Fst Elküldve December17, 2014 Megoszt Elküldve December17, 2014 Sziasztok! Nemrég lettem tulajonosa egy 2002 1.8 benzines zafirának, sajnos nehezen kapcsolható 2. fokozatba néha, valamikor meg teljesen jól megy a váltás. Szerintetek a kulissza lehet a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jocipocok Elküldve Január8, 2015 Megoszt Elküldve Január8, 2015 Sziasztok! Nem tudom másnak van, vagy volt e problémája ezekkel, de ilyen lett: http://kepfeltoltes.hu/141107/BeforeAfter2_www.kepfeltoltes.hu_.png http://kepfeltoltes.hu/141107/Carbon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Hali! Ugyan ez a bajom az enyémnél is, ugyanilyen kékmetál (ultrablau). Amióta feltetted: hatékony, időtálló? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sütee Elküldve Január11, 2015 Megoszt Elküldve Január11, 2015 Sziasztok. Opel Zafira A 2000 x20dtl kocsimhoz keresek F-23 váltó kulisszát BOWDENES. Ha esetleg valakinek van egy jobb állapotú kérem dobjon egy PM-et. Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabka82 Elküldve Január16, 2015 Megoszt Elküldve Január16, 2015 Sziasztok eladóvá vált "kiskocsink", ha valakit érdekel írjon léci.http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/zafira_a/opel_zafira_a_1.8_16v_elegance-8598668 Link to comment Megosztás: More sharing options...
bellapeti Elküldve Január27, 2015 Megoszt Elküldve Január27, 2015 Sziasztok, reggel beülve az automba ( Zafira 2004-es) totäl beesett a fekpedäl, munkäba el kellett vele jönnöm (12 km) De totäl beesett minden egyes fekezesnel, es csak padlot tiporva fogott valamennyit a fek. Tegnap este semmi baj nem volt, ma reggelre pedig elmegy a fek...miert? mitöl? Kezifek cseklämpa pedig folyamatosan vilägit. Elfolyt a fekolajam, vagy a szervo-räsegites ment tönkre? Köszönöm elöre is a hozzäszoläsokat, es a segitseget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gulliver Elküldve Január27, 2015 Megoszt Elküldve Január27, 2015 Sziasztok van egy zafirám 2000 évjárat , 2.0 dti motorral és olyan problémába ütköztem hogy hidegen tökéletesen működik , viszont kb 10 km után bemelegszik erőtlenné válik , fordulatszám mérő óra lefekszik és kigyullad a motor és hűtőradiátor ikon.Cserélve lett: EGR szelep, vákúm relék , szívó sor ,légtömegmérő. Előre is köszönöm a segítségeteket, vagy ha tudtok egy megbízható szerelőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rolland Elküldve Január27, 2015 Megoszt Elküldve Január27, 2015 Sziasztok van egy zafirám 2000 évjárat , 2.0 dti motorral és olyan problémába ütköztem hogy hidegen tökéletesen működik , viszont kb 10 km után bemelegszik erőtlenné válik , fordulatszám mérő óra lefekszik és kigyullad a motor és hűtőradiátor ikon.Cserélve lett: EGR szelep, vákúm relék , szívó sor ,légtömegmérő. Előre is köszönöm a segítségeteket, vagy ha tudtok egy megbízható szerelőt. Fotengely jellado meghalo felbe Link to comment Megosztás: More sharing options...
RieN Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 Sziasztok! Nemrég lettem Zafira A 2.0 DTI tulajdonos, a kocsit már úgy vettem hogy a bal oldali ködlámpa megvolt halva, kiszedtem az égőt de semmi baja, teszterrel néztem a csatit és nulla nem jön rajta semmi. Néztem a biztosíték táblát a kormány alatt/mellett és mind jó. A kérdésem az lenne hogy külön biztosíték megy neki vagy van egy másik bizt tábla a kocsiban amiről nem tudok, vagy pár tipp is nagyon jól jönne most mert pár hónap és műszakiztatni is kéne a kislányt. Köszönöm előre is aki válaszol :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fakukac Elküldve Február11, 2015 Megoszt Elküldve Február11, 2015 Sziasztok! Véleményekre lenne szükségem. Zafira A-ban bal féltengelycsere után ráz a kormány, és állandóan balra húz. A kormányra jobbra rá kell tartani kb 4-5 fokot. Előtte szépen ment. Feljavított féltengely lett berakva, valamelyik nagykertől.40e-t fizettem érte, és most azt mondja a "szaki", hogy a bal kormányösszekötőt kell cserélni, mert az a rossz...Én a féltengely cseréhez ragaszkodnék.. Kiváncsi lennék a véleményetekre! Szép estét mindenkinek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaperpapa Elküldve Február26, 2015 Megoszt Elküldve Február26, 2015 (edited) Sziasztok! A képen látható hibát olvastam ki, nem ég a MIL lámpám. Az óracsoportban nincs kiégve ellenőriztem, a csatlakozóra rámértem 0.2V. Esetleg tud valaki valamilyen ötletet, merre keresgéljek? Módosítva Február26, 2015 : vaperpapa Link to comment Megosztás: More sharing options...
fakukac Elküldve Február28, 2015 Megoszt Elküldve Február28, 2015 Pörgős egy fórum... :hiya: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február28, 2015 Megoszt Elküldve Február28, 2015 Sziasztok! A képen látható hibát olvastam ki, nem ég a MIL lámpám. Az óracsoportban nincs kiégve ellenőriztem, a csatlakozóra rámértem 0.2V. Esetleg tud valaki valamilyen ötletet, merre keresgéljek? http://kepfeltoltes.hu/150226/479939415fot__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ott írja: X57-es csatlakozó, 37-es láb... Pörgős egy fórum... :hiya: Attól hogy nem írunk ide minden nap, az még nem azt jelenti hogy nem jár erre senki, hanem esetleg azt hogy nem tudjuk a választ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Március1, 2015 Megoszt Elküldve Március1, 2015 :hiya: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kissnogi Elküldve Március3, 2015 Megoszt Elküldve Március3, 2015 Sziasztok! Új használója vagyok az oldalnak,és lenne egy pár kérdésem. Novemberben vásároltam egy 1.6benzin 2001-es évjáratú zafirát.Az autóval megvagyok elégedve!Egy valami nem hagy nyugodni hogy nagyon sokat pörög a motor,tudom,hogy ez egy aránylag kis lökettérfogatú pörgős motor.A kérdésem az lenne,hogy ehhez a tipushoz létezike 6-os váltó ha igen kb mibe fájna kicserélni a váltót egy hatosra?És valaki csináltae már és cserélte már? Válaszokat várom és köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Március4, 2015 Megoszt Elküldve Március4, 2015 Nem tudom a motorod mennyire fogja szeretni a hosszabb áttételeket,de a hangzavarnál lehet jobb lesz :) opel-infos.de a barátod :) Keress egy bontott "közepes" F17-et,nekem is olyan van,igaz 1.8 alatt, sokkal kevesebbet fogyaszt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
asztalosbalazs81 Elküldve Március20, 2015 Megoszt Elküldve Március20, 2015 Sziasztok! Velem történt nemrég, hogy a frissen vásárolt Zafirámat vissza kellett vinnem a kereskedőhöz, olajzabálás (1L/150km.) miatt. Megvettem a következőt, egy 2000 évi 1.8 benzineset. Eddig meg vagyok elégedve, bár első nap ez is szivatott. Leszakadt (elöregedett) az önindítóról az a vezeték, rézsodrony ami összeköti a két egységet. Házilag megforrasztottat de csak a helyén mert levenni nem tudtam. Hogyan lehet levenni? Csak egy csavarhoz férnék hozzá.... Fogyasztásban kellemesen csalódtam. Autópálya + vidék: 6,5liter, Autópálya + Budapest csúcsforgalom: 8,2Liter. Teljesítményt és a motor pörgetést még szokni kell, mert dízelekből (2.2D-4D, 1,8TD okosítva) ültem át. Egyenlőre ennyi. Üdv.: Balázs Link to comment Megosztás: More sharing options...
asztalosbalazs81 Elküldve Március20, 2015 Megoszt Elküldve Március20, 2015 Szekesfehervaron keresek megbizhato szakit. Tudtok ajanlani valakit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyupi87 Elküldve Március22, 2015 Megoszt Elküldve Március22, 2015 Sziasztok! Ismerősömnek volna 1 hét személyes zafirája és kiment a kilóméretóra világítása. plusz a km számláló. De az olajmérő meg többi visszajelző működik. Izzó baja van vagy más lehet a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Nose Elküldve Március22, 2015 Megoszt Elküldve Március22, 2015 Izzó probléma. Álllapotjelzők külön izzókról működnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tyupi87 Elküldve Március24, 2015 Megoszt Elküldve Március24, 2015 (edited) Izzó probléma. Álllapotjelzők külön izzókról működnek. Rendben, köszönöm! Módosítva Március24, 2015 : Tyupi87 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Carlos791 Elküldve Március27, 2015 Megoszt Elküldve Március27, 2015 Sziasztok!2001-es Zafirám van,2.0 Dti.A műszerfal háttérvilágításom megszűnik teljesen ha lámpát kapcsolok.Semmi nem világít,mi lehet a probléma?Kapcsoló?Köszi ha tudtok segíteni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március27, 2015 Megoszt Elküldve Március27, 2015 Fényerősség szabályzó nincs letekerve véletlen? A világításkapcsolónál keresd. ;) Triviális, de sokszor előfordul. Ha világítást kapcsolsz, akkor az teljesen normális hogy csökken a műszerfalvilágítás fényereje, ha már előtte is le volt tekerve a fényerőszabályzó, akkor lehet hogy úgy tűnik mintha teljesen elsötétülne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Carlos791 Elküldve Március28, 2015 Megoszt Elküldve Március28, 2015 Köszi szépen!Tényleg a fényerősség volt letekerve,közben kiderült gyermekem garázdálkodott.Nekem eszembe sem jutott arra ránézni,köszi mégegyszer! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csabuss Elküldve Március30, 2015 Megoszt Elküldve Március30, 2015 Üdv hogy.lehet kivenni a szivargyújtót caavarni nem tudom mert meg se mozdul valami más lehetőség? Link to comment Megosztás: More sharing options...
athos84 Elküldve Március30, 2015 Megoszt Elküldve Március30, 2015 Hali! Ugyan ez a bajom az enyémnél is, ugyanilyen kékmetál (ultrablau). Amióta feltetted: hatékony, időtálló? Igen, megerte felrakni, es azt kell mondjam idotallo(eddig). Igaz vigyazom is ra, eleve garazsba tartom a kocsit es mosaskor a magasnyomasu mosoval elkerulom a folia szelet nehogy felvaljon,de profi szakemberrel rakattam fel, ugyhogy nagyon jo es esztetikusabb is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts