyire esélyes, hogy ezek szétszedéskor eltörnek? Azzal kezdjek hozzá, hogy beszerzek újakat? Tudtok ezekről valami, esetleg fényképes leírást valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sztaricsnaja Elküldve Május23, 2016 Megoszt Elküldve Május23, 2016 7 órája, dzsiferi írta: Sziasztok! Riasztót szeretnék beszerelni a kocsiba (Zafira B) és jó lenne valami info a km-óra kiszerelésről, a vezető ülés melletti küszöb burkolat felszedésről. Az F Astrámnál jól látszottak a csavarok, ezeken nem sok helyen látok. Gondolom minden patentekkel van rögíztve. Mennyire esélyes, hogy ezek szétszedéskor eltörnek? Azzal kezdjek hozzá, hogy beszerzek újakat? Tudtok ezekről valami, esetleg fényképes leírást valahol? A Zafira B hasonlít az Astra H-hoz. A műszeregységről itt van videó. Astránál a küszöbburkolat patentes. A gumitömítést alá be kell nyúlni kézzel, és felfelé meghúzni. Én már többször szedtem szét, és nem tört el semmi. (Gondolom a Zafiráé is ugyanilyen) A burkolat leszedve: 1.kép 2.kép Ami könnyen törős patent az a hátsóajtónál a küszöbtől a C oszlopig menő oldalburkolat. Azt hasonló patent tartja, mint az F-Astra ajtókárpitot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsiferi Elküldve Május23, 2016 Megoszt Elküldve Május23, 2016 Köszönöm szépen. A képeket is és a video linket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szkury Elküldve Május24, 2016 Megoszt Elküldve Május24, 2016 On 2016. 05. 13. at 9:39, Laci01 írta: Szia! A nevében bent van: CD30 csak sima CD lemezt. A CD30 MP3 az MP3 lemezt is kezel! Nekem is sima CD30 volt benne, ki is vettem belőle Szia! Köszi én is így gondoltam. Mire cserélted ki? Vhol azt olvastam, hogy a CD30 Mp3-nak gyengébb a hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci01 Elküldve Május24, 2016 Megoszt Elküldve Május24, 2016 9 perce, szkury írta: Szia! Köszi én is így gondoltam. Mire cserélted ki? Vhol azt olvastam, hogy a CD30 Mp3-nak gyengébb a hangja. Szia! Ha át mész a hifi rovatba akkor ott láthatod! Kintről rendeltem az ERISIN-től. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janka Elküldve Június21, 2016 Megoszt Elküldve Június21, 2016 (edited) Sziasztok Most vásároltunk egy opel zafirát 2000.évjárat disel Az a probléma hogy ha hideg nem indul vagy nagyon nehezen ha meleg akkor már indul,van izzítása a gyertyák ujjak mi lehet a baja mert már több szerelő nézte de nem jutottam előrébb.Esetleg tud valaki tanácsot adni? Módosítva Június21, 2016 : Janka Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci01 Elküldve Június21, 2016 Megoszt Elküldve Június21, 2016 1 óra, Janka írta: Sziasztok Most vásároltunk egy opel zafirát 2000.évjárat disel Az a probléma hogy ha hideg nem indul vagy nagyon nehezen ha meleg akkor már indul,van izzítása a gyertyák ujjak mi lehet a baja mert már több szerelő nézte de nem jutottam előrébb.Esetleg tud valaki tanácsot adni? Szia! Ha egy diesel nehezen indul akkor vagy a porlaszók vannak beégve vagy nincs megfelelő kompresszió. Én elsőre mérnék egy kompressziót aztán egy motor diagnosztika sem ártana.Lehet rossz a motor vezérlő és nem megfelelő időben porlaszt stb. Elsőre ezeket kellene megnézni. Amúgy ilyen melegben nem is kell izzítani, úgy is be kellene indulnia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janka Elküldve Június22, 2016 Megoszt Elküldve Június22, 2016 (edited) Szia Köszönöm a választ,Még annyit mondtak hogy azért csinálja ezt mert sokat állt,de volt egy fiat cromám 1,5 évet állt és pöc röff indult bár az 25 éves volt. De akkor se normális hogy melegben nem indul,télen annyira se fog Elvileg belerohadt az üzemanyag ezt is mondták,sprével egyből indul ami persze nem igen tesz jót. Módosítva Június22, 2016 : Janka Link to comment Megosztás: More sharing options...
pepe010 Elküldve Június22, 2016 Megoszt Elküldve Június22, 2016 Jo napot érd. Van nekem egy opel zafira b 2005 1.9 88kw. És van egy hibakodom p0175. És ez mit jelent????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci01 Elküldve Június22, 2016 Megoszt Elküldve Június22, 2016 1 óra, Janka írta: Szia Köszönöm a választ,Még annyit mondtak hogy azért csinálja ezt mert sokat állt,de volt egy fiat cromám 1,5 évet állt és pöc röff indult bár az 25 éves volt. De akkor se normális hogy melegben nem indul,télen annyira se fog Elvileg belerohadt az üzemanyag ezt is mondták,sprével egyből indul ami persze nem igen tesz jót. Hát akkor ki kell engedni az összes üzemanyagot,ki kell cserélni a gázolaj szűrőt és legyen szerencséd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci01 Elküldve Június22, 2016 Megoszt Elküldve Június22, 2016 1 órával ezelőtt, pepe010 írta: Jo napot érd. Van nekem egy opel zafira b 2005 1.9 88kw. És van egy hibakodom p0175. És ez mit jelent????? Szia! Ezt találtam neked: http://repairpal.com/OBD-II-Code-P0172-and-P0175 cromeba nyisd meg ott tudod fordítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsiferi Elküldve Július6, 2016 Megoszt Elküldve Július6, 2016 (edited) Sziasztok! Opel Zafira B-m 1,7 CDTI motorral most az alábbi érdekességet produkálja pár hete. Gyújtás ráadás, motor indítás és elindulás után pontosan 20 km/h-nál kattan valami amit alulról a pedálok felől hallok, még a gázpedálon érzek is egy kis rándulást. Csak akkor csinálja, amikor először ráadom a gyújtást, és elérem a 20 km/h-t. Utána amíg le nem veszem, nincs többé, akkor sem ha megállok és újra elindulok (gyújtás nincs levéve). Próbáltam olyat is, hogy menet közben üresbe tettem, levettem a gyújtást, gurultam tovább (20 km/h fölötti sebességgel) majd csak a gyújtást adtam vissza (motort be sem indítottam) és akkor is jött ez a kattanás. Mintha egy relé kapcsolna (de elég hangos, füllel jól hallható). Valaki találkozott már a jelenséggel? Mi ez? S miért érzem a gázpedálon? Lehet köze a tempomathoz? Módosítva Július6, 2016 : dzsiferi Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Július14, 2016 Megoszt Elküldve Július14, 2016 Az abs önellenőrzést végez, ennek a kattanó hangját hallani, nem hiba, nem kell miatta aggódj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsiferi Elküldve Július16, 2016 Megoszt Elküldve Július16, 2016 Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pane Elküldve Július23, 2016 Megoszt Elküldve Július23, 2016 Tisztelt fórumtársak Segítsègre lenne szüksègem. Zafira B hátsó szivargyújtó foglalatban nincs feszültsèg. Pedig még pàr nappal ezelőtt működött. Az első rendben van. Motorháztèrben a biztosìtèkok jók. Mi lehet a gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci01 Elküldve Július23, 2016 Megoszt Elküldve Július23, 2016 3 órája, pane írta: Tisztelt fórumtársak Segítsègre lenne szüksègem. Zafira B hátsó szivargyújtó foglalatban nincs feszültsèg. Pedig még pàr nappal ezelőtt működött. Az első rendben van. Motorháztèrben a biztosìtèkok jók. Mi lehet a gond. Szia Szerintem valahol megszakad a kábel vagy kontakt hiba. Nézd meg melyik szál szakadt a test vagy az áram. Utána tudsz tovább menni. Ha nem megy villamosság szerelő! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pane Elküldve Július24, 2016 Megoszt Elküldve Július24, 2016 (edited) Az a baj hogy nem tudom melyik biztosíték az övé. Nem vagyok otthon és a netten most mobillal nem talàlom. Módosítva Július24, 2016 : pane Link to comment Megosztás: More sharing options...
pane Elküldve Július24, 2016 Megoszt Elküldve Július24, 2016 Hiba elhárítva. Hátsó biztosíték panelon a 35. biztosíték megadta magát.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pane Elküldve Augusztus2, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2016 Új hiba a láthatáron. Szèlvèdő törlő csak èrzèkelős módban ès elsõ fokozatban működik. Gyorsítani nem tudom. Magassab fokra kapcsolva vagy nem törtènik semmi vagy leáll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rizsi78 Elküldve Augusztus5, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2016 (edited) Üdv Opelosok! Vásároltam egy Zafira 1.9cdti 88kw-os szépséget. A kérdés az lenne, 1? 5.és6dik fokozatban ha el veszem a gázt sugohangot ad az autó. a 2? gázadásnál és elvételnél megmozdul a váltókar de elég nagy mértékben. Ötletek és megoldások érdekelnek. Elöre is köszönöm! Módosítva Augusztus5, 2016 : rizsi78 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci01 Elküldve Augusztus6, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2016 (edited) On 2016. 08. 05. at 10:20, rizsi78 írta: Üdv Opelosok! Vásároltam egy Zafira 1.9cdti 88kw-os szépséget. A kérdés az lenne, 1? 5.és6dik fokozatban ha el veszem a gázt sugohangot ad az autó. a 2? gázadásnál és elvételnél megmozdul a váltókar de elég nagy mértékben. Ötletek és megoldások érdekelnek. Elöre is köszönöm! Szia! A súgó hangra nincs tippem,de a váltó kar elmozdulhat valamelyik motortartó bak hibája miatt, vagy a kulisszában lazult fel valami. Módosítva Augusztus6, 2016 : Laci01 Link to comment Megosztás: More sharing options...
leniboy Elküldve Augusztus6, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2016 Sziasztok! Mit jelent ez a kód: ecn242f75 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsiferi Elküldve Augusztus7, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2016 Milyen az a súgóhang? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rizsi78 Elküldve Augusztus19, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2016 (edited) Mikor ötödikbe és hatodikba rakom megváltozik az autó hangja. Főleg gáz elvételnél lehet jól hallani. Olyan mintha az 5+6 külön tengelyen a csapágy súgna. A váltó szét esett ki lyukasztotta a harangot. A csapágy behányt. Váltó csere bontott 150.000ft. Módosítva Május19, 2017 : rizsi78 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts