ozikS Elküldve Május4, 2016 Megoszt Elküldve Május4, 2016 (edited) Sajnos nincs utangyartott.Utananeztem.Valakinek volt mar olyan problemaja hogy kb. 20km hasznalat utan a gazolaj megjelenik a hengerfejnel ? Leszereltem a muanyagfedelet,es ugy tunik mintha a porlasztocsucsnal jonne ki a gazolaj. (ott all az olaj) Mennyire draga mulatsag ez :-)? https://drive.google.com/file/d/0BxiwghiHrBBaSElLV29sZEVPUDQ/view?usp=drivesdk Módosítva Május4, 2016 : ozikS Link to comment Megosztás: More sharing options...
pigi76 Elküldve Május8, 2016 Megoszt Elküldve Május8, 2016 On 2016. 04. 07. at 8:52, maczko írta: https://www.opel.hu/owners/kezikonyvek.html Talán itt van olyan, amit keresel. https://www.facebook.com/groups/208587702826372/ Zafira A csoport Link to comment Megosztás: More sharing options...
GNo Elküldve Május20, 2016 Megoszt Elküldve Május20, 2016 (edited) Sziasztok! "A" zafira középső üléssoromnál jobb oldali stift ami rögzíti az az ülést előre hátra mozgás ellen. Nem nyomódik vissza. Valami könnyű megoldás van a problémára? Van valakinek tapasztalata ezzel? Csavarhúzóval be tudom nyomni, de alig bírtam kihúzni utána. Nem látom, hogy eltört volna a rugó. Elég nehézkes hozzáférni. Módosítva Május20, 2016 : GNo Link to comment Megosztás: More sharing options...
heat Elküldve Július20, 2016 Megoszt Elküldve Július20, 2016 Üdv! Zafira A 1,6 Ha ütközésig kitekerem a kormányt, akkor leveri a műszerfal alatti biztosítékok közül a Szervó/ABS biztosítékát. A szervómotor áramfelvétele 5-45A, a végállásnál a nagyobb, ekkor csapja le a biztosítékot. (23. pozíció, 10A) A nagyáramú biztosíték a motortérben nem megy ki. Korábban ez a hiba nem volt, most bármelyik végállás esetén ezt csinálja. Ha nem tekerem ki koppanásig, akkor minden o.k. Meg tudná valaki mondani, hogy mi okozhatja a hibát? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ádám873 Elküldve Július22, 2016 Megoszt Elküldve Július22, 2016 Sziasztok! Tegnap megállt a Zafirám 2.0 DTI 16v! Semmi előjel, hibakód, jelző lámpa nem világít. A megállást követően még elindult egyszer, normálisan ment pár másodpercig, azóta nem indul.gázolajszűrőt megnéztem, a tankból jövő slagot visszafelé megfújtam, az jó. Hosszas indítózás után szűrő ház feltelik. Résolajcsövön indítás közben nem jön olaj. Eleinte simán tekerte a motort az indító, most minthogyha indulni akarna kapkod a motor, de nem indul. Mit nézzek még meg? Van ötletetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
lalaz Elküldve Július31, 2016 Megoszt Elküldve Július31, 2016 Segítséget kérnék. Hosszú út közepén vagyok. Kormány elfordításakor sípol,zúg a szervó. Zafira A dízel. Lehet olajat tölteni a szervóba? Ha igen, hol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
KTB Elküldve Augusztus11, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2016 Eladó 1-2 alkalommal használt, eredeti, hibátlan, gyakorlatilag új csomagtér elválasztó háló ("kutya háló") Opel Zafira A Ár: 15e FT Elérhetőség: mailcim@gmail.com Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Brokkolee Elküldve Augusztus24, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2016 Van egy új, eredeti Brembo első féktárcsa szettem, gyári csomagolásában, számlával, ha valakit érdekel. Sajnos nekem nem lett jó, vissza meg már nem tudtam küldeni, mivel sok idő telt el a vásárlás, illetve a beszerelés között. (ekkor derült ki, hogy sajna nem passzol) Elvileg Astra G, H, Zafira A, B és Meriva modellekhez jó. 14e Ft-ért a 2 db-ot odaadnám, ne maradjon rajtam. Gyári cikkszáma: 09.7629.10 Helyileg Bábolna -Komárom-Tata-Tatabánya vonalon megtekinthető, illetve posta is megoldható. Tel: 30.298.1898 Tulajdonságok: Beépítési oldal: elsőtengely Cikkszám: 09.7629.10 Féktárcsa fajta: Belső hűtésű Átmérő [mm]: 280 Féktárcsa vastagság [mm]: 25 Minimális vastagság [mm]: 22 Magasság [mm]: 42 Feldolgozás: magas széntartalmú köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergely2319 Elküldve Augusztus27, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2016 Sziasztok. Gergő vagyok és most jöttem, új vagyok ezen a fórumon. Hétfőig egy X16XEL volt a család autója ami 10e Km alatt 2,5-3liter olajat kért még. Nem is fontos ezt csak leírtam Viszont csak hétfőig, mert sajnos egy árokban letérdelt Most autót keresek és nézegetem a Zafirákat. Pontosabban a Z18XE motorokat. Sok helyen olvastam, hogy ezt csak 2000 után szerelték autóba. Ebbe bele tartozhat a 1999/8 hó is vagy még nem? Minden képen olyat szeretnék amiben nincs benne az a nyavajás elektronikus EGR. Az Astrában 3,5 hónapig szenvedtem vele mire megoldódott a helyes működése, aztán jött a dús keverék hibakód. Na ezt már nem kellett orvosolni. "Tartaléknak" van még egy Astra is ami szintén 1.8as. Mi a véleményetek? Köszi! Üdv. Gergő Link to comment Megosztás: More sharing options...
marton.csaba2 Elküldve Augusztus27, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus27, 2016 T gergely2319! '... vagy még nem ..." A GM 2000. 09. hótól szerelte a Z18XE motort Zafira A karosszériába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Toszi80 Elküldve Augusztus30, 2016 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2016 Sziasztok! Bajban vagyok, nem tudom, hogyan tovább. Vettem egy Zafirát 4 hónappal ezelőtt. Tegnap szállt el harmadszorra a kinyomó csapágy. Mindhárom esetben hosszantartó autópálya után, a lehajtón esett be a kuplung. Kezd gyanús lenni, hogy nem a kinyomócsapágy a főbűnös, hanem valami nagyobb sebességnél szétszedi azt. Valakinek volt már hasonló? Megint kicseréljem? Félek, hogy negyedszerre is tönkremegy. Szerelök meg csak néznek bambán. Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Szeptember7, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2016 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni mert már tanácstalan vagyok. Hétvégén a kocsim motorterébe beledöglött valahogy valami madárféle. Hétfőn a levegőztetőt bekapcsolva iszonyatos szag kezdett el terjengeni, ezért néztem bele a motortérbe s láttam a légszűrőház felett levő fél madár tetemet. Kiszedtem, kitakarítottam, kimostam azt a részt de a szag továbbra is megmaradt. Tegnap átfertőtlenítettem az utasszellőztetőt de ma reggelre a szag ismét visszajött. Tudnátok abban segíteni, hogy a motortér felől, honnan szívja a keringető motor a levegőt? Már 3szor átfésültem a motorteret, hátha találok még maradványokat de egyszerűen nem találok semmit. A szag viszont továbbra is megvan ezért gondolok arra, hogy hátha van még valahol valami amire nem gondolok! Köszi a segítséget előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacipapahun Elküldve Szeptember11, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2016 On 2005. 01. 02. at 12:56, hemi írta: Van Zafira kézikönyvem, de nincs időm beszkennelni... Valakinek nem lenne kedve segíteni? Akkor felteném a Magazin oldalra a letöltések közzé. Üdv Szia Nem tudom,hogy sikerült e a beszkennelni ha még nem akkor én segítek. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacipapahun Elküldve Szeptember11, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2016 (edited) On 2016. 09. 07. at 9:05, ady19 írta: Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni mert már tanácstalan vagyok. Hétvégén a kocsim motorterébe beledöglött valahogy valami madárféle. Hétfőn a levegőztetőt bekapcsolva iszonyatos szag kezdett el terjengeni, ezért néztem bele a motortérbe s láttam a légszűrőház felett levő fél madár tetemet. Kiszedtem, kitakarítottam, kimostam azt a részt de a szag továbbra is megmaradt. Tegnap átfertőtlenítettem az utasszellőztetőt de ma reggelre a szag ismét visszajött. Tudnátok abban segíteni, hogy a motortér felől, honnan szívja a keringető motor a levegőt? Már 3szor átfésültem a motorteret, hátha találok még maradványokat de egyszerűen nem találok semmit. A szag viszont továbbra is megvan ezért gondolok arra, hogy hátha van még valahol valami amire nem gondolok! Köszi a segítséget előre is! Szia Először mosd át az egész motor teret vegyszeres lehetőleg valami hipó alapú szerel,utána cseréld ki a pollen szűrőt. Üdv Módosítva Szeptember11, 2016 : Lacipapahun Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacipapahun Elküldve Szeptember11, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2016 On 2016. 07. 22. at 8:31, Ádám873 írta: Sziasztok! Tegnap megállt a Zafirám 2.0 DTI 16v! Semmi előjel, hibakód, jelző lámpa nem világít. A megállást követően még elindult egyszer, normálisan ment pár másodpercig, azóta nem indul.gázolajszűrőt megnéztem, a tankból jövő slagot visszafelé megfújtam, az jó. Hosszas indítózás után szűrő ház feltelik. Résolajcsövön indítás közben nem jön olaj. Eleinte simán tekerte a motort az indító, most minthogyha indulni akarna kapkod a motor, de nem indul. Mit nézzek még meg? Van ötletetek? Szia Menyi km van az autóban? Mert ha 250-e. fölött van akkor érdemes megnézetni az adagolót meg a porlasztócsúcsokat. Remélem segítettem Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacipapahun Elküldve Szeptember11, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2016 (edited) Sziasztok Szeretnék tanácsot és vagy útbaigazítást kérni,hogy hol lehet megtalálni a klíma kondenzvíz kivezetőcső végét a Zafírán ? Az infókat előre is köszönöm. Módosítva Szeptember11, 2016 : Lacipapahun Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacipapahun Elküldve Szeptember11, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2016 On 2016. 07. 31. at 5:48, lalaz írta: Segítséget kérnék. Hosszú út közepén vagyok. Kormány elfordításakor sípol,zúg a szervó. Zafira A dízel. Lehet olajat tölteni a szervóba? Ha igen, hol? Szia Van egy rossz hírem lehet,és elég türkösen kel hozzá egy bilincs kulcs, egy tölcsér melyre rá van applikálva kb. 40 cm.szilikon cső. 1. szereld le a légbeszívó csövet a turbó és a légtómegmerő között ekkor már látod a tűzfalnál a szervó tartályt. 2. szed le a beöntő nyílás fedelét és vedd ki a szűrőt mert azon keresztül elég lassú a folyamat. 3. ha megvagy a betöltéses akkor vissza fele ismételd meg a folyamatot és kész is. Remélem segitetem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Humannet Elküldve Szeptember11, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2016 Sziasztok Zafi A 99 x18xe1. Hogyan lehet lekapni az olajszűrő házat? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
ozikS Elküldve Szeptember11, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2016 (edited) Sziasztok ! Tört már el valakinek a tükörben az a fémöntvény tartó rész ? Nekem egy visszahajlításnál megadta magát, és lefittyen az egész tükör, csak a madzag tartja. Kötegelővel fogja valamennyire, elektromosan is tudom állítani. Kérdésem, hogy az egész tükröt kell cserélnem ? https://drive.google.com/open?id=0BxiwghiHrBBaMFowTkhISm1LRm8 Módosítva Szeptember11, 2016 : ozikS Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Szeptember28, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2016 On 2016. 09. 11. at 9:40, Lacipapahun írta: Szia Először mosd át az egész motor teret vegyszeres lehetőleg valami hipó alapú szerel,utána cseréld ki a pollen szűrőt. Üdv Szia! Köszi, valami hasonlót csináltam. Fertőtlenítettem az egész levegőbefuvó rendszert is. 1-2 napig még éreztem, bár már nem olyan erősen, azóta úgy néz ki megszűnt a szag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Szeptember30, 2016 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2016 On 2016. 09. 11. at 9:33, Lacipapahun írta: Szia Nem tudom,hogy sikerült e a beszkennelni ha még nem akkor én segítek. Üdv 2005-ben írtam, de rég is volt. 2008-ban kaptam letölthető verziót, itt megtalálod: 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kerteszzola Elküldve Október6, 2016 Megoszt Elküldve Október6, 2016 sziasztok.1.6 os zafira rángat ha 10 fok allati a hömérséklet mi lehet a baj,,,, Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Október10, 2016 Megoszt Elküldve Október10, 2016 Pontosítani kellene. Világít közben a check engine (motor kontroll) lámpa? Gázadásra vagy gázelvételnél jelentkezik a rángatás? Hideg motornál csinálja csak, vagy üzem meleg állapotban is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Október10, 2016 Megoszt Elküldve Október10, 2016 On 2016. 09. 11. at 20:56, ozikS írta: Sziasztok ! Tört már el valakinek a tükörben az a fémöntvény tartó rész ? Nekem egy visszahajlításnál megadta magát, és lefittyen az egész tükör, csak a madzag tartja. Kötegelővel fogja valamennyire, elektromosan is tudom állítani. Kérdésem, hogy az egész tükröt kell cserélnem ? https://drive.google.com/open?id=0BxiwghiHrBBaMFowTkhISm1LRm8 Szerintem igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Október10, 2016 Megoszt Elküldve Október10, 2016 On 2016. 05. 04. at 13:28, ozikS írta: Sajnos nincs utangyartott.Utananeztem.Valakinek volt mar olyan problemaja hogy kb. 20km hasznalat utan a gazolaj megjelenik a hengerfejnel ? Leszereltem a muanyagfedelet,es ugy tunik mintha a porlasztocsucsnal jonne ki a gazolaj. (ott all az olaj) Mennyire draga mulatsag ez :-)? https://drive.google.com/file/d/0BxiwghiHrBBaSElLV29sZEVPUDQ/view?usp=drivesdk Mi volt a gond? Ha volt rá megoldásod kérlek azt is írd meg nekünk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts