Fst Elküldve December17, 2014 Elküldve December17, 2014 Sziasztok! Nemrég lettem tulajonosa egy 2002 1.8 benzines zafirának, sajnos nehezen kapcsolható 2. fokozatba néha, valamikor meg teljesen jól megy a váltás. Szerintetek a kulissza lehet a probléma?
Jocipocok Elküldve Január8, 2015 Elküldve Január8, 2015 Sziasztok! Nem tudom másnak van, vagy volt e problémája ezekkel, de ilyen lett: http://kepfeltoltes.hu/141107/BeforeAfter2_www.kepfeltoltes.hu_.png http://kepfeltoltes.hu/141107/Carbon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Hali! Ugyan ez a bajom az enyémnél is, ugyanilyen kékmetál (ultrablau). Amióta feltetted: hatékony, időtálló? 1
Sütee Elküldve Január11, 2015 Elküldve Január11, 2015 Sziasztok. Opel Zafira A 2000 x20dtl kocsimhoz keresek F-23 váltó kulisszát BOWDENES. Ha esetleg valakinek van egy jobb állapotú kérem dobjon egy PM-et. Köszönöm.
csabka82 Elküldve Január16, 2015 Elküldve Január16, 2015 Sziasztok eladóvá vált "kiskocsink", ha valakit érdekel írjon léci.http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/zafira_a/opel_zafira_a_1.8_16v_elegance-8598668
bellapeti Elküldve Január27, 2015 Elküldve Január27, 2015 Sziasztok, reggel beülve az automba ( Zafira 2004-es) totäl beesett a fekpedäl, munkäba el kellett vele jönnöm (12 km) De totäl beesett minden egyes fekezesnel, es csak padlot tiporva fogott valamennyit a fek. Tegnap este semmi baj nem volt, ma reggelre pedig elmegy a fek...miert? mitöl? Kezifek cseklämpa pedig folyamatosan vilägit. Elfolyt a fekolajam, vagy a szervo-räsegites ment tönkre? Köszönöm elöre is a hozzäszoläsokat, es a segitseget!
Gulliver Elküldve Január27, 2015 Elküldve Január27, 2015 Sziasztok van egy zafirám 2000 évjárat , 2.0 dti motorral és olyan problémába ütköztem hogy hidegen tökéletesen működik , viszont kb 10 km után bemelegszik erőtlenné válik , fordulatszám mérő óra lefekszik és kigyullad a motor és hűtőradiátor ikon.Cserélve lett: EGR szelep, vákúm relék , szívó sor ,légtömegmérő. Előre is köszönöm a segítségeteket, vagy ha tudtok egy megbízható szerelőt.
rolland Elküldve Január27, 2015 Elküldve Január27, 2015 Sziasztok van egy zafirám 2000 évjárat , 2.0 dti motorral és olyan problémába ütköztem hogy hidegen tökéletesen működik , viszont kb 10 km után bemelegszik erőtlenné válik , fordulatszám mérő óra lefekszik és kigyullad a motor és hűtőradiátor ikon.Cserélve lett: EGR szelep, vákúm relék , szívó sor ,légtömegmérő. Előre is köszönöm a segítségeteket, vagy ha tudtok egy megbízható szerelőt. Fotengely jellado meghalo felbe
RieN Elküldve Február1, 2015 Elküldve Február1, 2015 Sziasztok! Nemrég lettem Zafira A 2.0 DTI tulajdonos, a kocsit már úgy vettem hogy a bal oldali ködlámpa megvolt halva, kiszedtem az égőt de semmi baja, teszterrel néztem a csatit és nulla nem jön rajta semmi. Néztem a biztosíték táblát a kormány alatt/mellett és mind jó. A kérdésem az lenne hogy külön biztosíték megy neki vagy van egy másik bizt tábla a kocsiban amiről nem tudok, vagy pár tipp is nagyon jól jönne most mert pár hónap és műszakiztatni is kéne a kislányt. Köszönöm előre is aki válaszol :)
fakukac Elküldve Február11, 2015 Elküldve Február11, 2015 Sziasztok! Véleményekre lenne szükségem. Zafira A-ban bal féltengelycsere után ráz a kormány, és állandóan balra húz. A kormányra jobbra rá kell tartani kb 4-5 fokot. Előtte szépen ment. Feljavított féltengely lett berakva, valamelyik nagykertől.40e-t fizettem érte, és most azt mondja a "szaki", hogy a bal kormányösszekötőt kell cserélni, mert az a rossz...Én a féltengely cseréhez ragaszkodnék.. Kiváncsi lennék a véleményetekre! Szép estét mindenkinek!
vaperpapa Elküldve Február26, 2015 Elküldve Február26, 2015 (edited) Sziasztok! A képen látható hibát olvastam ki, nem ég a MIL lámpám. Az óracsoportban nincs kiégve ellenőriztem, a csatlakozóra rámértem 0.2V. Esetleg tud valaki valamilyen ötletet, merre keresgéljek? Módosítva Február26, 2015 : vaperpapa
tgabika76 Elküldve Február28, 2015 Elküldve Február28, 2015 Sziasztok! A képen látható hibát olvastam ki, nem ég a MIL lámpám. Az óracsoportban nincs kiégve ellenőriztem, a csatlakozóra rámértem 0.2V. Esetleg tud valaki valamilyen ötletet, merre keresgéljek? http://kepfeltoltes.hu/150226/479939415fot__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ott írja: X57-es csatlakozó, 37-es láb... Pörgős egy fórum... :hiya: Attól hogy nem írunk ide minden nap, az még nem azt jelenti hogy nem jár erre senki, hanem esetleg azt hogy nem tudjuk a választ...
Kissnogi Elküldve Március3, 2015 Elküldve Március3, 2015 Sziasztok! Új használója vagyok az oldalnak,és lenne egy pár kérdésem. Novemberben vásároltam egy 1.6benzin 2001-es évjáratú zafirát.Az autóval megvagyok elégedve!Egy valami nem hagy nyugodni hogy nagyon sokat pörög a motor,tudom,hogy ez egy aránylag kis lökettérfogatú pörgős motor.A kérdésem az lenne,hogy ehhez a tipushoz létezike 6-os váltó ha igen kb mibe fájna kicserélni a váltót egy hatosra?És valaki csináltae már és cserélte már? Válaszokat várom és köszönöm.
adorjant Elküldve Március4, 2015 Elküldve Március4, 2015 Nem tudom a motorod mennyire fogja szeretni a hosszabb áttételeket,de a hangzavarnál lehet jobb lesz :) opel-infos.de a barátod :) Keress egy bontott "közepes" F17-et,nekem is olyan van,igaz 1.8 alatt, sokkal kevesebbet fogyaszt.
asztalosbalazs81 Elküldve Március20, 2015 Elküldve Március20, 2015 Sziasztok! Velem történt nemrég, hogy a frissen vásárolt Zafirámat vissza kellett vinnem a kereskedőhöz, olajzabálás (1L/150km.) miatt. Megvettem a következőt, egy 2000 évi 1.8 benzineset. Eddig meg vagyok elégedve, bár első nap ez is szivatott. Leszakadt (elöregedett) az önindítóról az a vezeték, rézsodrony ami összeköti a két egységet. Házilag megforrasztottat de csak a helyén mert levenni nem tudtam. Hogyan lehet levenni? Csak egy csavarhoz férnék hozzá.... Fogyasztásban kellemesen csalódtam. Autópálya + vidék: 6,5liter, Autópálya + Budapest csúcsforgalom: 8,2Liter. Teljesítményt és a motor pörgetést még szokni kell, mert dízelekből (2.2D-4D, 1,8TD okosítva) ültem át. Egyenlőre ennyi. Üdv.: Balázs
asztalosbalazs81 Elküldve Március20, 2015 Elküldve Március20, 2015 Szekesfehervaron keresek megbizhato szakit. Tudtok ajanlani valakit?
Tyupi87 Elküldve Március22, 2015 Elküldve Március22, 2015 Sziasztok! Ismerősömnek volna 1 hét személyes zafirája és kiment a kilóméretóra világítása. plusz a km számláló. De az olajmérő meg többi visszajelző működik. Izzó baja van vagy más lehet a gond?
Big Nose Elküldve Március22, 2015 Elküldve Március22, 2015 Izzó probléma. Álllapotjelzők külön izzókról működnek.
Tyupi87 Elküldve Március24, 2015 Elküldve Március24, 2015 (edited) Izzó probléma. Álllapotjelzők külön izzókról működnek. Rendben, köszönöm! Módosítva Március24, 2015 : Tyupi87
Carlos791 Elküldve Március27, 2015 Elküldve Március27, 2015 Sziasztok!2001-es Zafirám van,2.0 Dti.A műszerfal háttérvilágításom megszűnik teljesen ha lámpát kapcsolok.Semmi nem világít,mi lehet a probléma?Kapcsoló?Köszi ha tudtok segíteni!
tgabika76 Elküldve Március27, 2015 Elküldve Március27, 2015 Fényerősség szabályzó nincs letekerve véletlen? A világításkapcsolónál keresd. ;) Triviális, de sokszor előfordul. Ha világítást kapcsolsz, akkor az teljesen normális hogy csökken a műszerfalvilágítás fényereje, ha már előtte is le volt tekerve a fényerőszabályzó, akkor lehet hogy úgy tűnik mintha teljesen elsötétülne.
Carlos791 Elküldve Március28, 2015 Elküldve Március28, 2015 Köszi szépen!Tényleg a fényerősség volt letekerve,közben kiderült gyermekem garázdálkodott.Nekem eszembe sem jutott arra ránézni,köszi mégegyszer!
Csabuss Elküldve Március30, 2015 Elküldve Március30, 2015 Üdv hogy.lehet kivenni a szivargyújtót caavarni nem tudom mert meg se mozdul valami más lehetőség?
athos84 Elküldve Március30, 2015 Elküldve Március30, 2015 Hali! Ugyan ez a bajom az enyémnél is, ugyanilyen kékmetál (ultrablau). Amióta feltetted: hatékony, időtálló? Igen, megerte felrakni, es azt kell mondjam idotallo(eddig). Igaz vigyazom is ra, eleve garazsba tartom a kocsit es mosaskor a magasnyomasu mosoval elkerulom a folia szelet nehogy felvaljon,de profi szakemberrel rakattam fel, ugyhogy nagyon jo es esztetikusabb is.
Recommended Posts