ady19 Elküldve Június4, 2015 Megoszt Elküldve Június4, 2015 Engem is érdekelne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Június5, 2015 Megoszt Elküldve Június5, 2015 Sziasztok! Múlt héten én is beléptem a Zafira tulajdonosok táborába. :) :) Előtte A Vectrám volt (ezért is vagyok régebbi tag itt az oldalon :) ). Segítséget szeretnék tőletek kérni! Az "új" autómban a műszeregységben (km óra) kiégett pár lámpám, izzóm. A kérdésem az lenne, hogy mennyire bonyolult ennek a cseréje?? Teljesen szét kell szedni mindent?? Kerestem (és találtam is) G Astrához leírást a szétszedésről, viszont sajnos azt néztem hogy nem teljesen egyezik a Zafirával annak ellenére hogy szinte teljesen ugyanaz az óra van benne ha jól tudom!? Köszönöm segítségeteket előre is! Ebben tudna valaki segíteni? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nemeth_laca Elküldve Június15, 2015 Megoszt Elküldve Június15, 2015 Üdv Srácok! Az astra g fórumból lesek át ide, mert szemezgetek az 1.8-as A Zafirákkal. :) Mik a tapasztalatok ezekkel a motorokkal? Fogyasztás....? Köszi a segítséget! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hamubaki Elküldve Június18, 2015 Megoszt Elküldve Június18, 2015 Segitseg! Egy Zafira A 2.0 di-m van es nem tudom,hogy hol talalhato az utaster ventilator. Ha valaki tudja kerem segitsen. Tisztelettel Zoltan Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június18, 2015 Megoszt Elküldve Június18, 2015 A Haynes könyv szerint kettő van, egy a kesztyűtartó mögött (ki kell venni a kesztyűtartót hozzá), egy másik meg a középkonzolban a kézifékkar mögött a hátsó utasoknak(?) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pigi76 Elküldve Június19, 2015 Megoszt Elküldve Június19, 2015 Segítség Zafira A-ban a csomagtérrolóm nem húz vissza. Valaki tudja a javítás módját, a hiba okát?! ( ne azt írjátok, hogy túl lett húzva :blink: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Június26, 2015 Megoszt Elküldve Június26, 2015 Üdv Srácok! Az astra g fórumból lesek át ide, mert szemezgetek az 1.8-as A Zafirákkal. :) Mik a tapasztalatok ezekkel a motorokkal? Fogyasztás....? Köszi a segítséget! :) Lehetőleg Z motorkódosat nézz,Z18XE,125 LE,2001 modellévtől szerelik ezzel őket. Szerintem,és sok ember szerint ez az egyik legjobb Opel motor,ezt lassan 5 év távlatából én is megerősíthetem. Kellemesen megy,van tartaléka,és 120ig nem igazán eszik többet egy 1.4-1.6 G-hez képest :) Amire érdemes figyelni,az a váltó,mert többféle létezik, van az ún. sportváltó,ez 3000 körül megy 100al,aminek egy kicsit nagyobb fogyasztás a hátránya. Országúton 6,3-7 között tud,attól függ mennyire előzgetsz,városban (Debrecen) 9 literrel lehet számolni. 130-140 nél már 8 liter fölött van. Futóműve talán hamarabb kéri az új alkatrészeket,mint a G,gondolom a nagyobb súly is sokat számít ez esetben. Mi imádjuk,sok-sok praktikus részlet,igazi utazóautó,de még kezelhető méret városban, kedvező fenntartási költségek. Persze nem mai csirkék már,meg kell nézni mit veszel. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dmisi77 Elküldve Június29, 2015 Megoszt Elküldve Június29, 2015 (edited) Sziasztokl! Felmerült bennem egy érdekes kérdés. Adorjant említette, hogy mennyit megy a kocsi 3000-es fordulaton. Mivel ugyan ez a váltó van az én 125LE-s Zafirámban is, kicsit sokallom a fordulatot. Érdekes, hogy a 24 éves, 75LE-s "F" Astra kocsim 5-ben, 3000-es fordulaton 125-130 között megy. Nem igazán értem, hogy egy 125LE-s autóba miért nem lehet tenni egy 6-os váltót, hogy utazóban forogjon 2500-at. Úgy halottam, hogy a "C" Vectra 6-os váltóját alá lehet tenni az "A" zafirának. Igaz lehet ez az állítás??? Köszi! üdv: Misi Módosítva Június29, 2015 : dmisi77 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június29, 2015 Megoszt Elküldve Június29, 2015 Inkabb keress hozza f17 dizel valtot. 6gangos draga es fel sem megy rendesen a motorodra. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
dmisi77 Elküldve Június30, 2015 Megoszt Elküldve Június30, 2015 Köszönöm Zoli! :) :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pigi76 Elküldve Június30, 2015 Megoszt Elküldve Június30, 2015 Sziasztok Zafira A 2001-hez keresek csomagtér rolót nem tud valaki esetleg segíteni!? Vagy a régi megjavításában, nem húz vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dmisi77 Elküldve Június30, 2015 Megoszt Elküldve Június30, 2015 Sziasztok Zafira A 2001-hez keresek csomagtér rolót nem tud valaki esetleg segíteni!? Vagy a régi megjavításában, nem húz vissza. Hali! Ment PÜ :) üdv: Misi Link to comment Megosztás: More sharing options...
dmisi77 Elküldve Június30, 2015 Megoszt Elküldve Június30, 2015 Sziasztok! (2001-es, 125LE), Z18XE motorkódhoz olvastam egy régebbi hozzászólásban, hogy utólag be lehet szerelni a tempomatot. Van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Kapcsolót találtam már. :) Köszi! üdv: Misi 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Június30, 2015 Megoszt Elküldve Június30, 2015 Sziasztok! (2001-es, 125LE), Z18XE motorkódhoz olvastam egy régebbi hozzászólásban, hogy utólag be lehet szerelni a tempomatot. Van-e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Kapcsolót találtam már. :) Köszi! üdv: Misi Kuplung kapcsolo, 4vezetekes feklampa kapcsolo, tempomat kar, engedelyezes az ecuban. Ha nincs kikabelezve akkor meg az is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Július1, 2015 Megoszt Elküldve Július1, 2015 Sziasztokl! Felmerült bennem egy érdekes kérdés. Adorjant említette, hogy mennyit megy a kocsi 3000-es fordulaton. Mivel ugyan ez a váltó van az én 125LE-s Zafirámban is, kicsit sokallom a fordulatot. Érdekes, hogy a 24 éves, 75LE-s "F" Astra kocsim 5-ben, 3000-es fordulaton 125-130 között megy. Nem igazán értem, hogy egy 125LE-s autóba miért nem lehet tenni egy 6-os váltót, hogy utazóban forogjon 2500-at. Úgy halottam, hogy a "C" Vectra 6-os váltóját alá lehet tenni az "A" zafirának. Igaz lehet ez az állítás??? Köszi! üdv: Misi Én B Vectra váltót vettem, "közepesen" hosszút,ezzel maradt dinamika is,és kb fél literrel kevesebbet eszik. opel-infos.de oldalon meg lehet nézni az áttételeket,és hogy milyen autóba szerelték,én utána kezdtem el keresgetni, és egy helyi srác pont bontott egy olyat :) Persze a munkadíj nem olcsó,nekem anno 20e forint volt (2012-ben azt hiszem),plusz ha már le van bontva,akkor érdemes a kuplungot is cserélni,ha úgy adódik... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
lecsoo76 Elküldve Július11, 2015 Megoszt Elküldve Július11, 2015 Sziasztok. Zafira A váltógombot szedett már le vki? Hogy kell? Csavargattam,de nem akart megindulni. Letörni,eltörni meg nem akarok semmit... Köszi előre is a válasz(oka)t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pigi76 Elküldve Július13, 2015 Megoszt Elküldve Július13, 2015 (edited) Sziasztok. Zafira A váltógombot szedett már le vki? Hogy kell? Csavargattam,de nem akart megindulni. Letörni,eltörni meg nem akarok semmit... Köszi előre is a válasz(oka)t. Nekem ugy jött le hogy megfogtam a váltókart, megtekertem a gombot és utána lehúztam róla! Módosítva Július13, 2015 : pigi76 Link to comment Megosztás: More sharing options...
lecsoo76 Elküldve Július13, 2015 Megoszt Elküldve Július13, 2015 Köszi megpróbálom úgy... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pigi76 Elküldve Július22, 2015 Megoszt Elküldve Július22, 2015 Sziasztok! Felnit keresek Zafira A-ra. Van egy ajánlatom 5x110 15" ET33-as. Azt mondják, hogy Zafira A volt. Szerintetek az ET33 jó rá, mert, hogy a gyári ET43-at ír? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július23, 2015 Megoszt Elküldve Július23, 2015 Ha a felni szélesség ugyanaz, akkor ez annyit jelent, hogy 1 centivel kintebb lesz a kerék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Július23, 2015 Megoszt Elküldve Július23, 2015 Omega felni 6,5szeles de am elfer siman. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pigi76 Elküldve Július23, 2015 Megoszt Elküldve Július23, 2015 Nem teszi tönkre a futóművet, lengőkart stb.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Július23, 2015 Megoszt Elküldve Július23, 2015 A magyar utaknak nagyobb a károsító hatása, mint egy kisebb ETnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
athos84 Elküldve Július28, 2015 Megoszt Elküldve Július28, 2015 Szia! Valószínű, hogy nincs visszarakva a háttámla rendesen a helyére, ezért nem működik az öv... Üdv Szia! Csak elvittem szervízbe,s ott kiderült, hogy az a kis műanyag patent hiányzott az övről ami normál esetben nem engedi teljesen vissza az övet. szerencsere megoldották,igaz ideiglenesen egy biztos tűt tettek a helyere :) jah es 5000 forintomba került az egesz procedura Link to comment Megosztás: More sharing options...
pigi76 Elküldve Augusztus9, 2015 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2015 Sziasztok Két dolog érdekel, mivel új Zafira tulajdonos vagyok. 1; Mi a fenének sÍpól az autó ha be van dugva a kulcs és a motor nem jár és az ajtó nyitva??? (nem maradt rajta a világítás) 2; Ha megy a légkondi, a kondenszvíz megjelenik az utastérben az anyósülésnél a műanyag alól csöpög be. Mi lehet a baj??? Ott van valami párologtató és eldugult?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts