peacetrang Elküldve Január3, 2017 Megoszt Elküldve Január3, 2017 12 órája, DM101 írta: És honnan vezetted el az áramot?Gondolom nem a tükörtől mert az csak akkor működik ha a világítás gombot kihúzom.... Elölről húztuk hátra és elöl van testelve is. +szükséged lesz még hátsó ajtónyitás érzékelőre A linkelt leírás alapján simán menni fog, ha mégis elakadnál, segítünk 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGabii Elküldve Január6, 2017 Megoszt Elküldve Január6, 2017 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Sikerült hozzá jutnom G astrába hátsó elektromos ablakemelőkre plusz ajtókábel kötegekhez. Tudna nekem segíteni valaki bekötési rajzzal vagy valami féle leírással? Mert a neten nem nagyon találtam. Van egy olyan sanda gyanúm hogy nincs elvíve a hátsó ajtóoszlopig a mechanikához szükséges kábelek. Elől elektromos ablakok vannak, illetve sikerült a vezető oldali ajtóba szerelni olyan köteget ami vezérli mind a 4 ablakemelőt. Ez egy 2000-es G Astra LS Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január6, 2017 Megoszt Elküldve Január6, 2017 8 perce, PGabii írta: Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Sikerült hozzá jutnom G astrába hátsó elektromos ablakemelőkre plusz ajtókábel kötegekhez. Tudna nekem segíteni valaki bekötési rajzzal vagy valami féle leírással? Mert a neten nem nagyon találtam. Van egy olyan sanda gyanúm hogy nincs elvíve a hátsó ajtóoszlopig a mechanikához szükséges kábelek. Elől elektromos ablakok vannak, illetve sikerült a vezető oldali ajtóba szerelni olyan köteget ami vezérli mind a 4 ablakemelőt. Ez egy 2000-es G Astra LS Valóban nincs behúzva. Magadnak kell megcsinálni. Én megcsináltam, de sajnos a kapcsolási rajzot nem mentettem el. Az oldalt, ahol megtalálható volt, a tulajdonosa sajnos törölte. A bal első ajtótól kell a vezetékeket behúzni a jobb ill. a bal hátsó ajtóig. A jobb első ajtót nem érinti az átalakítás. Ha kell valami infó még akkor keress meg pü-ben Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGabii Elküldve Január6, 2017 Megoszt Elküldve Január6, 2017 Just now, gezoli írta: Valóban nincs behúzva. Magadnak kell megcsinálni. Én megcsináltam, de sajnos a kapcsolási rajzot nem mentettem el. Az oldalt, ahol megtalálható volt, a tulajdonosa sajnos törölte. A bal első ajtótól kell a vezetékeket behúzni a jobb ill. a bal hátsó ajtóig. A jobb első ajtót nem érinti az átalakítás. Ha kell valami infó még akkor keress meg pü-ben TIS program alapján szerinted meg lehet csinálni? Valamennyire értek a villamossághoz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Január6, 2017 Megoszt Elküldve Január6, 2017 Just now, PGabii írta: TIS program alapján szerinted meg lehet csinálni? Valamennyire értek a villamossághoz! Szerintem igen! Amire szükséged lesz az az ajtóátvezetőkben lévő pinek (saruk). Nagyon megkönnyíti a szerelést. Én mindent a gyári helyre kötöttem. A gyári vezeték átmérőket is tartsd meg, két méret van. Egy jó tanács! Mielőtt az emelő szerkezetet berakod, engedd le kb 10cm-t, mert nem fogod tudni berakni. Én így törtem el az ablakemelő műanyag csúszkát. Lehet kapni ilyen csúszkát, csak a bosszúság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PGabii Elküldve Január6, 2017 Megoszt Elküldve Január6, 2017 7 perce, gezoli írta: Szerintem igen! Amire szükséged lesz az az ajtóátvezetőkben lévő pinek (saruk). Nagyon megkönnyíti a szerelést. Én mindent a gyári helyre kötöttem. A gyári vezeték átmérőket is tartsd meg, két méret van. Egy jó tanács! Mielőtt az emelő szerkezetet berakod, engedd le kb 10cm-t, mert nem fogod tudni berakni. Én így törtem el az ablakemelő műanyag csúszkát. Lehet kapni ilyen csúszkát, csak a bosszúság. Mindenféle képp gyárihoz hasonlóan szeretném bekötni. Ajtóátvezetőkből van egy jó pár úgyhogy a pinekkel nem lesz probléma. Köszönöm szépen a jó tanácsokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
csumlash Elküldve Január7, 2017 Megoszt Elküldve Január7, 2017 Sziasztok! Múlt héten vásároltunk párommal egy 2000-es évjáratú 8 szelepes, 1600-as, benzines, G Astra Kombit. A benne lévő 211 000 kilométerhez képest gyönyörűen muzsikál, jövőhéten megy szerelőhöz teljes átnézésre és főbb dolgok kicserélésére. Egy kis előzmény: tegnapi napon vásároltam egy Blaupunkt Tokyo 110-es autórádiót. A kocsiban alapból gyári Opel autórádióhoz való "3 soros csatlakozó" van, viszont a rádióhoz beszereztem egy megfelelő hosszabbítót, ami kihagyja a harmadik, azaz legszélesebb felső csatlakozót, ami az extrákhoz való (kormányról szabályzás, sebességre hangosítás-halkítás, stb...). Ami történt ezek után: amióta beszereltem az autó rádiót nem érzékelek semmilyen változást az autó vezetésében, indításában, a fényszórók erősségében, sem az alapjáratában (semmiben, ami egy esetleges kisebb zárlatra/elektronikus áthúzásra engedne gyanakodni). Minden a megszokott és egyenletes. Ami számomra nagyon érdekes: alapból az autóban van egy figyelmeztetés, miszerint, ha a slusszkulcs be van helyezve a gyújtáskapcsolóba, akkor ha kinyitom az ajtót akkor sípolással jelzi, hogy csukjam be az ajtót vagy ne hagyjam benne a kulcsot. Megszokás szerint amikor kihúztam a slusszkulcsot, akkor még a teljes kihúzás előtt elhallgatott a sípolás. Amióta benne van az autósrádió, azóta, amikor kihúzom a kulcsot még 3-4 másodpercig fütyül a nyitott ajtóra figyelmeztető síp (kivéve ha becsukom az ajtót, akkor elhallgat azonnal). Semmi nem változott, csak ez, még a belső utastér világítás sem alszik el később, stb... Ez megszokott egy autósrádió beszerelésekor? Ha nem, akkor mitől lehet ez? Találkozott-e már valaki hasonlóval? Köszönöm a megoldásokat, esetleges ötleteket előre is! Csumpi Link to comment Megosztás: More sharing options...
rpetya Elküldve Január7, 2017 Megoszt Elküldve Január7, 2017 1 órával ezelőtt, csumlash írta: Sziasztok! Múlt héten vásároltunk párommal egy 2000-es évjáratú 8 szelepes, 1600-as, benzines, G Astra Kombit. A benne lévő 211 000 kilométerhez képest gyönyörűen muzsikál, jövőhéten megy szerelőhöz teljes átnézésre és főbb dolgok kicserélésére. Egy kis előzmény: tegnapi napon vásároltam egy Blaupunkt Tokyo 110-es autórádiót. A kocsiban alapból gyári Opel autórádióhoz való "3 soros csatlakozó" van, viszont a rádióhoz beszereztem egy megfelelő hosszabbítót, ami kihagyja a harmadik, azaz legszélesebb felső csatlakozót, ami az extrákhoz való (kormányról szabályzás, sebességre hangosítás-halkítás, stb...). Ami történt ezek után: amióta beszereltem az autó rádiót nem érzékelek semmilyen változást az autó vezetésében, indításában, a fényszórók erősségében, sem az alapjáratában (semmiben, ami egy esetleges kisebb zárlatra/elektronikus áthúzásra engedne gyanakodni). Minden a megszokott és egyenletes. Ami számomra nagyon érdekes: alapból az autóban van egy figyelmeztetés, miszerint, ha a slusszkulcs be van helyezve a gyújtáskapcsolóba, akkor ha kinyitom az ajtót akkor sípolással jelzi, hogy csukjam be az ajtót vagy ne hagyjam benne a kulcsot. Megszokás szerint amikor kihúztam a slusszkulcsot, akkor még a teljes kihúzás előtt elhallgatott a sípolás. Amióta benne van az autósrádió, azóta, amikor kihúzom a kulcsot még 3-4 másodpercig fütyül a nyitott ajtóra figyelmeztető síp (kivéve ha becsukom az ajtót, akkor elhallgat azonnal). Semmi nem változott, csak ez, még a belső utastér világítás sem alszik el később, stb... Ez megszokott egy autósrádió beszerelésekor? Ha nem, akkor mitől lehet ez? Találkozott-e már valaki hasonlóval? Köszönöm a megoldásokat, esetleges ötleteket előre is! Csumpi Szia, Nem lehet, hogy csak hasonló a hang, mint a bent felejtett kulcsra figyelmeztetés? Kivett előlappal is van hang? Nekem a Sony fej ad valami csipogó hangot (a hangszórókon keresztül persze), ha nem veszem ki (vagy nem billentem ki) az előlapot. üdv Rpetya 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
csumlash Elküldve Január7, 2017 Megoszt Elküldve Január7, 2017 26 minutes ago, rpetya said: Szia, Nem lehet, hogy csak hasonló a hang, mint a bent felejtett kulcsra figyelmeztetés? Kivett előlappal is van hang? Nekem a Sony fej ad valami csipogó hangot (a hangszórókon keresztül persze), ha nem veszem ki (vagy nem billentem ki) az előlapot. üdv Rpetya Köszönöm a gyors reakciót, de sajnos nem. Most kimentem, kipróbáltam előlappal és előlap nélkül, mind a két esetben (ha nyitva van az ajtaja az autónak) a kulcs kihúzása után további 2-3 másodpercig sípol ugyanaz a hang (ami nem is a hangszóróból jön, hanem valahonnan a műszerfalból). Próbáltam úgyis, hogy kinyitottam az ajtót, hagytam vagy 1 percig fütyülni és utána húztam ki a kulcsot,de ugyanaz előlappal és nélküle is. Ez a "probléma" nincs akkor, ha lehúzom az autórádióról a kábeleket. Egyértelműen az autórádióval van összefüggésben, mintha lenne valami kondenzátor beépítve, amit ez a 2-3 másodperces további sípolás merít ki. Plusz még 1 dolog: megpróbáltam úgy kihúzni a slusszkulcsot, hogy ment a zene, de akkor is ugyanez a jelenség. Lenne még ötleted / ötletetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rpetya Elküldve Január7, 2017 Megoszt Elküldve Január7, 2017 9 perce, csumlash írta: Köszönöm a gyors reakciót, de sajnos nem. Most kimentem, kipróbáltam előlappal és előlap nélkül, mind a két esetben (ha nyitva van az ajtaja az autónak) a kulcs kihúzása után további 2-3 másodpercig sípol ugyanaz a hang (ami nem is a hangszóróból jön, hanem valahonnan a műszerfalból). Próbáltam úgyis, hogy kinyitottam az ajtót, hagytam vagy 1 percig fütyülni és utána húztam ki a kulcsot,de ugyanaz előlappal és nélküle is. Ez a "probléma" nincs akkor, ha lehúzom az autórádióról a kábeleket. Egyértelműen az autórádióval van összefüggésben, mintha lenne valami kondenzátor beépítve, amit ez a 2-3 másodperces további sípolás merít ki. Plusz még 1 dolog: megpróbáltam úgy kihúzni a slusszkulcsot, hogy ment a zene, de akkor is ugyanez a jelenség. Lenne még ötleted / ötletetek? Sajnos más ötletem nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 A hátsó ködlámpának van biztostéka?Ha igen akkor a lehajtható kis biztosítéktáblán hol találom?Csak, hogy ne keljen az összes biztit kiszednem és végig néznem. Köszönöm előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
llaci89 Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 sziasztok. (z14xe,2002-kombi) Hátsófék lámpába cseréltem égőt bal oldalt. Mit rontottam el? Világítást felkapcsolva ég a féklámpa és a középső pótféklámpa is? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 1 perc, llaci89 írta: sziasztok. (z14xe,2002-kombi) Hátsófék lámpába cseréltem égőt bal oldalt. Mit rontottam el? Világítást felkapcsolva ég a féklámpa és a középső pótféklámpa is? Köszi. Két szálas helyett egy szálasat raktál bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
csumlash Elküldve Január8, 2017 Megoszt Elküldve Január8, 2017 1 hour ago, llaci89 said: sziasztok. (z14xe,2002-kombi) Hátsófék lámpába cseréltem égőt bal oldalt. Mit rontottam el? Világítást felkapcsolva ég a féklámpa és a középső pótféklámpa is? Köszi. Szia, múlt héten vásároltam egy G Astrat, UGYAN EZ volt a probléma vele, amikor a helyzetjelző nem volt felkapcsolva akkor rendesen működött a három féklámpa, viszont ha felkapcsoltam a helyzetjelzőt, akkor folyamatosan világított mind és a fékre lépve emiatt semmi reakció. A féklámpa és a helyzetjelző egy izzóval van megoldva viszont ezeknek emiatt az izzó legalján 2 érintkező van. Az egyik érintkező a helyzetjelző izzószálnak adja az áramot, a másik a féknek. Ha nem megfelelő izzó van benne, akkor "rövidre zárja" mind a kettőt és emiatt van az, hogy ha a helyzetjelzőt felkapcsolod, akkor a féklámpa izzószálak is kapnak áramot. A középfős/felső harmadik féklámpa is ezért világít ilyenkor, mert kap áramot (Mellékesen érdekesség: ilyenkor ha nincs felkapcsolva a helyzetjelző, de ha a fékre lépsz, akkor a helyzetjelző izzószálak is felvilágítanak, csak mivel azok lényegesen kisebb fényerejűek és csak kettő van belőlük, ezért nem feltűnő.) 99 Forintért vettem az egyik bevásárló központban egy helyzetjelzőnek + féklámpának való izzót, szerezz be te is egyet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra Elküldve Január9, 2017 Megoszt Elküldve Január9, 2017 On 2017. 01. 08. at 15:51, csumlash írta: Szia, múlt héten vásároltam egy G Astrat, UGYAN EZ volt a probléma vele, amikor a helyzetjelző nem volt felkapcsolva akkor rendesen működött a három féklámpa, viszont ha felkapcsoltam a helyzetjelzőt, akkor folyamatosan világított mind és a fékre lépve emiatt semmi reakció. A féklámpa és a helyzetjelző egy izzóval van megoldva viszont ezeknek emiatt az izzó legalján 2 érintkező van. Az egyik érintkező a helyzetjelző izzószálnak adja az áramot, a másik a féknek. Ha nem megfelelő izzó van benne, akkor "rövidre zárja" mind a kettőt és emiatt van az, hogy ha a helyzetjelzőt felkapcsolod, akkor a féklámpa izzószálak is kapnak áramot. A középfős/felső harmadik féklámpa is ezért világít ilyenkor, mert kap áramot (Mellékesen érdekesség: ilyenkor ha nincs felkapcsolva a helyzetjelző, de ha a fékre lépsz, akkor a helyzetjelző izzószálak is felvilágítanak, csak mivel azok lényegesen kisebb fényerejűek és csak kettő van belőlük, ezért nem feltűnő.) 99 Forintért vettem az egyik bevásárló központban egy helyzetjelzőnek + féklámpának való izzót, szerezz be te is egyet! 5/21w izzo kell bele. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
llaci89 Elküldve Január11, 2017 Megoszt Elküldve Január11, 2017 Köszi a válaszokat, sikerült. Link to comment Megosztás: More sharing options...
matrix19 Elküldve Január16, 2017 Megoszt Elküldve Január16, 2017 Sziasztok lenne egy érdekes problémám amire nem tudott senki választ adni hátha ti igen Minap beszereltem egy xenon szettet (nem gyári de nem is a legolcsóbb közép AC kategória) nagyon szépen világít meg is vagyok vele elégedve ,de van egy CSAK...Mégpedig mikor kb fél napot áll a kocsi ebben a hidegben ugye az aku kicsit veszít kapacitásából ebben nincs is semmi meglepő szépen begyullad és még az indulás előtt felkapcsolom a lámpákat a xenon halványan elkezd égni ennek 2-3 mp kell még eléri a max fényerőt ez idő alatt a motor egy picit megtorpan mint mikor egy nagyobb fogyasztót kapcsolnák be klima stb. Eddig nincs is semmi gond csak az a baj, hogy bekapcsol a hűtőventilátor is...van hogy a klimáé is de nem mindig olyankor azt csinálom h kikapcs a világítással majd vissza be akkor ugyanez a menet csak kikapcsol a ventilátor.Az még az érdekes, hogy lemegyek kb 5 km ert nem kell h a viz elérje még az üzemi hőfokot csak az aku kicsit normalizálódjon akkor utána megszűnik ez a kellemetlen probléma kapcsolgathatom le-fel nincs hatása a ventilátorokra.Valami ötlet?nagyon megköszönném mert ez már rohadt idegesítő Link to comment Megosztás: More sharing options...
Janó32 Elküldve Január16, 2017 Megoszt Elküldve Január16, 2017 7 órája, matrix19 írta: Sziasztok lenne egy érdekes problémám amire nem tudott senki választ adni hátha ti igen Minap beszereltem egy xenon szettet (nem gyári de nem is a legolcsóbb közép AC kategória) nagyon szépen világít meg is vagyok vele elégedve ,de van egy CSAK...Mégpedig mikor kb fél napot áll a kocsi ebben a hidegben ugye az aku kicsit veszít kapacitásából ebben nincs is semmi meglepő szépen begyullad és még az indulás előtt felkapcsolom a lámpákat a xenon halványan elkezd égni ennek 2-3 mp kell még eléri a max fényerőt ez idő alatt a motor egy picit megtorpan mint mikor egy nagyobb fogyasztót kapcsolnák be klima stb. Eddig nincs is semmi gond csak az a baj, hogy bekapcsol a hűtőventilátor is...van hogy a klimáé is de nem mindig olyankor azt csinálom h kikapcs a világítással majd vissza be akkor ugyanez a menet csak kikapcsol a ventilátor.Az még az érdekes, hogy lemegyek kb 5 km ert nem kell h a viz elérje még az üzemi hőfokot csak az aku kicsit normalizálódjon akkor utána megszűnik ez a kellemetlen probléma kapcsolgathatom le-fel nincs hatása a ventilátorokra.Valami ötlet?nagyon megköszönném mert ez már rohadt idegesítő Tedd fel tölteni az akkumulátorod és ha teljesen feltöltött, akkor nézd meg hogy ez a jelenség visszatér-e. Ebben a hidegben közel sem biztos hogy az utólagos xenon beszerelésének köze van a problémához, lehet hogy az akkumulátor és/vagy a töltéskör nincs a helyzet magaslatán már (pláne mínusz sok fokban). Ha teljesen töltött, első indításkor érdemes lenne rámérni hogy nem esik-e 10-11V közelébe indításkor (vagy netán az alá), de ezt a tesztet és a töltéskör ellenőrzést egy akkumulátoros szaküzlet 5 perc alatt ingyen megteszi. Remélem tényleg gyári bekötésnek megfelelő az a xenon és nem a többi közlekedő retinájának a kiégetése a cél... Sajnos a legtöbb utólagos xenon még szakműhelyben (?) beszerelve is az eget kémleli és nem az utat világítja, a szemben jövőnek meg csak folyik a könnye patakokban (nem a gyönyörűségtől meghatódva)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyikszi Elküldve Január17, 2017 Megoszt Elküldve Január17, 2017 On 2016. 09. 30. at 19:33, SargaRigo123 írta: Nem lehet hogy valahol sérült az ablakfűtés vezetéke? Például el van pattanva pár szál a vezetékben, emiatt nem viszi át az ampert. Én ellenőrízném a kárpit alatt és a zsanérnál (ahol mozog) az összekötő vezetéket, valamint szemrevételezéssel a fóliát is. Lehet érdemes lenne kimérni a feszültséget is bekapcsolt állapotban, meg egy terheléses áramot is mondjuk egy izzóval. Az alapelv az, hogy ha nincs fűtés, akkor nincs elég amper. Ezt okozhatja a vezeték ami nem tudja átvezetni, vagy kevés feszültség (de ez nem valószínű szerintem). Igen, az volt a gond. Elvittem az autószerelő ismerősömhöz és ő már le is húzta egyből a kábelkötegen lévő gumit és mutatta a kábeleket. A hét (vagy mennyi?) kábelből 1 el volt szakadva (hátsó szélvédő fűtés), 4 meg már kezdte megadni magát. Ezért is volt, hogy néha ment a hátsó ablaktörlés, máskor meg nem. Azóta minden jó, hamar leolvasztja a jeget hátsó ablakról. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bluemirage Elküldve Január17, 2017 Megoszt Elküldve Január17, 2017 On 2017. 01. 16. at 9:10, Janó32 írta: Tedd fel tölteni az akkumulátorod és ha teljesen feltöltött, akkor nézd meg hogy ez a jelenség visszatér-e. Ebben a hidegben közel sem biztos hogy az utólagos xenon beszerelésének köze van a problémához, lehet hogy az akkumulátor és/vagy a töltéskör nincs a helyzet magaslatán már (pláne mínusz sok fokban). Ha teljesen töltött, első indításkor érdemes lenne rámérni hogy nem esik-e 10-11V közelébe indításkor (vagy netán az alá), de ezt a tesztet és a töltéskör ellenőrzést egy akkumulátoros szaküzlet 5 perc alatt ingyen megteszi. Remélem tényleg gyári bekötésnek megfelelő az a xenon és nem a többi közlekedő retinájának a kiégetése a cél... Sajnos a legtöbb utólagos xenon még szakműhelyben (?) beszerelve is az eget kémleli és nem az utat világítja, a szemben jövőnek meg csak folyik a könnye patakokban (nem a gyönyörűségtől meghatódva)... Időnként felmerülő kérdés, de csak akkor lehet komplett gyári szettel (beleértve a trafót és fényszóró mosót) átépíteni, ha gyárilag is létezett ez a típus. A G Astra létezett, de mivel egy korrekt gyári átalakítás és a procedúra nem olcsó, ezért kevesek csinálják meg legálisan, ami rendőri vagy műszaki vizsgás bukó kockázatát vonja maga után. Egy rendes átalakítás elérheti a 100 eFt-ot. A közhiedelemmel ellentétben nehéz az ilyen átalakított autót eladni és inkább ront az értékén, mint javít. Matrix19-nek reméljük, hogy egy hivatalos átalakítása van, fényszóró mosóval és a többi aprósággal együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
matrix19 Elküldve Január19, 2017 Megoszt Elküldve Január19, 2017 Nos hát bevallom nem "legális" módját választottam, de mentségemre szolgáljon elvittem beállittatni a fényszórókat hogy még véletlenül sem legyen zavaró és mivel én határon túli vagyok nálunk egy picit enyhébbek a szabályok, de most vissza a problémára nem javult sőt rosszabb lett... Most már nem kell felkapcsolni a fényszórót a ventilátor bekapcsol az indítás után de teljes erővel. Nincs is köze a xenonhoz? Vagy már komolyabb a baj? Nem lehet a hőgomba? Csak a xenon hatására kapott egy zavaró jelet stb most meg kifingott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január19, 2017 Megoszt Elküldve Január19, 2017 2 órája, matrix19 írta: ...a ventilátor bekapcsol az indítás után de teljes erővel. Nincs is köze a xenonhoz? Vagy már komolyabb a baj? Nem lehet a hőgomba? Csak a xenon hatására kapott egy zavaró jelet stb most meg kifingott? Nincs köze a xenonhoz. Jól emlékszem hogy '99-es X16SZR-ed van, ugye? Nem a motorkód a fontos, hanem az évjárat, mert ezek a korai G Astrák még hűtőmodulosak (ez a modul vezérli a hűtőventillátorokat, amúgy az első lökhárító menetirány szerinti bal (vezetőoldali) sarka alatt található), és ennek a hűtőmodulnak vannak beépített védelmi funkciói. Innentől idézet következik: "Szakadt hűtővíz jeladó köre esetén mindkét venti a gyújtás ráadása után indul 1es fokozaton+hűtés és ECU lámpa világít. Szakadt vagy nem jelenlévő venti esetén ha az első venti nincsen jelen vagy a csati nincsen rádugva mihelyst indul a klíma hibajelző kivilágít +hátsó venti teljes gőzzel üzemel. Ha a hátsó hiányzik vagy szakadt a köre akkor a klíma nem indul illetve ha üzem közben következik be akkor lekapcsolja. Illetve a hátsó hibánál folyamatosan megy az első és villog a hibajelző lámpa." Ebből láthatod hogy a hűtőrendszereddel lesz a gond, ha a tüneteket megvizsgálod, a fenti idézetből ki tudod azt is találni hogy pontosan micsoda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
E KADETT Elküldve Január19, 2017 Megoszt Elküldve Január19, 2017 Sziasztok. Még új vagyok, boldog tulajdonosa lettem egy 1999. Évjáratú x20dtl g astrának. A kérdésem az lenne, hogy tudok e beépíteni fedélzeti computert? Ha igen mi kell hozzá. Ha a kijelzőn a két gombot megnyomom akkor egy pillanatra megmutatja a sebességet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
matrix19 Elküldve Január19, 2017 Megoszt Elküldve Január19, 2017 1 órával ezelőtt, tgabika76 írta: Nincs köze a xenonhoz. Jól emlékszem hogy '99-es X16SZR-ed van, ugye? Nem a motorkód a fontos, hanem az évjárat, mert ezek a korai G Astrák még hűtőmodulosak (ez a modul vezérli a hűtőventillátorokat, amúgy az első lökhárító menetirány szerinti bal (vezetőoldali) sarka alatt található), és ennek a hűtőmodulnak vannak beépített védelmi funkciói. Innentől idézet következik: "Szakadt hűtővíz jeladó köre esetén mindkét venti a gyújtás ráadása után indul 1es fokozaton+hűtés és ECU lámpa világít. Szakadt vagy nem jelenlévő venti esetén ha az első venti nincsen jelen vagy a csati nincsen rádugva mihelyst indul a klíma hibajelző kivilágít +hátsó venti teljes gőzzel üzemel. Ha a hátsó hiányzik vagy szakadt a köre akkor a klíma nem indul illetve ha üzem közben következik be akkor lekapcsolja. Illetve a hátsó hibánál folyamatosan megy az első és villog a hibajelző lámpa." Ebből láthatod hogy a hűtőrendszereddel lesz a gond, ha a tüneteket megvizsgálod, a fenti idézetből ki tudod azt is találni hogy pontosan micsoda. Úr isten te valami robot vagy? Vagy egy zseni :D honnan emlékszel milyen motor kódom van? már pár hónapja nem jártam az oldalon, én azt se tudom mit ettem tegnap majdnem az első keréknél van az a doboz ugye? ... hasonlít az ecu ra, sajnos nem tudom behatárolni a hibát mert ez már dolgozott az összes általad leirt módon most is hazafelé jövet halkan ment, munkába menet viszont maxon, 10 p el ezelött semmi kapcsolgattam a xenont is szóval valami kontakt hiba lesz ez, megpróbálom elektronikai kontakt tisztítóval befújni annál a doboznál a csatikat, érdekes az elején tényleg a xenon csapogatásra reagált azért nagyon szépen köszönöm a választ MINDENKINEK Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január20, 2017 Megoszt Elküldve Január20, 2017 22 órája, matrix19 írta: Úr isten te valami robot vagy? Vagy egy zseni :D honnan emlékszel milyen motor kódom van? Se robot nem vagyok, se zseni, ellenben nem voltam rest visszanézni a korábbi hozzászólásaidat, és az egyikben te magad írtad az autód évjáratát és motorkódját. Mivel az általam leírta hiba hűtőmodulos autóknál lehetséges, azt meg csak a korai évjáratokba szerelték (a Classic-okban 1 plusz relé oldja meg a feladatot), így muszáj volt tudnom az évjáratot. Amúgy ha klímás az autód, akkor akár attól is lehet hogy túl magas a klímagáz nyomása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts