Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Köszi.

A javításra másfél év garit adnak, ha bontottat veszek, lehet, hogy amint nyomás alá kerül, ereszteni fogja az is az olajat. Mondjuk egy komplett kocsi jól jöhetne a meghibásodott alkatrészek pótlására, csak sajna nem tudnám hol tárolni.

Házilag nem lehet kicserélni a szimeringeket a kormányszervóban?

Elküldve

Én B Omiban az alsó szimeringet cseréltem már. Egy zéger gyűrű tartja benn a szimmeringet. Kiszedtem, és méret alapján rendeltem egyet.

Elküldve

Sziasztok,

1988 2.0i automata váltós Omegám van, ki tud nekem ajánlani egy váltóst, aki olajcserét és átmosást vállal Budapesten vagy környékén?

Köszi előre is!

Elküldve
Sziasztok!!

Az én autóm egy 92-es kiadású benzin+ gázos szekér.Mióta meg vettem benzinnel csak döcögött,gázzal viszont kitűnően működött.Most valami oknál fogva benzinnel egyáltalán nem akar menni.

Akkor gurulgat ha épphogy nyomom a gáz pedált.Ha jobban lépem meg áll !Hűtő csere után ki vágta mindig a biztimet,és az óra mellé kinyomott egy F betűt!Amúgy az autó nagyon sokat eszik!

Légyszi írjatok valamit hogy mi lehet a baj!

Szia kedves omegás koléga.

Tudom ez már régi téma,de én csak most regisztráltam magam.Nekem is benzin-gáz üzemü a járgányom 91-es c20ne caravan.kérdezném hogy te milyen olajat használtál és milyen közönként cserélted?és milyen gyertya kéne bele?üdv peta.

Elküldve
Sziasztok,

1988 2.0i automata váltós Omegám van, ki tud nekem ajánlani egy váltóst, aki olajcserét és átmosást vállal Budapesten vagy környékén?

Köszi előre is!

Nem reklám de a 17. kerületben akad egyén. Lóerő magazinban hirdetnek ( XVII. Kotász u. :huh: <_<

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Elküldve

Szevasztok!

Lenne egy kérdésem:

Nemrég vettem egy 2.0i A vectrát és előjött egy olyan probléma,hogy minden sebességben rángat az alapjárat!

Ez mitől lehet???Légyszi segítsetek,mert ez az első kocsim és ha ez a hiba megoldódik akkor minden nagyon zsír lesz!

Előre is kössz mindenkinek!

Elküldve

Hogyhogy minden sebességben rángat az alapjárat? Nem értem hogy mi köze az alapjáratnak a sebességfokozatokhoz? Ha simán csak egyenetlen az alapjárat, akkor jó eséllyel vagy alapjárati motort kell tisztítanod, vagy fals levegőt szív valahol.

Amúgy a Vectrának van saját topikja, ha oda írsz akkor valószínűleg több típustárs olvassa, és esetleg többen is tudnak segíteni.

Elküldve
Hogyhogy minden sebességben rángat az alapjárat? Nem értem hogy mi köze az alapjáratnak a sebességfokozatokhoz? Ha simán csak egyenetlen az alapjárat, akkor jó eséllyel vagy alapjárati motort kell tisztítanod, vagy fals levegőt szív valahol.

Amúgy a Vectrának van saját topikja, ha oda írsz akkor valószínűleg több típustárs olvassa, és esetleg többen is tudnak segíteni.

Berakom sebességbe és ha nem nyomom a gázt akkor ugrál mint...

• 4 weeks later...
Elküldve

Sziasztok! Nemrég vettem egy 90-es évjáratú omega A 2.0i tipusú autót. Termosztátcserében tud nekem valaki tippet adni, bonyolult művelet ennél az autónál? köszönöm!

• 3 weeks later...
Elküldve
Sziasztok! Nemrég vettem egy 90-es évjáratú omega A 2.0i tipusú autót. Termosztátcserében tud nekem valaki tippet adni, bonyolult művelet ennél az autónál? köszönöm!

Sziasztok.van egy omega A caravánom ABS es.Beinditom elalszik az ABS lámpa de gurolok pár métert és kigyullad mi lehet a baja?jeladó?

Elküldve
Sziasztok.van egy omega A caravánom ABS es.Beinditom elalszik az ABS lámpa de gurolok pár métert és kigyullad mi lehet a baja?jeladó?

Valamelyik kerékfordulati jeladó nincs a helyzet magaslatán.De okozhat ilyen hibát az is ha eltér pl. az első és a hátsó kerekek átmérője.Némelyik tipuson ki lehet olvasni az ABS hibakódjait is.Vagy hibátlan autó alkatrészeinek a csereberéjével lehet próbálkozni.

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok!

A köv problémában kérek segítséget: most vettem működő (hibátlan) rádiót az autómba ('89 2.0i CD Diamant) és nem szól a rádiója, szemmel láthatóan az antennával van probléma. Hogyan lehet hozzáférni ahhoz, egyáltalán hol van az autóban?

Köszi előre is

Elküldve
Sziasztok!

A köv problémában kérek segítséget: most vettem működő (hibátlan) rádiót az autómba ('89 2.0i CD Diamant) és nem szól a rádiója, szemmel láthatóan az antennával van probléma. Hogyan lehet hozzáférni ahhoz, egyáltalán hol van az autóban?

Köszi előre is

Az első szélvédőbe van integrálva.Megfigyelhetsz egy vékony fémcsikot,ami az anyósoldalról,a műszerfaltól indul a tükör felé.Na az az antenna.Érdemes egy utólagosat beépiteni valahova.

Elküldve

gondolkozom erőteljesen 1 A omi beszerzésén,mert addig nem tudom a másikat szétdönteni.

kérdésem mik a gyenge pontjaik?a cih mocikat ismerem belőlük mást sajna nem.

arra gondoltam veszek 1 kicsit lelakott állapotút és megcsinálom,meret az legalább biztosan jó lessz.

milyen árakon vannak az alkatrészek?gondolok a kopo cuccokra.

Elküldve
gondolkozom erőteljesen 1 A omi beszerzésén,mert addig nem tudom a másikat szétdönteni.

kérdésem mik a gyenge pontjaik?a cih mocikat ismerem belőlük mást sajna nem.

arra gondoltam veszek 1 kicsit lelakott állapotút és megcsinálom,meret az legalább biztosan jó lessz.

milyen árakon vannak az alkatrészek?gondolok a kopo cuccokra.

C20NE motoros mindenképp.Egyetlen gyenge pontja az olajszivattyú.Vagy C30NE :) A dízel nem egy nagy eresztés,az összesnek a nagy hibája a lelakottság és a nemtörődöm tulajok :rolleyes: .Bármilyet veszel jól nézd át.Az alkatrészár nem vészes.A rozsda nagy ellenségük.

Elküldve
C20NE motoros mindenképp.Egyetlen gyenge pontja az olajszivattyú.Vagy C30NE :) A dízel nem egy nagy eresztés,az összesnek a nagy hibája a lelakottság és a nemtörődöm tulajok :rolleyes: .Bármilyet veszel jól nézd át.Az alkatrészár nem vészes.A rozsda nagy ellenségük.

az olajszivattyút honnan venni észre?ezeken aszem nincs olajóra.

dízel meg sem fordult a fejembe.

hol rozsdásodnak?karavant gondoltam vásárolni.a hátsó íveket láttam,hogy szétdőlnek.mindenképp az ujabbat(91 utánit)szeretnék venni.

Elküldve
az olajszivattyút honnan venni észre?ezeken aszem nincs olajóra.

dízel meg sem fordult a fejembe.

hol rozsdásodnak?karavant gondoltam vásárolni.a hátsó íveket láttam,hogy szétdőlnek.mindenképp az ujabbat(91 utánit)szeretnék venni.

Állítólag zajosabb,ha már a végét járja.A legegyszerűbb alapból kicserélni.Hátsó iven kivül még a küszöbök és a hátsó ajtók alja jöhetnek szóba.91 utániban jó választás lehet a 2.6Dual Ram is.A lényeg,hogy alaposan át kell nézni.

Elküldve
Állítólag zajosabb,ha már a végét járja.A legegyszerűbb alapból kicserélni.Hátsó iven kivül még a küszöbök és a hátsó ajtók alja jöhetnek szóba.91 utániban jó választás lehet a 2.6Dual Ram is.A lényeg,hogy alaposan át kell nézni.

újra vagy használtra?azt sem tudom az ohc-ben milyen szívattyú van........

a 2.6-ot meg szidták rendesen,legalább is nekem ez a tapasztalat.akkor már vagy 2.4 vagy 3.0.

a hátsó fütómű mennyire kényes jószág?gondolok itt a difire és a szilentekre.

Elküldve
újra vagy használtra?azt sem tudom az ohc-ben milyen szívattyú van........

a 2.6-ot meg szidták rendesen,legalább is nekem ez a tapasztalat.akkor már vagy 2.4 vagy 3.0.

a hátsó fütómű mennyire kényes jószág?gondolok itt a difire és a szilentekre.

Valami excenteres jószág a szivattyúja,a főtengely végére van ráhúzva.A futómű birja,nekem még a gyári szilentek vannak benne,nagyon minimális morgása van 300E km után.Műszakin simán átment vele,semmi nem lógott.

Elküldve
Valami excenteres jószág a szivattyúja,a főtengely végére van ráhúzva.A futómű birja,nekem még a gyári szilentek vannak benne,nagyon minimális morgása van 300E km után.Műszakin simán átment vele,semmi nem lógott.

kösz a segítséget.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.