gezoli Elküldve Október29, 2017 Megoszt Elküldve Október29, 2017 11 perce, leyattila írta: Igen, egyébként ezt az oldalt én is néztem. Próbálok keresni egy szakit, és kinyomozni! Keress rá a neten mert én sokallom a 80Eft-ot. Nekem 50Eft volt úgy, hogy a szerelő kiszedte, elpostázta, megjavították, visszapostázták, berakta és törölte a hibakódokat. Sajnos nem volt rá időm, hogy én csináljam, mert akkor még olcsóbb lett volna. Így csak odaadtam neki az autót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leyattila Elküldve Október29, 2017 Megoszt Elküldve Október29, 2017 1 óra, gezoli írta: Keress rá a neten mert én sokallom a 80Eft-ot. Nekem 50Eft volt úgy, hogy a szerelő kiszedte, elpostázta, megjavították, visszapostázták, berakta és törölte a hibakódokat. Sajnos nem volt rá időm, hogy én csináljam, mert akkor még olcsóbb lett volna. Így csak odaadtam neki az autót. Rendben, köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Handbrake Elküldve Október30, 2017 Megoszt Elküldve Október30, 2017 Srácok, kérdés: Kicseréltem a hátsó rendszámtábla világításomat ledesre. Ha felteszem a helyzetjelzőt a garázs hátsó részét simán bevilágítja. Szerintetek mivel lehetne tompítani az erején? Nem akarom, hogy a rend éberőreinek szemet szúrjon....... Ilyen a cuccos: https://www.ebay.com/itm/2pcs-18-LED-License-Plate-Light-For-Vauxhall-Opel-Corsa-B-Astra-F-G-Vectra-Omega/401325296879?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Csiszoljam meg a búrát? Vagy ellenállás? esetleg ködöljem be valami festékkel? Mondjuk frankón látszik a rendszám, de talán még a tolató lámpánál is erősebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október30, 2017 Megoszt Elküldve Október30, 2017 16 perce, Handbrake írta: Srácok, kérdés: Kicseréltem a hátsó rendszámtábla világításomat ledesre. Ha felteszem a helyzetjelzőt a garázs hátsó részét simán bevilágítja. Szerintetek mivel lehetne tompítani az erején? Nem akarom, hogy a rend éberőreinek szemet szúrjon....... Ilyen a cuccos: https://www.ebay.com/itm/2pcs-18-LED-License-Plate-Light-For-Vauxhall-Opel-Corsa-B-Astra-F-G-Vectra-Omega/401325296879?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Csiszoljam meg a búrát? Vagy ellenállás? esetleg ködöljem be valami festékkel? Mondjuk frankón látszik a rendszám, de talán még a tolató lámpánál is erősebb. Nem olyan jó az ha látszik a rendszám.Rendőr hamar leolvassa 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyolc8 Elküldve Október31, 2017 Megoszt Elküldve Október31, 2017 10 órája, Handbrake írta: Srácok, kérdés: Kicseréltem a hátsó rendszámtábla világításomat ledesre. Ha felteszem a helyzetjelzőt a garázs hátsó részét simán bevilágítja. Szerintetek mivel lehetne tompítani az erején? Nem akarom, hogy a rend éberőreinek szemet szúrjon....... Ilyen a cuccos: https://www.ebay.com/itm/2pcs-18-LED-License-Plate-Light-For-Vauxhall-Opel-Corsa-B-Astra-F-G-Vectra-Omega/401325296879?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Csiszoljam meg a búrát? Vagy ellenállás? esetleg ködöljem be valami festékkel? Mondjuk frankón látszik a rendszám, de talán még a tolató lámpánál is erősebb. Én használt autó nézelődés közben láttam egy Audi A3-on olyan gyors (de nagyon nem korrekt) megoldást erre a problémára, hogy a burára valamiféle vékony szivacsszerűséget (talán kétoldalú szivacsos ragasztószalag) ragasztott a srác a led alá közvetlenül, csak a búra közepére egy kis darabot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október31, 2017 Megoszt Elküldve Október31, 2017 11 órája, Handbrake írta: Srácok, kérdés: Kicseréltem a hátsó rendszámtábla világításomat ledesre. Ha felteszem a helyzetjelzőt a garázs hátsó részét simán bevilágítja. Szerintetek mivel lehetne tompítani az erején? Nem akarom, hogy a rend éberőreinek szemet szúrjon....... Ilyen a cuccos: https://www.ebay.com/itm/2pcs-18-LED-License-Plate-Light-For-Vauxhall-Opel-Corsa-B-Astra-F-G-Vectra-Omega/401325296879?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649 Csiszoljam meg a búrát? Vagy ellenállás? esetleg ködöljem be valami festékkel? Mondjuk frankón látszik a rendszám, de talán még a tolató lámpánál is erősebb. Ha nem melegszik nagyon és szét lehet szedni tehetsz fénymásoló papírból kivágott téglalapot a ledek és a búra közé, akár több rétegben is. De nekem is ilyen már 3-4 éve és még nem szóltak érte műszakin sem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Október31, 2017 Megoszt Elküldve Október31, 2017 11 órája, zotya975 írta: Ha nem melegszik nagyon és szét lehet szedni tehetsz fénymásoló papírból kivágott téglalapot a ledek és a búra közé, akár több rétegben is. De nekem is ilyen már 3-4 éve és még nem szóltak érte műszakin sem. Lejárt a műszakid 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sadebilly Elküldve Október31, 2017 Megoszt Elküldve Október31, 2017 Sziasztok! Már korábban kérdeztem hátsó elektromos ablak hogyan hova kell bekötni.Sajnos még nem jött semmi információ.De olvasgattam a fórumon és ezen akadt meg a szemem. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=6816516ED4F_E478_42C9_BA9.jpeg esetleg ez a dokumentum valakinek le van mentve örülnék ha atkuldené.Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November1, 2017 Megoszt Elküldve November1, 2017 12 órája, Geopake írta: Lejárt a műszakid Valóban lejárt, azóta már többször is: Bár nem írtam a posztban mikor készült a kép, csak azt hogy 3-4 éve van led a rendszámtábla világításban, de általában azonnal lefényképezem az "új" dolgokat az autón. Tavaly áprilisban volt műszakin ( ekkor már nem kapott matricát)előtte meg 2014-ben ,így a kép kábé félidőben készült. Hopp..nézd már megtaláltam az oldalon is a képet... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zuzer Elküldve November2, 2017 Megoszt Elküldve November2, 2017 Sziasztok. Astra nem gyári fejegység néha nem kapcsol be. Áramtalanítás után jó lesz. Már egyszer cserélve volt, utána sem lett jó. Nem mindig fordul elő a dolog, inkább hosszabb állás után. Valami ötlet esetleg? Előre is köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 On 2017. 10. 31. at 9:30, nyolc8 írta: Én használt autó nézelődés közben láttam egy Audi A3-on olyan gyors (de nagyon nem korrekt) megoldást erre a problémára, hogy a burára valamiféle vékony szivacsszerűséget (talán kétoldalú szivacsos ragasztószalag) ragasztott a srác a led alá közvetlenül, csak a búra közepére egy kis darabot. Nem sokkal egyszerűbb lenne a LED világító-egység elé egy előtét ellenállást bekötni? Mondjuk pl. 56 ohm, vagy 100 ohm - 1/4 W. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 (edited) On 2017. 10. 22. at 16:23, morattila írta: Azért szerintem télen hamarabb be melegszik a motor és nem hidegen forog olyan sokat, én is vettem és sok szerelő azt mondta jobb a motornak. Nekem még a Suzukimban volt ilyen "paplanos" megoldás a gépháztető alatt. A gyakorlatban nem sokat ért, csak nehezebb volt tőle a tető, és nem hallatszott ki annyira a motorzaj. (már amennyire volt egyáltalán). Módosítva November4, 2017 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 (edited) On 2017. 10. 16. at 20:56, kobraCode írta: Igen, a piros-feketére. Itt is meglesz még pár másodpercig gyújtás levétel után a +12V! Háát - megcsináltam. És oda kötöttem. Igaz - nálam nem 2-3 másodpercig ég tovább a LED-sor, hanem inkább 2-3 percig. Valójában nem lenne zavaró, de azért eléggé furcsa. Olyan az egész, mint a belső világítás lámpájának szándékos késleltetése. Hogy miért csinálja? Lehetséges, hogy valahol az áramkörben egy jó nagy elektrolit kondenzátor van - és amíg az nem sül ki .... Módosítva November4, 2017 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 1 órával ezelőtt, L.Fazakas írta: Nem sokkal egyszerűbb lenne a LED világító-egység elé egy előtét ellenállást bekötni? Mondjuk pl. 56 ohm, vagy 100 ohm - 1/4 W. Hát ha sima ledet használok kocsiban,500-750-Ohmos előtét ellenállást teszek mellé, ami éppen van, de a kettő közt nem látni különbséget. De mondjuk annyira nem értem a ledek lelki világát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 (edited) 8 órája, zotya975 írta: Hát ha sima ledet használok kocsiban,500-750-Ohmos előtét ellenállást teszek mellé, ami éppen van, de a kettő közt nem látni különbséget. De mondjuk annyira nem értem a ledek lelki világát. A LED az valójában egy olyan dióda (ami fényt bocsájt ki), s annak általában munkaponti áramot kell beállítani. Általában 10-15 mA lehet a maximum, annál lejjebb nagyon nem érdemes menni, mert simán elfüstöl. Az 500 ohm viszont eléggé leveszi kb. a fényerő felét! Az autókban is használatos kb. 12V-hoz általában sorban 3 darabot szoktak, s 120-150 ohm az ellenállás értéke! Módosítva November4, 2017 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve November4, 2017 Megoszt Elküldve November4, 2017 14 órája, L.Fazakas írta: Háát - megcsináltam. És oda kötöttem. Igaz - nálam nem 2-3 másodpercig ég tovább a LED-sor, hanem inkább 2-3 percig. Valójában nem lenne zavaró, de azért eléggé furcsa. Olyan az egész, mint a belső világítás lámpájának szándékos késleltetése. Hogy miért csinálja? Lehetséges, hogy valahol az áramkörben egy jó nagy elektrolit kondenzátor van - és amíg az nem sül ki .... Érdekes... Mi a motorkódod és az évjárata a kocsinak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve November5, 2017 Megoszt Elküldve November5, 2017 9 órája, kobraCode írta: Mi a motorkódod és az évjárata a kocsinak? Motorkód: Z12XE 19CH1001 Évjárat: (a kiadás kelte) 2004 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2017 Megoszt Elküldve November5, 2017 16 órája, L.Fazakas írta: A LED az valójában egy olyan dióda (ami fényt bocsájt ki), s annak általában munkaponti áramot kell beállítani. Általában 10-15 mA lehet a maximum, annál lejjebb nagyon nem érdemes menni, mert simán elfüstöl. Az 500 ohm viszont eléggé leveszi kb. a fényerő felét! Az autókban is használatos kb. 12V-hoz általában sorban 3 darabot szoktak, s 120-150 ohm az ellenállás értéke! Én 4-et szoktam sorba kötni, mert ugye a generátortól függően a töltés felmehet 15Voltig is ha nem kapcsolok rá semmi fogyasztót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve November5, 2017 Megoszt Elküldve November5, 2017 3 órája, zotya975 írta: Én 4-et szoktam sorba kötni, mert ugye a generátortól függően a töltés felmehet 15Voltig is ha nem kapcsolok rá semmi fogyasztót. Hááát - azért a 4 darab már nem világít annyira jól. De meg lehet csinálni. Ha nálad a töltés 15 V, akkor rég megette a fene! A hivatalosan szabályozott töltőfeszültség a 12 voltos kocsik esetében - az egész világon 14,4 V - maximum! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2017 Megoszt Elküldve November5, 2017 1 óra, L.Fazakas írta: Hááát - azért a 4 darab már nem világít annyira jól. De meg lehet csinálni. Ha nálad a töltés 15 V, akkor rég megette a fene! A hivatalosan szabályozott töltőfeszültség a 12 voltos kocsik esetében - az egész világon 14,4 V - maximum! Lehetséges, nem preciziós voltmérőm van. Nem tudok képet mutatni a ledekről, már lecseréltem őket szallagra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve November5, 2017 Megoszt Elküldve November5, 2017 2 órája, zotya975 írta: Lehetséges, nem preciziós voltmérőm van. Nem tudok képet mutatni a ledekről, már lecseréltem őket szalagra. Az még preciziós voltmérő nélkül - egy sima mezei tesco-gazdaságossal is - pontosan annyi kellene legyen. A LED szalag (ami inkább SMD) pedig ugyanúgy csak LED - a funkcióját, kivitelezését, valamint a összes elektromos paraméterét tekintve - mint a műanyagházas, vagy a simán "tokozott". Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November5, 2017 Megoszt Elküldve November5, 2017 4 órája, L.Fazakas írta: Az még preciziós voltmérő nélkül - egy sima mezei tesco-gazdaságossal is - pontosan annyi kellene legyen. A LED szalag (ami inkább SMD) pedig ugyanúgy csak LED - a funkcióját, kivitelezését, valamint a összes elektromos paraméterét tekintve - mint a műanyagházas, vagy a simán "tokozott". Az lehet, de a szalagok 12Voltról működnek, így nem kell ellenállással bajlódni. Amúgy ilyen a led: Ilyen a szalag: Link to comment Megosztás: More sharing options...
L.Fazakas Elküldve November6, 2017 Megoszt Elküldve November6, 2017 (edited) 19 órája, zotya975 írta: Az lehet, de a szalagok 12Voltról működnek, így nem kell ellenállással bajlódni. Amúgy ilyen a led: Ilyen a szalag: Valóban olyan! De azon a szalagon már minden 3. LED mellett ott van a 120 ohmos ellenállás! Nézd csak meg majd jobban! Igaz - eléggé kicsinyke, mert valójában SMD, de mégis ott van! Ezért is nem mindegy, hogy a szalag hol van elvágva - persze direkt be van jelölve, hogy hol lehet a gyakorlatban eldarabolgatni! Módosítva November6, 2017 : L.Fazakas Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November6, 2017 Megoszt Elküldve November6, 2017 Just now, L.Fazakas írta: Valóban olyan! De azon a szalagon már minden 3. LED mellett ott van a 120 ohmos ellenállás! Nézd csak majd meg! Igaz - eléggé kicsinyke, mert valójában SMD, de mégis ott van! Ezért is nem mindegy, hogy a szalag hol van elvágva - persze direkt be van jelölve, hogy hol lehet a gyakorlatban eldarabolgatni! Igen, pontosan így van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
danielgrande Elküldve November13, 2017 Megoszt Elküldve November13, 2017 On 2017. 10. 27. at 20:17, gezoli írta: Nem fog működni. Nincs gyárilag kiépítve. Egyébként led-nek van helye nem izzónak. Én a következő képpen oldottam meg a tempomat visszajelzést, az óra csopotrban, ahol az eredeti helye van és nincs beforrasztva a visszajelző LED. Nekem Z16XE-m van, ahol nem izzó, hanem LED-nek van helye. A lényeg, hogy a bajuszkapcsolónak az ECU felé menő vezetékéről párhuzamosan vettem le a képen látható módon a jelet. Bekapcsolás: Be/Ki kapcsoló gomb rövid ideig történő megnyomására a kapcsolás öntartásba megy, világít a LED. Kikapcsolás : A Be/KI kapcsolót 2 másodpercig nyomjuk, miáltal a 220uF-os kondenzátor kisül, megszűnik az öntartás, LED kialszik. A kapcsológomb megnyomásakor az ECU-ra menő ponton negatívra válta át a polaritás, ezt használja fel a kapcsolás. A kapcsolás elemeit az óracsoprt csatlakozójának üres pontjain (forrléc technológia)rögzítettem. A tempomat kapcsoló ECU felé menő vezetékét külön be kell vezetni az óracsoprtba. Használja ki-ki egészséggel. 1 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts