koko63 Elküldve Január22, 2020 Megoszt Elküldve Január22, 2020 On 2014. 01. 14. at 8:26, ampervadasz írta: Az otthoni felszereléssel az a gond, hogy elvileg nem csak a műbizonylat, de még a felszerelő műhely igazolása is kell hozzá. Nálam ez is megvolt, nem tudom végül mennyire nézték. A külön irányjelző visszajelző az utánfutóra úgy tudom már nem kötelező, de magam részéről nem tartom teljesen haszontalan dolognak, tapasztalatom szerint rengeteg gond van a futók csatlakozó dugóival, ajzataival, de úgy általában a villamosságával is, ezért én szoktam is figyelni. Sőt már arra is gondoltam, hogy a féklámpának is kéne csinálni visszajelzőt ugyanezen az elven. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Január22, 2020 Megoszt Elküldve Január22, 2020 Sziasztok, Olyan problémám van mostanában, hogy indítás után nem alszik ki a töltés visszajelző lámpa. Ha leállítom és újra indítom akkor elalszik a visszajelző és egész nap nincs vele gond Szerintetek mi lehet a gond, hol keresgéljek? Köszönöm szépen Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január22, 2020 Megoszt Elküldve Január22, 2020 2 órája, szürkeastra írta: Sziasztok, Olyan problémám van mostanában, hogy indítás után nem alszik ki a töltés visszajelző lámpa. Ha leállítom és újra indítom akkor elalszik a visszajelző és egész nap nincs vele gond Szerintetek mi lehet a gond, hol keresgéljek? Köszönöm szépen Érdemes első körben átnézni a kábeleket-csavarkötéseket a generátoron, akkun, testpontokon. Feszültséget mérni a generátornál-akkunál, megnézni van-e köztük különbség akkor amikor a visszajelző világít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
faterka Elküldve Január22, 2020 Megoszt Elküldve Január22, 2020 On 2020. 01. 19. at 16:41, faterka írta: Szia! Nálam is ugyanez a hiba jelentkezett pár napja. Elsőre én is a szokásos elemtartó láb forrasztás törésre gondoltam. Eddig kb azokat csináltam mint te, + az elemtartó lábakat a biztonság kedvéért újraforrasztottam, de nem változott semmi, egyszerűen mintha nem akarna az autó "tanuló" üzemmódba kerülni (A központi zár kulccsal működik) Három nap alatt arra jutottam, hogy ezt a hibát GM Tech2 -vel lehet megoldani -tehát autóvillamosság szerelő. Kérdéses, persze, hogy a kulcs újratanítás mennyire lesz biztos megoldás. Azt hittem a forrasztás elengedéstől és "újraprogramozáson" túl nagyobb baj nem lehet a távirányítóval ... ezek szerint de Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Január22, 2020 Megoszt Elküldve Január22, 2020 4 órája, zotya975 írta: Érdemes első körben átnézni a kábeleket-csavarkötéseket a generátoron, akkun, testpontokon. Feszültséget mérni a generátornál-akkunál, megnézni van-e köztük különbség akkor amikor a visszajelző világít. Köszönöm, megnézem akkor a kábeleket Link to comment Megosztás: More sharing options...
SKIFEKETE Elküldve Január29, 2020 Megoszt Elküldve Január29, 2020 Sziasztok! Létezik bármiféle xenon beszerelési útmutató, vagy kapcsolási rajz? Már valami román oldalt is végignéztem kínomban, de sehol nem találok hozzá anyagot Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
danielgrande Elküldve Február1, 2020 Megoszt Elküldve Február1, 2020 (edited) " Módosítva Február1, 2020 : danielgrande Link to comment Megosztás: More sharing options...
danielgrande Elküldve Február1, 2020 Megoszt Elküldve Február1, 2020 On 2020. 01. 22. at 14:52, szürkeastra írta: Sziasztok, Olyan problémám van mostanában, hogy indítás után nem alszik ki a töltés visszajelző lámpa. Ha leállítom és újra indítom akkor elalszik a visszajelző és egész nap nincs vele gond Szerintetek mi lehet a gond, hol keresgéljek? Köszönöm szépen 2 perce, danielgrande írta: Részemről azt tanácsolom, hogy ha nem mostanában volt cserélve a generátor feszültség szabályozó, ami egyúttal tartalmazza a szénkeféket is, amelyek a generátor forgó részén lévő gerjesztő tekercsére juttatják el a gerjesztő áramot, akkor ennek az egységnek a cseréjét javaslom. Azt írod, hogy második indítás után kialszik a töltés visszajelző, ergo ez is a szénkefék kopására utalhat, mivel esetlegesen éppen határán van, hogy a megkopott szénkefék csatlakozzanak a forgórész csúszó érintkezőihez. Az egység ára kb: 6-8 ezer Ft (de attól függ, hogy honnan szerzed be. Létezik külön szénkefe is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ich.. Elküldve Február13, 2020 Megoszt Elküldve Február13, 2020 On 2020. 01. 19. at 16:41, faterka írta: Szia! Nálam is ugyanez a hiba jelentkezett pár napja. Elsőre én is a szokásos elemtartó láb forrasztás törésre gondoltam. Eddig kb azokat csináltam mint te, + az elemtartó lábakat a biztonság kedvéért újraforrasztottam, de nem változott semmi, egyszerűen mintha nem akarna az autó "tanuló" üzemmódba kerülni (A központi zár kulccsal működik) Szia. Sikerült azóta valami megoldást találnod? Mert sajnos nekem azóta sem. Rendeltem aliexpressről egy vadiúj kulcsot elektronikával. De azzal az új kulccsal és a régi transponder chippel sem hajlandó működni, úgyhogy már 100 %, hogy nem a kulcs oldalán van a hiba. Talán a központizár vezérlő elektronikáját kellene kicserélnem az anyósoldalon lévő ajtónál. De egyelőre nem foglalkoztam vele komolyabban, majd ha jobb idő lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
faterka Elküldve Február16, 2020 Megoszt Elküldve Február16, 2020 Szia! Annyival vagyok előrébb, hogy a kulcsom jó (megvizsgálta egy műszerész és adja a jelet), viszont továbbra sem lehet összepárosítani az autóval tehát vagy a központi rész ment tönkre, vagy tech2-vel fel kell tanítani a távirányítót az autóhoz. Egyelőre nyitogatom kulccsal az autót. Ha vettél új kulcsot azt előbb fel kell tanítani tech2-vel mert nem fog működni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
p.zolo Elküldve Február23, 2020 Megoszt Elküldve Február23, 2020 On 2020. 01. 22. at 14:52, szürkeastra írta: Sziasztok, Olyan problémám van mostanában, hogy indítás után nem alszik ki a töltés visszajelző lámpa. Ha leállítom és újra indítom akkor elalszik a visszajelző és egész nap nincs vele gond Szerintetek mi lehet a gond, hol keresgéljek? Köszönöm szépen Sziasztok! Hasonló jelenség jött elő nálam is csak nekem nem alszik ki. Menet közben kigyulladt a töltésjelző lámpa, még haza tudtam vele jönni "kenyérszervós" kormányzással. Ha alapjáraton jár a motor akkor kb. 4-5 másodperce kialszik és van töltés is a műszer szerint. De csak ennyi. A kábeleket átnéztem, ott nem találtam semmit. Generátor probléma lehet? Még az eredeti Bosch van rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
p.zolo Elküldve Február27, 2020 Megoszt Elküldve Február27, 2020 On 2020. 02. 23. at 21:06, p.zolo írta: Sziasztok! Hasonló jelenség jött elő nálam is csak nekem nem alszik ki. Menet közben kigyulladt a töltésjelző lámpa, még haza tudtam vele jönni "kenyérszervós" kormányzással. Ha alapjáraton jár a motor akkor kb. 4-5 másodperce kialszik és van töltés is a műszer szerint. De csak ennyi. A kábeleket átnéztem, ott nem találtam semmit. Generátor probléma lehet? Még az eredeti Bosch van rajta. Üdv Mindenkinek! Van esetleg valakinek javaslata a fent leírtakhoz? Közben kiszereltem a generátort, a szénkefék teljesen jók de ennél többet nem tudtam megállapítani. Lehet nem is a generátor a hiba forrása? Köszönöm előre is a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Február27, 2020 Megoszt Elküldve Február27, 2020 50 perce, p.zolo írta: Üdv Mindenkinek! Van esetleg valakinek javaslata a fent leírtakhoz? Közben kiszereltem a generátort, a szénkefék teljesen jók de ennél többet nem tudtam megállapítani. Lehet nem is a generátor a hiba forrása? Köszönöm előre is a segítséget! Az lesz az. Diódahíd vagy a fesszabályzó szokott elromlani rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
faterka Elküldve Február27, 2020 Megoszt Elküldve Február27, 2020 On 2020. 02. 13. at 14:36, Ich.. írta: Szia. Sikerült azóta valami megoldást találnod? Mert sajnos nekem azóta sem. Rendeltem aliexpressről egy vadiúj kulcsot elektronikával. De azzal az új kulccsal és a régi transponder chippel sem hajlandó működni, úgyhogy már 100 %, hogy nem a kulcs oldalán van a hiba. Talán a központizár vezérlő elektronikáját kellene kicserélnem az anyósoldalon lévő ajtónál. De egyelőre nem foglalkoztam vele komolyabban, majd ha jobb idő lesz. További előrelépés: OP-COM -al is fel lehet tanítani a távirányítót, alin kb. 15USD ingyen szállítással Én rendelek aztán eljátszadozom vele. pl: http://blog.eobdtool.co.uk/how-to-program-central-door-locking-fob-with-op-com/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
shootme2 Elküldve Február28, 2020 Megoszt Elküldve Február28, 2020 15 hours ago, faterka said: További előrelépés: OP-COM -al is fel lehet tanítani a távirányítót, alin kb. 15USD ingyen szállítással Én rendelek aztán eljátszadozom vele. pl: http://blog.eobdtool.co.uk/how-to-program-central-door-locking-fob-with-op-com/ Azzal csak óvatosan. Az ilyen kínai hamisítványokat megfogják a vámon és küldik a büntetést... Inkább ebay-en keresgélj és EU-n belülről küldjék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
p.zolo Elküldve Február28, 2020 Megoszt Elküldve Február28, 2020 (edited) On 2020. 02. 27. at 11:44, gyurigyerek írta: Az lesz az. Diódahíd vagy a fesszabályzó szokott elromlani rajta. Köszönöm szépen! Fesszabályzó hiba volt. Legalább kapott új csapágyat is, elég zajos volt. Módosítva Február28, 2020 : p.zolo 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február28, 2020 Megoszt Elküldve Február28, 2020 23 órája, faterka írta: További előrelépés: OP-COM -al is fel lehet tanítani a távirányítót, alin kb. 15USD ingyen szállítással Én rendelek aztán eljátszadozom vele. pl: http://blog.eobdtool.co.uk/how-to-program-central-door-locking-fob-with-op-com/ A linken azt írják hogy nem kell hozzá a Car Pass és a rajta levő biztonsági kód. Nos ez csak részben igaz, mert ha gyári riasztó van az autóban, akkor bizony kelleni fog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ich.. Elküldve Április6, 2020 Megoszt Elküldve Április6, 2020 On 2020. 02. 27. at 18:01, faterka írta: További előrelépés: OP-COM -al is fel lehet tanítani a távirányítót, alin kb. 15USD ingyen szállítással Én rendelek aztán eljátszadozom vele. pl: http://blog.eobdtool.co.uk/how-to-program-central-door-locking-fob-with-op-com/ Sikerült jutnod valamire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Április11, 2020 Megoszt Elküldve Április11, 2020 t.uraim . az érdekelne hogy miért van az hogy a km orám inditásnál nem indul néha néha van hogy dupla km-t mutat máskor meg jo olyan szakaszosan mozog a mutato ha a fenntiek fenn állnak mi lehet a hiba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április11, 2020 Megoszt Elküldve Április11, 2020 44 perce, astra írta: t.uraim . az érdekelne hogy miért van az hogy a km orám inditásnál nem indul néha néha van hogy dupla km-t mutat máskor meg jo olyan szakaszosan mozog a mutato ha a fenntiek fenn állnak mi lehet a hiba? Jó eséllyel az ABS jeladó rendetlenekdik a bal első kerékcsapágyban, az adja a jelet az órának. Sajnos csak komplett, kerékcsapággyal együtt csreélhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyszacsa Elküldve Április12, 2020 Megoszt Elküldve Április12, 2020 Sziasztok. Mi lehet a baj akkor, ha felkapcsolom a világítast az autón elmegy a műszerfal es a középkonzol vilagítasa? G Astra 1.7 dti Üdv. Szabó Roland Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április12, 2020 Megoszt Elküldve Április12, 2020 43 perce, nagyszacsa írta: Sziasztok. Mi lehet a baj akkor, ha felkapcsolom a világítast az autón elmegy a műszerfal es a középkonzol vilagítasa? G Astra 1.7 dti Üdv. Szabó Roland Triviális dolog, de nincs véletlenül letekerve a műszerfal fényerőszabályzója? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jocy1881 Elküldve Április26, 2020 Megoszt Elküldve Április26, 2020 Üdvözletem a csoport tagoknak. Van különbség a különböző évjáratú g astrák TID kijelzői között? Én úgy gondolom nincsen, a csatlakozási lehetőségük ha ugyan az akkor mindegy nem? Köszönöm a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április27, 2020 Megoszt Elküldve Április27, 2020 On 2020. 04. 26. at 19:13, jocy1881 írta: Üdvözletem a csoport tagoknak. Van különbség a különböző évjáratú g astrák TID kijelzői között? Én úgy gondolom nincsen, a csatlakozási lehetőségük ha ugyan az akkor mindegy nem? Köszönöm a válaszokat. Lényegi különbség nincs, csak annyi hogy kb. 2001-től a fényterelő fólia sárga benne a korábbi fehér helyett, emiatt az újabb TID-eknek kissé sárgásabb a világítása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Colasd99 Elküldve Július5, 2020 Megoszt Elküldve Július5, 2020 (edited) Sziasztok. Olyan kérdéssel jöttem ide, hogy szeretnék autó hangrendszert kicsit fejleszteni 1 opel astra 1.6 8v-m van 2003-as kombiba. Kérdés a következő lenne. Előre 16,5-ös beszerelhető gondolom keret vennem kéne hozzá és fel a csipogó is okosba berakható. Hátulra gondolom 13-as kellene koaxiális gondolom és oda is 1 keret igaz? Nektek ha van beszerelve milyen fajta és milyen méret ami biztos beszerelhető tudnátok pár fajtát írni vagy linket dobni. Én ezeket néztem ki. Nem tudom jók-e. Előlre: https://www.arukereso.hu/hangszoro-c3618/mac-audio/power-star-2-16-p383431203/?gclid=Cj0KCQjw9IX4BRCcARIsAOD2OB3GTn290K_jC5esnnXWW1UxKCQbf6e3OyrSUKW4brpqkuId6-1AQnsaAuzDEALw_wcB# Hátra: https://www.arukereso.hu/hangszoro-c3618/kicx/icq-502-p267884439/?gclid=Cj0KCQjw9IX4BRCcARIsAOD2OB295YwCHol4Yfm7RvYq8fPeyu2bTjx5ZrIRXQO_noHllNVOBez4QKAaAo1CEALw_wcB Első keret: https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=1134&termek=21777 Hátsó keret: https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=1134&termek=21779 Módosítva Július5, 2020 : Colasd99 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts