opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 A xenonra más miatt vonatkoznak extra szabályok: kell hozzá automata magasságállító, és nagynyomású fényszórómosó. Ha ezek megvannak, akkor szabályos. :P Egyébként ezt én is túlzásnak tartom, de hát ez van, ilyenek a szabályhozóink :( A légkürt és a direktszűrő szerintem nem ütközik szabályokba, már amennyire tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 A xenonra más miatt vonatkoznak extra szabályok: kell hozzá automata magasságállító, és nagynyomású fényszórómosó. Ha ezek megvannak, akkor szabályos. :P Egyébként ezt én is túlzásnak tartom, de hát ez van, ilyenek a szabályhozóink :( A légkürt és a direktszűrő szerintem nem ütközik szabályokba, már amennyire tudom. Gabi! Visszatérve a kék ledre bírságolhat ezért a rendőr -ha jól értem? És ha fehérfényű ledet használok?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Gabi! Visszatérve a kék ledre birságolhat ezért a rendőr -ha jól értem? És ha fehérfényű ledet használok?? Én nem ismerem pontosan a szabályokat, de ha azt mondjuk, hogy a szabály szerint 5W-os nak kell lennie a helyzetjelzőnek, és a fényszóróra vonatkozó szabályokat megnézzük, sárgás vagy fehér színű fényűnek kell lennie, akkor a kék színű led szabálytalannak számít, mert se nem megfelő színű, senem 5w és nem is izzó... Bár nem hiszem, hogy ezért bárkit is megbüntetnek, de ugye ez attól is függ milyen napja van az adott rendőrnek. A vizsgán lehet belőle probléma Kékes fényű izzó nem tetszik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Megpróbáltam utánajárni mindenféle hatóság meg autós sule meg minden oldalán, hogy a rendszámtábla világítás tekintetében szabálytalan-e hogy 4db kék ledet tettem be.... Szerintem megmagyarázható a dolog, mert sehol nem írják (még a közlekedés felügyeleten sem) hogy milyen,meg hogyan kell Mindenhol csak úgy elmítik, mint hátsó rendszámtábla világítás..... Ez nem szabja meg se a színt, se az erősséget, se semmit.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Raktam föl egy képet a fenekéről a vasnak... Leszedtem az emblémákat, és fekete betűkkel írtam ki az astra szót. Katt a fehérségre itt jobb oldalt és ott lesz :( Szerintem jó, de mert csak én csináltam :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Visszatérve a kék ledre bírságolhat ezért a rendőr -ha jól értem? És ha fehérfényű ledet használok?? Elvileg igen. De nagyon csúnyákat kell szerintem mondanod rá, hogy csak ezért elkezdjen egy büntit írni :( Inkább a kpm-es ellenőrzésektől kell félni (manapság egyre sűrűbb), ahol aztán tényleg minden szarba bele tudnak kötni. Rendszámtábla világítás is meg van határozva a köhémben, de pontosan nem emléxem a szövegezésére, viszont abban biztos vagyok, hogy annak is fehérnek kell lennie, és abban is biztos vagyok, hogy ezért hamarabb fog cseszegetni a rendőr, mint a parkolófényért elöl. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Elvileg igen. De nagyon csúnyákat kell szerintem mondanod rá, hogy csak ezért elkezdjen egy büntit írni :P Inkább a kpm-es ellenőrzésektől kell félni (manapság egyre sűrűbb), ahol aztán tényleg minden szarba bele tudnak kötni. Rendszámtábla világítás is meg van határozva a köhémben, de pontosan nem emléxem a szövegezésére, viszont abban biztos vagyok, hogy annak is fehérnek kell lennie, és abban is biztos vagyok, hogy ezért hamarabb fog cseszegetni a rendőr, mint a parkolófényért elöl. :cry: El kell innen költözni a fenébe :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tomka Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Gabi! Visszatérve a kék ledre bírságolhat ezért a rendőr -ha jól értem? És ha fehérfényű ledet használok?? Hi! Az egyik haveromnak már szóltak be kék színű helyzetjelzőért.. Nem büntették meg, ha jól tudom, de mondták neki, h sürgősen cserélje ki rendesre... Tomka Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 El kell innen költözni a fenébe :( Így is lehet gondolkodni, de én inkább maradok :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Hi! Az egyik haveromnak már szóltak be kék színű helyzetjelzőért.. Nem büntették meg, ha jól tudom, de mondták neki, h sürgősen cserélje ki rendesre... Tomka Szerintem az már más sokkal közelebb van a "szabálykövető magatartás" felé vezető úton :( Nem hinném, hogy azért szólnának, ha meg rákérdeznek csak annyit mondanék, hogy sokkal tartósabb mint az izzó, és azért használom... Engem még nem állítottak meg amióta kék izzóim vannak. Remélem ilyen piti dolog miatt nem fognak szőrözni... Bár már büntettek meg lakott területen ködfényszóró használatért, 23:40 körül Pécel Isaszeg felőli szélén esőben. Azt mondták baleset veszélyes, én meg azt válaszoltam, hogy az is balesetveszélyes, hogyha rosszul látok ebben az időben és elütök (a környéken egyébként nem ritka) egy a bokorból az útra ugró őzikét. Azt mondták az is az, vezessek óvatosan... :cry: Végül eldiskuráltunk vagy 20 percet, mert nem láttak olvasni a sötétben és segíteni kellett nekik a helyes adat fölíráshoz. De egyébként nagyon udvariasan viselkedtek, az ilyen rendőrökkel nincs is semmi bajom. De vissza az elekromos kérdésekre... A minap találtam egy "vak" csatlakozót a lökhárító közepe tájékán viszonylag ményen. Ez csak nekem van? (1.4 Z14XE Njoy) Vagy mindenkinek? Tudja valaki mire van az kötve? Gondoltam ködlámpa lehet, de az enyémen van már gyárilag, és még nem kezdtem el kideríteni mi lrhrt az. Majd jól rákötök egy 6kw-os stoboszkópot és ha valami őrült X5-ös BMW rosszul beállított fényszóróval szembejön bekapcsolom és kisütöm a retináját :D:D:D De gonosz vagyok :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Így is lehet gondolkodni, de én inkább maradok :P Én sem szándékozom vitorlát bontani :( Csak a hatóságok inkább a piroson is lazán átszáguldó ámukfutókkal törődnének, mint azzal hol milyen színnel világít a vas. Jó, tudom hogy ezek a szabályok aztán jóvan, de azért engem bosszant, hogy sokan ennél 1000szer többet is megengednek maguknak közlekedés tekintetében. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Ha nincs légkondid, lehet akár légkondi hűtőhöz tartozó vezeték is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Jó, tudom hogy ezek a szabályok aztán jóvan, de azért engem bosszant... Én örülök neki, hogy pl a sötétítésben már lazultak a szabályok... fény az alagút végén :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Ha nincs légkondid, lehet akár légkondi hűtőhöz tartozó vezeték is. van benne hűtőszekrény, ezért is pislogtam bambán, mint a karácsonyi ponty a szatyorban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 akkó meg pl lehet fényszórómosó vezetéke is :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Én örülök neki, hogy pl a sötétítésben már lazultak a szabályok... fény az alagút végén :P Na! ez remek. Publikálták már valahol most mit lehet és hogy sötétíteni? Tervezem ugyanis a dolgot, nagyon jól állna a fehér verdának :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 akkó meg pl lehet fényszórómosó vezetéke is :( Köszi a tippet :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Én éppen most csinálom az omegán. Hátul és a hátsó oldalsó üvegeken bármi lehet. elöl oldalt csak 30% lehet asszem, de ez a gyári színezéssel együtt értendő, ami már alapból annyi szokott lenni. Így elöl oldalt sajna nem legál a dolog. Első szélvédőn csak felső csík lehet, asszem 10cm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Köszönöm szépen az értékes infókat. Kell hozzá még valami papírt beszerezni? Ha jól tudom régen kellett valami akármi a fóliázásról. Remélem már ez is megszűnt. Jó munkát az omegához, nekem nagyon tetszik az a vas... jó nagy, és jó kényelmes, az astrához képest legalábbis annak túnt nagybácsié :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Én éppen most csinálom az omegán. Hátul és a hátsó oldalsó üvegeken bármi lehet. elöl oldalt csak 30% lehet asszem, de ez a gyári színezéssel együtt értendő, ami már alapból annyi szokott lenni. Így elöl oldalt sajna nem legál a dolog. Első szélvédőn csak felső csík lehet, asszem 10cm. A 30% gondolom a sötétítés mértéke, tehát 70%ban átláthatónak kell lenni ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Igen, 70% áteresztő képesség kell. És kell róla műbizonylat, bár a hátsó ablakok esetében vitatott, mert elvileg le is tapétázhatod :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Boldizsar Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Igen, 70% áteresztő képesség kell. És kell róla műbizonylat, bár a hátsó ablakok esetében vitatott, mert elvileg le is tapétázhatod :( Azért a tapétázást nem javaslom... Nekem a hátsó is engedélyes. Más vonatkozik a mikrobuszokra és a személyautókra....Ja és hátsó ablakot módjával sötétíteni mert nekem pl teljesen sötét és este elég necces tolatni vele pláne ha semmi fény nincs mögötted... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gonczgabi Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Azért a tapétázást nem javaslom... Nekem a hátsó is engedélyes. Más vonatkozik a mikrobuszokra és a személyautókra....Ja és hátsó ablakot módjával sötétíteni mert nekem pl teljesen sötét és este elég necces tolatni vele pláne ha semmi fény nincs mögötted... Akkor tapéta helyett majd ytongból faragok oda való falat :( A hátsó sötétítés tényleg tanulságos, nem ártana éjjellátó kamera a lökhárítóba :P Jujjj láttátok a sofőröket a viasaton? Nagyon komoly volt, oldal tükörből kellett tolatniuk... mindenki össze vissza tört mindent... nagyon komoly volt :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Azért a tapétázást nem javaslom... Nekem a hátsó is engedélyes. Más vonatkozik a mikrobuszokra és a személyautókra.... De személyautónál is megengedett a hátsó teljes lesötétítése. Nekem most 95%-os lesz az omin hátul :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabesz76 Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 De személyautónál is megengedett a hátsó teljes lesötétítése. Nekem most 95%-os lesz az omin hátul :( Engem meg akart büntetni a rendőr a hátsó szélvédő fóliázása miatt, műbizonylatos persze. 70%-os. Le szeretett volna húzni 10.000.- kemény magyar forinttal, már készítette is a csekkfüzetét. Aztán elmagyaráztam neki, hogy ha van kétoldalt külső visszapillantó tükör, akkor lehet sötétíteni és a csekkfüzetét nyugodtan becsukhatja. Válasz: -akkor maga látom tudja a jogszabályt, jó utat. Hát az ilyen rendőr elmehet a 3.14-be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts