DM101 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Megkérdeztem a David Bendát. Azt írtam, hogy nekem egy Z14XEP motor van a kocsimban, és a service menüben az ECU menüpont alatt nem találom a Z14XEP motort.Mit kell beállítani? Erre ezt írta: Connection to the motor you've got done with a optocoupler on the injector. So you have to adjust the "injection valve". Milyen injektor szelepet állítsak be?Meg hol? Lehet hogy a Correction of consumption menüpont alatt?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Nem hinném, szerintem hardveresen gondolta azt az állítást valahogy. Azt írja azzal hogy az optocsatolót rákötötted az injektorra, a motorral történő összekötést megoldottad, mert korábban valaki írta hogy Twinportnál nem kell az ECU-val összekötni a Veramont, tehát gyakorlatilag a motorvezérlő ki van hagyva a történetből. Ezen logika alapján te bármit állítgathatsz a Veramon ECU menüpontjában, elvileg nem lesz hatással a kijelzett fogyasztásra, viszont a felvetett kérdés adott egy ötletet, és gondoltam megnézem hogy a Twinport és a sima 1.4-es injektorai között vajon van-e különbség (mert a motorvezérlők között van, azt már tudjuk). Hát az a helyzet hogy az injektorok között is van, cikkszámra legalábbis nem ugyanazok, de jó lenne tudni egyéb adatot is róluk, konkrétan hogy mennyi a befecskendezési mennyisége percenként (hány köbcenti). Erős a gyanúm hogy ez az érték is különbözni fog a Twinport és a hagyományos injektor esetében, de gondolom az optocsatoló éppen arra való hogy ezen érték alapján számoljon. A menü fogyasztás korrekció menüpontja (correction consumption) csak egy utolsó lehetőség a pontos beszabályozásra ha véletlenül nem annyit mutatna mint amennyit te mérsz, de ez a mérési módot szvsz nem változtatja, csak a neked kijelzett értéket, olyan módon hogy a Veramon által mért adatot megszorozza a beállított korrekciós tényezővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Nem hinném, szerintem hardveresen gondolta azt az állítást valahogy. Azt írja azzal hogy az optocsatolót rákötötted az injektorra, a motorral történő összekötést megoldottad, mert korábban valaki írta hogy Twinportnál nem kell az ECU-val összekötni a Veramont, tehát gyakorlatilag a motorvezérlő ki van hagyva a történetből. Ezen logika alapján te bármit állítgathatsz a Veramon ECU menüpontjában, elvileg nem lesz hatással a kijelzett fogyasztásra, viszont a felvetett kérdés adott egy ötletet, és gondoltam megnézem hogy a Twinport és a sima 1.4-es injektorai között vajon van-e különbség (mert a motorvezérlők között van, azt már tudjuk). Hát az a helyzet hogy az injektorok között is van, cikkszámra legalábbis nem ugyanazok, de jó lenne tudni egyéb adatot is róluk, konkrétan hogy mennyi a befecskendezési mennyisége percenként (hány köbcenti). Erős a gyanúm hogy ez az érték is különbözni fog a Twinport és a hagyományos injektor esetében, de gondolom az optocsatoló éppen arra való hogy ezen érték alapján számoljon. A menü fogyasztás korrekció menüpontja (correction consumption) csak egy utolsó lehetőség a pontos beszabályozásra ha véletlenül nem annyit mutatna mint amennyit te mérsz, de ez a mérési módot szvsz nem változtatja, csak a neked kijelzett értéket, olyan módon hogy a Veramon által mért adatot megszorozza a beállított korrekciós tényezővel. Tehát akkor elvileg működnie kéne.Azt meg tudnád mondani, hogy melyik az első henger?Tehát hogy melyik oldalon van az 1-es injektor?Ha szemben állunk a kocsival, akkor én a bal bal oldaliba kötöttem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Glare68 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Nincsen. Z12xe van. Azt kell beállítanod. Abban van Bosch ECU. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 Beállítottam a x12xe -re, és a szorzónál 2x állítottam be.Így kijött egy nagyon szimpatikus 6,5L fogyasztás.Vajon ez a helyes adat?Én nyáron mondjuk ennyit mértem, de az csak hozzávetőleges mérés. A másik, hogy nem találom a day light menüpontot.Vagy ez nincs is benne, hanem rákötöd és kész? Nekem van a menetfényhez elektronika, ami felkapcsolja a lámpát maikor beindítom a kocsit, és lekapcsolja amikor leállítom.Azért akarom rákötni a verára, mert ez elvileg-remélem a gyakorlatban is- 1000-es fordulatnál kapcsolja csak fel. Ez valóbban így van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április26, 2013 Megoszt Elküldve Április26, 2013 @Glare68: Z12XE-ben Bosch Motronic 1.5.5 ECU van, a Twinportokban meg Bosch Motronic ME 7.6.2. Nem tudom mennyire azonosak, függetlenül attól hogy mindegyik Bosch... @DM101: Igen, a Veramon valóban csak 1000-es fordulatnál kapcsolja fel a daylightot. Nekem már sikerült egyszer majd' 500m-t mennem úgy hogy nem kapcsolódott fel. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április27, 2013 Megoszt Elküldve Április27, 2013 @Glare68: Z12XE-ben Bosch Motronic 1.5.5 ECU van, a Twinportokban meg Bosch Motronic ME 7.6.2. Nem tudom mennyire azonosak, függetlenül attól hogy mindegyik Bosch... @DM101: Igen, a Veramon valóban csak 1000-es fordulatnál kapcsolja fel a daylightot. Nekem már sikerült egyszer majd' 500m-t mennem úgy hogy nem kapcsolódott fel. ;) Visszajelzést csináltál a menetfényhez? Tehát hogy a műszerfalon valami visszajelez neked, hogy ég a menetfény? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április27, 2013 Megoszt Elküldve Április27, 2013 Igen, az első ködlámpa visszajelzője (nekem nincs ködfényszóróm). De DarthVödör csinálta, nem én. :blush: Amúgy ezt tartom a Veramon-féle menetfény legnagyobb hátrányának is: t.i. hogy nem lehet kikapcsolni. Nem technikai szempontból érdekelne mert hasznosnak tartom és szeretem is, csak a körülményes szabályozás miatt. Így, mivel a ködlámpa reléjére van kötve, csak úgy tudom "kikapcsolni", ha kiveszem a relét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tenky89 Elküldve Április27, 2013 Megoszt Elküldve Április27, 2013 Végre mindhárom dolog összejött /Jó idő, hétvége, és nem dolgozok/ így elkészült a "VW 99 relés" megoldású komfort ablaktörlő! Tökéletesen működik! Ezer köszönet: tgabika76-nak a reléért és DarthVödörnek a korrekt leírásért! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április27, 2013 Megoszt Elküldve Április27, 2013 Igen, az első ködlámpa visszajelzője (nekem nincs ködfényszóróm). De DarthVödör csinálta, nem én. :blush: Amúgy ezt tartom a Veramon-féle menetfény legnagyobb hátrányának is: t.i. hogy nem lehet kikapcsolni. Nem technikai szempontból érdekelne mert hasznosnak tartom és szeretem is, csak a körülményes szabályozás miatt. Így, mivel a ködlámpa reléjére van kötve, csak úgy tudom "kikapcsolni", ha kiveszem a relét. Én is beszereltem a menetfényt, és az első ködlámpa visszajelzőjére kötöttem én is.Persze nem magamtól találtam ki, hogy pontosan hová kell, mert én nem konyítok az ilyesmihez, úgyhogy Darth Vödör leírása szerint a K4-es relé 87-es pontjára kötöttem. Te hogy fogattad fel a menetfényt, és hová?Fényképet nem töltenél fel ?Holnap csinálok az enyémről, és felteszem ide. Végül is én nem a veramonra kötöttem, hanema saját elektronikája vezérli.Úgy gondoltam, ha tönkre megy a lámpa elektronikája, majd akkor ráteszem a verára. A másik dolog amit kérdezni szeretnék, hogy van itt olyan akinek Z14XEP motorja van, és be van szerelve a veramon? Nagyjából beállítottam a fogyasztási paramétereket, de érdekelne hogy pontosan hogyan lehet.Ami most van az szerintem nem a 100%-os, hanem egy 90% kb. Még 1 dolog. Nekem Delphi klímám van.Alerírás szerint van egy fekete-zöld vezeték és egy fekete.Én a fekete-zöld vezetéket vágtam el és az egyik felére az egyik fehéret, a másikra a másik fehéret forrasztottam.Jól csináltam, vagy baromságot csináltam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április27, 2013 Megoszt Elküldve Április27, 2013 Te hogy fogattad fel a menetfényt, és hová?Fényképet nem töltenél fel ?Holnap csinálok az enyémről, és felteszem ide. Tehetek, de egyrészt nekem OPC lökhárítóm van ami teljesen másképp néz ki mint a sima, másrészt meg a menetfény céljára nekem LED-szalagok vannak rendszeresítve. De tessék, az enyém így néz ki: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április27, 2013 Megoszt Elküldve Április27, 2013 Tehetek, de egyrészt nekem OPC lökhárítóm van ami teljesen másképp néz ki mint a sima, másrészt meg a menetfény céljára nekem LED-szalagok vannak rendszeresítve. De tessék, az enyém így néz ki: Nagyon ott van!Grat! :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyurigyerek Elküldve Április27, 2013 Megoszt Elküldve Április27, 2013 Tehetek, de egyrészt nekem OPC lökhárítóm van ami teljesen másképp néz ki mint a sima, másrészt meg a menetfény céljára nekem LED-szalagok vannak rendszeresítve. De tessék, az enyém így néz ki:Faintos a vas nagyon. Gratula. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Kész van a leírás a hátsó tárcsafék beépítésről! Hamarosan látható lesz Stofl kolléga oldalán, ill. az aláírásomban is elérhető lesz. Bármi kérdés fölmerül, akkor keressetek nyugodtan! 4 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stofl Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Kész van a leírás a hátsó tárcsafék beépítésről!Hamarosan látható lesz Stofl kolléga oldalán, ill. az aláírásomban is elérhető lesz.Bármi kérdés fölmerül, akkor keressetek nyugodtan!https://sites.google.com/site/gastraokossagok/extra-felszerelesek#TOC-H-ts-dobf-k-talak-t-sa-t-rcsaf-kesre: 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kobraCode Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Kész van a leírás a hátsó tárcsafék beépítésről! Hamarosan látható lesz Stofl kolléga oldalán, ill. az aláírásomban is elérhető lesz. Bármi kérdés fölmerül, akkor keressetek nyugodtan! Ügyes! Gratula! Árakat nem írtál, de neked mennyibe lett a végén? KB is jó. Illetve mennyit időd ment el a az egész műveletre? Gondolom az alkatrészeket tartott tovább beszerezni mint felszerelni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Ügyes! Gratula! Árakat nem írtál, de neked mennyibe lett a végén? KB is jó. Illetve mennyit időd ment el a az egész műveletre? Gondolom az alkatrészeket tartott tovább beszerezni mint felszerelni. Kb. 45-50E ,de mint írtam függ, hogy milyen alkatrészeket és hol veszel! Ebben minden benne van az utolsó csavarig (fékpad stb.) Beszerelés nem vészes kb. 8 óra, de ez nagyon kényelmesen. Tavaly október-novemberben kezdtem el beszerezni az alkatrészeket. Nem volt sok időm és még közbe jött a nem rövid tél is. Rengeteget olvastam utána, kérdezősködtem. Többet tudok erről a témáról mint némelyik bontós! :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Beszereltem a menetfényt.Gondolom nem sok embert érdekel, de azért felteszem ide a képet :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Szerintem teljesen korrekt!!!! :icon13: Ahhoz képest, hogy láttam már olyan tróger beépítéseket! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Beszereltem a menetfényt.Gondolom nem sok embert érdekel, de azért felteszem ide a képet Kromcsikos maszk nem erdekel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DM101 Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Kromcsikos maszk nem erdekel? Köszönöm, de nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gezoli Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Köszönöm, de nem. Pedig nagyon földobja az autót! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Most mar ketto is van ugyh vigyetek batran. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jamies Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Kromcsikos maszk nem erdekel?Miazára?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április28, 2013 Megoszt Elküldve Április28, 2013 Miazára?! 5e. Bp atveheto v posta +2e Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts