Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Köszi szépen, közben tegnap este tovább olvasgatva megtaláltam, hoyg a Veramon lesz az én barátom :)

Egy elég régi hozzászólásban azt is olvastam, hogy Z14XEP-be problémás/drága a tempomat beszerelése, viszont egy ismerősömnek, igaz H astrában, de szintén Z14XEP motorkódos, ment minden gond nélkül.

Lehet, hogy a tavalyi info már elavult volt, és azóta olcsóbban elérhető ehhez a változathoz is?

Szia!

A H-nak más a motorvezérlője, ott csak kapcsoló és programozás kell a tempomathoz.

G-nél is megoldható egy külön egység beépítésével.(legutóbbi információim szerint kb. 60 ezer Huf)

Elküldve

Szia!

A H-nak más a motorvezérlője, ott csak kapcsoló és programozás kell a tempomathoz.

G-nél is megoldható egy külön egység beépítésével.(legutóbbi információim szerint kb. 60 ezer Huf)

A 60e-es móka wessznél elérhető. Ami szerintem kicsit sok a többi megoldáshoz képest.

Elküldve

A 60e-es móka wessznél elérhető. Ami szerintem kicsit sok a többi megoldáshoz képest.

Igen, erre godoltam, más megoldásról én nem tudok az ilyen motorok esetében . (persze azért lehet hogy van :icon1: )

Elküldve

Igen, erre godoltam, más megoldásról én nem tudok az ilyen motorok esetében . (persze azért lehet hogy van :icon1: )

Ha lenne más, akkor lehet érdekelne... :) Vagy a vessz félét lekoppintani, habár nem tudom, hogy mi lehet ott a blackboxban amit beszerel. :)

Elküldve

Tudnátok segíteni?

Beszereltem a veramont, de se kép se hang.

Minden a helyén van és minden ugyan olyan mint mielőtt beszereltem.

Mi lehet a baj?Elvileg minden a helyén van, ahogy le van írva.

Ha csak a panelt dugom rá a kijelzőre, és a panelba azt a csatlakozót ami a alaphelyzetben a kijelzőbe megy, akkor sem csinál semmit.

Rossz a veramonhoz a kijelzőm?

v_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

v_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elküldve

Tudnátok segíteni?

Minden a helyén van és minden ugyan olyan mint mielőtt beszereltem.

Mi lehet a baj?Elvileg minden a helyén van, ahogy le van írva.

Ha csak a panelt dugom rá a kijelzőre, és a panelba azt a csatlakozót ami a alaphelyzetben a kijelzőbe megy, akkor sem csinál semmit.

Rossz a veramonhoz a kijelzőm?

Van/volt gyári rádiód az autóban? Mert ha nem, és le van programozva a kijelzőről a rádió kijelző funkció - mivel szerintem a veramon is azt a kommunikációs csatornát használná és ugyan oda jelez ki - akkor azt aktiváltatni kellene, hogy tudjon működni én úgy gondolom. Más ötletem egyelőre nincs.

Elküldve

Nem volt gyári rádióm, csak egy sima CD-s rádió amit én tettem be.

Hat órás szívás után kipróbálnám és nem müxik .Majdnem tökön szúrtam magamat.

Ezt a tec2 dolgot hol lehet megcsináltatni?Szervizben?Elviszem a kijelzőt és megcsinákják?

Elküldve

Nem volt gyári rádióm, csak egy sima CD-s rádió amit én tettem be.

Hat órás szívás után kipróbálnám és nem müxik .Majdnem tökön szúrtam magamat.

Ezt a tec2 dolgot hol lehet megcsináltatni?Szervizben?Elviszem a kijelzőt és megcsinákják?

Igen, márkaszervízben biztos, hogy meg tudják csinálni, de ne csak a kijelzőt vidd, tedd vissza a helyére - egyelőre szerintem a veramon nélkül - mert a műszert az OBD csatlakozóra fogja rácsatlakoztatni a kézifék alatt, a kijelzőtől is oda fut be a diag. vezetéke, normális esetben azon keresztül fogják tudni beállítani.

• Like 1
Elküldve

Igen, márkaszervízben biztos, hogy meg tudják csinálni, de ne csak a kijelzőt vidd, tedd vissza a helyére - egyelőre szerintem a veramon nélkül - mert a műszert az OBD csatlakozóra fogja rácsatlakoztatni a kézifék alatt, a kijelzőtől is oda fut be a diag. vezetéke, normális esetben azon keresztül fogják tudni beállítani.

Tehát akkor a szervizben azt kell kérnem, hogy engedélyezzék a tech2-vel a kijelzőmön a rádió kijelző funkciót?

Elküldve

Tehát akkor a szervizben azt kell kérnem, hogy engedélyezzék a tech2-vel a kijelzőmön a rádió kijelző funkciót?

Így van, szerintem ennek meg kell oldja a problémát, de hátha még valaki hozzászól és megerősít benne aki jobban otthon van a veramon témában.

Elküldve

Így van, szerintem ennek meg kell oldja a problémát, de hátha még valaki hozzászól és megerősít benne aki jobban otthon van a veramon témában.

Gondolom megcsinálják vagy 10000Fft-ért :(

Elküldve

Hello!!! Olyan kérdésem lenne hogy nemrég vettem egy üvegszálas szárnyat és fel szeretném rakni az autóra ( 5 ajtós 2000es modell) és nem tudom hogy a szélvédő ragasztó megfogná e ( 4 felületen lehet ragasztani) de a gyári fényezésre megragadja a ragasztó vagy előtte le kellene valahogyan kezelni? Vagy a furást ajánlanátok? Ötleteket várok, ki hogy csinálná vagy esetleg kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban? köszönöm előre is

Elküldve

Hello!!! Olyan kérdésem lenne hogy nemrég vettem egy üvegszálas szárnyat és fel szeretném rakni az autóra ( 5 ajtós 2000es modell) és nem tudom hogy a szélvédő ragasztó megfogná e ( 4 felületen lehet ragasztani) de a gyári fényezésre megragadja a ragasztó vagy előtte le kellene valahogyan kezelni? Vagy a furást ajánlanátok? Ötleteket várok, ki hogy csinálná vagy esetleg kinek milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban? köszönöm előre is

Én tennék bele legalább két csavart is, plusz a ragasztó. Önmagában a ragasztás szerintem nem elég, az ajtócsapkodást szerintem hosszú távon nem bírná, meg a menetszél is cibálja.

Elküldve

Gondolom megcsinálják vagy 10000Fft-ért :(

A rádió felprogramozását olyan 3-5ezer közé saccolom. Legalábbis a tempomaté 3000 volt itt Veszprémben... Gondolom, a rádió sem bonyolultabb.

Elküldve

A veramonnál van egy olyan vezeték, amin egy fekete doboz van.Úgy néz ki a dolog, hogy a légkondi,a menetfény , egy +12V-os vezeték, meg a hőmérő megy bele ebbe a fekete dobozba.A dobozból meg két fehér vezeték, és a hőmérő jön ki.

A kérdésem az lenne azokhoz a fórumtársakhoz akik már szereltek be veramont, hogy hogyan lehet megállapítani a két fehér vezetékről, hogy melyik a nappali fényé, és melyik a légkondié?

A másik kérdésem az lenne, hogy a légkondi bekötésénél azt az egységet amin a légkondi gombja is van simán szétszedem, és - gondolom két vezeték van a gombon- vezetékek közé rakom be a relét.A relé melyik lábára kötöttétek a fehér vezetéket, és melyikre a többit?

Elküldve

Tudnátok segíteni?

A "se kép se hang"-ot hogy érted? A kijelző megfelelően működik, csak a Veramon információit nem mutatja? Mert akkor tényleg megoldás lehet amit előttem írtak. Azt hogy le van-e programozva a rádió a kijelzőről, azt úgy tudod megállapítani, hogy (nem gyári rádió esetén) ha a rádiót bekapcsolod, akkor a kijelző alsó szegmensén (ahol a rádió kikapcsolt állapotában a dátum látszik) semmi nincs, eltűnik a felirat. Ha neked ilyenkor is látszott a dátum, akkor nem ez a baj, a leprogramozás nem fog segíteni.
Elküldve

A veramonnál van egy olyan vezeték, amin egy fekete doboz van.Úgy néz ki a dolog, hogy a légkondi,a menetfény , egy +12V-os vezeték, meg a hőmérő megy bele ebbe a fekete dobozba.A dobozból meg két fehér vezeték, és a hőmérő jön ki.

A kérdésem az lenne azokhoz a fórumtársakhoz akik már szereltek be veramont, hogy hogyan lehet megállapítani a két fehér vezetékről, hogy melyik a nappali fényé, és melyik a légkondié?

A másik kérdésem az lenne, hogy a légkondi bekötésénél azt az egységet amin a légkondi gombja is van simán szétszedem, és - gondolom két vezeték van a gombon- vezetékek közé rakom be a relét.A relé melyik lábára kötöttétek a fehér vezetéket, és melyikre a többit?

Huhh, ezt majd DarthVödör megmondja, ő is gondolkodott ezen amikor az enyémet bekötötte, de nekem már csak annyi rémlik hogy nem kell külön relé, az a kis fekete dobozka maga a klímavezérlés reléje.
  • Like 1
Elküldve

A "se kép se hang"-ot hogy érted? A kijelző megfelelően működik, csak a Veramon információit nem mutatja? Mert akkor tényleg megoldás lehet amit előttem írtak. Azt hogy le van-e programozva a rádió a kijelzőről, azt úgy tudod megállapítani, hogy (nem gyári rádió esetén) ha a rádiót bekapcsolod, akkor a kijelző alsó szegmensén (ahol a rádió kikapcsolt állapotában a dátum látszik) semmi nincs, eltűnik a felirat. Ha neked ilyenkor is látszott a dátum, akkor nem ez a baj, a leprogramozás nem fog segíteni.

Ez éppen fordítva van nem? Ha ottmarad a dátum a rádió bekpcsolása után, ergo le van programozva, nem fogad adatokat a rádótól akkor a veramontól sem fog. Vagyis pontosan akkor kell átprogramozni, ha megmarad a dátum.

Elküldve

Hát, nekem volt dátum még a Veramon előtti időkben is mindig, ha be volt kapcsolva a rádió, ha nem. Hozzáteszem hogy én CAR400-al vettem, azaz gyári rádióval (bár nem ezzel jött le a gyártósorról hanem CDR500-al, tehát valaki előttem már cserélte), és én egészen biztosan nem vittem programoztatni sehová.

Elküldve

Hát, nekem volt dátum még a Veramon előtti időkben is mindig, ha be volt kapcsolva a rádió, ha nem. Hozzáteszem hogy én CAR400-al vettem, azaz gyári rádióval (bár nem ezzel jött le a gyártósorról hanem CDR500-al, tehát valaki előttem már cserélte), és én egészen biztosan nem vittem programoztatni sehová.

A gyári rádiód hogy működött a kijelző nélkül? Soha semmit nem írt ki rá? A kezelése teljesen vakon ment?

Elküldve

A gyári rádiód hogy működött a kijelző nélkül? Soha semmit nem írt ki rá? A kezelése teljesen vakon ment?

Az a baj hogy erre már nem emlékszem, gyakorlatilag az első nap kivágtam belőle a CAR400-at egy JVC kedvéért... és ez már 5 éve volt. :blush:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.