v8localhero Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 arf! nem vettem észre (időben) a figyelmeztetést! :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Kedves nyolchengeres helyi hős! :wink: A figyelmeztetés nekem szólt, nem neked. :D Ne érts félre, távol álljon tőlem, hogy el akarjam venni bárkinek is a kedvét az illegális autóversenyektől, ugyanakkor az igaz (véleményem szerint), hogy ez a fórum, illetve maga a MOTE jellemzően pont nem az ilyen stretracsingos-matrinyás autósok közössége. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy egy stretracsingosnak semmi keresnivalója nem lenne itt! Én személy szerint örülök annak, hogy egy újabb Omegással bővült a fórumot látogatók köre. Ennél már csak az lenne jobb, ha belépnél a MOTE-ba és/vagy eljönnél majd találkozókra is, hogy meglessük a vasat. :wink: A keresztkérdés oka az volt, hogy a stretracsingosok (elnézést az általánosításért) jellemzően nem érdeklődnek ezután a típus után, így felvetődött bennem a gondolat, hogy rákérdezek, te miért e típus mellett döntöttél. (Amúgy jó döntés volt. :P ) A 2 literest (C20NE) meg nehogy leszóld nekem, mert én vagyok ennek a motortípusnak az egyik legnagyobb rajongója! :twisted: Most nem mennék bele abba, hogy ennek mi az oka, azzal viszont határozottan vitatkoznék, hogy többet eszik, mint a C30SE!!! Abban egyet kell értenem veled, hogy magas fogyasztást lehet kicsikarni belőle, hiszen a 115 lóerőnek küszködnie kell a 13-14 mázsával, de a 6 liter alatti országúti átlagot nem tudod produkálni egy hathengeressel soha! (A negyedik Omegámmal, egy 1993-as 2.0i CD Diamant Caravan-nal csináltam egyszer hosszú távon 5,8-as átlagfogyasztást.) (Az X25XE szedánnal meg 7,2-t... :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 Megkérném a társaságot hogy az OFF-topic társalgást az egyéb csevegés topicban folytassák. Köszönöm. u.i. Flowa! el is felejtettem. A véleménnyilvánítást nem tiltja a fórum, de az OFF-olást igen. Ez pedig az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március18, 2005 Megoszt Elküldve Március18, 2005 OFF topic hozzászólás Moderálva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Sziasztok! 92-es Omega 2,3 Td Caravan-ba nem pakoltak szintszabályozós hátsó telókat? Az autóba van: 4db.elektr.ablak,közp.zár,elektr.napfénytető,ködlámpák Szóval nem alap felszereltségű. :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Nem feltétlenül. Rendelhető volt. Illetőleg kiszedhették az eredetit... Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Nem feltétlenül. Rendelhető volt. Illetőleg kiszedhették az eredetit... Ha van akkor hol kell kapcsolni? :dontknow: :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Egyik haverom omijában is volt gyárilag, de vki már kidobta belőle. Különben, ha jól tudom a csomitartó jobb hátsó részén a padlóban van egy kerékszelephez hasonló, és ott tudod felpumpálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Egyik haverom omijában is volt gyárilag, de vki már kidobta belőle. Különben, ha jól tudom a csomitartó jobb hátsó részén a padlóban van egy kerékszelephez hasonló, és ott tudod felpumpálni. Köszi kori! Délután ugyis szögelni fogom a kocsit akkor majd megvizsgálom :shock: :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Ha van akkor hol kell kapcsolni? Kapcsolni sehol. Ez nem kapcsolható kütyü. Egy olyan (hátsó) lengéscsillapítóról beszélünk, aminek a keménységét légnyomással lehet állítani, hasonlóan a keréknyomáshoz. Létezett automata szintszabályzás is A Omegában, ez annyiban különbözött, hogy egy szerkezet figyelte az autó tengelyeit, és ha a hátsó tengely lejjebb volt, akkor egy kompresszor levegőt nyomott a hátsó teleszkópokba. Ha megszűnt a hátsó tengely nagyobb terhelése, akkor pedig kiengedett belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március26, 2005 Megoszt Elküldve Március26, 2005 Kapcsolni sehol. Ez nem kapcsolható kütyü. Egy olyan (hátsó) lengéscsillapítóról beszélünk, aminek a keménységét légnyomással lehet állítani, hasonlóan a keréknyomáshoz. Létezett automata szintszabályzás is A Omegában, ez annyiban különbözött, hogy egy szerkezet figyelte az autó tengelyeit, és ha a hátsó tengely lejjebb volt, akkor egy kompresszor levegőt nyomott a hátsó teleszkópokba. Ha megszűnt a hátsó tengely nagyob bterhelése, akkor pedig kiengedett belőle. Köszi az infót. Délután lefotózom a hűtőt hogy ,hogyan lett megcsinálva eldurranás után. Majd elküldöm mail-be. :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Érdekes lett a hűtő megoldása. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Érdekes lett a hűtő megoldása. :roll: Eddíg úgy néz ki bírja. :shock: A hőfokmérő mutató nem akar feljebb menni 45 foknál. Tegnap cseréltem jeladót és azzal sem. Lehet,hogy termosztát csere lesz a vége :D :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 45 fok?! :shock: Melyik műszeren van 45 fokos jelzés?! A tartósság pedig majd apránként kiderül. Nekünk is javítottak hűtőt, de 1000 km-t bírt csak. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 45 fok?! :shock: Melyik műszeren van 45 fokos jelzés?! A hőfok műszeren van a 0 és a 90 es ikon között félúton :wink: Mivel középen van ebből gondooltam,hogy az 45 fok :D :P :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Most milyen autóról is beszélünk éppen??? :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 Most milyen autóról is beszélünk éppen??? :shock: A OMEGA Caravan 2,3 TD-ről :shock: :wink: :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 A hőfokjelző legalsó (kék mezős) beosztása 70 Celsius fok. Semmiképpen nem 45. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március27, 2005 Megoszt Elküldve Március27, 2005 A hőfokjelző legalsó (kék mezős) beosztása 70 Celsius fok. Semmiképpen nem 45. :wink: Dögöjjek meg lefotózom eccer :shock: Olyan van,hogy alul a kék mező felül meg a 90 fok és félúton van köztük egy vonás. Én erre gondoltam,hogy az a 45 c. :dontknow: :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Neeeeeem. 70 - 90 - 110. Van asszem talán 80 - 100 - 120-as is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Bezony! A kék nem nulla. A kék teteje lehet akár 70 fok is!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Most belenéztem délután oan van rajta,hogy 120 :oops: :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
suuhh Elküldve Március28, 2005 Megoszt Elküldve Március28, 2005 Vennék egy jó 88-as kombit. Csomagtér roló abban még nincs. Mi a jó megoldás? Csaknem egy pokróc? Venni, csinálni? Lehet, hogy már volt szó róla, akkor pardon, de nincs időm most végigolvasni. Segítetek? Kössz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Március29, 2005 Megoszt Elküldve Március29, 2005 Tomi: Most végülis kié ez az Omega? suuhh: Rolót maximum bontottan fogsz találni, amennyiben nem akarsz 60-80 ezret kiadni a gyáriért... Persze nem könnyű ilyet találni, mert hiánycikk, de lehet próbálkozni bontókban. :wink: Az enyém is eladó lesz, mert annyira idegesít a zörgése, hogy csinálok magamnak egy öncsévélőset, amiben nincsenek rudak, de ez csak ősz környékén lesz időszerű. Ha addig nem találsz, csak keress meg és viheted az enyémet. :D kicsit OFF Mennyiért veszed az Omegát? (3 kilónál többet akkor se adj érte, ha hostess-t is adnak mellé!) Milyen motorral? kicsit ON Link to comment Megosztás: More sharing options...
pucalaca Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Sziasztok! Nem tudtok esetleg eladó lökhárítót? 92-es a táltos és ködlámpás. Se bontott se újjat nem találtam idáig. A csepeli Opel bontóba nem is bontanak A-s omegát. Ha valaki tud hálás lennék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts