kobraCode Elküldve Január9, 2014 Megoszt Elküldve Január9, 2014 Áhh ennyire komolyan nem akarok belenyúlni. a 2 vezeték amire gondolok az ülés melletti csathoz megy a vezető ülés jobb oldalán és az anyós ülés jobb oldalán. Gondolom magában a csatban egy mikrókapcsoló lehet , hogy mikor bekötjük az övet talán megszakítja az áramkört és akkor nem világít a kontroll lámpa. Elnéést a fogalmakkal zavarban vagyok, szóval az övfeszítő patronból megy a 2 vezeték valahova előre. Én úgy tudom hogy az övfeszítő patron elektromosan vezérlet, s szerintem annak a két szálát találtad meg. Pl ha ki akarod venni az üléseket az akksit le kell kötni előtte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve Január9, 2014 Megoszt Elküldve Január9, 2014 Én úgy tudom hogy az övfeszítő patron elektromosan vezérlet, s szerintem annak a két szálát találtad meg. Pl ha ki akarod venni az üléseket az akksit le kell kötni előtte. Értem akkor ez marad így és nem fog világítani a műszerfal ha nem csatolom be :) Bár indulás után első métereken már megszokásból kattintom be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Január9, 2014 Megoszt Elküldve Január9, 2014 (edited) On 2014. 01. 08. at 21:14, Dj Menyus írta: Módosítva Április5, 2016 : DarthVödör Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve Január10, 2014 Megoszt Elküldve Január10, 2014 Gyújtás raadasnal sem villan fel az ov bekapcsolast jelző ikon, csak a legzsake de az el is alszik Link to comment Megosztás: More sharing options...
SohajdaTomi Elküldve Január11, 2014 Megoszt Elküldve Január11, 2014 Üdvözlök Mindenkit! Mostanában nézegetem a hirdetéseket és érdekelne saját célra egy OP-Com diagnosztika esetleg Tech 2 is! Szerintetek melyiket érdemes megvenni melyik a jobb? Szép napot! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január11, 2014 Megoszt Elküldve Január11, 2014 Ha tech2t talalsz opcom arban azonnal szolj. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
SohajdaTomi Elküldve Január11, 2014 Megoszt Elküldve Január11, 2014 Ha tech2t talalsz opcom arban azonnal szolj. :) hát ami a vaterán van 4ezerpárszázé...azt nemtudom hogy mirelehet jó.... egyébként op com-ot nézegetem inkább Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január11, 2014 Megoszt Elküldve Január11, 2014 hát ami a vaterán van 4ezerpárszázé...azt nemtudom hogy mirelehet jó.... egyébként op com-ot nézegetem inkábbAkkor az nem tech2 :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Január11, 2014 Megoszt Elküldve Január11, 2014 Ilyennel találkozott már valaki? Van valakinek beszerelve? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január11, 2014 Megoszt Elküldve Január11, 2014 hát ami a vaterán van 4ezerpárszázé...azt nemtudom hogy mirelehet jó... USA dollárban szokott közel annyi lenni az eredeti Tech2... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astragpetya Elküldve Január12, 2014 Megoszt Elküldve Január12, 2014 Ilyennel találkozott már valaki? Van valakinek beszerelve? Szia, anno még a combo-nál volt ilyenem. az ülésben megvoltak a csavarhelyek is egyszerűen be kellett csavarni a helyére. kisalakú menetlevél fért el benne, nagyon más nem is, annak viszont praktikus volt. üdv Petya Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bombero Elküldve Január12, 2014 Megoszt Elküldve Január12, 2014 kisalakú menetlevél fért el benne, nagyon más nem is, annak viszont praktikus volt. Köszi az infót. Én is emiatt gondoltam rá. Mindenféle kis kacatnak jó lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
merenyi85 Elküldve Január12, 2014 Megoszt Elküldve Január12, 2014 Szia, anno még a combo-nál volt ilyenem. az ülésben megvoltak a csavarhelyek is egyszerűen be kellett csavarni a helyére. kisalakú menetlevél fért el benne, nagyon más nem is, annak viszont praktikus volt. üdv Petya És ez hogy van beszerelve? Az ötlet tetszik... csak a kivitelezését nem látom át. Az ülés alatt ott van az a konzol, amire az övfeszítő csatlakozója van téve, plusz a kar amivel lehet előre hátra húzni az ülést. Ezt hova lehet rakni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január12, 2014 Megoszt Elküldve Január12, 2014 És ez hogy van beszerelve? Az ötlet tetszik... csak a kivitelezését nem látom át. Az ülés alatt ott van az a konzol, amire az övfeszítő csatlakozója van téve, plusz a kar amivel lehet előre hátra húzni az ülést. Ezt hova lehet rakni? Astrában sehova. Megnéztem a cikkszámot, és kiderült hogy csak Zafira A/B-hez jó. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astragpetya Elküldve Január13, 2014 Megoszt Elküldve Január13, 2014 És ez hogy van beszerelve? Az ötlet tetszik... csak a kivitelezését nem látom át. Az ülés alatt ott van az a konzol, amire az övfeszítő csatlakozója van téve, plusz a kar amivel lehet előre hátra húzni az ülést. Ezt hova lehet rakni? mondom, Combo-nál volt ilyenem, ott benne volt az ülésben a csavarhelye. Ott az ülés állító felett volt elhelyezve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve Január13, 2014 Megoszt Elküldve Január13, 2014 Sziasztok. 2004es 5 ajtós G Astrámon nincsen vonóhorog és sokszor elkélne így megfordult a fejemben, hogy szereltetek rá. Namost nézegettem neten képeket ahogy látom egy hatalmas cső megy plusszba keresztbe amire maga a vonóhorog van rögzítve. Ezt a csövet mihez rögzítik? esetleg a felszerelés itthoni körülmények között is elvégezhető? Vagy mi a rendje ennek? Hallottam már olyat is hogy felszerelés után újra kell műszakiztatni az autót. A villamosság bekötését meg tudom csinálni ha arról van szó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rozsav Elküldve Január13, 2014 Megoszt Elküldve Január13, 2014 Sziasztok. 2004es 5 ajtós G Astrámon nincsen vonóhorog és sokszor elkélne így megfordult a fejemben, hogy szereltetek rá. Namost nézegettem neten képeket ahogy látom egy hatalmas cső megy plusszba keresztbe amire maga a vonóhorog van rögzítve. Ezt a csövet mihez rögzítik? esetleg a felszerelés itthoni körülmények között is elvégezhető? Vagy mi a rendje ennek? Hallottam már olyat is hogy felszerelés után újra kell műszakiztatni az autót. A villamosság bekötését meg tudom csinálni ha arról van szó. igen elvégezhető, az alvázat kell megfúrnod, s csavarral felfogatnod (kapod a horoggal). a hátsó lökhárítót kell levenned hozzá. a felszerelési utasítást is megkapod a horoggal együtt. a villamosság bekötéséhez is kapsz "segítséget", simán megoldható házilag, csak akkor izgalmas kicsit, ha a kocsiban nincs kiépítve a vezeték a műszerfal visszajelzőjéhez. ha szerencséd van, oda csak egy izzót kell betenned, ha nincs madzag...az is megoldható azért. vagy felteszel egy kölső visszajelzőt, de a gyári hely azért elegánsabb :icon1: vizsgáztatnod mindenképpen kell, ezért időzítik inkább a lejáró időszakos műszakihoz a felszerelését...(oda mindenképp vidd a gyártótól kapott műbizonylatot) aztán séta az okmányirodába, 6000 Ft előkészítve a forgalmi cserére és kész :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január13, 2014 Megoszt Elküldve Január13, 2014 Én is műszaki vizsga előtt rakattam rá a horgot.A Car-maxnál rendeltem horganyzottat.Fel is rakták a vizsgaállomáson,de a visszajelzőt nem élesztették fel.Mondjuk nekem nem is hiányik.Így is levizsgázott.A forgalmit kicseréltettem,aztán ellopták az összes íratomat a forgalmival együtt még novemberben.Aztán csináltattam újat.1 év alatt 3 forgalmim volt,legalább mindig szép új a tok :)A múlthéten találta meg egy hajléktalan az övtáskámat,benne az összes íratommal,bankkártyával miegymással. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Január14, 2014 Megoszt Elküldve Január14, 2014 Az otthoni felszereléssel az a gond, hogy elvileg nem csak a műbizonylat, de még a felszerelő műhely igazolása is kell hozzá. Nálam ez is megvolt, nem tudom végül mennyire nézték. A külön irányjelző visszajelző az utánfutóra úgy tudom már nem kötelező, de magam részéről nem tartom teljesen haszontalan dolognak, tapasztalatom szerint rengeteg gond van a futók csatlakozó dugóival, ajzataival, de úgy általában a villamosságával is, ezért én szoktam is figyelni. Sőt már arra is gondoltam, hogy a féklámpának is kéne csinálni visszajelzőt ugyanezen az elven. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zulu Elküldve Január14, 2014 Megoszt Elküldve Január14, 2014 Az otthoni felszereléssel az a gond, hogy elvileg nem csak a műbizonylat, de még a felszerelő műhely igazolása is kell hozzá. Nálam ez is megvolt, nem tudom végül mennyire nézték. A külön irányjelző visszajelző az utánfutóra úgy tudom már nem kötelező, de magam részéről nem tartom teljesen haszontalan dolognak, tapasztalatom szerint rengeteg gond van a futók csatlakozó dugóival, ajzataival, de úgy általában a villamosságával is, ezért én szoktam is figyelni. Sőt már arra is gondoltam, hogy a féklámpának is kéne csinálni visszajelzőt ugyanezen az elven. Ha nem a classikod van nagy eséllyel ki van építve a visszajelző és az elektromos cstlakozó is a hátsó zárhídnál. A műszerfalba csak egy izzó kell. A csatlakozóba ha nincs féklámpa akkor az azért van mert a kesztyütartó mögött hiányzik egy relé, de egy áthidaló is megteszi. Lefényképeztem, de most nem találom a számát. Mert amit most hajtok autóm az kintről való és ebbe belerakták. Az index relét is másikat raktak bele. A két kis sárga sima relé helyett egy nagyobb sárgát. a számok rajta 09 134 880 és 50 206 001 12V 2X(3X21W+5W) Bár az előző autóm 5-6 évig ment gond nélkül e nélkül is. A gyári vonóhorog kábelköteg dugóval kb 17ezerFt és lehet hogy a két relé is bent van a szettbe. Az univerzális kábelkötegből a Bosalt ajánlom. Jó minőség és ha beledugod a csatlakozót akkor is vizmentesen tömít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zulu Elküldve Január14, 2014 Megoszt Elküldve Január14, 2014 HY! Még mindíg a Mid-del küzdök az autómban. Megtudná mondani valaki, hogy a MID mit Zuheizer: GM 09130680 Siemens 5WK70001 KZ "AC" számúnak mit kellene tudni? Sajna nem lehet léptetni. Csak a megtehető távot mutatja és nem lehet nullázni az átlag fogyastást sem. Vettem egy ugyanilyen számút és az is csak gyan ezt csinálja! Ez a további 3tipusút találtam ami nem telefonos, de sehol nincs leírva és a márkaszervizben sem tudják megmondani mi a külömbség. - MID normal ohne Zuheizer: 090437531 Siemens 5WK7455 KZ "AA" - MID normal ohne Zuheizer: 24435538 Siemens 5WK70015 KZ "FY" - MID normal 024461677 Siemens 5WK70025 KZ "WB" Pláne hogy csereszavatosak-e? Bár a csatlakozó ugyan az. De a H astra és a G astra Cid is ilyen csatis. Csak ott van egy RGB csati is. Ha csak programozni kell akkor tud valaki Győr környékén olyan embert aki megtudja csinálni, mert a márkaszervíz rohadt drága. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astragpetya Elküldve Január14, 2014 Megoszt Elküldve Január14, 2014 HY! Még mindíg a Mid-del küzdök az autómban. Megtudná mondani valaki, hogy a MID mit Zuheizer: GM 09130680 Siemens 5WK70001 KZ "AC" számúnak mit kellene tudni? Sajna nem lehet léptetni. Csak a megtehető távot mutatja és nem lehet nullázni az átlag fogyastást sem. Vettem egy ugyanilyen számút és az is csak gyan ezt csinálja! Ez a további 3tipusút találtam ami nem telefonos, de sehol nincs leírva és a márkaszervizben sem tudják megmondani mi a külömbség. - MID normal ohne Zuheizer: 090437531 Siemens 5WK7455 KZ "AA" - MID normal ohne Zuheizer: 24435538 Siemens 5WK70015 KZ "FY" - MID normal 024461677 Siemens 5WK70025 KZ "WB" Pláne hogy csereszavatosak-e? Bár a csatlakozó ugyan az. De a H astra és a G astra Cid is ilyen csatis. Csak ott van egy RGB csati is. Ha csak programozni kell akkor tud valaki Győr környékén olyan embert aki megtudja csinálni, mert a márkaszervíz rohadt drága. Szia, pontosan mit is vettél még egyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Január14, 2014 Megoszt Elküldve Január14, 2014 Először is a cikkszámok. Az első kiegészítő fűtéssel szerelt autóhoz való, a második cikkszám nem létezik(?), a harmadik pedig elvileg a jó, legalábbis ami nekem van leírás, abban ezt a cikkszámút használják (24435539/6236451), valamint nem mindegy a hozzá passzoló kormánykapcsoló cikkszáma sem, oda a (90413243/1241135)-öt ajánlják. Nekem megvan amúgy ez az egész leírás (németül), nem tudom hogy ez alapján csináltad-e, de ha nem akkor elküldhetem ha gondolod, amennyiben írsz egy mailcímet PÜ-ben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dj Menyus Elküldve Január14, 2014 Megoszt Elküldve Január14, 2014 igen elvégezhető, az alvázat kell megfúrnod, s csavarral felfogatnod (kapod a horoggal). a hátsó lökhárítót kell levenned hozzá. a felszerelési utasítást is megkapod a horoggal együtt. a villamosság bekötéséhez is kapsz "segítséget", simán megoldható házilag, csak akkor izgalmas kicsit, ha a kocsiban nincs kiépítve a vezeték a műszerfal visszajelzőjéhez. ha szerencséd van, oda csak egy izzót kell betenned, ha nincs madzag...az is megoldható azért. vagy felteszel egy kölső visszajelzőt, de a gyári hely azért elegánsabb :icon1: vizsgáztatnod mindenképpen kell, ezért időzítik inkább a lejáró időszakos műszakihoz a felszerelését...(oda mindenképp vidd a gyártótól kapott műbizonylatot) aztán séta az okmányirodába, 6000 Ft előkészítve a forgalmi cserére és kész :D Értem. Mivel anyával együtt közös beruházás lesz (mondtam neki én a hülyeségei miatt nem adok ki 40-50E ft-ot) így ráhagyom a szervízre a felszerelést. Meg egy úttal a műszakit is megcsináltatom náluk mert március 14-én lejár. erről van valakinek valami véleménye? Mivel ugyan ilyen sötétkék az én autóm is így a világos horganyzott színű szerintem eléggé elütne így inkább fekete kéne rá. http://www.carmax.hu/hu/termekkategoriak/vonohorgok/opel/astra_g/3-4-5_ajtos/opel_astra_g_3-4-5_a_0031.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Január14, 2014 Megoszt Elküldve Január14, 2014 Értem. Mivel anyával együtt közös beruházás lesz (mondtam neki én a hülyeségei miatt nem adok ki 40-50E ft-ot) így ráhagyom a szervízre a felszerelést. Meg egy úttal a műszakit is megcsináltatom náluk mert március 14-én lejár. erről van valakinek valami véleménye? Mivel ugyan ilyen sötétkék az én autóm is így a világos horganyzott színű szerintem eléggé elütne így inkább fekete kéne rá. http://www.carmax.hu/hu/termekkategoriak/vonohorgok/opel/astra_g/3-4-5_ajtos/opel_astra_g_3-4-5_a_0031.html Én pont itt vettem,csak horganyzotatt és levehetőst.Bár nem tudom minek,hiszen sosem szereltem le.Nekem ezüst a kocsim azért vettem rá ilyet,meg csak nem rozsdásodik le olyan hamar mint a fekete.Sötét kocsira szerintem is jobb a feketére festett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts