kovlaczy Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Üdv Mindenkinek! A BC kérnék egy kis segítséget, gondolom ha vennék egy a linken látható gyári MID kijelzőt és egy ahhoz való ablaktörlő kart, nem valószínű, hogy csak beszerelem és kész, más a kábelezés vagy esetleg csak "programozni" kell a kocsi ECU-ját? http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Opel-Astra-Mk-4-G-Coupe-3-BULB-MFD-RADIO-CLOCK-32-PIN-TRIP-NAV-DISPLAY-/251092110896?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a76418e30 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Az autóm 2001-es Z14XE motoros. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Sziasztok! Tolató radarral foglalkoztatok már!? Tippek, tanácsok, megbízható márkák!? Szia! Náluk vettem egy hasnlót,de az már ahogy nézem nincs nekik. Az enyém vezeték nélküli kommunikációval rendelkezik a kijelző és a központi egység között. Már 1 éve meg van és nincs vele problémám, annyi talán, hogy a leírásban szereplő szenzor elhelyezésen módosítanék. A két szélsőt beljebb raknám pár cm-rel mert bepittyeg a garázs falára is. Otthon keresek pár képet és felteszem. http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/autovillamossagi_alkatresz/tolatoradar/opel_astra_4_szenzoros_tolatoradar_ajandek_1604001005.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Szia! Náluk vettem egy hasnlót,de az már ahogy nézem nincs nekik. Az enyém vezeték nélküli kommunikációval rendelkezik a kijelző és a központi egység között. Már 1 éve meg van és nincs vele problémám, annyi talán, hogy a leírásban szereplő szenzor elhelyezésen módosítanék. A két szélsőt beljebb raknám pár cm-rel mert bepittyeg a garázs falára is. Otthon keresek pár képet és felteszem. http://auto-motor.va...1604001005.html Szia! Hát nagyon megköszönném a fúrás helyét megmutatnád mert azt sajnos senki nem írja le! De ha a garázsfalra besípol neked akkor az a közelsége miatt van és nekimennél, vagy csak szenzor látószögébe kerül bele!? Én megmondom őszintén ezt néztem, mert valószínű, hogy a vaterás kollégák is innét rendelik "SZERINTEM" :) http://www.ebay.com/itm/Car-LED-Wireless-Reversing-Backup-Parking-Radar-Buzzer-4-Sensor-Kit-/330745498877?pt=US_Relays_Sensors&hash=item4d01f7ccfd A bekötést vagyis a 12v-ot a tolatólámpáról adtad neki? Vagy fix 12v-ot kap? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 A tid a gyári sima kijelzőt okosítja ? mennyibe fáj? mert 25 körül van a mid kijelzős. Igen, a Veramon-féle TID a gyárilag TID-del szerelt autókhoz jó, ahogy az általa árult MID-es verzió is csak eleve MID-del szerelt verziókhoz jó. Gyári MID-et lehet hogy kapsz bontóban 25e-ért, de azt óriási sz.pás beszerelni, kell hozzá a kábelezés, az összes jeladó és a vezérlője, különben korlátozottan fog működni. Egy gyári MID a jeladók nélkül kábé annyit ér mint egy Veramon-féle okosított TID, viszont drágább annál és bonyolultabb is a beépítése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Benö1.4 Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 sziatok elirtam Veramon -féle Mid et be tud nekem szerelni valaki?Rendeltem töle és nem sokára meg jön! csak azt nem tudom hogy kormány kapcsolót küld e hozzá mert azt nem irta! légyszives valaki irjon hogyha csinált valaki ilyet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Highstore Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Igen, a Veramon-féle TID a gyárilag TID-del szerelt autókhoz jó, ahogy az általa árult MID-es verzió is csak eleve MID-del szerelt verziókhoz jó. Gyári MID-et lehet hogy kapsz bontóban 25e-ért, de azt óriási sz.pás beszerelni, kell hozzá a kábelezés, az összes jeladó és a vezérlője, különben korlátozottan fog működni. Egy gyári MID a jeladók nélkül kábé annyit ér mint egy Veramon-féle okosított TID, viszont drágább annál és bonyolultabb is a beépítése. Biztos hogy nincs bekábelezve a szenzorokig ? a gyári TID kijelzős változat Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Szia! Hát nagyon megköszönném a fúrás helyét megmutatnád mert azt sajnos senki nem írja le! De ha a garázsfalra besípol neked akkor az a közelsége miatt van és nekimennél, vagy csak szenzor látószögébe kerül bele!? Én megmondom őszintén ezt néztem, mert valószínű, hogy a vaterás kollégák is innét rendelik "SZERINTEM" :) http://www.ebay.com/...=item4d01f7ccfd A bekötést vagyis a 12v-ot a tolatólámpáról adtad neki? Vagy fix 12v-ot kap? Én sógoromnak szereltem be nemrég egy hasonlót, elég jól működik, lehet az enyémbe is lesz egyszer. Hogy hova kell fúrni az érzékelőket, annak benne kell lenni a beszerelési leírásban amit adnak hozzá. Természetesen a tolatólámpára kell bekötni, különben akkor is sipákol, ha pl. megáll valaki mögötted a lámpánál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Én sógoromnak szereltem be nemrég egy hasonlót, elég jól működik, lehet az enyémbe is lesz egyszer. Hogy hova kell fúrni az érzékelőket, annak benne kell lenni a beszerelési leírásban amit adnak hozzá. Természetesen a tolatólámpára kell bekötni, különben akkor is sipákol, ha pl. megáll valaki mögötted a lámpánál. Én mindenképp szeretnék, csak egy baj van, hogy a parkolásnál 30cm-er az néha nagyon sok! :D :D :D :D De legalább a számomra láthatatlan dolgokat jelzi nekem! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Új kérdés! :D :D :D Ma kiszedtem a középkonzolt a kéziféknél könyöklőt szereltem be és biztos pontokhoz akartam rögzíteni! No de találtam négy ártatlan csatlakozót! Íme: http://kepfeltoltes.hu/view/120626/20120626_184452_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ezek micsodák? Ti biztos tudjátok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jamies Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Íme: http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Ezek micsodák? Ti biztos tudjátok! Az ülésfűtés és a TC csatijai :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 a két nagyobbik ülésfűtés csati . az egyik valszeg TC a másik passz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ampervadasz Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 a két nagyobbik ülésfűtés csati . az egyik valszeg TC a másik passz :) A negyedik meg talán az automata váltóé lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 A negyedik meg talán az automata váltóé lehet. akár de lövésem sincs :) ,nézem a 3D rajzott de nem találok hasonlót ott... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 A negyedik meg talán az automata váltóé lehet. Azaz igen, a kisebbik zöld az automata váltóé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Biztos hogy nincs bekábelezve a szenzorokig ? a gyári TID kijelzős változat Sajna nincsen (az enyém legalábbis nincs, pedig az ülésfűtés és a tempomat be volt, szóval nem is egy alap felszereltség). Túl egyszerű lenne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szpeki Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 A nagy zöld és fekete egyforma! A kék, zöld kicsik is egyformák! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Highstore Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 a két nagyobbik ülésfűtés csati . az egyik valszeg TC a másik passz :) Akkor ahol van csatlakozó az ülés fűtésnek , akkor van fűtő egység az ülésben ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balazs777 Elküldve Június26, 2012 Megoszt Elküldve Június26, 2012 Igen, a Veramon-féle TID a gyárilag TID-del szerelt autókhoz jó, ahogy az általa árult MID-es verzió is csak eleve MID-del szerelt verziókhoz jó. Gyári MID-et lehet hogy kapsz bontóban 25e-ért, de azt óriási sz.pás beszerelni, kell hozzá a kábelezés, az összes jeladó és a vezérlője, különben korlátozottan fog működni. Egy gyári MID a jeladók nélkül kábé annyit ér mint egy Veramon-féle okosított TID, viszont drágább annál és bonyolultabb is a beépítése. ezt nem is tudtam. :o milyen vezérlő kell? mit takar, hogy csak korlátozottan működik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Akkor ahol van csatlakozó az ülés fűtésnek , akkor van fűtő egység az ülésben ? Az sajnos nincsen. Nekem is bent volt a kábelezés, be is szereltem a kapcsolókat, azok működnek is (a relé/biztosíték is bent van gyárilag), de a gyári vezetékelés véget ér az ülés alatti csatlakozóban, szóval fűtőbetét sincs az ülésben. De tulajdonképpen csak ezt kell beszerelni, bekötni az ülés alatti csatiba (illetve neked még a kapcsolók), és kész is az ülésfűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 ezt nem is tudtam. :o milyen vezérlő kell? mit takar, hogy csak korlátozottan működik? A korlátozott működést úgy értem hogy a check control funkciók (olajszint, hűtőfolyadék- ablakmosó szint, izzólámpaellenőrzés, fékbetét ellenőrzés) nem működnének. Ezek nagy részének van külön jeladója, és az egész rendszernek egy vezérlő modulja is. Ezek nélkül a BC csak átlagsebesség, fogyasztás és hasonlók mérésére lenne alkalmas, azaz pont arra mint a Veramon-féle okosított TID. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Szia! Hát nagyon megköszönném a fúrás helyét megmutatnád mert azt sajnos senki nem írja le! De ha a garázsfalra besípol neked akkor az a közelsége miatt van és nekimennél, vagy csak szenzor látószögébe kerül bele!? Én megmondom őszintén ezt néztem, mert valószínű, hogy a vaterás kollégák is innét rendelik "SZERINTEM" :) http://www.ebay.com/...=item4d01f7ccfd A bekötést vagyis a 12v-ot a tolatólámpáról adtad neki? Vagy fix 12v-ot kap? Ahogy elöttem is írták, csak simán a tolatólámpa vezetékre kell kötni a központi egységet és így csak akkor működik, ha hátramenetbe teszed a kocsid. A képen az én autóm van, és a leírásnak megfelelően helyeztem el a szenzorokat. A képen látható garázs csőre besípol ezért én néhány cm-rel beljebb tenném, ha újra csinálnám,de amúgy annyira nem gáz a sípolás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kovlaczy Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Ahogy elöttem is írták, csak simán a tolatólámpa vezetékre kell kötni a központi egységet és így csak akkor működik, ha hátramenetbe teszed a kocsid. A képen az én autóm van, és a leírásnak megfelelően helyeztem el a szenzorokat. A képen látható garázs csőre besípol ezért én néhány cm-rel beljebb tenném, ha újra csinálnám,de amúgy annyira nem gáz a sípolás. A kép lemaradt.... https://picasaweb.google.com/105715045293543263969/Astra#5758656030493479026 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Highstore Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 ez beépíthető astra g caravan -ba ? Továbbá sz lenne még a kérdésem hogy a gyári MID kijelző moduljának mi a gyári cikkszáma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ketyere79 Elküldve Június27, 2012 Megoszt Elküldve Június27, 2012 Ez minden bizonnyal nem gyári valami :) Biztos, hogy nem gyári! Valószínű, hogy valami egyedi kihangosító, telefonhoz. Nézd meg a CDR500 ISO csatlakozóját, szerintem oda van hozzá kötve. LÁJK :D Osztom a véleményt egészen konkrétan vmi Nokia csoda lehetett aminek a központjába csatlakozott a kábel. A jack meg a mikrofonja csatija ami vhol bennt is van vagy lehet tőbe lecsípték a kábelt. Ez vmi nepper féle kiszerelés volt. Mert én ha kibontok egy kihangosítót akkor mindenét kiszedem korrekt módon helyreállítom a dolgokat. Egyet nem tudok ha belefúrtak a műszerfalba. Köszönöm a válaszokat! Az ISO csatiig még nem jutottam el, ha egyszer összeszedem a bátorságom feltárom jobban a kocsit és menézem mi újság benne. A műszerfal hála égnek nincs szétfúrva, az mondjuk kiborító dolog (szerintem). Jelenleg (nagyon) lassú de biztos feltérképezését végzem az autónak és egyelőre csak a könnyebben hozzáférhető helyeket néztem meg mint pl. ülésfűtés, belső világítás fölött, kuplung kapcsoló vezetéke (ez az első amit meg is találtam :D ). Itt tartok most, és ha van egy pici időm mindig feltérképezek egy új részt. Egyszer talán beépítem a kikábelezett dolgokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts