koco Elküldve Február16, 2011 Megoszt Elküldve Február16, 2011 Sziasztok! Pár kép thotzoltan friss Zafirás fórumtárs szekeréről. Nemsokára lesznek magyarított navi és CID képek is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Február17, 2011 Megoszt Elküldve Február17, 2011 (edited) Sziasztok! Pár kép thotzoltan friss Zafirás fórumtárs szekeréről. Nemsokára lesznek magyarított navi és CID képek is. Igen,ezek az én képeim! :D Köszönöm! Hétvégén készítek a kijelzőről(a magyarított BC-ről.és a naviról),amikor működik képeket! Inditanék egy topikot napi vicc néven,de nem vagyok klubtag,nem lehet!? <_< Üdv mindenkinek! Módosítva Március1, 2011 : thotzoltan képpel ne idézz Link to comment Megosztás: More sharing options...
pitecus Elküldve Február22, 2011 Megoszt Elküldve Február22, 2011 Sziasztok! Még mindig nem mondtam le az álmomról, hogy júli végén már zafirával menjek olaszba. 2,5-3 éves 1,7 CDTI-t nézegetek. Szakértők: Jelentős a különbség a 108 és a 125 lovas között? Nem jellemző a száguldozás már nálam, de azért 1,6 tonnát nem kevés esetleg 108 lóval mozgatni? <_< Üdv pite Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Február22, 2011 Megoszt Elküldve Február22, 2011 Sziasztok! Még mindig nem mondtam le az álmomról, hogy júli végén már zafirával menjek olaszba. 2,5-3 éves 1,7 CDTI-t nézegetek. Szakértők: Jelentős a különbség a 108 és a 125 lovas között? Nem jellemző a száguldozás már nálam, de azért 1,6 tonnát nem kevés esetleg 108 lóval mozgatni? <_< Üdv pite Amikor kijött az 1.6 Zafira,8 000 km.rel vettem egyet..nem rakéta..:)100 Le...gondolom az a 8 paci már nem nyerít annyira..:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 A dízelhez nagyobb nyomaték társul, mint a benzineshez, ezért jobb a dinamikája. Ettől függetlenül ki kell próbálni. Nekem mondtak egyszer olyat, hogy a 110 lóerős dízel gyenge, inkább a 125 lóerős. Ezt én azért nem venném készpénznek, nem rakétaként, de a 105 lóerős korábbi 1.6 benzinessel is el lehetett közlekedni, csak ismerni kell a motor korlátait. Sziasztok! Még mindig nem mondtam le az álmomról, hogy júli végén már zafirával menjek olaszba. 2,5-3 éves 1,7 CDTI-t nézegetek. Szakértők: Jelentős a különbség a 108 és a 125 lovas között? Nem jellemző a száguldozás már nálam, de azért 1,6 tonnát nem kevés esetleg 108 lóval mozgatni? <_< Üdv pite Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 Van valakinek az autójában DDS, TPMS nélkül? DDS: kerékfordulat alapján figyeli a gumik nyomásvesztését TPMS: jeladós szelepeken keresztül méri és kijelzi a gumik nyomását Vennék egy ilyen DDS gombos elakadásjelző panelt, csak nem tudom, hogy utána egy vagy több modul felprogramozása elég lenne-e ahhoz, hogy működjön a rendszer. ABS jeladó ugye adott, műszercsoportban a visszajelző megvan, a can-en meg ott kóricál az adat, a gomb csak a kalibráláshoz kell, mondjuk kerékcserénél, gondolom én. De vajon tényleg így van? Az autóm: Zafira B 2008.05. Enjoy+ (REC modul is van benne) Köszi, üdv: Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 Van valakinek az autójában DDS, TPMS nélkül? DDS: kerékfordulat alapján figyeli a gumik nyomásvesztését TPMS: jeladós szelepeken keresztül méri és kijelzi a gumik nyomását Vennék egy ilyen DDS gombos elakadásjelző panelt, csak nem tudom, hogy utána egy vagy több modul felprogramozása elég lenne-e ahhoz, hogy működjön a rendszer. ABS jeladó ugye adott, műszercsoportban a visszajelző megvan, a can-en meg ott kóricál az adat, a gomb csak az iniciáláshoz kell, mondjuk kerékcserénél, gondolom én. De vajon tényleg így van? Az autóm: Zafira B 2008.05. Enjoy+ (REC modul is van benne) Köszi, üdv: Laci Koco! ha jutsz valamire,engem is érdekelne!<_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 A dízelhez nagyobb nyomaték társul, mint a benzineshez, ezért jobb a dinamikája. Ettől függetlenül ki kell próbálni. Nekem mondtak egyszer olyat, hogy a 110 lóerős dízel gyenge, inkább a 125 lóerős. Ezt én azért nem venném készpénznek, nem rakétaként, de a 105 lóerős korábbi 1.6 benzinessel is el lehetett közlekedni, csak ismerni kell a motor korlátait. Harmat gyenge volt a Zafira A kasznijához az 1.6 L-es motor!<_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
pitecus Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 Amikor kijött az 1.6 Zafira,8 000 km.rel vettem egyet..nem rakéta..:)100 Le...gondolom az a 8 paci már nem nyerít annyira..<_< Hát a diesel nagyobb nyomatékot alacsonyabb fordulaton adja. Holnap elmegyek WALLIS-hoz, megnézek egy 1,6 os 116 LE-st Ennek nem 1,6 XEP, hanem valami XER motorja van. Végül is ez se baj, mert már papásan vezetek, jó nekem az 1,6 is. 2008/04 havi a gép, tehát, ha 4 évre veszem, akkor se hozza be a diesel-benzin közti árkülönbséget. Csak legyen benne ABS, klíma, tempomat, board computer, valamennyi hifi. ESP nem nagyon kell. 3 gyerek mellett nem lehet Fittipaldizni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Február23, 2011 Megoszt Elküldve Február23, 2011 Az ESP nem a Fittipaldik miatt van. Mondjuk autóztok a nagyihoz a három gyermekkel télen egy kanyargós úton. Általában van tapadás, de az esti hóátfúvást néhol jéggé fagyasztotta az éjszaka. Az első tíz kanyar száraz, a tizenegyedik nyírkos, vizes, jeges. Te tekered a kormányt, a gépet meg viszi a lendület meg a jószerencse (remélhetőleg). Ilyenkor ha van ESP, az vadul fékezgeti külön a kerekeket, attól függően, hogy te igazából merre is szerettél volna menni...és csak 50-nel mentél... Szerintem ne hagyd ki. Az Enjoy+ felszereltségben már benne van. Hát a diesel nagyobb nyomatékot alacsonyabb fordulaton adja. Holnap elmegyek WALLIS-hoz, megnézek egy 1,6 os 116 LE-st Ennek nem 1,6 XEP, hanem valami XER motorja van. Végül is ez se baj, mert már papásan vezetek, jó nekem az 1,6 is. 2008/04 havi a gép, tehát, ha 4 évre veszem, akkor se hozza be a diesel-benzin közti árkülönbséget. Csak legyen benne ABS, klíma, tempomat, board computer, valamennyi hifi. ESP nem nagyon kell. 3 gyerek mellett nem lehet Fittipaldizni. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jege Elküldve Február25, 2011 Megoszt Elküldve Február25, 2011 Sziasztok! Haldoklik a váltóm! És az ügybe kérdeznék meg egy hozzáértőt, hogy a F17-es váltóból is létezik többféle? Vagy csak egy van belőle? várom válaszotokat... köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február26, 2011 Megoszt Elküldve Február26, 2011 Legalább 4 féle van belőle, a motorkódod alapján itt meg tudod nézni hogy neked melyik kell, feltéve ha értesz kicsit németül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pitecus Elküldve Március2, 2011 Megoszt Elküldve Március2, 2011 Sziasztok! No megnéztem én azt az 1.6-os, 3 éves zafirát Wallisnál... Háát. Ami igazából visszatart, hogy nem engedtek, csak 50kHuf-ot az árból és a hitelkondíció sem a legkedvezőbb. Ha a 3,1 millához 100 ezret hozzáteszek, akkor sokkal nagyobb felszereltségű 1,7 CDTI-t kapok kevesebb kilométerrel és ugyanolyan évjárattal. Tehát 100 Khuf különbözet megéri. Tehát azt hiszem várok pár hónapot. Addig meg kucorodjanak a gyerekek hátul. :D)) Amúgy aki 30e Km-el akar 1,5 éveseket venni, most fog a wallis kapni egy vagonnal. Érdemes körbenézni. Kérdés: Van-e gyakorlatban számottevő különbség a 110 és 125 LE-s 1,7 CDTI között? (Rugalmasság, fogyasztás, gyorsítás, terhelten való közlekedés stb aspektusokban) Nyugodt vezetés mellett gondoltam, nem pedig F1 stílusban... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 Üdv mindenkinek! Érdeklődnék,hogy amikor elindul,illetve megy a részecske szűrő regenerációja,égni kellene valami jelzőfénynek,lámpának? Napi 60-70 km teszek meg,beindul odafele is,hazafele is..de szerintem sosem fut végig...felugrik az alapjárati fogyasztás elég rendesen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J_Gab Elküldve Március17, 2011 Megoszt Elküldve Március17, 2011 Üdv keresek váltót F17 eset Az16xe motokódos Zafirához (2001) F17C4183 váltószám. (A17211f17c4183) Link to comment Megosztás: More sharing options...
koco Elküldve Március18, 2011 Megoszt Elküldve Március18, 2011 A normál tisztításnál nem jelez vissza semmi, legfeljebb a pillanyatnyi fogyasztás. Egy ilyen tisztítás általában 10-15 km alatt lefut. Neked mennyi ideig tisztít?Üdv mindenkinek! Érdeklődnék,hogy amikor elindul,illetve megy a részecske szűrő regenerációja,égni kellene valami jelzőfénynek,lámpának? Napi 60-70 km teszek meg,beindul odafele is,hazafele is..de szerintem sosem fut végig...felugrik az alapjárati fogyasztás elég rendesen... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Március18, 2011 Megoszt Elküldve Március18, 2011 A normál tisztításnál nem jelez vissza semmi, legfeljebb a pillanyatnyi fogyasztás. Egy ilyen tisztítás általában 10-15 km alatt lefut. Neked mennyi ideig tisztít? nekem állandóan tisztit,ha 3-ban kell mennem tartósan..<_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
jega Elküldve Március20, 2011 Megoszt Elküldve Március20, 2011 Sziasztok! OPEL ZAFIRA 1.7 CDTI 2008-2009 évjáratú autó vásárlását tervezem, és érdeklődnék, hogy létezik olyan amit Isuzu motorral gyártanak, vagy ezek már mind Fiat motorral jönnek ki? Előre is köszönöm a segítségeteket. üdv János Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március20, 2011 Megoszt Elküldve Március20, 2011 Sziasztok! OPEL ZAFIRA 1.7 CDTI 2008-2009 évjáratú autó vásárlását tervezem, és érdeklődnék, hogy létezik olyan amit Isuzu motorral gyártanak, vagy ezek már mind Fiat motorral jönnek ki? Előre is köszönöm a segítségeteket. üdv János Én úgy tudom, az 1.7 az maradt Isuzu blokk.A JTD-CDTi 1.3 ill. 1.9. Link to comment Megosztás: More sharing options...
AtiZafi Elküldve Március20, 2011 Megoszt Elküldve Március20, 2011 Én úgy tudom, az 1.7 az maradt Isuzu blokk.A JTD-CDTi 1.3 ill. 1.9. így van az 1,7 isuzu. (1686 cm3) az 1,3, 1,9 fiat Link to comment Megosztás: More sharing options...
jega Elküldve Március22, 2011 Megoszt Elküldve Március22, 2011 köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
jega Elküldve Március22, 2011 Megoszt Elküldve Március22, 2011 Tudom, hogy naiv a kérdés, de mennyire ajánljátok a kocsit megvételre? Megbízhatóság a fő szempont, és a kevés szervizelés. Jelenleg egy Ford mondeo kombi(2002 évjárat) 2.0 TDCI kocsim van, amit nagyon szeretek. De szeretném lecserélni egy fiatalabbra, és egyterűre. Mivel a kis családom is bővül ezért néztem ki magamnak a zafira dieselt, mivel a 7ülés néha jól fog jönni. És ár/érték arányban is elég jónak tűnik. üdv jan Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Sziasztok! Opel Zafira B..1.9 CDTI sport változat.. Szereltettem bele riasztót... ha kiriasztom,kikapcsol a riasztó,kinyit a központi zár..aztán nem élesedik vissza,és nem zár vissza,ha nem nyitom ki az ajtót! a riasztós azt mondta nem lehet vele semmit csinálni,mert az Opel nem tudja a centrál a visszazárást..én meg nem tudom elhinni..hiszen így semmit sem ér a riasztóm...van valakinek valami ötlete,tudtok segíteni?Programozási,kötési gondok lennének? ÜDV! patrolline riasztó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Az hogy az "Opel centrál nem tudja a visszazárást" az erős túlzás, mert az enyém is tudja, bár az még nem CAN-buszos. Amúgy gyakran csinálsz olyat hogy otthagyod az autót kiriasztva, de csukott ajtókkal? <_< Ezt csak azért írtam mert nekem pl. fel sem tűnne ha hiányozna ez a funkció, mindig bezárom az autót magam után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Nem kisegítős vagyok,hanem gondom van...kikapcsolhatja az ember a riasztót akaratlanul is..tudod,véletlenül megnyomódik..ha 3 napja nem ez után járkálnék,és Opel szerelők,és riasztósok nem mondanák,hogy nem tudnak vele semmit kezdeni,akkor még nem lennék mérges!<_< szóval ha valaki tud valamiben segíteni,az jól jönne.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts