scream24 Elküldve Augusztus16, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2013 Lecseréltem a csomagtartó világítást egy ilyenre http://dx.com/p/42mm-2w-6500k-126-lumen-9-smd-led-white-light-bulb-for-car-dc-12v-51376 Belsőnek is egész jól néz ki csak ott kicsit vakít, majd még állítok rajta. Viszont a csomagtartóban elegendő fényt áraszt. Nekem is ilyen az f-es astrámban a belső világitás, nagyon hozzá lehet szokni. Megvettem a g-s astrát és sötétben, mikor felkapcsoltam a belső világítást, mondom ez vicc. :) Hamar ki is kaptam belőle a gyári sofitát és ugrott bele a led. :) Még a hátsó helyzetjelzőn gondolkodom, hogy kicsrélem ledesre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imy Elküldve Augusztus16, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2013 Nekem is ilyen az f-es astrámban a belső világitás, nagyon hozzá lehet szokni. Megvettem a g-s astrát és sötétben, mikor felkapcsoltam a belső világítást, mondom ez vicc. :) Hamar ki is kaptam belőle a gyári sofitát és ugrott bele a led. :) Még a hátsó helyzetjelzőn gondolkodom, hogy kicsrélem ledesre. Nekem LED sor van az utastér világításnál is + a gyári izzó, hátul meg egy hosszú LED sor, így nagy világosság van. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Augusztus16, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2013 Nekem LED sor van az utastér világításnál is + a gyári izzó, hátul meg egy hosszú LED sor, így nagy világosság van. ;) Gondolkodtam én is anno led szalagon, de amikor beledobtam a ledes sofitát, meggyőzött, igy a szalag kimaradt, pedig van itthon pár méter. A g-s astrában meg a hátsó ajtoknál is van ugyebár gyári világítás, igy meg már több, mint elég. Egyébként nem rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Augusztus18, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2013 Sziasztok! Elkezdtem ma beszerelni Kacsa álltal gyártott ablaktörlőelektronika bekötését. (Ezúton is köszönet neki érte !! :D ) A bekötésnél mikor be kell forrasztani a sárga/ fekete vezetékbe a megfelelő szálat szembesültem vele hogy a gyári csatlakozón két ilyen vezeték is van. Az 1. és a 9. lábon lévő. A kérdésem az melyik a szakaszos törlés vezetéke? Nem szeretném rosz szálra forrasztani. Hátha a kukában végezné a munkája esetleg nagyobb baj is keletkezne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthVödör Elküldve Augusztus18, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2013 (edited) On 2013. 08. 18. at 18:55, gyurigyerek írta: Módosítva Április5, 2016 : DarthVödör 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
laci1978 Elküldve Augusztus18, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2013 Sziasztok! Elkezdtem ma utólagosan beszerelni a gyári xenon rendszert! A lámpáim már rég megvannak és a mosó is bekerült már! Nagyon jó áron tudtam szerezni szintezőt és állító nélküli lámpakapcsolót! A szintező egy cupéból lett bontva. Kell őt tanítani vajon? Picit elakadtam a kábelezésnél! Az oldal szegély lécnél akarom elvinni a 7 szál vezetéket! A kérdésem az lenne hogy hogy jön le ez a szegély léc? Első ülés ki és egyszerűen le kell csak pattintani? Fogja azt valami valahol? Még egy! A visszajelzőhöz a ledet és az ellenállást hol tudnám beszerezni? Olyan bolt kéne ahol 1 db ledet is lehet venni nem csak 10-es csomagot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Augusztus18, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2013 1:fekete/sárga 0,5mm2 53H 9:fekete/sárga 0,5mm2 I ---- ide kell kötni. Nekem is tőle van... Köszönöm NagyÚr a gyors választ. Mondta Csaba hogy a tied volt az első. Mondhatni "prototipus" :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus19, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2013 Sziasztok! Elkezdtem ma beszerelni Kacsa álltal gyártott ablaktörlőelektronika bekötését. (Ezúton is köszönet neki érte !! :D ) A bekötésnél mikor be kell forrasztani a sárga/ fekete vezetékbe a megfelelő szálat szembesültem vele hogy a gyári csatlakozón két ilyen vezeték is van. Az 1. és a 9. lábon lévő. A kérdésem az melyik a szakaszos törlés vezetéke? Nem szeretném rosz szálra forrasztani. Hátha a kukában végezné a munkája esetleg nagyobb baj is keletkezne. Szia! Nekem is ilyen van, de én szétszedtem a kapcsoló csatlakozóját és a sarukhoz fogattam oda, így a későbbiekben a gyári kábelek roncsolása nélkül vissza lehet alakítani majd gyárira, ha esetleg úgy hozná a kedvem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Augusztus19, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2013 Sziasztok! Elkezdtem ma utólagosan beszerelni a gyári xenon rendszert! A lámpáim már rég megvannak és a mosó is bekerült már! Nagyon jó áron tudtam szerezni szintezőt és állító nélküli lámpakapcsolót! A szintező egy cupéból lett bontva. Kell őt tanítani vajon? Picit elakadtam a kábelezésnél! Az oldal szegély lécnél akarom elvinni a 7 szál vezetéket! A kérdésem az lenne hogy hogy jön le ez a szegély léc? Első ülés ki és egyszerűen le kell csak pattintani? Fogja azt valami valahol? Még egy! A visszajelzőhöz a ledet és az ellenállást hol tudnám beszerezni? Olyan bolt kéne ahol 1 db ledet is lehet venni nem csak 10-es csomagot! Szia! Ha elég annyi hogy csak benyomd a szegély alá a kábeleket akkor nem kell kivenni az ülést, csak egyszerűen feltéped, patentok fogják. Persze mivel bent az ülés csak egy kicsit tudod majd elmozdítani a helyéről. Ha kiveszed az ülést akkor figyelj a feszítő patronra el ne szóljon, akksit kösd ki előtte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kozi Elküldve Augusztus20, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2013 Sziasztok! Szerintetek mitöl lehet az, hogy mostanában a rádióm irányérzékeny, távolabb az adótól alig fogja az adást ill nem hangolodik át az alternativ frekvenciára automatikusan? manuális keresésnél meg meg lehet találni az adót a másik frekin. Esetleg van valahol antennaerősitő valahol? Köszi a segitséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Augusztus20, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2013 Sziasztok! Szerintetek mitöl lehet az, hogy mostanában a rádióm irányérzékeny, távolabb az adótól alig fogja az adást ill nem hangolodik át az alternativ frekvenciára automatikusan? manuális keresésnél meg meg lehet találni az adót a másik frekin. Esetleg van valahol antennaerősitő valahol? Köszi a segitséget Ugy hiszem itt olvastam a forumon, hogy az antenna talpában van az erősítő. De megcáfolnak, ha nem igy lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Augusztus20, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2013 Végül is sikerült az ablaktörlő vezérlés beszerelése. Köszönöm Kalmár Csabának az elektronikát és Darth Vödörnek a gyors reagálást a problémámra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fattila Elküldve Augusztus21, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2013 Sziasztok Érdeklődni szeretnék, hogy nekem mi hiányozhat a gyári TID kijelzőm bekötéseiből, mert hiába nyomom meg a kijelző szélén a két gombot, ( akár egyszerre, akár egymás után), nyomhatom egy órán keresztül is akkor is csak az időt és a dátumot tudom állítani. Nem jelenik meg semmiféle adat. A rádióm gyári CAR400 és kommunikál a kijelzővel ( az RDS is szépen ki írja a csatorna nevét ). Az autóm '00 Y17DT Caravan. Köszi a segítséget. Attila Link to comment Megosztás: More sharing options...
Probert Elküldve Augusztus21, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2013 Sziasztok Érdeklődni szeretnék, hogy nekem mi hiányozhat a gyári TID kijelzőm bekötéseiből, mert hiába nyomom meg a kijelző szélén a két gombot, ( akár egyszerre, akár egymás után), nyomhatom egy órán keresztül is akkor is csak az időt és a dátumot tudom állítani. Nem jelenik meg semmiféle adat. A rádióm gyári CAR400 és kommunikál a kijelzővel ( az RDS is szépen ki írja a csatorna nevét ). Az autóm '00 Y17DT Caravan. Köszi a segítséget. Attila Úgy tudom, hogyha teljesen snassz alap a kijelző, akkor csak a sebességet írja ki, ha a két gombot egyszerre nyomod menet közben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fattila Elküldve Augusztus21, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2013 Úgy tudom, hogyha teljesen snassz alap a kijelző, akkor csak a sebességet írja ki, ha a két gombot egyszerre nyomod menet közben. Nekem szerintem a legalapabb, de hiába nyomom nem ír ki semmit. akár hogy nyomom csak az óra villog . Link to comment Megosztás: More sharing options...
gkozak Elküldve Augusztus22, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2013 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni világítás kérdésben. Több világítás is kialudt a kocsiban, ezért most egyszerre elviszem a szerelőhöz és kicseréltetném, de ha lehet, akkor nem hagyományosra, hanem ledesre. Ebben viszont teljesen tapasztalatlan vagyok és a szerelőm sem naprakész, ezért kéne egy kis segítség. :) Ezek a világításokat cserélném: - kilométer óra háttérvilágítás (elrepedt a kilométer óra plexije, gondoltam ha már úgyis kicserélik, akkor a világítást is egy füst alatt megoldhatnánk) :)) - középkonzol világítás (fűtés tekerő gombok körül elsötétült) - utastér világítás - rendszámtábla világítás - helyzetjelzők - féklámpák - illetve kiégett az egyik oldalon az utólagos Thunder márkájú xenon izzóm (nem találtam elfogadható áron 1 db-ot pótlásra) Előre is köszönöm a segítségeteket!!! :)) Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
gkozak Elküldve Augusztus23, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2013 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni világítás kérdésben. Több világítás is kialudt a kocsiban, ezért most egyszerre elviszem a szerelőhöz és kicseréltetném, de ha lehet, akkor nem hagyományosra, hanem ledesre. Ebben viszont teljesen tapasztalatlan vagyok és a szerelőm sem naprakész, ezért kéne egy kis segítség. :) Ezek a világításokat cserélném: - kilométer óra háttérvilágítás (elrepedt a kilométer óra plexije, gondoltam ha már úgyis kicserélik, akkor a világítást is egy füst alatt megoldhatnánk) :)) - középkonzol világítás (fűtés tekerő gombok körül elsötétült) - utastér világítás - rendszámtábla világítás - helyzetjelzők - féklámpák - illetve kiégett az egyik oldalon az utólagos Thunder márkájú xenon izzóm (nem találtam elfogadható áron 1 db-ot pótlásra) Előre is köszönöm a segítségeteket!!! :)) Gábor Nekem már az is nagy segítség lenne, ha valaki segítene abban, hogy milyen számú-foglalatú-típusú led izzókat vásároljak és hol... :)) Köszi előre is. G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanyi81 Elküldve Augusztus23, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2013 Nekem már az is nagy segítség lenne, ha valaki segítene abban, hogy milyen számú-foglalatú-típusú led izzókat vásároljak és hol... :)) Köszi előre is. G. Mindent megtalálsz a NAGYÚR oldalán: https://sites.google.com/site/opelccled/home 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gkozak Elküldve Augusztus23, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2013 Mindent megtalálsz a NAGYÚR oldalán: https://sites.google.com/site/opelccled/home Köszi! És készen kapható izzókat nem lehet vásárolni a gyári világítás helyére? Mindent barkácsolni kell? Attól félek, hiába veszek meg mindent, a szerelőm elhajt a búsba.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Augusztus23, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2013 Probald meg az Smpower Kft-t, xenon izzojuk es Led izzoik is vannak. Köszi! És készen kapható izzókat nem lehet vásárolni a gyári világítás helyére? Mindent barkácsolni kell? Attól félek, hiába veszek meg mindent, a szerelőm elhajt a búsba.... :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gkozak Elküldve Augusztus23, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2013 Szia! Nagyon jó ötlet, köszönöm! Beszéltem velük, és ők a led diódákat javasolják T5/T10-es foglalattal. Viszont arra hívták fel a figyelmem, hogy míg a halogén szórja a fényt, addig a led egy irányba világít... :/ Szal, kétséges, hogy nem lesznek esetleg sötét foltok...?! Szerinted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Augusztus23, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2013 Szia! Nagyon jó ötlet, köszönöm! Beszéltem velük, és ők a led diódákat javasolják T5/T10-es foglalattal. Viszont arra hívták fel a figyelmem, hogy míg a halogén szórja a fényt, addig a led egy irányba világít... :/ Szal, kétséges, hogy nem lesznek esetleg sötét foltok...?! Szerinted? Üdv. Úgy gondolom, hogy a tompított és a távolsági izzó kivételével bármit érdemes lehet ledesíteni, de ezt a kettőt semmiképpen sem ajánlanám. Az utastér és a csomagtartó megvilágítása ledes sofitával mindenképpen előnyös a gyárival szemben, mivel igy arra használható amire kitalálták, szóval lehet is látni, ha keres valamit az ember. A többinek nincs ekkora jelentősége szvsz de praktikus lehet, ha szeretsz barkácsolni. Ha a műszerfalra gondoltál, hogy foltos lehet e a megvilágitása, nos ha csak a gyári izzok helyére tennél leded, akkor minden bizonnyal igen. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
OPC Peti Elküldve Augusztus25, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2013 sziasztok. lenne egy olyan problémám, hogy van egy diesel g astrám és a középkonzolon mid kijelző van és az ablaktörlő kapcsoló a sima gyári. vettem bele egy olyan kapcsolót ami tudja vezérelni a mid kijelzőt, de semmit csem csinál vele. mi lehet a probléma? mi kell még hozzá? a segítséget előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
scream24 Elküldve Augusztus25, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2013 sziasztok. lenne egy olyan problémám, hogy van egy diesel g astrám és a középkonzolon mid kijelző van és az ablaktörlő kapcsoló a sima gyári. vettem bele egy olyan kapcsolót ami tudja vezérelni a mid kijelzőt, de semmit csem csinál vele. mi lehet a probléma? mi kell még hozzá? a segítséget előre is köszönöm. Keress rá a veramon szóra itt a forumon, az kell neked. ;) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
OPC Peti Elküldve Augusztus25, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2013 köszi a segitséget de az a baj hogy amiről irnak az mind a 2 soros kijelzőről van szó, de nekem a gyári 3 soros MID kijelzőm van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts