greg Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Kár hogy nem a kérdésre válaszoltál, és nem tudom miért beszélsz hülyeségeket. ...Ajánlom mindenkinek képzelje el mekkora is az a negyed milliméter. :lol: :blink: Kettőnk közül nem én csinálok hülyeséget. A kérdésedre válaszoltam. ODA VALÓ FELNIT KELL VENNI!! Nem kaptál más megoldást, mert nics más! Jah?? Drága??? Ha nem olyan választ kapsz ami neked tetszik, akkor az már hülyeség??? :) :) Nem gratuláltam a gányoláshoz, és emiatt nekemugrasz. Kapj már a fejedhez!! Én nem rosszat akartam. Innentől szerintem lezártnak tekinthetjük, ne beszéljünk róla többet, ugyanis nekem teljesen mindegy. Tekerd be szigetelőszalaggal, és autózz!!! De legalább biztos jól néz ki. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 :blink: Kettőnk közül nem én csinálok hülyeséget. A kérdésedre válaszoltam. ODA VALÓ FELNIT KELL VENNI!! Nem kaptál más megoldást, mert nics más! Jah?? Drága??? Ha nem olyan választ kapsz ami neked tetszik, akkor lehülyézed a másikat??? :) :) Nem gratuláltam a gányoláshoz, és emiatt nekemugrasz. Kapj már a fejedhez!! Én nem rosszat akartam. Innentől szerintem lezártnak tekinthetjük, ne beszéljünk róla többet, ugyanis nekem teljesen mindegy. Tekerd be szigetelőszalaggal, és autózz!!! De legalább biztos jól néz ki. :o Kérdésre válaszoltál, csak nem arra. Drága? Hogy jön ide a pénz??? :lol: Amúgy nem hülyéztem le senkit, nem ugrottam neked, és egy percig sem feltételeztem, hogy rosszat akarnál. Én csak a problémát szerettem volna kitárgyalni. Úgy látszik siekrtelenül. "Tekerd be szigetelőszalaggal, és autózz!!! De legalább biztos jól néz ki. B)" - ebben azért te is érzel egy csipetnyi iróniát, ugye? :D Szeritem is fejezzük be. De a véleményünk nem is különbözik túl sokban. Én sem ajánlom senkinek hogy az én példámat kövesse. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Ugyanilyen helyzet előtt álltam én is tavaly nyáron. Az Opel-agy átmérője ugye 56,5mm, nekem meg VW felnim volt, 57mm-es lyukközéppel. A tehermentesítő gyűrű esztergálása adott okok miatt nem volt járható út, de a szigetelőszalag eszembe sem jutott. Volt viszont kéznél 0,25-ös lemez, abból vágtam egy csíkot és meghajtottam kör alakúra. Nálam bevált, bár azóta lecseréltem a felnit, de nem emiatt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Az említett gyűrűnek tényleg csak központosítás a szerepe, nem tehermentesítés. Tehát csak addig rúg labdába, amíg felhúzzák a csavarokkal a kereket az agyra. Ettől függetlenül a vékony lemezt én is jobb megoldásnak tartanám, mint a szigetelőszalagot, mert annál elég lutrira megy a központos felrakás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
paja Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Szerintem a kerékagy kérdéses pontját TEHERMENTESÍTŐNEK hívják ! Tehát TEHERT mentesít Legalábbis hasonló szerkezeteknél biztosan... De szerintem kár erröl vitatkozni, lényeg hogy ha lehet az autónkra való felnit tegyünk..... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 És persze a gyárilag a felnihez adott ill. vehető "tehermentesítő gyűrű" puha műanyag létére sokat tudna igazán tehermentesíteni, ha ténylegesen arról lenne szó... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve December29, 2005 Megoszt Elküldve December29, 2005 Központosító gyűrű a hivatalos neve. :) Tessék befejezni a vitát mert hsz. törölgetés lesz :blink: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve December30, 2005 Megoszt Elküldve December30, 2005 Az említett gyűrűnek tényleg csak központosítás a szerepe, nem tehermentesítés. Tehát csak addig rúg labdába, amíg felhúzzák a csavarokkal a kereket az agyra. Ettől függetlenül a vékony lemezt én is jobb megoldásnak tartanám, mint a szigetelőszalagot, mert annál elég lutrira megy a központos felrakás. Igaza van Gabinak mint mindíg :) Pl. adott a T2 platós transzporterünk és gyári felnikkel, és ott sincs tehermentesítő és még hozzá nem tőcsavaros hátul. Szóval míg az ember felrakja addig kavaroghat a kerékkel :blink: A terhet a 4 ill. az 5 csavarkúp veszi fel és ezért nem jó jáccani nem megfelelő osztókörű felnivel pl. opel, fiat. Amúgy már én is esztergáltal központosítót aluból és olyan felnire aminek a lyukosztása 4*98 és atrán van, a gyerek másfél éve jár vele, sőt előtte is astrán volt de én a gsi-re nem mertem beválallni :) Úgyhogy az a gyűrű nem tehermentesitő hanem központosító ami mostani verdáknál egy vékony műanyag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 Mostanság nagy sebességről történő fékezésnél, vagy csak símán erős fékezésnél keményen berángatott a kormány a kezemben.A féktárcsák és betétek nem olyan régiek, gondoltam elviszem futóműveshez, hogy vizsgálódjon.Megrángattá, húzták, nyúzták, és össz-vissz csak egy szakadt lengőkarszilentet tudtak felmutatni, mint lehetséges hibaforrást, amit holnap orvosolnak.Ez a szilent, a hátsó, fügőleges "állású" szilent. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e változás.Ha nem, akkor köv. körben jönnek a féktárcsák+betétek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 A lengőkarszilenteket csakis együtt érdemes cserélni! És mindkét oldalon. Különben nem ér semmit a mutatvány! Talpas csuklók milyen állapotban vannak? Kormányösszekötő-csuklók? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 A lengőkarszilenteket csakis együtt érdemes cserélni! És mindkét oldalon. Különben nem ér semmit a mutatvány! Talpas csuklók milyen állapotban vannak? Kormányösszekötő-csuklók? Mid2 oldali cserés lesz.A talpasok és kormányösszekötők meg egy kicsit sem lógnak.Ez az, ami számomra érdekes. Lehet, hogy a végén, még kerékcsapágy csere is lesz? :blink: Feltéve ha nem oldódik meg a problem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 Mid2 oldali cserés lesz.A talpasok és kormányösszekötők meg egy kicsit sem lógnak.Ez az, ami számomra érdekes. Lehet, hogy a végén, még kerékcsapágy csere is lesz? :) Feltéve ha nem oldódik meg a problem. A K tyúkat nem úgy kell számolni ám,hogy belemész az összesbe :blink: ű Azt a lányok szokták. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 Még egy alternativ, kevésbé gányolós megoldást azért mondanék a központosítóra. Lakatos ismim csinálta ezt: Elvitte esztergályoshoz a felnit, és leszedetett a közepéből, annyit, hogy normális tehermentesitő gyűrűt tehessen oda plusszba. Nem csak 0,25-öst. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 "Mid2 oldali cserés lesz" De mind a 4, ugye? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 "Mid2 oldali cserés lesz" De mind a 4, ugye? :) Őőőő! :blink: Azt mondták erre a felvetésemre, hogy elég csak a szakadtakat, mert az első szilentek teljesen jók voltak.Még a gumi sem volt repedezett rajtuk.Én meg nem ellenkeztem, mert a városban ŐK az egyik legjobb futóműves csapat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 "ŐK az egyik legjobb futóműves csapat." Akkor azt is tudhatnák, hogy egyben illik cserélni mind a 4et. :) Egy jó teszt: felemelt autónál feszítővassal a a lengőkar és a bölcső közé feszítesz. Ha meg tudod mozgatni a lengőkart, akkor szar a szilent. :blink: És általában ha valamelyik szar, akkor szar a többi is, csak azokon még nem láccik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 "ŐK az egyik legjobb futóműves csapat." Akkor azt is tudhatnák, hogy egyben illik cserélni mind a 4et. :) Egy jó teszt: felemelt autónál feszítővassal a a lengőkar és a bölcső közé feszítesz. Ha meg tudod mozgatni a lengőkart, akkor szar a szilent. :blink: És általában ha valamelyik szar, akkor szar a többi is, csak azokon még nem láccik. :) Próbálták volna mozgatni, de meg sem mozdult.Alatta voltam, néztem amit művelnek vele.De lehet, hogy holnap a nappal együtt én is kelek, aztán veszek még hozzá + 2db szilentet, a rend kedvéért.Ha már 1X szétszedik................ :lol: De nekem gyanus, hogy ennyi még kevés lesz az üdvösséghez, és tovább kell menni majd a drágábbik ágon.(tárcsa+betétek+ esetleg kerékcsapágy) Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Január4, 2006 Megoszt Elküldve Január4, 2006 Egy jó teszt: felemelt autónál feszítővassal a a lengőkar és a bölcső közé feszítesz.Egyszer a frissen fényezett vázú motorom kormánycsapágyát ilyen módszerrel akarták ellenőrizni a vizsgán. És a vizsgabiztos csak nézett, hogy miért veszem ki a kezéből a pajszert. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Január4, 2006 Szerző Megoszt Elküldve Január4, 2006 ÁÁÁ azt se tudjátok milyen jó dolgotok van: " megyek és veszek szilentet" nekem nem kell feszítövas, hogy a lengökar a bölcsöhöz képest mondjuk 6 mm-t mozduljon, kormánykereket enyhén sarkig pörgetve alulról szépen látszik az elmozdulás. szilentes tavalyelött nyáron megfeszegette vassal - szerinte nem cserés - már akkor is meg volt ez a "játéka". és erösebb fékezésnél van hogy rázza a kormányt, van amikor nem. sima aszfalton pl. nem. azért persze majd cserés lesz, valamikor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lui Elküldve Január5, 2006 Megoszt Elküldve Január5, 2006 ÁÁÁ azt se tudjátok milyen jó dolgotok van: " megyek és veszek szilentet" nekem nem kell feszítövas, hogy a lengökar a bölcsöhöz képest mondjuk 6 mm-t mozduljon, kormánykereket enyhén sarkig pörgetve alulról szépen látszik az elmozdulás. szilentes tavalyelött nyáron megfeszegette vassal - szerinte nem cserés - már akkor is meg volt ez a "játéka". és erösebb fékezésnél van hogy rázza a kormányt, van amikor nem. sima aszfalton pl. nem. azért persze majd cserés lesz, valamikor Téged mi akadályoz mega szilent vásárlásában? Azért ez még nem a rockefeller kategória... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2006 Megoszt Elküldve Január5, 2006 Nekem is azt mondták két hónapja a műszakin, hogy tökéletes a szilent. Aztán múltkor a Patyi Laci fogott egy méteres spájszert, és megmutatta hogy mégsem. :) Azért a lengőkar vs bölcső nem egy frissen fényezett szép motorváz kategória. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január5, 2006 Megoszt Elküldve Január5, 2006 Na kicserélték a szilenteket.Az egyik szétszedéskor gyakorlatilag széthullott, mér erőszakoskodni sem kellett vele.9 pénz volt, futóműállítással együtt.Este elviszem majd egy tesztkörre, aztán meglátjuk, hogy mi a dörgés vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január6, 2006 Megoszt Elküldve Január6, 2006 nah.Tesztelés megvolt, egy minimális rázás viszont maradt a kormányban.Sztem hararosan a kukába kerül a GM-es fékkombó, és Brembo+Ferodo lesz berakva.Mert igazándiból a fékpedálon is mostmár érzem, hogy v.mi nem teljesen okés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január6, 2006 Megoszt Elküldve Január6, 2006 Új év, új költekezés. :blink: De legalább sokkal jobb lesz a fékhatás is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Január6, 2006 Megoszt Elküldve Január6, 2006 ... Brembo+Ferodo lesz berakva... Csak ajánlani tudom :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts