Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Sziasztok !

Most regisztráltam és elnézést kérek mindenkitől ha netán nem jó helyre írom a próblémámat!Van egy Zafirám 2001-es 2000 Dti 101 "Ló" egy ideje azt játsza velem hogy Coolant Level  és nem indul,de leellenőriztem a szint megvan ,és a diagnosztika pedig 110 fokos vizet jelez és indítja a ventilátort ,radiátoron nem találtam hőgombát csak három db.ellenálást ami a ventilátorokra vannak szerelve 2db.2 pólusú és 1db 3 pólúsú csati van rajta. A kiegyenlítő tartály alján megnéztem a szint érzékelőt de azon nem látszik semmi ?Az lenne a kérdés hogy mi adja a diagnosztikának a jelet hogy hány fokos a víz mert a műszerfalon lévő kijelző normális hőmérsékletet mutat .Csont hideg motornál is inditja a ventilátort és tiltja az indítást !?? Ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném !

Elküldve

Sziasztok van egy barátom Zafirája, aztán nem emel a kuplung. Nem tudja merre van az olaj tartály, azt szeretném megtudni hogy merre van az neki? 

Elküldve

Sziasztok leo925 vagyok és valaki talán nekem is tudna segíteni.

Pár éve hajtok egy 1,6 16v 1999 zafirát,és olyan probléma lépet fel hogy műszakiztatnám az autót de nem működik a légzsák visszajelzőm a műszerfalon.valószínü hogy a légzsákvezérlő????de nemtudom hogy az autóban hol keressem.

KÖSZI ELŐRE IS

Elküldve
4 órája, leo925 írta:

Sziasztok leo925 vagyok és valaki talán nekem is tudna segíteni.

Pár éve hajtok egy 1,6 16v 1999 zafirát,és olyan probléma lépet fel hogy műszakiztatnám az autót de nem működik a légzsák visszajelzőm a műszerfalon.valószínü hogy a légzsákvezérlő????de nemtudom hogy az autóban hol keressem.

KÖSZI ELŐRE IS

Na és azt nem nézted, hogy esetleg az izzó nincs-e kiégve? Amúgy talán a kézifék mögött  van, de nem tuti.

Elküldve
1 órával ezelőtt, zotya975 írta:

Na és azt nem nézted, hogy esetleg az izzó nincs-e kiégve? Amúgy talán a kézifék mögött  van, de nem tuti.

Elküldve

A műszerfalat is szétszedtem ,cask ledek(smd)vannak benne,de azok mind jók.Ki is próbáltam(műszerész vagyok ez nem gond)

De azért köszi.Szétszedem a közép konzolt is

Elküldve
2 órája, zotya975 írta:

Így van, a légzsákvezérlő a kardánbox alatt van, a kézifékkar mögötti részen.

Elküldve

Sziasztok

Elment a napi és összesített kijelzőm, sötét.

Utalhat valami hibára?

Minden más lámpa, visszajelző rendeltetésszerűen működik. 

Elküldve (edited)

Ja és még annyi,hogy ha cserélem ,áramtalanítani kell az autót,vagy nem kell

Elég ha utána törlöm a renszerből a hibát.

Módosítva : leo925
Elküldve

Na hali .Leszereltem az egész közép konzolt,de a légzsákvezérlőt nem találom.Ez egy tenyérnyi alkatrész,úgyhogy látnom kellene.

Elküldve
1 órával ezelőtt, leo925 írta:

Na hali .Leszereltem az egész közép konzolt,de a légzsákvezérlőt nem találom.Ez egy tenyérnyi alkatrész,úgyhogy látnom kellene.

Kardánbox alatt a kézifék mögött...ott keresed? 

Elküldve
4 órája, leo925 írta:

Itt kell lennie Zafiránál is: 

Elküldve
7 órája, leo925 írta:

Ja és még annyi,hogy ha cserélem ,áramtalanítani kell az autót,vagy nem kell

Elég ha utána törlöm a renszerből a hibát.

Vedd le az akkusarut előtte és várj minimum 5 percet hogy kisüljenek a kondik, különben hibakódod lesz, és a légzsák hibakódot csak Tech2-vel lehet törölni, márkaszervizben.

Elküldve
On 10/31/2016 at 9:35 PM, tgabika76 said:

Vedd le az akkusarut előtte és várj minimum 5 percet hogy kisüljenek a kondik, különben hibakódod lesz, és a légzsák hibakódot csak Tech2-vel lehet törölni, márkaszervizben.

ez nem igaz, lehet törölni Op-Com al is

• Like 1
  • 2 weeks later...
Elküldve

Hello!

2.2 DTI -nél a turbó szabályzó szolenoid felső két csöcsén akkor lehet átfújni, ha 12v -ot rákapcsoltuk, vagy fordítva?

(Ebay-on rendeltem egyet, nem kattan a 12 v rákapcsolásra, és 12v nélkül és azzal is át lehet fújni a két felső csöcsön. Gyári hibásat küldtek???)

Köszi

Elküldve

Sziasztok. Csak annyit szeretnék mondani hogy ha valaki keresi a légzsákvezérlőt(zafira 1,6 16v 1999)azt a váltókar alatt találja meg.

Elküldve

Hali.Egy olyan kérdésem lenne ,hogy hány ezer kilométerenként kell a vezérlést kicserélni(1,6 16v).

Ha valaki tudja kérem írja meg.Az infót előre is köszönöm

Elküldve

Sziasztok !Lenne kérdésem hátha valaki tud nekem segíteni .

Jó pár éve vettem egy 2002 -es 1,8 as 16 szelepes A zafirát.Idén megtörtént a teljes motorfelújítás is és fantasztikusan is megy.Sokat szoktam használni autópályán.És ebből ered a kérdésem .Normális az a dolog ,hogy 3500-as fordulaton megy 110-et?Lehetne valami más váltót beletenni amivel nem pörögne ennyire ?Azt is halottam, hogy a B zafira váltója stimmel bele ez mennyire igaz?Válaszokat előre is köszönöm

Elküldve

Éppen jó rá a B Zafira 1.8-as váltója is, csak nagyon értelme nincs kicserélni, mert pont ugyanezekkel a váltókkal (kétféle végáttételű F17 van a Zafirákban) szerelték azokat is. Először is ki kéne derítened, hogy milyen végáttételű váltó van a tiedben. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a bal első kereket leveszed, és benézel a motortérbe a kerékdob felől (lehet hogy kitekert kormánnyal is látszik, de levett kerékkel biztosabb a hatás). Onnan látnod kellene a váltó oldalát, aminek az alsó peremén (lásd a lentebbi ábra) van egy számsor. A számsor utolsó 4 karaktere (a képen C394) határozza meg a végáttételt. Minél kisebb ez a szám, annál hosszabb áttételű a váltód, ergo annál kevesebbet fog forogni a motor nagyobb sebességnél, viszont ugyanakkor a gyorsulás is nehézkesebb lesz. A leghosszabb végáttételű F17 váltót (C355) tudomásom szerint az 1.7 dízel G Astrákba szerelték, szóval abból kéne venned egyet és arra cserélned a mostani váltódat.

f17_1.jpg

• Like 1
Elküldve
1 óra, tgabika76 írta:

Éppen jó rá a B Zafira 1.8-as váltója is, csak nagyon értelme nincs kicserélni, mert pont ugyanezekkel a váltókkal (kétféle végáttételű F17 van a Zafirákban) szerelték azokat is. Először is ki kéne derítened, hogy milyen végáttételű váltó van a tiedben. Ezt úgy tudod megtenni, hogy a bal első kereket leveszed, és benézel a motortérbe a kerékdob felől (lehet hogy kitekert kormánnyal is látszik, de levett kerékkel biztosabb a hatás). Onnan látnod kellene a váltó oldalát, aminek az alsó peremén (lásd a lentebbi ábra) van egy számsor. A számsor utolsó 4 karaktere (a képen C394) határozza meg a végáttételt. Minél kisebb ez a szám, annál hosszabb áttételű a váltód, ergo annál kevesebbet fog forogni a motor nagyobb sebességnél, viszont ugyanakkor a gyorsulás is nehézkesebb lesz. A leghosszabb végáttételű F17 váltót (C355) tudomásom szerint az 1.7 dízel G Astrákba szerelték, szóval abból kéne venned egyet és arra cserélned a mostani váltódat.

f17_1.jpg

Ezzel a dízeles váltóval csak annyi lehet a bibi, hogy a nyelestengely mérete nem biztos, hogy stimmel.

Egyébként 1-2 nap, és végre beülök én is végre a nevemre kerülő, szintén Z18XE zafirámba.

Elküldve

Sziasztok bocsi ha már valaki megválaszolta ezeket a kérdéseket de nem volt időm az egész topikot végig olvasni.

Elsőként 2007-es 2200 ccm benzines automata váltós bi-xenon fényszóróval szerelt zafirát vettem amelyik időközönként feladja a következő értesítési üzenetet "Parking light check left" s megnéztem minden izzó világit. Másodszor a lámpám mindegy hogy ki vagy be van kapcsolva járó motornál világit autó állása a kapcsolónak nincs. Sájcból behozott autó lehet hogy ott mindig kötelező világítani s mint a motoroknál fix az egész vagy mi lehet az oka.

Válaszokat előre is köszönöm László  

• 3 weeks later...
Elküldve
On ‎2016‎.‎11‎.‎20‎. at 17:53, Dávid986 írta:

Sziasztok !Lenne kérdésem hátha valaki tud nekem segíteni .

Jó pár éve vettem egy 2002 -es 1,8 as 16 szelepes A zafirát.Idén megtörtént a teljes motorfelújítás is és fantasztikusan is megy.Sokat szoktam használni autópályán.És ebből ered a kérdésem .Normális az a dolog ,hogy 3500-as fordulaton megy 110-et?Lehetne valami más váltót beletenni amivel nem pörögne ennyire ?Azt is halottam, hogy a B zafira váltója stimmel bele ez mennyire igaz?Válaszokat előre is köszönöm

Vagy pedig Vectráét teszed alá :)

Abból is van brutálisan hosszú,de van egy ami valamivel hosszabb,így párszázzal kevesebbet forog,mint a gyári, így a dinamika sem vész el,és kevesebbet is fogyaszt,a kisebb zajról nem is beszélve.

Én legalábbis így jártam el néhány éve :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.